Ανάρρωση από στείρωση.. Βοηθεια!!!


Lizalina

Member
7 Σεπτεμβρίου 2015
11
4
34
Καλησπέρα σας... Την Παρασκευή που μας πέρασε κάναμε στείρωση στο Λιζακι... Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι όλα πήγαν μια χαρά... Μόνο το πρώτο 24ωρο ήταν λίγο περίεργη ή συμπεριφορά της αλλά μετά έγινε το σκυλί που όλοι ξέρουμε...θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση για τα ράμματα... Ή κτηνιατρος μου είπε ότι είναι απορροφησιμα και ότι εκείνη δεν συμφωνεί με το κολάρο... Ενώ ή Λίζα δεν τα πείραζε μέχρι σήμερα, άρχισε να θέλει να τα γλύφει....όσο μπορουμε την προσέχου να μην το κανει αλλά το βράδυ δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται... Επίσης διαπίστωσα ότι ή σύσταση των ραμμάτων έχει αλλάξει, αλλά εκείνη εξακολουθεί να χοροπηδαει και να ανεβοκατεβαίνει σε κρεβάτια και καναπέδες... Αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα έτρεχε αίμα? Αν πονουσε δεν θα ήταν πιο μαζεμένη??
 


koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Γεια σας! Ξεθάβω το θέμα αυτό γιατί κάναμε και εμείς στείρωση πριν από 3 μέρες και ανησυχώ λιγάκι για την τομή της σκυλίτσας μου. Είναι λίγο πρησμένη και κόκκινη, αλλά ο κτηνίατρος μου είπε να μην ανησυχώ καθόλου και ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από το χειρουργείο. Ήταν και στα δικά σας σκυλάκια έτσι η τομή τις επόμενες μέρες; (έχει κάνει τομή εξωτερική με μη απορροφήσιμα ράμματα)
Επιπλέον θέλω να ρωτήσω κάτι για τα κακάκια της. Δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα, απλά εγώ αγχώνομαι μήπως επειδή την τραβάνε τα ράμματα ταλαιπωρηθεί πολύ για την ανάγκη της ή ακόμα χειρότερα λόγω του πόνου μήπως τα κρατήσει.
Και τέλος, υπάρχει κίνδυνος να τραβηχτούν πολύ και να πάθουν κάτι τα εσωτερικά ράμματα από αλματάκια που κάνει για να πηδήξει στον καναπέ; Δυστυχώς 2-3 φορές δεν την προλάβαμε και πήδηξε και φυσικά έκλαψε αμέσως από τον πόνο. Εξωτερικά δεν είδα καμία διαφορά, αλλά έχω απορία για τα εσωτερικά.
Γενικά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται, αν και προφανώς πονάει αρκετά ακόμα και αποφεύγει τις πολλές κινήσεις.
 


koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Καλησπέρα! Πάνε καλά τα πράγματα, η τομή κλείνει σιγά σιγά , απλά απο χτες έχει αρχίσει και τη γλείφει έντονα. Οποτε τη βλέπω τη σταματάω, αλλά το κάνει συχνά πλέον. Υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί η τομή; (αντιβίωση παίρνει κανονικά)
 
  • Like
Reactions: LaCat


Iraki maria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2015
368
791
37
Thessaloniki
Περαστικα σας!
Δεν της φορας καλυτερα το κολαρο-λαμπατερ?
Αν μολυνθει δε το γνωριζω αλλα η δικια μου απο το γλυψε γλυψε εβγαλε τα εξωτερικα ραμματα.
 
  • Like
Reactions: koutsounaki


koutsounaki

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2011
29
3
Αθήνα
Ευχαριστούμε!
Το δοκιμασα να της το φορέσω αλλά έγινε μάχη. Θα το ξαναπροσπαθήσω όμως γιατί δε βλέπω να σταματάει αλλιώς. Την κουράζω και στις βόλτες μπας και κουραστεί και ξεραθει σπίτι, αλλά ενα γερό πλυσιματακι θα το κάνει σιγουρα