Ανάστροφο φτέρνισμα σε Pug


marili

New Member
4 Νοεμβρίου 2011
4
0
Αθήνα
marsthepug.wordpress.com
Καλημέρα έχω ένα αρσενικό pug 1ετους. Πριν από περίπου ένα μήνα παρουσίασε θέμα με το αναπνευστικό του. Το σκυλί έμοιαζε να πνίγεται και η αναπνοή του φαινόταν να κόβεται.
Το πήγαμε στο κτηνίατρο και όπως μας εξήγησε η συγκεκριμένη φυλή σκύλων έχει στενή αναπνευστική οδό και πρότεινε για να αποσυμφορήσει λίγο τη κατάσταση και να τον διευκολύνει στην αναπνοή να του αφαιρέσει τις αμυγδαλές. Μας έδωσε prezolon για μια εβδομάδα και μετά του κάναμε το χειρουργείο. Έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τότε και το σκυλί ξεκίνησε να παθαίνει το ίδιο πράγμα με την αναπνοή του, η οποία μοιάζει σα να κόβεται.
Ψάχνοντας στο internet είδα πως το επεισόδιο του μοιάζει πολύ με ανάστροφο φτέρνισμα με τη μόνη διαφορά πως δεν διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.. μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 λεπτά ή και παραπάνω το σκυλί σε αυτή τη κατάσταση. Το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό. Αρχικά το σκυλί το πάθαινε μετά από γάβγισμα, ενώ πλέον μπορεί να του συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Μετά το χειρουργείο δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση από το κτηνίατρο σε σχέση με το τι μπορεί να του συμβαίνει.
Έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα με βραχυκεφαλο σκύλο; Υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που μπορείτε να μου προτείνετε;
 


minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
35
Ξεσσαλονίκη
Δεν είχα βραχυκέφαλη φυλή, είχα μίνι πίνσερ, που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Το παρουσίαζε όταν ενθουσιαζόταν πολύ με κάτι, ιδιαίτερα μετά τον ύπνο. Από όσο ξέρω είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται γιατί το είχα ψάξει και εγώ τότε. Μόνο που νομίζω λέγεται ανάστροφη αναπνοή, και όχι αναστροφο φτέρνισμα. Έχω την εντύπωση πως άδικα τις βγάλατε τις αμυγδαλές....
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
Marili φιλικα, οταν προκειται για χειρουργικη επεμβαση δεν ειναι σοφοτερο να παιρνουμε και 2η και 3η γνωμη απο αλλους γιατρους? Με τον εαυτο μας ετσι δεν θα καναμε αν καποιος γιατρος μας ελεγε οτι θελουμε χειρουργειο?

Δεν εχω τις γνωσεις ουτε ειμαι αρμοδιος για να κρινω το αν η αφαιρεση αμυγδαλων ηταν απαραιτητη ή οχι, απλα με αφορμη το ποστ του Minpin μου μπηκε κι εμενα η ιδεα οτι αφου ειπε ετσι ο κτηνιατρος σας ετσι και κανατε. Αγνοησε σε παρακαλω το ποστ μου αν πηρες και 2η και 3η ιατρικη γνωμη κι ολοι συμφωνουσαν για χειρουργειο τετοιας φυσεως.
 


ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.966
126
Πάτρα
Δεν νομίζω ότι το παθαίνουν μόνο οι βραχυκέφαλες φυλές -ξέρω κ για τα Γιόρκι ας πούμε- αλλά μπορεί να είναι πιο έντονο λόγω της ιδιαιτερότητας των Παγκ. Ούτε ήξερα ότι η αφαίρεση αμυγδαλών βοηθάει. Ξέρω όμως ότι μπορεί να είναι αλλεργικό κ να βοηθούσαν αντιισταμινικά ή στεροειδή. Η φίλη μου με το Γιόρκι που σου λέω, όταν έχει κρίσεις που βλέπει ότι κρατάνε πολύ του φυσάει ήρεμα τη μύτη να πάρει ανάσα κ χαίδευει το λαιμό να χαλαρώσει το μικρό κ να ηρεμήσει η αναπνοή του.
Μην ανησυχείς γτ δν είναι κτ που θα σταματήσει εντελώς αν το έχει... Πάρε μια 2η γνώμη -κ 3η αν χρειαστεί- για να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματα. Μπορεί να χρειάζεται αγωγή.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ο σκύλος είναι εκτροφής θα μπορούσες να μιλήσεις με τον εκτροφέα.
Αν δεν είναι πάρε και 2-3 γνώμη απο κτηνίατρο.
 




marili

New Member
4 Νοεμβρίου 2011
4
0
Αθήνα
marsthepug.wordpress.com
Ο σκύλος δεν είναι εκτροφής για να απευθυνθώ κάπου.
Πήγα και σε δύο άλλους κτηνιάτρους, για να είμαι ειλικρινείς όμως δεν με κάλυψαν. Σε γενικές γραμμές οι απαντήσεις που πήρα ήταν γενικές και αόριστες. Μου ειπαν πως συμβαίνει σε σκυλιά όπως bulldog, γαλλικά bulldog, pug και πως λογικά είναι συμπτωματικό..
Δε νομίζω όμως πως είναι κάτι το μη ανησυχητικό, ούτε το συμπτωματικό από τη στιγμή που συμβαίνει με τέτοια συχνότητα.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το ένα λάθος μετά το άλλο..γιατί να βγάλει τις αμυγδαλές..γιατί να δώσει prezolon ?

Ακτινογραφία κάνατε να δείτε αν πρόκειται για στένωση τραχείας?

Δεν κάνουμε χειρουργείο αν δεν πάρουμε και άλλη - άλλες γνώμες..

Μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει..τώρα που είναι πιο δραστήριος και ζωηρός οι κρίσεις είναι συχνότερες.
Καλύτερα να του φοράς στηθόλουρο και όχι περιλαίμιο και ναι δεν είναι γνώρισμα των βραχυκεφαλικών φυλών μόνο..


Στην Ελλάδα η καραμέλα στους κτηνιάτρους είναι η κορτιζόνη..
 
Last edited:










roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
και εμενα μ το εκανε πολυ συχνα και νωμιζ πως ηταν απο το κρυο!!
εκει που καθετε κανει σαν να πνιγετε και κλεινει το στομα αναπνεοντας απ την μυτη!!
εχει να το κανει πολυ καιρο τελευταια φορα που το εκανε κρατησε πολυ ωρα και καπια στιγμη δν ανεπνεε απλα ειχε κλειστο το στομα του και κυτουσε ψηλα!!!
σε αυτην την περιπτωση τι κανουμε? επισης το παθενει μονο βραδυ
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά αυτά τα συμπτώματα χρειάζονται διερεύνηση.., πολλά συμπτώματα μοιάζουν με άλλα αλλά κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή..
Ακρόαση από τον ιατρό να δει καρδιά πνεύμονες.., ακτινογραφία θώρακα κλπ..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.133
Μηνύματα
896.045
Μέλη
19.946
Νεότερο μέλος
harouli