Αναγνώριση καθαροαιμιας από ΚΟΕ??

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Χαζευα ένα παλιο θέμα εδώ στο φόρουμ και διάβασα αυτό

''Υπάρχει επίσημη διαδικασία ανγνώρισης της φυλής μέσω του ΚΟΕ.
Τηλεφωνείς στον ΚΟΕ, εξηγείς ότι θέλεις να γίνει αναγνώριση καθαροαιμίας, κανονίζουν ημέρα που μπορεί ο κριτής να κάνει την αναγνώριση και το πας εκεί.
Προυποθέτει ότι το σκυλί έχει Βιβλιάριο υγείας και microchip δηλωμένο στον κτηνιατρικό σύλλογο.
Εναλλακτικά, περιμένεις την πρώτη έκθεση του 20.... και το πας για ανγνώριση σε μία από τις ημέρες της έκθεσης.""

Δεν έφερε κάνεις αντιτηρηση στο μέλος και ακριβώς από κάτω απάντησε η mareco χωρίς καν να το σχολιάσει :ROFLMAO:

Ισχύει κάτι τέτοιο??

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Ναι αλλά είναι για συγκεκριμένες ράτσες (πχ κοκόνια). Αν εγώ πάω την Μάρλευ για αναγνώριση θα πάρει ΒΕΑ1 (αν ήταν αστείρωτη και εντός προτύπου τέλως πάντων). Οι απόγωνοι δύο ΒΕΑ1, είναι ΒΕΑ2, μετά πάει ΒΕΑ3. ΒΕΑ είναι το Βιβλίο Εκτροφής Αναγνωρισμένων (φυλών). Απόγωνοι δύο ΒΕΑ3 μπορούν να γραφτούν στο ΒΕΚ (Βιβλίο Εκτροφής Καθαρόαιμων).

Αν θες πιο αναλυτικά τα λέει εδώ. http://e-puppy.gr/ti-einai-to-pedigree-a-117.html

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ισχύει κάτι τέτοιο??
Ποιο απο όλα;
Η διαδικασία αναγνώρισης; η το ότι δεν σχολίασε η μαρεκο;
Βάλε και εσύ ένα Λίνκ του θέματος που αναφέρεσαι να ξέρουμε γιατί μιλάμε...... Έτσι γενικά και αόριστα τι απαντηση περιμένεις;
Παντως επειδή φαντάζομαι σε τι αναφέρεται το θέμα που λες πρόκειται για ελληνικές φυλές που ισχύει αυτή η διαδικασία και όχι σε οποιαδήποτε φυλή.
Αν έπεσα μέσα (είπαμε βάλε Λίνκ να ξέρουμε γιατί μιλαμε) γιατί σου κάνει εντύπωση;

• Like
Reactions: Eroe

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Έλα ρε manolo ... Δηλαδή η penguin πως καταλαβε ?.. έλα πάρε και το λινκ να κάνεις την διατριβή σου

https://www.dogforum.gr/community/threads/Ελληνικός-ποιμενικός-καθαρόαιμος-ή-όχι.28283/

@Penguin τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτο? Και τι Μπόρεις να κάνεις αν αξιολογηθεί ΒΕΑ?κρίνετε άξιος αναπαραγωγής και παίρνει κάτι σαν pedigree?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για αρχέγονες φυλές και φυλες σε στάδιο αναγνώρισης ναι ισχύει.
Π.χ. μπορεί να πάει ένας σικελός το τσιρνεκο του για αναγνώριση.
Βέβαια το ped που θα του δώσουν θα έχει μόνο το όνομα του σκύλου και παύλες αντι για ονόματα των προγόνων.
Κάποιοι συγγενεις του Ήρωα τέτοια πεντ εχουν.
Οποτε λογικα και εμείς θα έχουμε κάτι αντιστοιχο, ειναι αλλωστε και σχετικα πολλες οι ελληνικες φυλες.
Αλλα για ποιον λόγο να το κάνει ένας ιδιωτης που δεν σκοπευει να ανοιξει εκτροφείο; δεν το κτλβνω. Η πάλι για μόστρα;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@sake Ουσιαστικά ότι ναι. Έχεις ένα σκύλο εντός των προτύπων της φυλής που μπορεί να χρησημοποιηθεί για να δημιουργηθεί μια δεξαμενή γεννετικού υλικού. Υποθέτω ο στόχος κάθε ατόμου με ΒΕΑ σκύλο είναι να είτε να βγάλει είτε να βοηθήσει να βγει ο "τέλειος" σκύλος της ράτσας του. Τώρα για πιο πολλα θα πρέπει να σου πει κάποιος άλλος.

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
τι να σου πω δεν ξερω για ποιο λογο να το κανει.. απλα μου εκανε εντυπωση και οσο καιρο ειμαι εδω μεσα δεν εχει τυχει να ξανα διαβασω κατι παρομοιο !

ξερουμε αν κρινουν ταπεραμεντο η μονο μορφολογικα?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
@sake
Όλα αυτά αφορούν σε αναπαραγωγή που είναι και ο βασικός στόχος της επίσημης κυνοφιλίας

Μιλώντας για τις Ελληνικές φυλές, υπάρχουν οι αναγνωρίσεις σκύλων με τα ΒΕΑ1 ΒΕΑ2 ΒΕΑ3 και στο τέλος το ΒΕΚ

Με το ΒΕΑ1 το σκλι είναι αγνώστου πατρός και μητρός αλλά οι απόγονοι τους με τα ΒΕΑ2 ΒΕΑ3 και τελικά το ΒΕΚ έχουν γενεαλογικό χάρτη και μπορούν να δείξουν από που προέρχονται

Παλαιότερα, υπήρχαν αναγνωρίσεις και για μερικές φυλές σκύλων (εκτός των Ελληνικών), πάλι με το σύστημα των ΒΕΑ

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια συζήτηση μπας και ξανανοίξουν κάποιες αναγνωρίσεις φυλών αλλά από όσο έχω υπόψη μου, δεν προχώρησε

Last edited:

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
@Eroe Εγώ σαν ιδιώτης θα μπορούσα πχ να το κάνω αν είχα τόσο αξιόλογη σκύλα για να ζευγαρώσει με αντίστοιχο αξιόλογο σκύλο εκτροφέα, υπό την δική του καθοδήγηση, για την διαμόρωση της φυλής.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Έλα ρε manolo ... Δηλαδή η penguin πως καταλαβε ?.. έλα πάρε και το λινκ να κάνεις την διατριβή σου
Εγω πίνω τσικουδιά αλλά εσύ την έχεις ακούσει μου φαίνεται.
Γράφεις κάτι γενικόλογο και αοριστο χωρίς να γράψεις συγκεκριμένα σε τι αναφέρεσαι ούτε παραθετεις λινκ, μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να μαντέψει σε τι αναφέρεσαι και να σου απαντήσει και εσύ τον ειρωνεύεσαι; μπράβο καλά το πας(y)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com

https://www.dogforum.gr/community/threads/Ελληνικός-ποιμενικός-καθαρόαιμος-ή-όχι.28283/

@Penguin τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτο? Και τι Μπόρεις να κάνεις αν αξιολογηθεί ΒΕΑ?κρίνετε άξιος αναπαραγωγής και παίρνει κάτι σαν pedigree?
@sake
βασικά αναγνώριση γίνεται μόνο για ελληνικές φυλές πλέον...
τι σημαίνει αυτό
έχει ένα σκύλο που φαινομενικά μοιάζει με κοκκόνι
κανονίζεις μέσω του κοε μι ασυνάντηση με ένα κριτή (συνήθως αυτό γίνεται σε εκθέσεις )
ο κριτής βλέπει το σκύλο σου ,.... τον συγκρίνει με το πρότυπο της φυλής .... και αν κι εφόσον κρίνει ότι ανταποκρίνεται στο πρότυπο αναγνωρίζει τον σκύλο ως μέλος της συγκεκριμένης φυλής..
κι εγγράφεται στο βιβλίο εγγραφής αναγνωρισμένων ( ΒΕΑ 1)
αυτό δεν είναι αρκετό
δεν αρκεί ο σκύλος μόνο να μοιάζει φαινομενικά με το πρότυπο της φυλής
έτσι συνεχίζει η αναγνώριση και στους απογόνους του συγκεκριμένου σκύλου
έτσι κάθε κουτάβι του παιδί του ουσιαστικά πρέπει πάλι να περάσει από αναγνώριση κι εφόσον εγκριθεί ως ικανοποιητικό δείγμα της φυλής
πάλι θα εγγραφεί στο βιβλίο εγγραφής αναγνωρισμένων (ΒΕΑ 2 - 2η γενιά)
και κάθε παιδί του από κάθε γέννα θα εγγράφεται ως ΒΕΑ2
Τα εγγόνια του τώρα... πάλι θα περάσουν από αναγνώριση κι εφόσον κριθούν ικανοποιητικό δείγμα φυλής θα εγγραφούν ως ΒΕΑ 3
ΤΑ ΔΙΣΈΓΓΟΝΑ ΤΟΥ θα έχουν πλήρες πιστοποιητικό πλέον καθαροαιμίας τριών γεννεών και θα εγγραφούν στο βιβλίο εγγραφής καθαρόαιμων και θΑ αποκτήσουν το αντίστοιχο ΒΕΚ.
Από εκεί κι έπειτα κάθε κουτάβι επόμενης γεννεάς θα έχει πιστοποιητικό καθαροαιμίας
να συμπληρώσω ότι για την αναγνώριση του κουταβιού θ αορέπει κάθε γονέας να έχει αντίστοιχη αναγνώριση και το κουτάοι ακολουθεί την σειρά αυτο΄λυ με τον μικρότερο βαθμό.
δλδ έχουμε ένα πατέρα 3ης γεννιάς ΒΕΑ3 και η μητέρα είναι 1ης γεννιάς με ΒΕΑ 1 το κουτάβι όταν αναγνωριστεί θα πάρει ΒΕΑ 2.
ελπίζω να εγινα κατανοητός

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
δηλαδη πηρα εγω εναν σκυλο απο BYB (τυχαινει να συμβαινει κυριολεκτικα :D:ROFLMAO: ) και εμενα ο σκυλος μου ειναι ιδιος εξωτερικα τουλαχιστον με το προτυπο της φιλης του..
παω εκει γεια σας και μου δινουν ενΑ χαρτι που ουσιαστικα απο εδω και περα θα εμφανιζεται και ως καθαροαιμο αλλα και ως αξιος αναπαραγωγης? ειναι τοσο απλο δηλαδη ?

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
Εγω πίνω τσικουδιά αλλά εσύ την έχεις ακούσει μου φαίνεται.
Γράφεις κάτι γενικόλογο και αοριστο χωρίς να γράψεις συγκεκριμένα σε τι αναφέρεσαι ούτε παραθετεις λινκ, μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να μαντέψει σε τι αναφέρεσαι και να σου απαντήσει και εσύ τον ειρωνεύεσαι; μπράβο καλά το πας(y)

ολοι μια χαρα καταλαβαν .. αν νομιζες οτι ανοιξα θεμα γιατι δεν σχολιασε η mareco μαλλον ηπιες πολυ τσικουδια :D δεν ειρωνευομαι απανταω στο ιδιο υφος με το δικο σου... αλλα btw τωρα δεν υπαρχει λογος να αρπαζομαστε για μαλακιες

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
@sake
βασικά αναγνώριση γίνεται μόνο για ελληνικές φυλές πλέον...
τι σημαίνει αυτό
έχει ένα σκύλο που φαινομενικά μοιάζει με κοκκόνι
κανονίζεις μέσω του κοε μι ασυνάντηση με ένα κριτή (συνήθως αυτό γίνεται σε εκθέσεις )
ο κριτής βλέπει το σκύλο σου ,.... τον συγκρίνει με το πρότυπο της φυλής .... και αν κι εφόσον κρίνει ότι ανταποκρίνεται στο πρότυπο αναγνωρίζει τον σκύλο ως μέλος της συγκεκριμένης φυλής..
κι εγγράφεται στο βιβλίο εγγραφής αναγνωρισμένων ( ΒΕΑ 1)
αυτό δεν είναι αρκετό
δεν αρκεί ο σκύλος μόνο να μοιάζει φαινομενικά με το πρότυπο της φυλής
έτσι συνεχίζει η αναγνώριση και στους απογόνους του συγκεκριμένου σκύλου
έτσι κάθε κουτάβι του παιδί του ουσιαστικά πρέπει πάλι να περάσει από αναγνώριση κι εφόσον εγκριθεί ως ικανοποιητικό δείγμα της φυλής
πάλι θα εγγραφεί στο βιβλίο εγγραφής αναγνωρισμένων (ΒΕΑ 2 - 2η γενιά)
και κάθε παιδί του από κάθε γέννα θα εγγράφεται ως ΒΕΑ2
Τα εγγόνια του τώρα... πάλι θα περάσουν από αναγνώριση κι εφόσον κριθούν ικανοποιητικό δείγμα φυλής θα εγγραφούν ως ΒΕΑ 3
ΤΑ ΔΙΣΈΓΓΟΝΑ ΤΟΥ θα έχουν πλήρες πιστοποιητικό πλέον καθαροαιμίας τριών γεννεών και θα εγγραφούν στο βιβλίο εγγραφής καθαρόαιμων και θΑ αποκτήσουν το αντίστοιχο ΒΕΚ.
Από εκεί κι έπειτα κάθε κουτάβι επόμενης γεννεάς θα έχει πιστοποιητικό καθαροαιμίας
να συμπληρώσω ότι για την αναγνώριση του κουταβιού θ αορέπει κάθε γονέας να έχει αντίστοιχη αναγνώριση και το κουτάοι ακολουθεί την σειρά αυτο΄λυ με τον μικρότερο βαθμό.
δλδ έχουμε ένα πατέρα 3ης γεννιάς ΒΕΑ3 και η μητέρα είναι 1ης γεννιάς με ΒΕΑ 1 το κουτάβι όταν αναγνωριστεί θα πάρει ΒΕΑ 2.
ελπίζω να εγινα κατανοητός

κατανοητατος εγινες και σε ευχαριστω... απλα στη φαση ΒΕΑ 1 ο σκυλος θα ζευγαρωσει με ενα pedigrato σκυλο ? με παλι με ενα αλλο ΒΕΑ 1?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
@sake
Για τις Ελληνικές φυλές αυτό το σύστημα είναι ζωτικής σημασίας

Για κάποιες από τις άλλες, προσωπικά θα το συζητούσα αν ήξερα ότι οι κριτές είναι γνώστες και σοβαροί άνθρωποι

• Like
Reactions: GRDANE

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
δηλαδη πηρα εγω εναν σκυλο απο BYB (τυχαινει να συμβαινει κυριολεκτικα :D:ROFLMAO: ) και εμενα ο σκυλος μου ειναι ιδιος εξωτερικα τουλαχιστον με το προτυπο της φιλης του..
παω εκει γεια σας και μου δινουν ενΑ χαρτι που ουσιαστικα απο εδω και περα θα εμφανιζεται και ως καθαροαιμο αλλα και ως αξιος αναπαραγωγης? ειναι τοσο απλο δηλαδη ?
όχι δεν θα εμφανίζεται ως καθαρόαιμο αλλά ως σκύλο ςπου μοιάζει....
τα δισέγγονα του θ ααποκτήσουν πιστοποιητικό καθαροαιμίας αν κι εφόσον ακολουθήσουν την αλυσίδα...

• Like
Reactions: takisft and sake

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
κατανοητατος εγινες και σε ευχαριστω... απλα στη φαση ΒΕΑ 1 ο σκυλος θα ζευγαρωσει με ενα pedigrato σκυλο ? με παλι με ενα αλλο ΒΕΑ 1?
και με πεντιγκρατο να ζευγαρώσει το κουτάβι θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΊ ΚΑΙ ΝΑ πάρει ΒΕΑ 2
ΑΝ ζευγαρώσει με σκύλο χωρίς ΒΕΑ θα πρέπει να αναγνωριστεί και θΑ πάρει ΒΕΑ1

• Like
Reactions: takisft

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
35
aaa ok .. δεν ειναι τοσο απλο δηλαδη ! ετσι οπως το δαιβασα στην αρχη, καταλαβα οτι μοιραζαν pedigree