Αναζητώ ολιστικό κτηνίατρο!


eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα την βοήθεια σας! Αναζητώ ολιστικό κτηνίατρο ή ομοιοπαθητικό ο οποίος να συμμερίζεται την φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης σε όλους τους τομείς όχι μόνο στα φάρμακα. Για παράδειγμα έχω σταματήσει να δίνω στον σκύλο μου ξηρά τροφή γιατί διαβάζοντας έμαθα ότι έδινα δηλητήριο όλα αυτά τα χρόνια και επιβάρυνα πολύ την υγεία του οπότε ψάχνω για κάποιον αν έχετε να μου προτείνετε ο οποίος να αντιλαμβάνεται και να σέβεται και το κομμάτι διατροφή. Έχω ένα σκύλο 9 ετών και δεν μπορώ να επιβαρύνω άλλο την υγεία του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την καθοδήγηση :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Τι προβλήματα υγείας έχει ο σκύλος σου, τα οποία μάλιστα οφείλονται στην ξηρά τροφή [αλήθεια...τι ποιότητας; ] που έτρωγε; Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις, αν έχουν προκύψει τέτοια συμπεράσματα.

Τα δικά μου τα σκυλιά πάντως, που τρέφονται 10 και 3 χρόνια, σχεδόν αποκλειστικά με ξηρά, χαίρουν άκρας υγείας.

Αθανασοπούλου Φωτεινή
Κατερίνα Λουκάκη
 




eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Καλημέρα και ευχαριστώ για τα ονόματα που μου δώσατε. Ο σκύλος μου είναι 9 ετών και απο μικρή ηλικία τρεφόταν με γνωστή εταιρία στην Ελλάδα απο εκείνες που έχουν και veterinary προϊόντα και εκείνες που προτείνουν και οι κτηνίατροι με αποτέλεσμα τώρα σταδιακά να εμφανίζονται οι επιπτώσεις της πολύ κακής διατροφής που έκανε. Έχω κάνει μια 3μηνη μελέτη διαβάζοντας υλικό που αναφέρεται στις παθήσεις που αποκτούν τα ζώα λόγω των εμπορικών τροφών και έχω καταλήξει ότι η καλύτερη τροφή είναι είτε μαγειρεμένο φαγητό είτε barf αν μπορεί να το δεχτεί ο σκύλος. Ο δικός μου ξεκίνησε με δυσκοιλιότητα, έχει συμπτώματα γαστοιοισοφαγικής, είχε πάντα τροφικές αλλεργίες τις οποίες δεν έλαβα σοβαρά υπόψιν, είχε κατάπτωση, είχε συχνά προβλήματα στα αυτιά του και γενικά η κλινική εικόνα του έρχισε να χειροτερεύει. Εξαρτάται και τον σκύλο βέβαια και την κράση του. Εφόσον τα δικά σας σκυλιά τρέφονται όλα αυτά τα χρόνια με ξηρά και είναι καλά αυτό είναι ευχάριστο απλά είμαι σε θέση να πιστεύω ότι οι τροφές όπως και τα συχνά φάρμακα ευθύνονται για πολλές ασθένειες των ζώων που δεν θα είχαν εάν τρεφόντουσταν με αληθινό φαγητό και ζούσαν με ένα πιο φυσικό τρόπο. Η φιλοσοφία μου δηλαδή κινείται προς τον ολιστικό τρόπο ζωής. Το ξέρω ότι είμαστε στην Ελλάδα και ψάχνω πολλά γιατί ο τομέας αυτός είναι πολύ περιορισμένος εδώ αλλά ελπίζω να βρώ κάποιον να με βοηθήσει
 


eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Τροφές που περιέχουν συντηρητικά, αντιβιωτικά, χρώματα, υποπροϊόντα, επικίνδυνες ουσίες, μεταλλαγμένα, διατηρούνται για πολύ καιρό στο ράφι είναι ψεύτικη τροφή και η ψεύτικη τροφή σταδιακά αρρωσταίνει τον οργανισμό όπως αρρωσταίνει και ο άνθρωπος τρόγωντας την αντίστοιχη ψεύτικη τροφή είτε είναι σε βαζάκι είτε είναι σε σακουλάκι. Μεγάλη συζήτηση αυτή! Και θέλει και πολύ ψάξιμο και πολύ δυσκολία να αλλάξει κάποιος τον τρόπο ζωής, είτε τον δικό του είτε του σκύλου του!
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σε αυτό θα συμφωνήσω 100% μαζί σου. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να ακολουθησουμε αυτή τη φιλοσοφία για τα σκυλιά μας ,αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Εγώ έχω 3 μεγαλόσωμα σκυλιά, λείπω 8 ώρες την ημέρα και είμαι μόνη μου. Πολλές φορές δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω για μένα...
 


eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Σε καταλαβαίνω και έχεις δίκιο. Εγώ ξεκίνησα πριν 3 μήνες να μαγειρεύω για τον σκύλο μου και στη συνέχεια λυπήθηκα την γάτα μου και άρχισα να μαγειρεύω και για εκείνη. Μου παίρνει 3 ώρες περίπου επειδή δεν έχω χύτρα ίσως με την χύτρα να έκανα λιγότερο χρόνο. Τα βάζω στην κατάψυξη και έτσι μπορώ να έχω φαγητό για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Να ξέρεις ότι όταν αρχίζεις το μαγείρεμα ο σκύλος τρώει και μικρότερη ποσότητα και δεν έχει και αυτά τα cravings που έχει με την ξηρά η οποία λόγω της χημείας κάνει τον σκύλο να την αναζητά και δεν χορταίνει γιατί είναι ψεύτικη τροφή και δεν παίρνει σωστή τροφή. Με το μαγειρεμένο εκτός του ότι είδα τεράστια διαφορά στην κλινική του εικόνα είδα ότι με μικρότερη ποσότητα φαγητού είναι πιο χορτάτος, χρειάζεται λιγότερο νερό γιατί το παίρνει και απο την τροφή και έχει αρχίσει να καλυτερεύουν τρίχωμα, αλλεργίες και βλέννες που έβγαζε απο τα μάτια και τα αυτιά συνέχεια. Μακάρι να ήξερα περισσότερα όταν ήταν μικρός, θα τον γλίτωνα απο πολύ πόνο και ταλαιπωρία. Αυτό που παραμένει σε ένα βαθμό είναι κάποια γαστρεντερολογικά τα οποία θέλουν θεραπεία και η τροφή μόνο δεν φτάνει. Έχω δεί απίστευτη βελτίωση αλλά χρειάζεται και κάποια θεραπευτική βοήθεια όπως ομοιοπαθητική ή βότανα έτσι ώστε να ιαθεί το εσωτερικό του στομάχου του που έχει καταπονηθεί. Πάντως από τα έντονα σάλια, τα αέρια που είχε, τον πόνο την νύχτα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, την δυσπεψία, την έλλειψη ενέργειας, τους πρωινούς εμετούς με χολή, με την αλλαγή τροφής έχει θεαματική βελτίωση όμως κάτι λείπει και αυτό θα το συμπληρώσει κάποια σωστή ολιστική θεραπεία. Αυτό ψάχνω αυτή την στιγμή. Ελπίζω να βρώ άκρη! Το περίεργο είναι ότι τα σημάδια ήταν όλα εκεί απο τότε που ήταν μικρός ότι δεν άντεχε το στομάχι του την ξηρά αλλά ήμουνα τόσο απασχολημένη με την δουλειά μου και τόσο πολύ φόβομουνα να ακολουθήσω το ένστικτο μου που άκουγα μόνο τους κτηνίατρους που πρότειναν τις συγκεκριμένες τροφές. Και όλα τα σημάδια ήταν εκεί, έκανε εμετό, γουργούριζε το στομάχι του, είχε σάλια λόγω γαστρο-οισοφαγικής, είχε βήχα λόγω του ότι ανέβαινε το οξύ στο στόμα του, μύριζε η αναπνοή του και οι γιατροί μου έλεγαν ότι έχει φλεγμωνή στο λαιμό. Έτσι ο σκύλος μου μεγάλωσε με vibramycin ενώ το πρόβλημα του ήταν άλλο απο την αρχή. Και λέω κτηνίατροι γιατί έχω αλλάξει πολλούς, πάντα έψαχνα για τον καλύτερο και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν φταίνε και εκείνοι. 1. δεν γνωρίζουν 2. έτσι τους έχουν μάθει απο τις σχολές τους. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει εναλλακτική προσέγγιση η οποία να λαμβάνει υπόψιν της ολόκληρο το σύστημα του ζώου συμπεριλαμβανομένου της τροφής και εννοώ αληθινή τροφή και όχι τροφή επεξεργασμένη και χημικά εμπλουτισμένη.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ελένη, είναι σίγουρα ενδιαφέροντα όσα λες.
Και ειλικρινά από μένα, μπράβο σου που έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς τόσο πολύ.

Και βέβαια, δεν πρόκειται να σου πω, ότι δεν κάνεις καλά. Αφού έχεις το κέφι και τον χρόνο, να το ψάξεις όσο χρειάζεται, καλά κάνεις.

Κι εγώ στην κατηγορία της ξηράς είμαι. Δεν έχω επιχειρήματα να σου πω, αν το μαγειρευτό ή το ωμό, είναι απείρως καλύτερες διατροφές. Εδώ στο φόρουμ, υπάρχουν φανατικοί και των δύο εναλλακτικών αυτών σχολών και έχουν να πουν τα καλύτερα. Συνήθως, αντιλαμβάνονται θεαματική βελτίωση σε κάποια πράγματα όπως λες κι εσύ, αλλά...δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει συζήτηση, που να λέει, ότι ο σκύλος μου εμφανίζει τόσες δυσλειτουργίες όσες ο δικός σου πχ και αποδείξαμε ότι οφείλονται στην ξηρά που τρώει. Εντάξει, υπάρχουν ξηρές τροφές που είναι για πέταμα. Υπάρχουν όμως και τροφές πολύ καλής ποιότητας, δημιουργημένες κατόπιν σοβαρών επιστημονικών ερευνών. Δεν θα σου πω ότι, ότι φτιάχνεις με τα χεράκια σου, δεν είναι πιο εγγυημένο. Αλλά η μόνη περίπτωση, να μην είχα κανέναν απολύτως ενδοιασμό, θα ήταν αν τα καλλιεργούσες/εξέτρεφες μόνη σου. Καμμία άλλη.

Και το μαγειρευτό και το ωμό, θέλουν γερές γνώσεις, για να παρέχουν στον σκύλο μας, όλα όσα χρειάζεται. Το λέω γενικά αυτό, όχι για σένα που προφανώς το ψάχνεις εξονυχιστικά. Για κάποιον, που νομίζει πως ότι φτιάχνει για τον εαυτό του, σε καθημερινή βάση, είναι κατάλληλο και για τον σκύλο του.

Θέλω λοιπόν να σου πω, ότι μου φαίνονται πολλά τα μικροπροβλήματα του σκύλου σου, για να τα αποδώσεις μόνο στην διατροφή του. Και στους τόσους γιατρούς που πήγες, δεν βρέθηκε κανείς, να κάνει μια σωστή διάγνωση, ώστε το σκυλί σου να ανακουφιστεί κάποτε, σε όλα αυτά τα χρόνια; Αν κρίνω κι απ΄την περιοχή που αναγράφεις στο avatar σου, εντύπωση μου κάνει.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mπραβο σου που μαγειρευεις. Οταν μαγειρευα κ εγω ημουν απολυτα ικανοποιημενος και πιο ησυχος...

Το μονο που θα σου πω - σιγουρα θα το ξερεις,απλα το αναφερω- πως για την γατουλα σου τα συμπλωρηματα ταυρινης με το μαγειρευτο ειναι απαραιτητα.Ζωτικης σημασιας.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Να ξέρεις ότι όταν αρχίζεις το μαγείρεμα ο σκύλος τρώει και μικρότερη ποσότητα και δεν έχει και αυτά τα cravings που έχει με την ξηρά η οποία λόγω της χημείας κάνει τον σκύλο να την αναζητά και δεν χορταίνει γιατί είναι ψεύτικη τροφή και δεν παίρνει σωστή τροφή.

Να ξέρεις ότι όταν αρχίζεις το μαγείρεμα ο σκύλος τρώει και μικρότερη ποσότητα και δεν έχει και αυτά τα cravings που έχει με την ξηρά η οποία λόγω της χημείας κάνει τον σκύλο να την αναζητά και δεν χορταίνει γιατί είναι ψεύτικη τροφή και δεν παίρνει σωστή τροφή.
Ελενη καλως ηρθες και ευχομαι να παει καλα ο σκυλος σου απο εδω και περα. Φαινεται οτι ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση, καθολου αντιπροσωπευτικη και σιγουρα περιπλοκη. Εφοσον στον συγκεκριμενο σκυλο με τις συγκεκριμενες ενεργειες ειδες αυτα τα καλα αποτελεσματα, απορω τι αλλο ψαχνεις απο γιατρους κλπ, αφου εχεις ήδη μελετησει και εφαρμοσει ολα αυτα με καλα αποτελεσματα.

Τωρα οσον αφορα το παραπανω που παραθετω, θα ηθελα να το σιγουρεψεις καθοτι πρωτη φορα το ακουω. Γενικα η διατροφη με ξηρα τροφη επιτυγχανεται με πολυ μικροτερες ποσοτητες λογω συμπυκνωσης τοσο απο όγκο, οσο και απο βαρος. Το σκυλι μου που τρωει 200 γραμμαρια ξηρα, δεν μπορει να τρωει 150 μαγειρευτο και να ειναι αρκετο. Πιθανοτατα θα χρειαζεται το διπλασιο ή και τριπλασιο βαρος μαγειρευτου. Εκτος και αν υπαρχει αλλη μοναδα μετρησης της ποσοτητας και οχι το βαρος της τροφης. Στο θεμα νερου συμφωνουμε, μιας και η ''ξηρα'' εχει μεγαλύτερες απαιτησεις σε νερο απο οτι οποιαδηποτε αλλη διατροφη που εχει η ίδια υγρα.
 


eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ναι για την γάτα δίνω συμπληρώματα με ταυρίνη, βρήκα τις πληροφορίες όταν έκανα την έρευνα μου. Έχω πάει σε όλους τους καλούς κτηνίατρους της περιοχής μου, η αντιμετώπιση είναι φάρμακα και θεραπείες οι οποίες δρούν για λίγο καιρό αλλά η δική μου πεποίθηση αυτή την σιτγμή είναι ότι ένας σκύλος σαν τον δικό μου επιβαρημένος με φάρμακα, ναρκώσεις, εμβόλια, ξηρά τροφή (όσο καλή και μελετημένη να είναι παραμένει τροφή που χρειάζεται συντηρητικά για να διατηρηθεί στο ράφι και έχει χρώματα, υποπροιόντα και ενισχυτικά γεύσης) χρειάζεται να αποτοξινωθεί και να αρχίσει το σύστημα του και τα κύτταρα του να ενισχύονται με ένα πιο υγιεινό τρόπο. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν και καλές ξηρές τροφές και καλά φάρμακα απλά η δική μου πεποίθηση και φιλοσοφία ζωής πλέον κινείται σε διαφορετικό επίπεδο. Πιστεύω ότι δρούν αποτελεσματικά αλλά είναι ένα quick fix το οποίο λύνει το πρόβλημα που παρουσιάζεται αλλά δεν βοηθάει τον οργανισμό μακροπρόθεσμα να λειτουργεί σωστά. Πραγματικά και έγώ τον πρώτο καιρό που διάβαζα και μελετούσα δεν πίστευα σε αυτά που ανακάλυπτα. Πόσο βαθιά νυχτωμένη ήμουνα. Όλα αυτά τα προβλήματα του σκύλου μου έχουν να κάνουν με δυσλειτουργία στο πεπτικό του η οποία δεν θεραπεύτηκε ποτέ γιατί με την τροφή που του έδινα δεν τον βοήθησα αλλά ίσα ίσα επιβάρυνα την υγεία του. Δεν θα μάθω ποτέ αν προκλήθηκαν απο την τροφή όλα αυτά ή αν τα είχε όλα εκ γεννετής. Σίγουρα τις αλλεργίες τις απέκτησε σταδιακά με τις τροφές γιατί μετά το φαγητό το δάγκωμα στα πόδια και το ξύσιμο ήταν πάντα πολύ έντονα. Αυτά τώρα έχουν σταματήσει. Τα υπόλοιπα είναι γαστρεντερολογικά θέματα όπως η γαστρο-οισοφαγική τα οποία δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν οφείλονται αποκλειστικά στις τροφές ή σε δική του προδιάθεση. Σίγουρα ξέρω ότι τα σάλια και η έντονη οσμή στο στόμα έχουν σταματήσει με το μαγειρευτό.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουνα πολύ σκεπτική στο να σταματήσω τον παλιό τρόπο διατροφής απο φόβο. Με παρότρυναν όμως κείμενα ανθρώπων που βρήκα στο ίντερνετ όταν έκανα την έρευνα μου οι οποίοι έκαναν την αλλαγή είδαν θεαματικά αποτελέσματα και έγραψαν για αυτά. Και σίγουρα κάποιες τροφές που κάνουν καλό σε κάποιους δεν κάνουν καλό σε άλλους, πάντα το τι είναι καλό εξαρτάται απο τον οργανισμό του σκύλου:) Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η υγεία του αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πιο χαρούμενος όταν τρώει απο ότι πριν με την τυποποιημένη κροκέτα που ναι μεν μύριζε έντονα αλλά ήταν μια μπάλα απο χημεία και χρώμα. Σας είπα, μακάρι να είχα κάνει την στροφή νωρίτερα. Θα είχα έναν πιο υγιή σκύλο. Και ταυτίστηκα τόσο πολύ με όσα διάβαζα στο ίντερνετ γιατί τις αλλαγές που περιέγραφαν με την αλλαγή σε μαγειρευτό τις είδα και εγώ! Εκεί βεβαιώθηκα ότι είμαι στον σωστό δρόμο :)
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ok...keep walking then...:)

Και σας εύχομαι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα :)
 


eleni5

Member
30 Μαϊου 2012
12
0
Athens, Halandri
Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Τώρα είδα προσεχτικά όλα τα μηνύματα. Στο μαγειρευτό του δίνω το 2% του συνολικού του βάρους βγαίνει περισσότερο σε γραμμάρια απο ότι η ξηρά οπότε έχεις δίκιο απλά με το μαγειρεμένο ο σκύλος με μικρότερη ποσότητα είναι πιο πλήρης. Σκέψου σαν να τρώς γαριδάκια, θέλεις να φάς περισσότερα και τελικά μετά απο λίγο πεινάς. Ενώ αν φάς μια σαλάτα νιώθεις πιο πλήρης. Αυτό το μήνυμα ήθελα να περάσω! Τώρα σχετικά με το θέμα κτηνίατρος έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί να έχω έναν κτηνίατρο για να αντιμετωπίσω τα όποια θέματα προκύψουν συν του ότι αυτή την στιγμή δεν είναι εντελώς καλά το στομάχι του. Έχει σημαντική βελτίωση αλλά ακόμα έχει ευαισθησία οπότε χρειάζεται να το ψάξω λίγο περισσότερο, χρειάζεται κάποια θεραπεία έτσι και αλλιώς!

Ελενη καλως ηρθες και ευχομαι να παει καλα ο σκυλος σου απο εδω και περα. Φαινεται οτι ειναι μια ιδιαιτερη περιπτωση, καθολου αντιπροσωπευτικη και σιγουρα περιπλοκη. Εφοσον στον συγκεκριμενο σκυλο με τις συγκεκριμενες ενεργειες ειδες αυτα τα καλα αποτελεσματα, απορω τι αλλο ψαχνεις απο γιατρους κλπ, αφου εχεις ήδη μελετησει και εφαρμοσει ολα αυτα με καλα αποτελεσματα.

Τωρα οσον αφορα το παραπανω που παραθετω, θα ηθελα να το σιγουρεψεις καθοτι πρωτη φορα το ακουω. Γενικα η διατροφη με ξηρα τροφη επιτυγχανεται με πολυ μικροτερες ποσοτητες λογω συμπυκνωσης τοσο απο όγκο, οσο και απο βαρος. Το σκυλι μου που τρωει 200 γραμμαρια ξηρα, δεν μπορει να τρωει 150 μαγειρευτο και να ειναι αρκετο. Πιθανοτατα θα χρειαζεται το διπλασιο ή και τριπλασιο βαρος μαγειρευτου. Εκτος και αν υπαρχει αλλη μοναδα μετρησης της ποσοτητας και οχι το βαρος της τροφης. Στο θεμα νερου συμφωνουμε, μιας και η ''ξηρα'' εχει μεγαλύτερες απαιτησεις σε νερο απο οτι οποιαδηποτε αλλη διατροφη που εχει η ίδια υγρα.
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλως ηρθες Ελενη! Να μιλησεις με αυτους που σου συνεστησαν. Να φανταστεις εγω δεν εχω καμια σχεση με Αθηνα και παρολα αυτα τους εχω ακουστα! ;)

Να σε ρωτησω κατι ομως που δεν διαβασα καπου, αν το εγραψες και δεν το ειδα, σορυ... :)

Τι σκυλο εχεις κι απο που κραταει η σκουφια του?
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
500gr, ο Μπου + 350gr ο Keagan + 300gr ο Τσούφι = 1150gr....την ημέρα...δηλαδή εγώ πρέπει να μαγειρεύω κάθε 3 μέρες (γιατί τόσο χωράει η κατάψυξή μου & οι κατασαρόλες ,μου). Μακάρι να γινόταν...Δυστυχώς δεν...
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σκέψου σαν να τρώς γαριδάκια, θέλεις να φάς περισσότερα και τελικά μετά απο λίγο πεινάς.
Μια πλήρης ξηρα τροφη δεν εχει καμια σχεση με τα γαριδακια. Τρωγοντας γαριδακια δεν τρως τιποτα, κυριως αερας ειναι, και απο θρεπτικα στοιχεια αν διαβασεις πισω τιποτα. Δεν ειναι το ιδιο με τις καλες κροκετες. Αν θυμαμαι καλα μιλας στο πρωτο ποστ για μια ελληνικη τροφη και μαλιστα με χρωμα κλπ. Συμφωνω οτι υπαρχουν ξηρες τροφες που ειναι ''αχυρο'', αλλα δεν ειναι ολες ετσι, και δεν ειναι ολες χρωματιστες(μακρια απο ''πολυχρωμες'' βασικα)...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μια πλήρης ξηρα τροφη δεν εχει καμια σχεση με τα γαριδακια. Τρωγοντας γαριδακια δεν τρως τιποτα, κυριως αερας ειναι, και απο θρεπτικα στοιχεια αν διαβασεις πισω τιποτα. Δεν ειναι το ιδιο με τις καλες κροκετες. Αν θυμαμαι καλα μιλας στο πρωτο ποστ για μια ελληνικη τροφη και μαλιστα με χρωμα κλπ. Συμφωνω οτι υπαρχουν ξηρες τροφες που ειναι ''αχυρο'', αλλα δεν ειναι ολες ετσι, και δεν ειναι ολες χρωματιστες(μακρια απο ''πολυχρωμες'' βασικα)...
Ακριβώς. Και ισχύει το αντίθετο, η ποσότητα της ξηράς είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα του μαγειρευτού . (μιλάω για την ανάγκη του σκύλου για ημερήσια κατανάλωση τροφής)
Παρόλα αυτά Ελένη συμφωνώ απόλυτα ότι το μαγειρευτό δεν μπορεί να συγκριθεί, εάν υπολογίζεις όλες τις παραμέτρους και του παρέχει όλα όσα χρειάζονται για μια ισορροπημένη διατροφή. Το οποίο δεν είναι απλό και όπως θα έχεις διαπιστώσει θέλει αρκετή μελέτη.
 


elmyra

Member
27 Φεβρουαρίου 2013
5
0
Αθήνα
Δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο thread αφού υπάρχει ήδη αυτό. Κι εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά την επιλογή ενός ολιστικού/ομοιοπαθητικού. Ψάχνοντας, ωστόσο, σε παλαιότερες συζητήσεις στο forum δεν βρήκα προσωπικές εμπειρίες μελών. Υπάρχει κάποιος που έχει ολιστικό κτηνίατρο να μας πει την εμπειρία του (θετική ή αρνητική);