Ελένη, είναι σίγουρα ενδιαφέροντα όσα λες.
Και ειλικρινά από μένα, μπράβο σου που έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς τόσο πολύ.
Και βέβαια, δεν πρόκειται να σου πω, ότι δεν κάνεις καλά. Αφού έχεις το κέφι και τον χρόνο, να το ψάξεις όσο χρειάζεται, καλά κάνεις.
Κι εγώ στην κατηγορία της ξηράς είμαι. Δεν έχω επιχειρήματα να σου πω, αν το μαγειρευτό ή το ωμό, είναι απείρως καλύτερες διατροφές. Εδώ στο φόρουμ, υπάρχουν φανατικοί και των δύο εναλλακτικών αυτών σχολών και έχουν να πουν τα καλύτερα. Συνήθως, αντιλαμβάνονται θεαματική βελτίωση σε κάποια πράγματα όπως λες κι εσύ, αλλά...δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει συζήτηση, που να λέει, ότι ο σκύλος μου εμφανίζει τόσες δυσλειτουργίες όσες ο δικός σου πχ και αποδείξαμε ότι οφείλονται στην ξηρά που τρώει. Εντάξει, υπάρχουν ξηρές τροφές που είναι για πέταμα. Υπάρχουν όμως και τροφές πολύ καλής ποιότητας, δημιουργημένες κατόπιν σοβαρών επιστημονικών ερευνών. Δεν θα σου πω ότι, ότι φτιάχνεις με τα χεράκια σου, δεν είναι πιο εγγυημένο. Αλλά η μόνη περίπτωση, να μην είχα κανέναν απολύτως ενδοιασμό, θα ήταν αν τα καλλιεργούσες/εξέτρεφες μόνη σου. Καμμία άλλη.
Και το μαγειρευτό και το ωμό, θέλουν γερές γνώσεις, για να παρέχουν στον σκύλο μας, όλα όσα χρειάζεται. Το λέω γενικά αυτό, όχι για σένα που προφανώς το ψάχνεις εξονυχιστικά. Για κάποιον, που νομίζει πως ότι φτιάχνει για τον εαυτό του, σε καθημερινή βάση, είναι κατάλληλο και για τον σκύλο του.
Θέλω λοιπόν να σου πω, ότι μου φαίνονται πολλά τα μικροπροβλήματα του σκύλου σου, για να τα αποδώσεις μόνο στην διατροφή του. Και στους τόσους γιατρούς που πήγες, δεν βρέθηκε κανείς, να κάνει μια σωστή διάγνωση, ώστε το σκυλί σου να ανακουφιστεί κάποτε, σε όλα αυτά τα χρόνια; Αν κρίνω κι απ΄την περιοχή που αναγράφεις στο avatar σου, εντύπωση μου κάνει.