Ανακριση στον εκτροφεα (για κληρονομικά θέματα υγείας)

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Αν εννοείς την εξαίρεση για τ'αδέσποτα, ΟΚ, αλλά μιλάω για περιπτώσεις που θέλουν καθαρόαιμο σκύλο.
Ειλικρινα χαιρομαι που παντα σκεφτεσαι καλοπροαιρετα, αλλα δυστυχως δεν εννοουσα αυτο, μακαρι να ηταν για τα αδεσποτα. Πολλες φορες συμφερει να υπαρχει μια γενικοτερη αμαθεια γιατι ετσι ο ημιμαθης δημαγωγει ευκολοτερα ως γνωστον στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλομος, τι θα γινει ομως αν ανοιξουν τα ματακια τους ολοι;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Οποιοσδήποτε απο εσάς μετά απο 10-20 τέτοιους διαλόγους θα άλλαζε το τραγούδι

εγώ εχω ακούσει και βρισές 2-3 φορές στο τηλέφωνο, οταν δεν συμγωνεί ο άλλος σε αυτά που λέω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εντάξει, αλλά και οι καλοπροαίρετοι να θέλουν να σπρώξουν προς τη σωστή μεριά, κωλύονται! Γιατι είναι τόσα τα ζητήματα και με τους εκτροφείς που δεν ξέρεις πως να σπρώξεις! Ειναι σαν τυφλή γιαγιά να θέλει να περάσει κλωστή απο βελόνα!

Πείτε με υπερβολική αν θέλετε, αλλά σας λέω ποια εντύπωση δημιουργείται σ'εναν άνθρωπο σκεπτόμενο (ελπίζω... αν και με τη ζέστη έχουν πέσει οι ρυθμοί....:rolleyes::rolleyes:) που είναι τελειως εκτός του χώρου.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Ειλικρινα χαιρομαι που παντα σκεφτεσαι καλοπροαιρετα, αλλα δυστυχως δεν εννοουσα αυτο, μακαρι να ηταν για τα αδεσποτα. Πολλες φορες συμφερει να υπαρχει μια γενικοτερη αμαθεια γιατι ετσι ο ημιμαθης δημαγωγει ευκολοτερα ως γνωστον στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλομος, τι θα γινει ομως αν ανοιξουν τα ματακια τους ολοι;
θα ανεβει το επιπεδο και θα λιγοστεψουν τα ποστ.και δεν θα μας σπανε τα νευρα καθε σε καθε βολτα.ολοι οι ασχετοι.τιιιι βαζεις το σκυλο μεσα στο αμξι????????????????????????μονο αγροτικο και δεμενο στη καροτσα ο σκυλος δεν ειναι για μεσα στο σπιτι κ.λ.π.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πιστευω εχουν και οι δυο πλευρες το δικιο τους.Απλα νομιζω οτι οι εκτροφεις εχουν και πρεπει να σηκωσουν το βαρος της αλλαγης της νοοτροπιας.

Το "επαγγελμα" τους ειναι κανουριο και πολλοι απλα δεν το γνωριζουν.Εμενα μου αρεσει να ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.Με ολη την εννοια. Ο σωστος επαγγελματιας βαζει στην ακρη οποιονδηποτε συναισθηματια ερασιτεχνη.Δε θελω να μετραει αν εγω γνωριζω για τη φυλη,ουτε να θυμωνει με την αγνοια μου.Θελω απο τη στιγμη που πηγαινω στο εκτροφειο του,φευγοντας να εχω πειστει για την αξια της εκτροφης,για την αγαπη του σε αυτο που κανει,στην επικοινωνια του με εμενα κι αργοτερα και το σημαντικοτερο να ειναι ικανος να μου εχει αλλαξει ολη την νοοτροπια μου για την ανατροφη στο κουταβι μου.Με επιχειρηματα,με δειγματα,με,με,με...Να μη μου τονιζει οτι αυτο το επαγγελμα δε βγαζει λεφτα,γιατι δε με ενδιαφερει.Ας μην το εκανε.Να του φαινεται πολυ ελπιδοφορο οτι υπαρχουν ατομα που μπαινουν στο εκτροφειο τους,οσο ασχετος και να ειναι.Αυτος πηγε,ο εκτροφεας μπορει να τον πεισει;Να μη του φαινονται ηλιθιες οι ερωτησεις μου και να απανταει σε ολους με ευγενεια,οσο τζουγκρος και αν ειμαι.Ακομα και η πρωτη μου ερωτηση αν ειναι το οικονομικο,να μη θιγονται,γιατι αν μου πει οτι το κουταβι του εξιζει 5.000€,απλα δεν μπορω να το παρω...Ολα αυτα ειναι επαγγελματισμος.Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα πληρωτεος ερασιτεχνισμος.

Απο τη μερια τους οι υποψηφιοι ιδιοκτητες,απο τη στιγμη που πηγαινουν σε εκτροφειο να κανουν τα αυτια τους σαν του γαιδαρου και ν' ακουν τον εκτροφεα διοτι κατι παραπανω θα ξερει.Να κλεινουμε λιγο το στομα μας και να ανοιγουμε περισσοτερο τα αυτια μας.Και καλο ειναι να ξεφυγουμε λιγο απο τη νοοτροπια του παππου μας,γιατι δε μας υποχρεωνει κανεις να αγορασουμε κουταβι.Και δικαιωμα του καθε εκτροφεα ειναι να δινει οπου θελει τα κουταβια του,χωρις να απολογειται,οπως ο καθε γονιος παει οπου θελει το παιδι του να μαθει γραμματα.Και να παμε σε πολλα εκτροφεια,για να εχουμε μετρο συγκρισης.Και οταν τελειωσουμε,να καθισουμε να σκεφτουμε οοοολα αυτα που μας ειπαν,αν μπορουμε να ανταπεξελθουμε και οχι να μας συνεπαρουν δυο ζευγαρια ματακια και μια κουνιστη ουριτσα.

Τελος να καταλαβουν και οι δυο πλευρες,οτι οι εκτροφεις υπαρχουν επειδη υπαρχουν αγοραστες και καλα κουταβια υπαρχουν επειδη υπαρχουν εκτροφεις.

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
και βέβαια να μην θυμώνει με την άγνοια σου, αλλά θα πρέπει να βοηθάς και εσύ... είπες ότι είσαι δασκάλα... πως θα σου φαινόταν αν κάποιος γονέας ήταν αδιάφορος και είναι σαν μην ξέρει ότι έχει κάνει παιδί? Ο άνθρωπος που είναι τεμπέλης στην μάθηση φαίνεται. Δεν σου δίνει χαρά να δώσει και την ψυχή σου στο παιδάκι που έχει όρεξη και προσπαθεί? έτσι πρέπει είναι και ο εκτροφέας... βέβαια ο καθένας κοστολογεί την δουλεία του και τον χρόνο του αλλά 5.000 τα θεωρώ υπερβολικά αν και έχω δώσει παραπάνω χρήματα για να αγοράσω σκύλο... αλλά άλλο εγώ.

Οι εκτροφείς δεν υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή υπάρχουν αγοραστές.. όλο αυτό δεν είναι ΜΟΝΟ αγοράζω-πουλάω... είναι μελέτη που μέσα απο αυτό κάποιος προσπαθεί για το καλύτερο... έχει όραμα φιλοδοξίες και δεν μπορεί να τα υλοποιήσει όλα αυτά χωρίς γέννες και βέβαια δεν μπορεί να κρατάει ΟΛΑ τα κουτάβια απλά να παρακολουθεί την πορεία τους όσο μπορεί.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
και βέβαια να μην να μην θυμώνει με την άγνοια σου, αλλά θα πρέπει να βοηθάς και εσύ.

Οι εκτροφείς δεν υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή υπάρχουν αγοραστές.. όλο αυτό δεν είναι ΜΟΝΟ αγοράζω-πουλάω... είναι μελέτη που μέσα απο αυτό κάποιος προσπαθεί για το καλύτερο...
Γι αυτο ακριβως ειπα αυτα που ειπα και για τους ιδιοκτητες:)

Εχεις δικιο να απαντας ετσι,ετσι που το εγραψα,αλλα δεν το εννουσα ψυχρα και εμπορικα.Εννοουσα οτι σε ολες τις "σχεσεις" το ενα μελος εξαρταται απο το αλλο και μαζι η ομαδα κανει τα καλυτερα!;)

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Γι αυτο ακριβως ειπα αυτα που ειπα και για τους ιδιοκτητες:)

Εχεις δικιο να απαντας ετσι,ετσι που το εγραψα,αλλα δεν το εννουσα ψυχρα και εμπορικα.Εννοουσα οτι σε ολες τις "σχεσεις" το ενα μελος εξαρταται απο το αλλο και μαζι η ομαδα κανει τα καλυτερα!;)
Κανένας δεν έχει καταλάβει ότι η ΟΜΑΔΑ κάνει την διαφορά... σε όλα τα πράγματα... κάποτε ονειρευόμουν συνοχή στην φυλή μου έτσι ώστε να έχουμε ένα καλό data base ακόμα και απο τα σκυλιά που δεν έχουν pedigree απο πληροφορίες πως αγοράστηκαν από που κτλ... έτσι ώστε να αποφεύγονται "κακά" ζευγαρώματα... pffffff

BLOODIATOR

Member
6 Απριλίου 2010
13
0
KORYDALLOS
bloodiator η μόνη σου "συνεισφορά" στο φόρουμ μέχρι τώρα είναι οι προσωπικές επιθέσεις στη Lilla.
αυτό όπως καταλαβαίνεις δείχνει εμπαθεια.
Δεν εχω κατι να "συνεισφερω" στο φορουμ...ακομα μαθαινω και διαβαζω.Δεν το παιζω φωστηρας και δεν κανω τον μαιντανο ποτε.Γιαυτο και η "συνεισφορα" μου ειναι αυτη.Δεν γραφτηκα με σκοπο να συνεισφερω,αλλα για να ενημερωθω.Απλα θελω να ενημερωνομαι με αληθειες και οχι με ψεματα.Οταν ενας ανθρωπος ομως δουλευει ψιλο γαζι αλο τον κοσμο...οφειλω να μιλησω.Ασφαλως και δειχνει εμπαθεια...καλα το μαντεψες.

εχει δικιο ο γιωργος οσο σωστο και να ειναι αυτο που λες οταν συνεισφερεις μονο για τον ιδιο σκοπο χανεις και το δικιο σου
Δεν ψαχνω να βρω κανενα δικιο.Ουτε περιμενω απο καποιον να επιβεβαιωσει αυτα που λεω για να καταλαβουν ολοι οτι ειναι σωστα.Ο καθενας εχει ματια και βλεπει και κρινει...Εμενα ως εμπαθη και αλλους ως μπλαμπλαδες και εγωμανεις.Απλα ξεκινησα να διαβαζω ενα θεμα και τη στιγμη που βαρεθηκα να βλεπω καποιον να το χαλαει,θελωντας ΜΟΝΟ να μιλησει για τον εαυτο του αποφασισα να μιλησω αφου βλεπω οτι δεν το κανει κανεις.
Σορυ για την παρεμβολη...απλα...οσοι εχουν ματια,βλεπουν.

Καλη συνεχεια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μέχρι να μάθει ο κόσμος ΤΙ ακριβώς πληρώνει, πάντα θα τον κλέβουν.

Για μένα δεν έχει σημασία αν έχει το κουτάβι 100 ευρώ ή 2000 ευρώ. Και τα 100 είναι κλοπή αν ο εκτροφέας δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για τους σκύλους και τα κουτάβια του (ή αν οι γεννήτορες δεν έπρεπε ποτέ να αναπαραχθούν έτσι κι αλλιώς).

Το να κολλάς με την τιμή, είναι ακριβώς σαν να λες "Δεν με νοιάζει να με κλέψουν και να με κοροϊδέψουν, φτάνει να μην με κλέψουν πολύ."

Εμένα με ΝΟΙΑΖΕΙ.

Από την άλλη δεν προσβάλλω τους εκτροφείς με τους οποίους "διαπραγματεύομαι" για κουτάβι. Καταφέρνω με ευγένεια να μου λύσουν τις απορίες. Είναι όμως πολύ βασικό αυτό που είπα πριν:

Κάνω έρευνα (ΟΣΟ είναι εφυκτό) για το εκτροφείο, την δουλειά του ως τώρα, τις εξετάσεις που κάνει, το πόσο συχνά ζευγαρώνει, το ποσοστό επιτυχιμένων ζευγαρωμάτων... κι άλλα πολλά ΠΡΙΝ καν σηκώσω το τηλέφωνο να του μιλήσω για πρώτη φορά.

Δεν θέλω να χαλάω τον χρόνο του, αλλά ακόμη περισσότερο δεν θέλω να χαλάω τον δικό μου.

Και εννοείται πως πριν μιλήσω μαζί του, έχω διαλέξει ποιοί σκύλοι του μ' εντυπωσιάζουν περισσότερο. Ξέρω ποιοί σκύλοι του ΔΕΝ μου αρέσουν και γιατί. Έτσι θα βοηθήσω τον εκτροφέα να με βοηθήσει ΕΜΕΝΑ. Μπορεί να μην είναι τα κουτάβια που έχει τώρα "του γούστου μου", να μου πει να πάρω από την επόμενη που είναι με τους γονείς που προτιμώ εγώ... μπορεί να μου πει πως ΠΕΘΑΝΑΝ οι σκύλοι που μου αρέσουν (και στην ουσία ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάτι για εμένα!)....χίλια δύο.

Το να διαλέξεις εκτροφέα είναι μία διαδικασία που ναι μεν δεν είναι "εύκολη" αλλά είναι ένα ευχάριστο κομμάτι της απόκτησεις σκύλου. Σου μαθαίνει ΠΑΡΑ πολλά για την φυλή (που υποτίθεται) σε ενδιαφέρει.

Από την άλλη, αν θέλεις απλά (κι εύκολα) έναν σκύλο που να "μοίαζει πολύ", με Μαλτέζ πχ. θα βρείς ΣΙΓΟΥΡΑ σε φιλοζωικό σωματείο. Θα είναι φτηνό, και ΔΕΝ θα σε έχει εκμεταλευτεί κανείς, ΚΑΙ θα έχεις αυτό που ήθελες!

Πρέπει να κάνε ο καθένας την αυτοκριτηκή του! Να ΞΕΡΕΙ τι σκύλο θέλει και γιατί.

Μου γυρνάνε τα 'αντερα' όταν ακούω να λένε:
"Θέλω το καλύτερο της γέννας, αλλά δεν γουστάρω καθόλου τις εκθέσεις!"

Τι να το κάνεις το "καλύτερο της γέννας" από την στιγμή που δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις από το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ενός πετ-σοπ;;;;;;

Ο εκτροφέας, αν σου το δώσει (απλά γιατί θα του τα "σκάσεις") τι ηθική θα έχει;;;; ΚΑΜΙΑ.
Γιατί αν αγαπάει την φυλή, δεν θα αντέχει να βλέπει τα καλύτερα κουτάβια του να χαραμίζονται και να μην βοηθούν στην βελτίωσή της!

Μετά υπάρχουν οι ενδιαφερόμενοι του "γκρίζου" στάδιου. Θέλουν καλό σκύλο, θέλουν να πάνε και σε έκθεση, αλλά θέλουν να κάνει ο εκτροφέας ΟΛΗ την δουλειά.... Αυτοί ίσως είναι οι ΠΙΟ δύσκολοι "πελάτες". Γιατί ναι μεν θα διαφημιστεί το εκτροφείο σου, αλλά θα σου βγει το λάδι (κι η γλώσσα και τα μάτια και τ' αυτιά) μέχρι να μπορούν να κάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες χωρίς να τους "κρατάς από το χεράκι".

Και αν το κουτάβι δεν βγει καταπληκτικό;; (ΠΟΛΥ πιθανό στατιστικά), θα σε βρίσουν και θα σε κακολογίζουν πως τους κορόιδεψες, καθώς ΠΟΤΕ δεν μπήκαν στην διαδικασία να μάθουν ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Άρα, δεν φτάνει να "γλύφεις" και να κάνεις πως σέβεσαι έναν εκτροφέα για να πάρεις το καλύτερό του κουτάβι. Θα πρέπει να αποδείξεις πως ΑΞΙΖΕΙΣ το καλύτερο κουτάβι, με επιχειρήματα, και πως θα σέβεσαι τον εκτροφέα ακόμη κι αν δεν παραμείνει το καλύτερο κουτάβι ως ενήλικος σκύλος.

Αλλιώς (αν θέλεις απλά έναν υπέροχο σύντροφο), πες καθαρά πως θέλεις ένα κουτάβι της γέννας που δεν έχει μεγάλες προοπτικές στις εκθέσεις. Ή ένα που θα μπορείς να δείχνεις, αλλά το οποίο δεν θα σε απογοητεύσει αν χάνει.

Χωρίς την απαιτούμενη μελέτη, δεν θα μπορέσεις ποτέ να το ξεχωρίσεις από το "καλύτερο" έτσι κι αλλιώς. Χώρια που μπορεί να έχει τον καλύτερο χαρακτήρα από ΟΛΑ τα κουτάβια....
... ή αντικειμενικά, να είναι ακόμα και το πιο ΟΜΟΡΦΟ απ' όλα!

Last edited:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Μέχρι να μάθει ο κόσμος ΤΙ ακριβώς πληρώνει, πάντα θα τον κλέβουν.

Για μένα δεν έχει σημασία αν έχει το κουτάβι 100 ευρώ ή 2000 ευρώ. Και τα 100 είναι κλοπή αν ο εκτροφέας δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα για τους σκύλους και τα κουτάβια του (ή αν οι γεννήτορες δεν έπρεπε ποτέ να αναπαραχθούν έτσι κι αλλιώς).

Το να κολλάς με την τιμή, είναι ακριβώς σαν να λες "Δεν με νοιάζει να με κλέψουν και να με κοροϊδέψουν, φτάνει να μην με κλέψουν πολύ."

Εμένα με ΝΟΙΑΖΕΙ.

Από την άλλη δεν προσβάλλω τους εκτροφείς με τους οποίους "διαπραγματεύομαι" για κουτάβι. Καταφέρνω με ευγένεια να μου λύσουν τις απορίες. Είναι όμως πολύ βασικό αυτό που είπα πριν:

Κάνω έρευνα (ΟΣΟ είναι εφυκτό) για το εκτροφείο, την δουλειά του ως τώρα, τις εξετάσεις που κάνει, το πόσο συχνά ζευγαρώνει, το ποσοστό επιτυχιμένων ζευγαρωμάτων... κι άλλα πολλά ΠΡΙΝ καν σηκώσω το τηλέφωνο να του μιλήσω για πρώτη φορά.

Δεν θέλω να χαλάω τον χρόνο του, αλλά ακόμη περισσότερο δεν θέλω να χαλάω τον δικό μου.

Και εννοείται πως πριν μιλήσω μαζί του, έχω διαλέξει ποιοί σκύλοι του μ' εντυπωσιάζουν περισσότερο. Ξέρω ποιοί σκύλοι του ΔΕΝ μου αρέσουν και γιατί. Έτσι θα βοηθήσω τον εκτροφέα να με βοηθήσει ΕΜΕΝΑ. Μπορεί να μην είναι τα κουτάβια που έχει τώρα "του γούστου μου", να μου πει να πάρω από την επόμενη που είναι με τους γονείς που προτιμώ εγώ... μπορεί να μου πει πως ΠΕΘΑΝΑΝ οι σκύλοι που μου αρέσουν (και στην ουσία ΔΕΝ ΕΧΕΙ κάτι για εμένα!)....χίλια δύο.

Το να διαλέξεις εκτροφέα είναι μία διαδικασία που ναι μεν δεν είναι "εύκολη" αλλά είναι ένα ευχάριστο κομμάτι της απόκτησεις σκύλου. Σου μαθαίνει ΠΑΡΑ πολλά για την φυλή (που υποτίθεται) σε ενδιαφέρει.

Από την άλλη, αν θέλεις απλά (κι εύκολα) έναν σκύλο που να "μοίαζει πολύ", με Μαλτέζ πχ. θα βρείς ΣΙΓΟΥΡΑ σε φιλοζωικό σωματείο. Θα είναι φτηνό, και ΔΕΝ θα σε έχει εκμεταλευτεί κανείς, ΚΑΙ θα έχεις αυτό που ήθελες!

Πρέπει να κάνε ο καθένας την αυτοκριτηκή του! Να ΞΕΡΕΙ τι σκύλο θέλει και γιατί.

Μου γυρνάνε τα 'αντερα' όταν ακούω να λένε:
"Θέλω το καλύτερο της γέννας, αλλά δεν γουστάρω καθόλου τις εκθέσεις!"

Τι να το κάνεις το "καλύτερο της γέννας" από την στιγμή που δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις από το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ενός πετ-σοπ;;;;;;

Ο εκτροφέας, αν σου το δώσει (απλά γιατί θα του τα "σκάσεις") τι ηθική θα έχει;;;; ΚΑΜΙΑ.
Γιατί αν αγαπάει την φυλή, δεν θα αντέχει να βλέπει τα καλύτερα κουτάβια του να χαραμίζονται και να μην βοηθούν στην βελτίωσή της!

Μετά υπάρχουν οι ενδιαφερόμενοι του "γκρίζου" στάδιου. Θέλουν καλό σκύλο, θέλουν να πάνε και σε έκθεση, αλλά θέλουν να κάνει ο εκτροφέας ΟΛΗ την δουλειά.... Αυτοί ίσως είναι οι ΠΙΟ δύσκολοι "πελάτες". Γιατί ναι μεν θα διαφημιστεί το εκτροφείο σου, αλλά θα σου βγει το λάδι (κι η γλώσσα και τα μάτια και τ' αυτιά) μέχρι να μπορούν να κάνουν κάτι οι ιδιοκτήτες χωρίς να τους "κρατάς από το χεράκι".

Και αν το κουτάβι δεν βγει καταπληκτικό;; (ΠΟΛΥ πιθανό στατιστικά), θα σε βρίσουν και θα σε κακολογίζουν πως τους κορόιδεψες, καθώς ΠΟΤΕ δεν μπήκαν στην διαδικασία να μάθουν ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Άρα, δεν φτάνει να "γλύφεις" και να κάνεις πως σέβεσαι έναν εκτροφέα για να πάρεις το καλύτερό του κουτάβι. Θα πρέπει να αποδείξεις πως ΑΞΙΖΕΙΣ το καλύτερο κουτάβι, με επιχειρήματα, και πως θα σέβεσαι τον εκτροφέα ακόμη κι αν δεν παραμείνει το καλύτερο κουτάβι ως ενήλικος σκύλος.

Αλλιώς (αν θέλεις απλά έναν υπέροχο σύντροφο), πες καθαρά πως θέλεις ένα κουτάβι της γέννας που δεν έχει μεγάλες προοπτικές στις εκθέσεις. Ή ένα που θα μπορείς να δείχνεις, αλλά το οποίο δεν θα σε απογοητεύσει αν χάνει.

Χωρίς την απαιτούμενη μελέτη, δεν θα μπορέσεις ποτέ να το ξεχωρίσεις από το "καλύτερο" έτσι κι αλλιώς. Χώρια που μπορεί να έχει τον καλύτερο χαρακτήρα από ΟΛΑ τα κουτάβια....
... ή αντικειμενικά, να είναι ακόμα και το πιο ΟΜΟΡΦΟ απ' όλα!
Συμφωνώ απόλυτα...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει ξανά στο φόρουμ μήπως θα ήταν καλό να γίνει αν post.
α) για το πως επιλέγομαι φυλή (προσπερνώ το αν μπορούμε να έχουμε σκύλο)
β) πως ξεκινάμε να βρούμε εκτροφέα
γ) τι ρωτάμε και τι πιθανές ερωτήσεις πρέπει να του κάνουμε ανάλογα με την φυλή κτλ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
***Εγω δεν ξαναμιλαω στο θεμα...αυτο ειχα σκοπο να κανω και πιο πριν αλλα πεταχτηκε η αυλη.
Στο θέμα μπορείς να παραμείνεις και να μιλήσεις, αλλά εντός θέματος κατά προτίμηση.
Εχεις αναγάγει την συζήτηση σε πολύ προσωπικό επίπεδο και έχει αρχίσει να γίνεται πολύ κουραστικό.

Πάρε τηλέφωνο σε όποιον σου δημιουργεί τόσο έντονες αντιδράσεις, να τα βρείτε μεταξύ σας.
Το φόρουμ δεν είναι γι' αυτό τον σκοπό.

Με συγχωρείς που "πετάχτηκα" ε;
Να κάνω κι εγώ τις "αβάντες" μου, μην με σουτάρουν...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Έχουν συζητηθεί και τα τρία επανειλημμένα νομίζω.

Παρόλα αυτά , επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως! :)

Να μην επαναλαμβανόμαστε τότε το έτσι όπως το έθεσε η skylakos ήταν μια αφορμή να μπουν και ερωτήματα που ίσως και η ίδια δεν είχε σκεφτεί...

Ίσως σε κάτι ανάλογο να να δοθεί η ευκαιρία να πούμε και άλλα γιατί σίγουρα κανόνας για όλα δεν υπάρχει...ούτε απόλυτες συμπεριφορές.

ps: κάλο θα ήταν κάτω απο αυτό το ποστ να μπουν τα link του φόρουμ που παραπέμπουν στα ανάλογα θέματα.