Αναπαραγωγή: ζευγάρωμα ή τεχνητή γονιμοποίηση?


Akardos

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2015
128
64
48
θεσσαλονίκη
Καλημέρα στην κοινότητα. Μιλώντας τις προάλλες με κάποια κυρία που μου είπε ότι είχε σκυλιά κατά καιρούς και πλέον έχει υιοθετήσει σκυλί, μου επεσήμανε ότι πολλά εκτροφεία χρησιμοποιούν μέθοδο αναπαραγωγής τεχνητή γονιμοποίηση και όχι ζευγάρωμα κανονικά. Αυτό λέει προκαλεί προβλήματα για αυτό καλό είναι να μην αγοράζει ο κόσμος καθαρόαιμα από εκτροφεία γιατί βγάζουν πολλά προβλήματα ( ειδικά τα μεγαλοσωμα δυσπλασία κλπ ).
Ποια είναι η γνώμη σας? Γνωρίζετε αν ισχύει αυτή η μέθοδος αναπαραγωγής σε εκτροφεία?
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Το ζευγάρωμα με σπερματέγχυση είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στα παραγωγικά ζώα παρα μα παρα πολλά χρονια.
Στους σκυλους επισης, καθώς δίνει την δυνατότητα στον εκτροφέα να χρησιμοποιήσει αρσενικό που είτε ζει μακριά και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε αυτόν είτε ακόμα και αν έχει πεθάνει.

Ετσι η μέθοδος δίνει την δυνατότητα στον εκτροφεα να ξεφύγει από εύκολες λύσεις, του να χρησιμοποιεί δηλ. αρσενικούς που βρίσκονται δίπλα του.

Αυτό μόνο ως καλό μπορεί να το λάβει κανένας.
Αντιλαμβάνεσαι ελπίζω ότι αυτα που λέει η κυρία είναι μπαρούφες.
 


Akardos

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2015
128
64
48
θεσσαλονίκη
Ναι συμφωνώ απλά είμαι σίγουρος ότι όλο μας έχουμε ακούσει κατά καιρούς ότι τα αδέσποτα γενικά είναι πιο ανθεκτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ο κανόνας. Ίσως βέβαια η απόκτηση σκύλου με υιοθεσία αδέσποτου είναι θέμα φιλοσοφίας και στάση ζωής για μερικούς που λένε, σωστά ενδεχομένως, ας σώσουμε μια ψυχούλα παρά να δώσουμε 1.000€ για παράδειγμα για ένα εκτροφικο. Ενδεχομένως βέβαια για θέματα δυσπλασίας στα μεγαλόσωμα ή και άλλα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μπορεί να φταίει η κακή εκτροφή. Ο καθένας μιλάει από την πλευρά του, η συγκεκριμένη κυρία μου εξηγούσε ότι είχε καθαρόαιμα γ.π ροτβάιλερ κλπ από εκτροφείο και έλεγε ότι της είχαν τύχει προβλήματα στα σκυλιά με χειρουργεία κλπ ενώ με το αδέσποτο ηρέμησε.
Τώρα εντάξει, ο καθένας ιδιοκτήτης σκύλου έχει τα βιώματα του και τις εμπειρίες του και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αυτό πιστεύω εγώ και προφανώς επειδή ο καθένας έχει περάσει αυτά που έχει περάσει μιλάει σύμφωνα με τις εμπειρίες του. Εγώ για παράδειγμα θέλω να αποκτήσω γ.π κάποια στιγμή όταν το επιτρέψει ο τρόπος ζωής μου ( έχω πάει και σε εκτροφεία στην Αττική και Θεσσαλονίκη από όπου κατάγομαι) και μιλούσαμε για την συγκεκριμένη φυλή και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.
 
  • Like
Reactions: mareco