Ανεβασμένη κρεατινίνη

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εχω προβληματιστεί με ένα θέμα του Ρόκυ που προέκυψε απο τις εξετάσεις που κάναμε.
Συγκεκριμένα πήγαμε στη κτηνίατρο μας για τις προληπτικές εξετάσεις Ερλίχια-Καλαζάρ,και του εκανα και γενικές οπου διαπιστώθηκε ότι έχει ανεβασμένη κρεατινίνη.
Η τροφή που του δίνω έχει 23% πρωτείνη,τη δινω ενα χρόνο τώρα,αλλά ποτέ δεν ειχε θέμα με τη κρεατινίνη.
Μας ε'ιπε η γιατρός να επαναλάβουμε την εξέταση,αλλά προτίμησα να πάω και σε άλλο γιατρο να δω τι θα μου πει.
Ετσι επικοινώνησα με τον Κέστη αλλα μέχρι στιγμής δεν με έχει πάρει ακόμα να μιλήσουμε,εχω αφήσει τα στοιχεία μου στη γραμματέα του!
Εκτός απο τη τροφή ποιός άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει ώστε να ανέβει η κρεατινίνη?
Θα μου τα πει βέβαα και ο κτηνίατρος,αλλά έλεγα μήπως ξέρει κανείς η του έχει τύχει καάποια παρόμοια περίπτωση...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Μας ε'ιπε η γιατρός να επαναλάβουμε την εξέταση...

2. ...αλλά προτίμησα να πάω και σε άλλο γιατρο να δω τι θα μου πει...

3. ...Εκτός απο τη τροφή ποιός άλλος λόγος μπορεί να υπάρχει ώστε να ανέβει η κρεατινίνη?
Θα μου τα πει βέβαα και ο κτηνίατρος,αλλά έλεγα μήπως ξέρει κανείς η του έχει τύχει καάποια παρόμοια περίπτωση...
Καλησπέρα,

1. Ποιό εργαστήριο έκανε την ανάλυση? Κοντός ή Μπίτχαβα?

2. Ο "άλλος γιατρός" θα επαναλάβει την εξέταση, ενδεχομένως... ειδικά αν η κρεατινίνη είναι οριακά ανεβασμένη... και, μάλιστα, ο Κέστης έχει τα "εύσημα" και θα σου αναλύσει τις περιπτώσεις, αφού, όμως, κάνει επανάληψη της εξέτασης...

3. Εχω υπόψη μου καποιες άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι κατάλληλος να τις μεταφέρω... ο γιατρός θα σου τις αναλύσει... και, μάλιστα, σε συνδυασμό με άλλους δείκτες που θα κοιτάξει...

Ολα να πάνε καλά!:)

Last edited:

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ο Ροκυ ειναι περιπου 4 χρονων...
Εχει 1.8 ενω το ανωτερο ειναι 1.5,και μαλιστα μου τα ειπε πολύ τραγικά η κτηνίατρος ότι κινδυνεύει η ζωή του,μπορεί να έχει πρόβλημα με τα νεφρά του,και το ψάχνω και με άλλο γιατρό...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το οριο ειναι 1,6 τουλαχιστον στου Κοντου το εργαστηριο.
Δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα καλο θα ηταν να διασταυρωσεις τι και πως.
εχει καλαζαρ? κανε ξανα βιοχημικες εκει που ειπες και καλο θα ηταν
να τον πας πρωι ακατουρητο για να του παρει με κυστοκεντηση ουρα
να δει αν αποβαλλει πρωτεινες και απο εκει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Johnk δε το ρωτησα αυτο για το εργαστήριο,θα το ρωτήσω όμως...παίζει κάποιο ρόλο?
Δεν έχεις στα χέρια σου τις εξετάσεις? Για να δεις το λογότυπο?

Υ.Γ. Ολα παίζουν ρόλο... κατά καιρούς, τα όργανα των εργαστηρίων χρειάζονται "καλιμπράρισμα"...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Το οριο ειναι 1,6 τουλαχιστον στου Κοντου το εργαστηριο.
Δεν ειναι τοσο τραγικο αλλα καλο θα ηταν να διασταυρωσεις τι και πως.
εχει καλαζαρ? κανε ξανα βιοχημικες εκει που ειπες και καλο θα ηταν
να τον πας πρωι ακατουρητο για να του παρει με κυστοκεντηση ουρα
να δει αν αποβαλλει πρωτεινες και απο εκει.
καλαζαρ ευτυχως ειναι αρνητικος,η ερλιχιωση ακόμα μας κάνει αισθητή τη παρουσία της με 1/200,τόσο ήταν και το Μάιο που ξανακάναμε...

για να τον πάω ακατούρητο που λες,κομμάτι δυσκολο το βλέπω γιατί αυτός εξήμισυ το πρωί είναι ήδη στο δρόμο για τις ανάγκες του γιατί δεν κρατιέται!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
καλαζαρ ευτυχως ειναι αρνητικος,η ερλιχιωση ακόμα μας κάνει αισθητή τη παρουσία της με 1/200,τόσο ήταν και το Μάιο που ξανακάναμε...

για να τον πάω ακατούρητο που λες,κομμάτι δυσκολο το βλέπω γιατί αυτός εξήμισυ το πρωί είναι ήδη στο δρόμο για τις ανάγκες του γιατί δεν κρατιέται!
Δεν υπάρχει πρόβλημα , ο Κέστης όταν πήρε ούρα από την Λούση μου είπε και την έβγαλα νωρίς για πιπί και την ώρα που πήγαμε απλά δεν την άφησα να ξανακάνει από το αυτοκίνητο ως το ιατρείο.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Δεν έχεις στα χέρια σου τις εξετάσεις? Για να δεις το λογότυπο?

Υ.Γ. Ολα παίζουν ρόλο... κατά καιρούς, τα όργανα των εργαστηρίων χρειάζονται "καλιμπράρισμα"...
Αυτή τη βδομάδα θα τις έχω στα χέρια μου,ομως κοίταξα τις προηγούμενες και είναι του εργαστηριου Κοντός..

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Δεν υπάρχει πρόβλημα , ο Κέστης όταν πήρε ούρα από την Λούση μου είπε και την έβγαλα νωρίς για πιπί και την ώρα που πήγαμε απλά δεν την άφησα να ξανακάνει από το αυτοκίνητο ως το ιατρείο.
Ετσι ναι θα είναι πιο εύκολο...θα μου πει κι ο Κέστης..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλυτερα να παιρνει τα πρωτα πρωινα παιδια. Τουλαχιστον ετσι ξερω. . .
ετσι μου χουν πει πολλοι κτηνιατροι και ετσι κανω. :) Εκτος οταν τον βγαλεις βολτα παρεις εναν ουροσυλεκτη και την ωρα που θα κατουρησει μαζεψεις ουρα, τα βαλεις μετα στο ψυγειο να διατηρηθουν μεχρι να του τα πας.

Εφοσον ομως ειναι 4 σιγουρα μπορει να κρατηθει για μια μερα απλα βγαλτον
πιο αργα το βραδι, κατα της 11!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτή τη βδομάδα θα τις έχω στα χέρια μου,ομως κοίταξα τις προηγούμενες και είναι του εργαστηριου Κοντός..
Αντε, για να ευθυμήσεις λιγάκι...
Κι εμείς από τα ... του Κοντού κρεμόμαστε !!!:D:D

Ο Κέστης, πιστεύω ότι είναι ο πιο κατάλληλος να σε ενημερώσει... ας μην προτρέχουμε.

Και πάλι... όλα θα πάνε καλά!:)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Eirini αν οντως είναι έτσι, με βλέπω να τρέχω στο δρόμο με τον ουροσυλέκτη:p

Johnk σευχαριστώ πολύ,κι εγώ πιστεύω ότι ολα θα πάνε καλα:):)

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Βιβή το οτι του έκανες τις εξετάσεις, ενώ είχε φάει δεν παίζει κανένα ρόλο τελικά?
Γιατί για να κάνουμε βιοχημκές στον Μορφέα, μας είπε η κτηνίατρος 12 ώρες πριν νηστικός..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Βιβή το οτι του έκανες τις εξετάσεις, ενώ είχε φάει δεν παίζει κανένα ρόλο τελικά?
Γιατί για να κάνουμε βιοχημκές στον Μορφέα, μας είπε η κτηνίατρος 12 ώρες πριν νηστικός..
Ξέρω ότι παίζει. Την πρώτη φορά με την Λούση στον Κέστη φύγαμε μόνο με εξετάσεις καλαζάρ και ερλίχεια γιατί κατά λάθος την είχα ταίσει και πήγαμε άλλη μέρα για βιοχημικές.

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Σήμερα κάναμε επαναληπτική εξέταση για τη κρεατινίνη! Τη κάναμε πάλι στη δική μου κτηνίατρο γιατί δυστυχώς ο Κέστης 'ηταν αδύνατον να τον βρω! Τον είχα πάρει άπειρες φορές αλλά δεν τα κατάφερα,γιατί ήταν μονίμως πνιγμένος!
Το αποτέλεσμα έδεινε 1.7,ελάχιστη διαφορά απο την πρώτη φορά που ήταν 1.8 και μου είπε η κτηνίατρος να του δώσω K/D της Hills η Renal της Royall Canin,και μετά απο ένα μήνα θα επαναλάβουμε την εξέταση και θα κάνουμε υπέρηχο στα νεφρά να δούμε τι γίνεται!!!
Δε μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε τώρα αυτό το θέμα,αφού πάντα ήταν φυσιολογικές οι τιμές της κρεατινίνης!!!:(