Ανοχή σκύλων σε θεραπείες και περιποίηση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
Αφορμή αυτού του ποστ είναι ο σκύλος μου ο Τζιμάκος. Ένας σκύλος που μεγάλωσε στους δρόμους, με άγνωστο παρελθόν, επιθετικός σε ορισμένες περιπτώσεις σε ανθρώπους και άλλα ζώα.
Πολλά σκυλιά πέρασαν από την ζωή μας και τα περισσότερα τα είχαμε μεγαλώσει από κουτάβια. Αυτό το πράγμα με τον Τζιμάκο δεν το έχω ξανασυναντήσει. Ο σκύλος αυτός κάθεται με υπομονή και καρτερικότητα να τον περιποιηθείς σε ότι και να χρειαστεί. Τα αφτάκια να του καθαρίσεις, την μουσούδα του με μωρομάντηλα, να του κόψεις τα νύχια, να του δώσεις χαπάκια ή να του βάλεις αλοιφή, πιπέτες , πραγματικά ότι και να χρειστεί το δέχεται.
Πρόσφατα έκανε ράμματα και το πρωί πήγαινε ο άντρας μου και του λέγε κάτσε Τζιμάκο να δω την τομή σου και γυρνούσε ανάσκελα με τα πόδια όρθια και ακίνητος για να την δει..

Πραγματικά είναι καταπληκτικό το πόσο αντιλαμβάνεται ότι αυτό που κάνουμε είναι για το καλό του και ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ελπίζω πάντοτε να είναι έτσι γιατί είναι εξαιρετικά βολικό . Με εντυπωσιάζει και το γράφω γιατί δεν τον είχα από κουτάβι να του μάθω αυτά τα πράγματα.
Ο άλλος ο κεφάλας μόλις με δει με το epiotic στα χέρια τρέχει αν κρυφτεί, το ίδιο όταν πάω να του βάλω σιτρονέλα το απόγευμα, ενώ από μωρό του τα κάνουμε αυτά τα πράγματα.
Η Λούση δε; Aν κάτι δεν της γουστάρει σου ρίχνει και μια δαγκωνιά για να μάθεις!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Έτσι είναι...τα πιο βολικά σκυλιά (μετά τα τσοπανόσκυλα), είναι τα αδέσποτα...
(όχι τα αδέσποτα που παίρνουμε από κουτάβια Mareco)

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Δεν πιστεύω ότι έχει σημασία να έχεις από κουτάβι τον σκυλο για να κάθεται να του κάνεις ήσυχα ότι θέλεις.
Και τα δυο σκυλιά μου έχουν υπομείνει τα πάνδεινα από μένα, χωρίς ποτέ να αντιδράσουν. Την μία την είχα από κουτάβι και τον άλλο από 3-4 χρόνων.

Ο τζιμάκος είναι πολύ καλός, εσύ τον είχες παρεξηγήσει:p.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Οι δικοί μου επίσης, κάθονται να τους κάνεις ότι - μα ότι - θέλεις.
Πραγματικά, έχουν υπομείνει φοβερά ιατρικά "βασανιστήρια".

Ο μικρός, μου αντιστέκεται ελαφρώς ακόμη καμμιά φορά, αλλά...που θα πάει...;
Θα συνετιστεί.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τα περισσοτερα αδεσποτα που εχει χρειαστει να περιθαλωουμε, αφτια, ματια, να
καθαρισουμε πληγες, να πιουν χαπια κτλ δεν ειχα κανενα προβλημα.
Λες και το καταλαβαιναν και δεν εφερναν αντισταση. Αλλα και με τα δικα μου
δεν εχω κανενα προβλημα! Εχω πεσει σε καλοβολα σκυλακια!
Και ο Τζιμακος ομως αστερακι! :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Η Pepper είναι έτσι. Mόλις την βάζεις σε τραπέζι κτηνιατρείου, τοποθετείται όπως την τοποθετήσεις και μένει ακίνητη σε όποια στάση την βάλεις.

Βέβαια όταν βλέπει το epiotic κρύβεται πίσω από τον καναπέ αλλά μάλλον το κάνει γιατί μιμείται την Κάρλα.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
και η δικια μου το ιδιο :)
ειδικα στη κτηνιατρο τη λυπαμαι και απο μεσα μου γελαω με τη φατσα της! παιρνει ενα υφος τωρα με σκοτωνουν και τρεχουν τα σαλια απο το αγχος, αλλα ακουνητη, δεν βγαζει κιχ!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αν εχω στα χερια μου λιγο ψωμι μπορω να του κανω και εγχειριση ανοιχτης καρδιας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
.

Ο τζιμάκος είναι πολύ καλός, εσύ τον είχες παρεξηγήσει:p.
Πέρασε μεγάλο διάστημα για να αποδεκτώ το γεγονός ότι θα έχω τρεις σκύλους. Και ακόμη μεγαλύτερο για να καταλάβει ο άντρας μου ότι ο Τζιμάκος δεν πρόκειται να φύγει από το σπίτι (δεν τον ήθελε καθόλου και δεν τον αδικώ, με γνώρισε χωρίς σκυλιά :p )
Tώρα απολαμβάνω τις χάρες του, το πόσο καλός είναι, την αδυναμία που μου έχει και την εμπιστοσύνη. Αλλά είμαι οφφ τόπικ από το τόπικ μου :p

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ρωμαιάκος αντιδρά ενώ ξέρει ότι δε θα του χαριστώ.... και το χάπι θα πάρει θέλει δε θέλει και η αλλοιφή θα μπει και ότι πρέπει θα γίνει. απλα ελπίζει ότι μπορει να γινει το θαύμα και να τη σκαπουλάρει....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εμας ο μαζεμενος απο το δρομο (Λανσελοτ) υπομενει καρτερικα οτι του κανουμε, μαλιστα ερχεται κιολας αν τον φωναξουμε κι ας εχει δει οτι κραταμε στα χερια το υγρο για τα αυτια. *agapoylas*

Ο "του σαλονιου" Μάντοξ, ειναι ενας κοπρος και μισος , τρεχει και κρυβεται αν παρει χαμπαρι καθαρισμο αυτιων και εξαρταται αν σε σεβεται πολυ ή οχι για το αν θα σου ριξει και καμια ψιλη αν τον σκοτισεις λιγο παραπανω, βλεπε μαμα που δεν την εχει και πολυ σε υποληψη σαν δυναμικοτητα χαρακτηρα... :nono: και τοτε βγαινει απο το καλαθακι του το φιμωτρο....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.980
7.564
Πάντως εγώ με το τερατάκι κατέβαλλα πολύ κόπο να με εμπιστευτεί και για ιατρικές εξετάσεις και για περιποίηση αλλά τώρα τα δέχεται αγόγγυστα. Μόνο το κεφαλάκι του ακουμπάει πάνω μου με βλέμμα απελπισίας όταν τον τρυπάει ο γιατρός. Μετά όμως χαίρεται γιατί του λένε οι γιατροί "είσαι ο καλύτερος" και τον χαϊδεύουν και του δίνουν και 2 και 3 μπισκοτάκια. Πολύ τους αγαπάει. Αρκεί να μην πλησιάζουμε το κτηνιατρικό τραπέζι!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα δικα μου καθονται και υπομενουν απο μενα ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ειτε καθαρισμος αυτιων, ειτε κοψιμο νυχιων, ειτε αδειασμα πρωκτικων αδενων.

Μονο που η Cindy κοντευει να παθει εγγεφαλικο απο τον φοβο της, μεχρι να "τειλειωσει το βασανιστηριο" και πεφτει μετα "να πεθανει". Τρεχει και στον μπαμπα της να κανει παραπονα= εχει ενα ειδικο υφακι για αυτο.
Για αυτο συνηθος ξεκιναμε με αυτην οταν ειναι να κανουμε κατι.

Η Carmen ερχεται και μονη της να της κανουμε διαφορα, μην τυχον και την ξεχναμε και χανει κατι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν έχω πρόβλημα σε οτιδήποτε!

Ξέρει ότι θα κάτσει όπως θέλω εγώ...όπως και να'χει...αργά ή γρήγορα.

Μερικά αδέσποτα που έχω περιθάλψει(αμπούλα, χάπι, αυτιά κτλ) δεν παραπονέθηκαν.
Ίσα ίσα καθώς τα περιποιούμουν έριχναν το βάρος πάνω μου και ένιωθαν τέτοια ευχαρίστηση που γουργούριζαν.

Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη την έχω πάρει πάντως από το μασάζ που κάνω στα σκυλιά.
Ωωωωωρες μπορεί να κάθομαι και να τρίβω.Τα περισσότερα αδέσποτα αρέσκονται και ευχαριστιούνται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην κοτύλη του ισχύου και σε εκείνη την περιοχή.

Τον δικό μου πάντως ότι και να θέλω να του κάνω τον χαιδεύω παράλληλα στο μπούτι από την μέσα μεριά και στο κάτω μέρος του λαιμού του!Παίρνει το κλασικό στήσιμο του Γερμανικού Ποιμενικού και κααααθεται ωωρες έτσι να κοιτάει το υπερπέραν, μέχρι να ακουστεί το "οκ".

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Μακάρι να φτάσουμε με τον μικρό σε αυτό το επίπεδο. Προς το παρόν δέχεται με ευχαρίστηση μόνο χάδια, φαί, μπάνιο και το κλουβί μεταφοράς.
Τα νύχια / τρόμος,
χαπια(εκτος για τα παράσιτα / μπλιαχ,
πιστολάκι / τρόμος,
καθαρισμο πατουσών / αγκομαχητό

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μόλις μπαίνει στην μπανιέρα τελειώνουν όλοι οι τσαμπουκάδες και μπορώ να κάνω ό,τι θέλω ...μη με ρωτήσετε δεν ξέρω γιατί :rolleyes:
Με τα σπρει δεν έχει κανένα θέμα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Οταν μπαινει στην μπανιερα, απλα της κοβονται τα ποδια απο την τρομαρα της!Οταν της λεω οτι θα κανουμε μπανιο ενθουσιαζεται και τρεχει μονη της στη μπανιερα.Οταν ανοιξει η βρυση τρεμει,κλαει,πηδαει πανω μου μπας και σωθει απο το μαρτυριο..

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ο πρώτος μου σκύλος το μόνο που δεχότανε χωρίς πρόβλημα ήταν το χτένισμα. Σε όλα τα υπόλοιπα γινότανε μάχη με εμένα να καταλήγω να τον δένω, να ανεβαίνω πάνω του και να τον αιχμαλωτίζω με τα πόδια μου. Αλλά ακόμα και αν πονούσε ήμουν σίγουρη οτι ποτέ δεν κινδυνεύω από δάγκωμα.
Ο Lupus στην αρχή τα πήγαινε καλά με τον κτηνίατρο αλλά πλέον μετά από τόσα πολλά που έχει τραβήξει δεν τον θέλει καθόλου. Στο χτένισμα κάθεται σχετικά καλά, αν και δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα γιατί δεν τον αφήνω να δαγκώσει την χτένα. Τα χάπια τα καταπίνει μαζί με μια λιχουδιά και αμφιβάλω αν το καταλαβαίνει καν. Στα νύχια καθόταν κύριος, αλλά από τότε που ο φίλος μου του έκοψε ένα βαθιά και μάτωσε βρισκόμαστε ξανά στην φάση ένα νυχάκι την ημέρα!
Εκεί που έχει τρελό γέλιο είναι στο καθάρισμα των αυτιών! Και καλά κάνει οτι δεν θέλει και του παίρνει μερικά δευτερόλεπτα να διαλέξει που θα ξαπλώσει. Μόλις αρχίσω το καθάρισμα κάθεται ήσυχος και που και που βγάζει και ένα μουυυυυυύ ευτυχίας!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3