Αντιπαρασιτικά, μπέρδεμα

KaMi

Member
17 Μαϊου 2016
16
15
45
Καλησπέρα παιδιά.
Έχουμε υιοθετήσει ενα υπέροχο κοκονακι 1+ ετους, εδω κ 2 μήνες. Λόγω κρύου, η κτηνίατρος μας είπε να μην το φορτώσουμε αμπουλες, κολάρα κλπ. από τωρα, αλλά να ξεκινήσουμε τον Απρίλιο.
Εμείς της είχαμε βάλει ομως για προληψη αμπουλα Vectra 3D, αλλά είχε κάνει αντίδραση, ξυνοταν, έκλαιγε, δεν κοιμόταν το 1ο 24ωρο.
Το θέμα μου είναι οτι το καλοκαίρι θα παμε στο εξοχικό, όπου εκεί γίνεται πάρτυ κουνουπιών, σκνιπων, εχει πολυ βλαστηση, ποταμι κλπ.
Τί να βαλω? Ρωταω οσους ζουν ή παραθεριζουν σε τοπους με πολυ κουνουπι-σκνιπα, γιατι εχω αγχωθει πολυ.
Αλλοι λενε scalibor, bravecto, αλλοι λενε φυτικα πχ bio band, εχω μπερδευτει, διοτι φοβαμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα χημικα, ομως ανησυχω κ για τα φυτικα, οτι δε θα προστατεψουν το ζωο με τοσα κουνουπια κ σκνιπες.
Απ την αλλη, ειδα οτι δεν ανεχτηκε το Vectra 3D κ μ εχει πιασει τρομος με τα χημικα, επισης εχω ενα γιο 6 ετων κ ενα μωρο 1,5 ετους, το scalibor το φοβαμαι για τα παιδια, αλλα κ για εμας που αγκαλιαζουμε τη σκυλιτσα.
Οποιος εχει διαθεση, τα φωτα του παρακαλω.
Σας ευχαριστω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καλως ηλθατε κ να την χαίρεσαι!
Λοιπόν τα φυτικά,
εδω που ειμαι εγω τουλαχιστον
(δάσος πλατανιών ολογυρα,απο πισω ποτάμι,μπρος μας βαλτος,παραδιπλα θαλασσα,κ οολλλο το γκαζον κ τα δικα μας τα φυτα...καταλαινει κανεις τι κατασταση επικρατεί-υποθετω εχουμε πολλα κοινά)
τι ταχεις τι δε ταχεις το ιδιο κ ταυτο.
Θα σου πω τι κανω εγω,
καταρχάς φοράει ήδη σκαλιμπορ,
κατα Απρίλη μεριά θα μπει κ advocate,
κ θα παει ετσι μέχρι τουλαχιστον τον Οκτωμβρη,
αν κανει πραγματικα ασχημο χειμωνα,που συνηθως κανει,
απο Οκτωμβρη μέχρι Φεβρουαριο την αφηνω να "ξεκουραζεται" απο τα χημικα
αν κ αν δω καμια μερα περίεργη μερα έχω παντα κ λιγη σιτρονελα ή απ'το αλλο το ψιτ ψιτ με το λευκο-μπλε μπουκαλι (ειναι must) δε θυμαμαι τωρα πως το λενε (εχω συνηθισει να το λεω ψιτ ψιτ)
Το μεγαλο ντου απο κουνουπια εδω γίνεται κατα την δύση,εννοείτε λοιπον οτι μεχρι να πεσει για τα καλα η νυχτα η Ήρα ειναι μέσα κ ξαναβγαινει μετα τις 11-12 (αυτοννοητο οτι ζει μεσα στο σπιτι)
Εκει που κινούμαστε εμεις κ η Ηρα ψεκαζουμε ανα μηνα με καοθριν κ αμα παμε πχ να κατσουμε σε καμια εξωτερικη τραπεζαρια (κ ας εχω ψεκασει οπως προειπα) οπου εννοειτε ειναι μαζι μας κ η μοσχαρα,αναβω "φιδάκια" ή κερια σιτρονελας κλπ...
Αυτα...
Αα αμα σου ξανακανει "αντιδραση" με το οτιδηποτε κατευθειαν μπανιο να φυγει η ουσια κ φυσικα δεν το ξαναχρησιμοποιεις...
ειχα χρησιμοποιησει κ γω βεκτρα οταν πρωτοβγηκε,
δεν μας εκανε κατι εμας,
απλα σκυλοβρωμαγε,
οπου ομολογουμενως δεν τοχα ξανασυναντησει...
αλλα διαβασα πολλα σχόλια (εξωτερικού κυρίως) οτι αντεδρασαν ασχημα πολλα σκυλια,
μεχρι κ θανατοι αναφερθηκαν,
οποτε ειπα ας το παει στο διατανο!
Οσον αφορα το σκαλιμπορ
Αν κ επισης δεν εχει αντιδράσει ποτε ουτε σαυτο
Αλλα για να μαστε σιγουροι
Η κτηνιατρος μου μου χε πει να το ανοιγω να το αφήνω 1 24 ωρο να αεριζεται πριν της το βαλω
Κ να το περναω ελαφρα κ με μια πετσετουλα
Κ φυσικα κομμενα τα πολλά πολλά (αγκαλιες φιλιά) αντέχω κατι ώρες...
Αλλα ειλικρινα θα πρεπει κανεις να σκεφτει,εαν φοβάται να αγκαλιάσει το σκυλι του ύστερα,κατα ποσο είναι καλό αυτο που κάνει/βάζει?δλδ...if it good enough for her its good enough for me too ...ετσι το παω...αλλιως δεν το αγοράζω καν!
Οτι αλλο θες ρωτα!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Το ψιτ ψιτ ειναι το frontline spray αυτο πρεπει να λες που ειναι για κουταβακια κ γατακια τα οποια δεν κανει να βαλουν ακομα αμπουλα.. αν δεις κατι τοπικα ναι το ψεκαζεις! Με τα παιδακια οντως πολλοι γονεις δεν θελουν κολλαρα.. απ την αλλη εδω μπραβεκτο ή το αλλο χαπι(το ενα ειναι για ενα μηνα το αλλο για 3) δεν θα τα εδινα στον σκυλο μου.. εγω του βαζω σερεστο το γκρι κολλαρο που ειναι και 8μηνο και πολυ καλο δεν βλεπω τιποτα πανω του..επειδη εδω ειμαστε φουλ σκνιπα τους καλοκαιρινους μηνες οπωσδηποτε κ σιτρονελλα κ καμια αμπουλα αντβοκειτ η βεκτρα που ειναι για τις προνυμφες κ στειρωνει κτλ.. με τις αμπουλες για κανενα 24ωρο δυστυχως δεν πρεπει να ακουμπαμε.. η σιτρονελλα οκ νομιζω δεν κανει κακο ουτε σε εμας.. αλλα ολα αυτα παντα ειναι ενα θεμα.. φυτικα δεν τα εμπιστευομαι.. κ αμα δεν τα κανεις κιολας μετα μπορει να τρεχεις χειροτερα δεν ειναι να το ρισκαρεις..

KaMi

Member
17 Μαϊου 2016
16
15
45
@Μαρια&Ηρα καπως ετσι ειναι κ στο εξοχικο μου. Πλατανια, ποταμια, ρεματα, πολλη βλαστηση, ΧΑΜΟΥΛΗΣ απο ζωύφια.
Δε νομιζω να δω φως με τα φυτικα, αλλα σκαλιμπορ κ παιδια δεν.....
Επισης θα μπορουσα να ψεκασω στην αυλη ναι, αλλα ελα που ο πατερας μου εχει χοντρο θεμα με αναπνευστικο.
Θα τον στειλω....

@Δημητρα_kme για χαπακωμα δεν το συζητώ, απλα δε θελω να το χαπακωσω το ζωο. Τη vectra την εβαλα, ειναι εξαιρετικο προϊόν, αλλα το δικο μου το ζωο το τσακισε. Εκτος κ αν ειναι νορμαλ να εχουν μια αντιδραση σε καθε αμπουλα. Αλλα εκλαιγε, δεν κοιμοταν, γυριζε γυρω απ τον εαυτο της για 24 ωρες, ηταν λιγο τραγικο.
Λεω να δοκιμασω το κολαρο που λες, θα δω τις δραστικες πρωτα, κ μετα αντβοκειτ συν σιτρονελα.

Επίσης σκεφτομαι να τη βαζω μεσα το σουρουπο κ να τη βγαζω βραδυ παλι.

Υπαρχει προληπτικη θεραπεια για καλαζαρ? Κατι μου ειπε μια κοπελα οτι γινεται σε δυο τρεις δοσεις, αλλα ειναι ακριβη. Ξερουμε τπτ γι αυτο??

Σας ευχαριστω ΠΟΛΥ κ τις δυο!!!

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Η φίλη σου σού μίλησε για το εμβόλιο το οποίο δρα επικουρικά μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας (σιτρονέλλα, αμπούλα, κολάρο). Όντως γίνεται σε τρεις δόσεις αλλά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος πριν να αρχίσει η εποχή της σκνίπας, δηλαδή πριν τον Απρίλη. Για αυτό το ξεκινάνε αν θυμάμαι καλά κατά τον Δεκέμβρη. Και επαναλαμβάνεται ετησίως. Για την αμπούλα, είναι όπως και κάθετι άλλο. Σε κάποιους σκύλους κάθεται μια χαρά, σε άλλους όχι. Μπορείς να δοκιμάσεις την advantix. Γενικά θα διαλέξεις αμπούλα που έχει και περμεθρίνη που είνια για τη σκνίπα. Και προσοχή στα κιλά. Δηλαδή αν η αμπούλα είναι για 25-45 κιλά και εσύ έχεις σκύλο που ζυγίζει 26 πχ καλό θα είναι να πας στην προηγούμενη αμπούλα που είνια για μέχρι 25. Για το scalibor οπως λέει και το φυλλάδιό του τα παιδιά δεν κάνει να έρθουν σε άμεση επαφή με το κολλάρο (να το πιάσουν, να το γλύψουν κλπ). Να χαϊδέψουν το σκύλο δεν έχω ακούσει να απαγορεύεται. Κοινώς, και το εμβόλιο να κάνεις του χρόνου, δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις όλα τα υπόλοιπα. Είναι απλά ένα ακόμα μέτρο προστασίας που απλά ανεβάζει το δείκτη προστασίας.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Προληπτικα δινεται και το λειςγκαρντ απ το στομα ρωτα τον κτηνιατρο σου. Το εμβολιο μια πιανει μια οχι ξερω σκυλο που μολυνθηκε εχω μπερδευτει και με αυτο.. αμα χρειαζεται ετσι κ αλλιως η σιτρονελλα καθημερινα γιατι να πιεσω τον οργανισμο με εμβολια παλι..(ηδη παρα εχουν πολλους εμβολιασμους)αποψη μου παντα.

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Για το εμβόλιο, έχω ρωτήσει 2 κτηνιάτρους. Ο ένας, μόνο που δεν με έβρισε που δεν το εχω κάνει, οτι έχει 92% κάλυψη, οτί δεν θα χρειαστεί να ξανακάνω στο σκυλί εξετάσεις , ότι στα σκυλιά που το έχει κάνει δεν έχει εμφανιστεί καμία παρενέργεια.
Η δεύτερη, μου είπε χαρακτηριστικά: "Όχι να μην το κάνεις. Από μόνη της η εταιρία, δίνει μικρό ποσοστό επιτυχίας. Εχώ δει σκυλιά να νοσούν μετά από αυτό, οπότε δεν το προτείνω στους πελάτες μου. Εγώ σαν εμβόλιο το έχω να στο κάνω, 150€ θα κερδίσω, αλλά δεν το εμπιστεύομαι."

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Εμένα η δικιά μου με ρώτησε αν θα το κάνω και της λέω πείτε μου την άποψή σας. Και μου απάντησε ότι απλά αυξάνει το δείκτη προστασίας κατά ένα 10% χωρίς να φτάνει στο 90% όμως. Φτάνει γύρω στο 85%. Και μου τόνισε ότι είναι ένα ακόμα μέτρο προστασίας και δεν αναιρεί τη χρήση των υπόλοιπων μέτρων. Κάπου είχα διαβάσει σχετική έρευνα. Θα ψάξω να τη βρω. Γενικά ακόμα δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με την πραγματική αποτελεσματικότητά του και δεν νομίζω να έχουν γίνει έρευνες σε χώρες μεμονωμένες. Μπορεί πχ στη Γαλλία να προστατεύει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από την Ελλάδα, που έχουμε περισσότερες σκνίπες.

έντιτ: από το ίδιο φυλλάδιο της εταιρείας .
"Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να υποκαθιστά άλλα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση της έκθεσης
σε σκνίπες."

Last edited:
  • Like
Reactions: bat-iris

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Εμένα η δικιά μου με ρώτησε αν θα το κάνω και της λέω πείτε μου την άποψή σας. Και μου απάντησε ότι απλά αυξάνει το δείκτη προστασίας κατά ένα 10% χωρίς να φτάνει στο 90% όμως. Φτάνει γύρω στο 85%. Και μου τόνισε ότι είναι ένα ακόμα μέτρο προστασίας και δεν αναιρεί τη χρήση των υπόλοιπων μέτρων. Κάπου είχα διαβάσει σχετική έρευνα. Θα ψάξω να τη βρω. Γενικά ακόμα δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με την πραγματική αποτελεσματικότητά του και δεν νομίζω να έχουν γίνει έρευνες σε χώρες μεμονωμένες. Μπορεί πχ στη Γαλλία να προστατεύει κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από την Ελλάδα, που έχουμε περισσότερες σκνίπες.

έντιτ: από το ίδιο φυλλάδιο της εταιρείας .
"Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να υποκαθιστά άλλα μέτρα που λαμβάνονται για τη μείωση της έκθεσης
σε σκνίπες."
Τουλάχιστον εσένα σε ρώτησε, εμένα ο άλλος μόνο που δε με έβρισε :p

• Like
Reactions: noni_papa

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Τουλάχιστον εσένα σε ρώτησε, εμένα ο άλλος μόνο που δε με έβρισε :p
Α σε μένα εκείνη με ρώτησε πρώτη σε γενική άσχετη κουβέντα που κάναμε. Περισσότερο από περιέργεια δηλαδή. Ούτε προσπάθησε να με αποτρέψει ούτε να με πείσει να το κάνω. Μου ανέφερε πώς έχουν τα πράγματα, τι προσφέρει και τι όχι και απλά ότι καλό είναι να ξεκινάει το χειμώνα ώστε ο κύκλος να έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλη. Βέβαια αυτή η διάσταση απόψεων που συναντάς μεταξύ των κτηνιάτρων εμένα προσωπικά δεν με πείθει ώστε να το κάνω. Εδώ έχει γίνει και πιο αναλυτική συζήτηση: http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμβόλιο-κατά-του-Καλαζάρ.20065/

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
και ένα τελευταίο για το εμβόλιο http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB...ment_report/veterinary/002232/WC500104953.pdf (από σελ. 27 και κάτω). Το πόρισμα της ευρωπαϊκής επιτροπής έγκρισης φαρμάκων μάλλον δεν πολυποστηρίζει την αποτελεσμάτικοτητα. και ένα ακόμα θέμα : http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμβόλιο-κατά-του-Καλαζάρ.11887/page-20

• Like
Reactions: bat-iris

zeledaki

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
240
170
27
Χίος
καλησπέρα :)
εμένα η δική μου έχει πρόβλημα με τις αμπουλες και με τα σπρέι δεν τα πάμε επισης καλα...αυτο που μου πρότεινε ο κτηνίατρος είναι να ψεκαζω το σκυλί με μηλοψιδο...η δική μου εχει κοντή τρίχα και της έκατσε μια χαρα και όλο το καλοκαίρι δεν Δεν είδα τίποτα πάνω της...τωρα σε αλλα σκυλιά δεν ξέρω πώς θα κάτσει αλλά εμάς μας βολευψε πολύ :)

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εγώ αμπούλα vectra βάζω κάθε μήνα.απο τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο βάζω scalibor και σπρέι σιτρονελας.δεν έχω κανένα πρόβλημα και είμαι και ευχαριστημένη.