Αντιπαρασιτικό κολάρο ΣΟΣ

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ρε παιδιά δεν πήγα δουλειά σήμερα για να μείνω με το σκυλί που είχε λίγο πυρετό (δέκατα). Κάποια στιγμή έπαθε σοκ. Δηλαδή έτρεμε τραγικά, δεν μπορούσε να σταθεί, έπεφτε κλπ. Τον τρέχω στο γιατρό ο οποίος μου είπε ότι τα συμπτώματα αυτά ήταν νευρολογικής φύσης κι ότι φταίει το αντιπαρασιτικό κολάρο που του έχουμε βάλει εδώ και 2-3 μέρες. Δεν κατάλαβα γιατί, αλλά μου είπε ότι συμβαίνει στα μικρόσωμα καμιά φορά. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? Του έδωσε αντιβίωση και μου είπε να αφήσω το κολάρο να ξεθυμάνει και να του το ξαναβάλω σε μια εβδομάδα.
Υπ' όψιν τον εν λόγω γιατρό τον εμπιστεύομαι πολύ, αλλά ρε παιδιά, σήμερα ανησυχώ αρκετά. Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο?

ainte

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2008
184
0
Αλεξανδρούπολη
Ρώτησα την γιατρό μου για να βάλω στην Μάγια κολάρο και μου λέει οτι δεν κάνουν τίποτα και οτι προκαλούν πολλά προβλήματα αν τα φάνε και μπορεί να κάνουν και αλλεργίες. Και μου είπε επίσης οτι με μία αμπούλα είναι οκ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Chloe
Προσωπικά έχω ακούσει για απώλεια τριχώματος, ερεθισμό του δέρματος (ακόμα και εκτεταμένο) και αλλεργική αντίδραση. Επειδή η δερματική απορρόφηση της δελταμεθρινη (το δραστικό συστατικό του περιλαίμιου) είναι ασήμαντη, πιθανολογώ ότι το σκυλί μάσησε το scalibor. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να εμφανίσει τα συμπτώματα που περιγράφεις.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι!
Και αρκετα συχνα καιολας.

Αυτα τα κολαρα περιεχουν συνηθος Phyrethroid's (σορρυ, δεν θυμαμαι την ελληνικη ονομασια) σαν συστατικο και αυτα ειναι καθαρα νευροτοξινες.
Για γατες πολλες Phyrethroid's ειναι πολυ τοξικα και επιφερουν και θανατο.
Γιατη να μην εμπειρεαστει και ενας σκυλακος- αν ειναι και λιγο ευαισθητουλης.........

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εάν η chloe χρησιμοποίησε το Scalibor (οι περισσότεροι αυτό χρησιμοποιούν), η δραστική ουσία είναι η Δελταμεθρινη (Deltamethrin), η οποία δεν προκαλεί τέτοιου είδους συμπτώματα, διοτι δεν απορροφάται από το δέρμα, εκτός και εάν το σκυλί μάσησε ή έγλυψε τυχαία το περιλαίμιο ή κατάπιε κάποιο κομμάτι του...

Τελικά chloe ποιο περιλαίμιο έβαλες στο σκυλί?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δελταμεθρινη είναι νευροτοξινη, αλλά η απλή επαφή με το δέρμα, δεν προκαλεί μυϊκό τρόμο, αποπροσανατολισμό και αστάθεια. Τι να πω… :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ROTTIE said:
Η δελταμεθρινη είναι νευροτοξινη, αλλά η απλή επαφή με το δέρμα, δεν προκαλεί μυϊκό τρόμο, αποπροσανατολισμό και αστάθεια. Τι να πω… :roll:
Ετσι λενε οι κατασκευαστες!
Οι εμπειριες εχουν δειξει αλλο πραγμα.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Για να καταλαβω, αν βραχει ειναι επικινδυνο;

Το να το μασησει εννοειται οτι θα προκαλεσει προβλημα , αλλα για το βρεξιμο.....

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Scalibor ήταν.
Ευχαριστώ παιδιά. Όταν ξεθυμάνει να του το ξαναβάλω τελικά? Έτσι είπε ο γιατρός. Του είχαμε κάνει και αμπούλα, αλλά ξέχασα να του το αναφέρω.
Ευχαριστώ κάπως ηρέμησα τώρα :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ainte said:
Ρε παιδιά τελικά τα κολάρα κάνουν περισσότερο καλό ή κακό;
Αναγκαίο κακό είναι… Εάν έχεις να αντιμετωπίσεις τα παράσιτα, τις σκνίπες και αυτά που προκαλούν (αλλεργίες λόγω ψύλλων, ερλιχιωση, καλααζαρ), θεωρείς το μη χείρον βέλτιστο…

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το σκαλιμπορ παντα το κοβουμε σε ενα σημειο ετσι ωστε να μην μπορει να το μασησει..

αν το μασησει ναι δημιουργει πολλα προβληματα..

αλλα ειναι απαρετητο..!!!
απλα παντα λαμβανουμε τα μετρα μας κοβοντας το..
νομιζω το λεει και στις οδηγιες..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.320
Μέλη
20.081
Νεότερο μέλος
maria 161