Αντιπαρασιτικό κολάρο

Panos895

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2021
49
4
23
Καλησπέρα σας
Αν και γνωρίζω οτι 100% σίγουρη απάντηση δεν υπάρχει γιατί έχω ακούσει διαφορετική γνώμη ακόμα και από κτηνιάτρους. Σχετικά με το κολλάρο seresto για εξωπαράσιτα γνωρίζετε αν προστατεύει από σκνίπες? έχω διαβάσει κάπου , τονίζω ότι δεν ξέρω αν το μεταφέρω καλά , οτι ενώ δεν έχει αποδειχθεί επαρκώς η απωθητική δράση των ουσιών του για τις σκνίπες, σε σκύλους που το φορούσαν παρατηρήθηκαν μικρότερα ποσοστά λεισμάνιας από αυτούς που δεν το φορούσαν. Κατόπιν αυτών θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε περιστατικά σκύλων με seresto που εμφάνισαν λεισμάνια και γενικά ποια η εμπειρία σας με το συγκεκριμένο κολάρο.

Sonik83

Member
4 Φεβρουαρίου 2021
12
12
42
Κανένα αντιπαρασητικό κολάρο δεν παρέχει ολοκληρωμένη προστασία για τη λεισμάνια, το Seresto ωστόσο θεωρείται από τα καλύτερα καθώς προστατεύει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Στον αντίποδα έχουν ακουστεί και θέματα παρενεργειών, όπως όμως συμβαίνει στα περισσότερα φαρμακευτικα προϊόντα.

Από εκεί και πέρα, εκτός του κολάρου φροντίζουμε να βάζουμε αμπουλα, να ψεκαζουμε με σιτρονελα ειδικά τους καλοκαιρινους μήνες και φυσικά πλέον μπορούμε να εμβολιάζουμε ετησίως με letifend.

Τέλος, από τις σημαντικότερες προστασίες θεωρώ πως είναι ο σκύλος μας να μένει μέσα στο σπίτι μαζί μας και να μην είναι διαρκώς εκτεθειμενος στις σκνιπες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr