Αντιπαρασιτικό χάπι

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Γεια σας,εχω ενα κουταβι και ο κτηνιατρος μου εδωσε ενα αντιπαρασιτικο χαπι που πρεπει να παιρνει καθε μηνα.Μου ειπε να κοιταω τα κοπρανα του σημερα και αυριο.το χαπι του το εδωσα πριν 2 ημερες.Αν εχει σκουληκια φενονται ευκολα?

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Αν μας έλεγες και την ονομασία του χαπιού θα μας διευκόλυνες αρκετά!Ο γιατρός σου προχώρησε κανονικά στην ενδοαποπαρασίτωση του κουταβιού,δεν καταλαβαίνω όμως για ποιο λόγο να το παίρνει κάθε μήνα;Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να περάσει απο την προηγούμενη αποπαρασίτωση;
Ναι τα σκουλίκια φαίνονται,θα το καταλάβεις εύκολα!

giorgosathens

Well-Known Member
18 Νοεμβρίου 2010
51
0
Επειδη ειναι κουταβι θα το παιρνει καθε μηνα,το χαπι ειναι το milbemax

Αν μας έλεγες και την ονομασία του χαπιού θα μας διευκόλυνες αρκετά!Ο γιατρός σου προχώρησε κανονικά στην ενδοαποπαρασίτωση του κουταβιού,δεν καταλαβαίνω όμως για ποιο λόγο να το παίρνει κάθε μήνα;Αυτός είναι ο χρόνος που πρέπει να περάσει απο την προηγούμενη αποπαρασίτωση;
Ναι τα σκουλίκια φαίνονται,θα το καταλάβεις εύκολα!

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ναι ειναι κουνουπι που προκαλει διροφιλαρια,δηλ σκουληκι της καρδιας,οποτε δινουμε milbemax που πιανει και αυτο

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Ναι, το milbemax κάνει αποπαρασίτωση και από τα heartworms.

Η ερώτησή μου (επειδή δεν ξέρω) είναι ουσιαστικά τι σχέση έχουν τα heartworms με τα κουνούπια

:)

edit: ΟΚ απάντησε η yasemin

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Άλλη μια ερώτηση...

Είδα το post της Rottie και συν τοις άλλοις μου έχουν πει 2 κτηνίατροι ότι δε χρειάζεται να δίνω milbemax, λόγω του ότι η συγκεκριμένη ασθένεια δεν είναι δυνηθισμένη στην Αττική, οπότε και δίνω drontal

Κάνω καλά ή να το γυρίσω σε milbemax για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν σκεφτεις οτι σκυλια απο τα βορεια μετακινουνται.οι ιδιοκτητες πολλες φορες δεν ξερουν οτι πασχουν,αρα δεν παιρνουν αγωγη,καταλαβαινεις.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Κάνω καλά ή να το γυρίσω σε milbemax για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο;
Αν το σκυλί έχει προσβληθεί καλό θα ήταν να μην του χορηγηθεί το συγκεκριμένο χάπι αλλά πρώτα να γίνει θεραπεία και έπειτα!

Αν σκεφτεις οτι σκυλια απο τα βορεια μετακινουνται.οι ιδιοκτητες πολλες φορες δεν ξερουν οτι πασχουν,αρα δεν παιρνουν αγωγη,καταλαβαινεις.
Αβάσιμο επιχείρημα.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Γιατί;
Αυτό ακριβώς ψάχνω για να σας το παραθέσω!Προσφάτως το είχα διαβάσει σε ένα ιατρικό άρθρο το οποίο στηριζόταν σε μία έρευνα που είχε γίνει για αυτό το φάρμακο (Μilbemax) και που τελικά κατέρριπτε αυτό τον μύθο όπως τον αποκαλούσε!
Δεν το έγραψα φυσικά τυχαία :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν είναι αυτό αβάσιμο τότε εξίσου αβάσιμο θα ήταν μια σκνίπα να τσιμπήσει σκύλο με λεισμάνια και να την μεταφέρει σε άλλο σκύλο όταν ξανατσιμπήσει.