Αποβολη σκουλικιων

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Παιδια παρελαβα το κουταβι (2 μηνων) σε αθλια κατασταση.Ενα απο τα προβληματα που εχει ειναι σκουλικια.
Καθε φορα οταν εκανε την αναγκη του εβλεπα σκουλικια στα κοπρανα του και παντα στο τελος εβγαζε και λιγο αιμα.
Ο κτηνιατρος μου εδωσε μια κρεμα να φαει αλλα περασε μια εβδομαδα και δεν εγινε τιποτα. Τα σκουλικια παρεμειναν.
Μου εδωσε ο κτηνιατρος το caniworm που ειναι χαπι. Του εδωσα σημερα και εκανε διαρροια μετα απο λιγο.
Τον αφησα μετα και οταν γυρισα βρηκα οτι ειχε κανει κατι που υπεθεσα οτι ειναι εμετος και ειχε βγαλει αρκετο αιμα.
Αργοτερα που ημουν παρων ειδα οτι δεν ειναι εμετος αλλα εβγαζε μαζεμενα σκουλικια και εβγαλε παλι αρκετο αιμα.
Ειναι νορμαλ αυτο? Να συνεχισω την θεραπεια με το caniworm? οταν κανατε εσεισ θεραπεια για σκουλικια ειδατε κατι αναλογο?
Επισης του δινω αντιβιωση bactrimel και σταγονες στα ματια.
Ειναι κατα πολυ υποβαρος και δεν ετρωγε ποτε. Παντα ξεκινουσε με ορεκση το φαι αλλα σταματουσε γρηγορα. Μονο μια φορα εφαγε μια ολοκληρη κονσερβα που μου εδωσε ο κτηνιατρος αλλα απο τοτε παλι τσιμπολογαει. Υπαρχει κανα καλο κολπο να τον κανω να φαει ποσοτητα?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τι θα εκανα εγω,,, θα ελεγα αμεσως στο κτηνιατρο οτι συνεχιζει το προβλημα,,, και μαλιστα με αμειωτη ενταση,,, και οτι μηπως το χαπι το εβγαλε και θελει επαναληψη η δοση,,,,απο διατροφη ξηρα τροφη αλλα θα εβραζα κρεας να ριξω το ζουμι του καθε φορα που θα τρωει ωστε να ειναι ελκυστικο απο θεμα γευσης και μυρωδιας,, και τουλαχιστον 4 μεριδες φαγητο ανα εξαωρο δηλαδη,,,, αν θελει 100 γραμμαρια φαγητο τοτε 4 φορες απο 25 γραμμαρια,,, το κουταβι να ειναι καπου πολυ ζεστα και καθαρα με φρεσκο και καθαρο νερο καθε μερα,,,,
εμενα σκουλικια και αιμα ποτε δεν ειχε μικρη αν και την βρηκα και εγω σε αθλια κατασταση 2 μηνων σε σκουπιδοτοπο...,,,

Αιμιλία

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
65
1
Και γω τηλεφωνο το γιατρο..Αν θες μπορεις να παρεις κ μια δευτερη γνωμη..Μη το αφησεις το σκυλακι..Και τετοιες μερες που ερχονται που θα λειπουν!

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Υπεθεσα οτι αυτο που εβγαλε ειναι ολα τα σκουλικια και οτι το χαπι μαλλον δουλεψε. Τι να πω.
Για το φαι ελιωσα ενα κυβο κνορ με γευση βοδινο και μολις το μυρισε επαθε πλακα.
Το εριξα πανω στις κροκετες και αυτος το μονο που εκανε ηταν να τις γλυφει και τις αφησε.
Μετα εβρασα μπεικον και λουκανικα και εκει αρχισε να τρεχει πανω κατω. Ηθελε να ανεβει πανω μου.
Αυτο εμενα μου δειχνει οτι πειναει.
Παλι ομως μονο τις εγλειφε.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν τις τρωει αφου πειναει.
Στο τελος του ανοιγα το στομα και κολλουσα στον ουρανισκο του την αλοιφη κονσερβα που μου εδωσε ο κτηνιατρος. Μεχρι ενα σημειο που δεν με αφησε αλλο.
Να τον αφησω στην νηστεια? Μηπως απλα κανει πεισματα?
Ειναι 2 μηνων και ειναι 1,6kg και αναλογα σκυλια στην ηλικια του ειναι 5 κιλα.

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κάνε ένα καλό και δεν τι συστατικά έχει ο κύβος.
Μπαχαρικά κτλ.. δεν κάνει να δίνεις στον σκύλο.
Τι κονσέρβα σου δίνει ο γιατρός φαρμακευτική; Αν ναι το κάνει για να στρώσει το στομάχι του σκύλου.
Πρώτα τον ρωτάς τον γιατρό και μετά του δίνεις φάει.
Σε περίπτωση διάρροιας εμάς ο γιατρός μας είχε πει κοτόπουλο και ρύζι εννοείται χωρίς μπαχαρικά κτλ. απλά τα βράζεις.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Τα σκουλίκια κάνουν και αυγά, δεν τα αποβάλλει έτσι με μια αφόδευση. Εφόσον έχει παραπάνω αίμα από ότι πριν να ξαναπάς στο γιατρό. Εγώ θα πήγαινα και σε έναν άλλο για δεύτερη γνώμη σχετικά με τη θεραπεία.

Κύβο κνορ μην του ξαναβάλεις, έχει πολύ αλάτι και μαζί με το αλάτι - λοιπά άλατα της κροκέτας θα του κάνει κακό. Χώρια που έχει πολλά μπαχαρικά και συστατικά (νομίζω έχει και κρεμμύδι) που δεν κάνει να τρώει. Βράσε κρέας και φύλαξε το ζουμί σε έναν βαζάκι στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Η κονσερβα ειναι η royal starter που ειναι για νεογενητα και μου την εδωσε γιατι εχει πολλα θρεπτικα συστατικα. Την πρωτη την εφαγε ολη με τη μια και δεν μπορουσε να περπατησει μετα , και ειπα επιτελους κατι που τρωει. Απο εκει και περα μονο τσιμπαει , δεν τρωει. Για τον κυβο εχετε δικιο δεν το σκεφτηκα.
Ξαναεκανε παντως κακα και αυτην την φορα δεν εβγαλε τοσο αιμα και μετα βιας ειδα καποιο σκουλικι που παντα εβλεπα. Θα τον παρω αυριο τηλ. γιατι εχει να παρει αλλες 2 δοσεις απο το χαπι.
Μηπως ειναι ολα αυτα τα φαρμακα που φταινε στο οτι δεν τρωει αραγε.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Μπορεί να είναι και από αυτό που λες, θα μάθεις αύριο απλά δώσε ότι σου είπε ο γιατρός και αν δεν το εμπιστεύεσαι πάνε σε άλλον.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Όταν πήρα τον δικό μου είχε κι αυτός σκουλικάκια κι ο κτηνίατρος που τον είχα παει μου χε δώσει μία κρέμα που τρώνε ανάλογα με τα κιλά τους κι την ποσότητα κι μου χε πει ότι θα του τη δωσω 3 φορές με διαφορά 10 ημερών μεταξύ τους...με την πρωτη φορά που του την έδωσα δεν έγινε κάτι ίσα ίσα που μετά πρίστηκε πολύ η κοιλίτσα του κι η κτηνίατρος(γιατί άλλαξα γιατρό) που ήρθε κι τον είδε μου πε ότι δεν έχουν φύγει κι ότι έχει κι πάρα πολλά κι του ξανάδωσα την κρέμα κι τότε του φύγαν...αλλά μπορώ να σου πώ ότι καθάρισε τελείως μετά κι την τρίτη φορά (ήταν τότε που η κτηνίατρος μου πε "Επιτέλους πιάνω πεντακάρη κοιλίτσα"...κι ήθελα να βάλω τα κλάματα απ'την συγκίνηση)... δεν μου χε κάνει όλο αυτό όμως που σου κάνει εσένα...εμετούς είχαμε ναι, κι διάρροια κι βλέννα πολλή,αλλά αίμα όχι...
Θα συμφωνήσω κι εγώ με το να πάρεις κι μία άλλη άποψη...
Μην αγχώνεσαι, νομίζω οι περισσότεροι εχουμε περάσει από τη φάση των σκουλικιών άλλοι πιο βαριά κι άλλοι πιο ήπια...θα του φύγουν...!!!
Όσο για την τροφή μία φορά του χα δώσει φαγητο (ρύζι με κοτόπουλο) γιατι έκανε εμετούς κι μετά δεν έτρωγε καθόλου την κροκέτα γιατί του χε καλαρέσει το μαγειρευτό...δεν του βαλα όμως ποτέ ούτε ζωμούς ούτε τίποτα γιατί ήξερα ότι αν το κάνω δεν πρόκειται να φάει ποτέ την κροκέτα σκέτη κι γιατί δεν ήθελα να την τρώει μαλακή(γιατί το νερό την μαλακώνει)...του άλλαξα τροφή γιατι πίστευα ότι έφταιγε αυτό αλλά δεν κατάφερα κάτι κι στο τέλος κινήθηκα αλλιώς,του είχα συγκεκριμένες ώρες που τρωγε κι αν δεν έτρωγε πχ στισ 9 το πρωι που του βαζα το παιρνα κι του ξανάβαζα στο επόμενο καθορισμένο γεύμα στισ 3 το μεσημέρι...μια,δύο,τρεις δεν έφαγε μετά όμως τον έκοψε η λώρδα κι έπεσε με τα μούτρα...Το καλό σε όλο αυτό είναι πως καταλήξαμε σε μία πολύ καλή τροφή που του κάθεται κι πολύ καλά κι πλέον με το που βάλω το μπολ κάτω κι πω "παρτο" έχει εξαφάνιστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου!!!
Υπομονή, σύμφωνα με την δικιά μου εμπειρία ο πρώτος μήνας έχει πολύ άγχος κι στεναχώρια κι ατελείωτες ωρες ψαξίματος στο forum κι στο internet, κι πολλά τηλέφωνα στην κτηνίατρο... Μην απογοητεύεσαι, αν το βοηθήσεις θα στο ανταποδώσει έπειτα κι με το παραπάνω...

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Το σκυλακι μου κατεληξε και αν και το ειχα 15 μονο μερες η καρδια μου εγινε 1000 κομματια.
Νομιζω οτι μονο ενα αλλο κουταβι θα μπορεσει να παρει λιγο απο τον πονο μου.
Ευχαριστω ολους σας για την προθυμια σας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το σκυλακι μου κατεληξε και αν και το ειχα 15 μονο μερες η καρδια μου εγινε 1000 κομματια.
Νομιζω οτι μονο ενα αλλο κουταβι θα μπορεσει να παρει λιγο απο τον πονο μου.
Ευχαριστω ολους σας για την προθυμια σας.
Τι λες ρε παιδί μου..Λυπάμαι πολύ :( :(
Πρέπει να ήταν σοβαρά άρρωστο ίσως με τύφο. Ο κτηνίατρος λίγο απαράδεκτος που επικεντρώθηκε μόνο στα σκουλήκια..
Ελπίζω ένα κουταβάκι να σου φέρει σύντομα χαρά και να σκέφτεσαι ότι του χάρισες ηρεμία και αγάπη στην σύντομη ζωούλα του.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τι λες ρε παιδί μου..Λυπάμαι πολύ :( :(
Πρέπει να ήταν σοβαρά άρρωστο ίσως με τύφο. Ο κτηνίατρος λίγο απαράδεκτος που επικεντρώθηκε μόνο στα σκουλήκια..
Ελπίζω ένα κουταβάκι να σου φέρει σύντομα χαρά και να σκέφτεσαι ότι του χάρισες ηρεμία και αγάπη στην σύντομη ζωούλα του.

Όντως τι να πεις, :(.

Κυβέλη δώσε μου λίγο τα φώτα σου, ο τύφος δεν είναι επίμονος, δηλαδή παραμένει στο χώρο μας για αρκετό διάστημα και να πάρουμε άλλο κουτάβι κινδυνεύει και αυτό, αν βέβαια είχε τύφο το κουτάβι σου.

Απο που τι πήρες το σκυλάκι;

Υ.Γ. Άλλαξε κτηνίατρο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κι εγώ διαβάσει το έχω δεν έχω εμπειρία, ευτυχώς. Ο τύφος είναι πολύ επίμονος και θέλει πολύ καλή απολύμανση και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να μπει άλλο κουτάβι στον χώρο αυτό άμεσα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι είχε το σκυλάκι, το αίμα στα κακά του με έκανε να πω τύφο.

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Το σκυλακι το πηρα απο γνωστο που γεννησε η σκυλα του. Του ειχε μεινει ενα τελευταιο και πριν μερικες μερες μου ειπε οτι το βρηκε νεκρο. Αυτος απο τοτε που γεννηθηκαν τα ειχε εξω. Ετσι οπως το ειδα τοτε ελεγα οτι τουλαχιστον γλιτωσα το δικο μου απο σιγουρο θανατο.
Οπως και να εχει εχω πολλες ενοχες και θεωρω οτι ευθυνομαι εγω για οτι εγινε. Θα μπορουσα να παρω καλυτερες επιλογες.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το σκυλακι το πηρα απο γνωστο που γεννησε η σκυλα του. Του ειχε μεινει ενα τελευταιο και πριν μερικες μερες μου ειπε οτι το βρηκε νεκρο. Αυτος απο τοτε που γεννηθηκαν τα ειχε εξω. Ετσι οπως το ειδα τοτε ελεγα οτι τουλαχιστον γλιτωσα το δικο μου απο σιγουρο θανατο.
Οπως και να εχει εχω πολλες ενοχες και θεωρω οτι ευθυνομαι εγω για οτι εγινε. Θα μπορουσα να παρω καλυτερες επιλογες.
Ο φίλος είσαι είναι επιεικώς ανεύθηνος και γίδι.
Μην βάλεις μέσα στο σπίτι άλλο σκυλί αν δεν μάθεις απο τη κατέληξε το κουτάβι σου μην τρέχεις και δεν φτάνεις πάλι.
Κυβέλη και εγώ ευτηχώς δεν είχα τέτοιο θέμα και μόνο από αυτά που έχω διαβάσει εδώ και αυτά στο περίπου.

Την επόμενη φορά πάνε σε μία φιλοζωική και ψάξου στο φόρουμ αρκετά πριν κάνεις κίνηση για άλλο σκύλο

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Ετσι οπως ηταν τα πραγματα για μενα το ιδιο καλο εκανα που πηρα απο αυτον τον σκυλακι η απο μια φιλοζωικη. Και αυτο που πηρα σε μαυρα χαλια το παρελαβα, δεν ειχα καμια ιδιαιτερα καλυτερη μοιρα απο τα αδεσποτα.
Παντως ο κτηνιατρος απο τα συπμτωματα που ειχε δει σε μια επισκεψη με ειχε προιδεασει οτι μπορει να φταναμε ακομα και σε ευθανασια.
Μπορει να ειχε κατι απλο και γιαυτο του εδινα αντιβιωση , αλλα τα συμπτωματα ταιριαζαν καπως και σε μορβα η ακομα και ηπατικα προβληματα.
Υποτιθετε οτι αν δεν βλεπαμε βελτιωση με την αντιβιωση θα καναμε κλινικες εξετασεις να δουμε τι γινετε αλλα δεν προλαβα δυστυχως.

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Λυπάμαι πολύ για το μωρακι σου. Κουράγιο. Μην βιαστεις να αποκτήσεις άλλο σκυλάκι σύντομα. Αν ήταν τυφος είναι πολύ επικίνδυνο.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Ρε τι διαβάζω σήμερα...
Λυπάμαι πραγματικά...
Περίμενε λίγο, ψάξε προς την σωστή κατεύθυνση και όλα θα πάνε καλά.
Κουράγιο και... καλή χρονιά!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Λυπάμαι.. Εγώ όταν με το καλό περάσει ο χρόνος που χρειάζεται για να είναι ασφαλές το σπίτι σου και ξαναπάρεις σκυλάκι θα άλλαζα και κτηνίατρο.. Ολιγόρησε κατά τη γνώμη μου..

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Απ ΄ότι ρώτησα κι εγώ σχετικά με τον τύφο όλοι για τέτοια συμπτώματα μου παν...κριμα...κι κουράγιο σε σένα...τουλάχιστον εσύ έκανες ότι περνούσε απ το χέρι σου για να το βοηθήσεις,το ότι δεν ήξερες ή δεν υποψιάστηκες για τον τύφο δεν φταις εσύ αλλά ο κτηνίατρος...κι σίγουρα το μικράκι έλαβε την αγάπη που χρειαζόταν όσο ήταν μαζί σου...κουράγιο...έτσι θα ξέρεις πολλά περισσότερα για το καινούριο σου κουτάβι κι το σημαντικότερο ότι δεν θα το πας στον ίδιο κτηνίατρο!!!