Αποκτηση νέου κουταβιου


imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Καλησπέρα
θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι θα ηταν πιο σωστο να κανω. Πρόσφατα (πριν απο 2 μήνες) έχασα από καρκίνο ένα γερμανικό ποιμενικό. ήταν 12+ χρονών. Ήταν αχώριστο μαζί με άλλο ένα γερμανικό ποιμενικό που εχω περίπου ίδιας ηλικίας. Αυτή τη στιγμή ο 2ος σκύλος που απέμεινε έχει μια μορφή "καταθλιψης" αφού έχασε την παρέα του. Θέλω λοιπόν να αποκτήσω ένα νέο κουτάβι γερμανικού ποιμενικού όμως με προβληματίζει το πως θα το δεχτεί ο γηραιός πλέον σκύλος μου. Κρίνεται ότι θα πρέπει να περιμένω να φύγει και αυτός (ειναι 12 χρονών) και μετά να αποκτήσω νεό ή θα του έκανε καλό μια καινούργια παρέα ?
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.646
19.877
Δύσκολη μια απάντηση, σ' αυτόν τον προβληματισμό.
Πάρα πολύ υποκειμενική.
Προσωπικά, θα το άφηνα για μετά.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Η δικιά μου αντίστοιχη εμπειρία, μου φάνηκε αρκετά ευεργετική για τα τότε "παπουδια" μου. Κινητοποιηθηκαν, έγιναν πιο ενεργά, συμμετείχαν περισσότερο αντί να την αράζουν 24/7.

Ταυτόχρονα έγιναν δάσκαλοι στο κουτάβι στα του σπιτιού μας. Το έμαθαν με τον δικό τους μοναδικό τροπο να κινείται, στον μέχρι πρότινος χώρο τους.

Από την άλλη βέβαια το κουτάβι μιμήθηκε όλες τους τις συμπεριφορές, καλες και κακές.
Άργησαν ομολογώ να τον αποδεχτούν, ήταν αρκετά διστακτικοι και απόμακροι (ίσως και σνομπ) αλλά όταν τον δέχτηκαν, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Τωρα που γράφω αυτές τις γραμμές το κουτάβι του τότε είναι πλέον 10 ετών και παρόλο που έχει συντροφιά έναν άλλον 9χρονο μασκαρα, σκεφτομαι πολύ σοβαρά να βάλω από τώρα έναν κουταβο στην ζωη τους.

Όχι μόνο για τους ίδιους και πως θα νιώσουν όταν έρθει η ώρα να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον (εύχομαι να αργήσει πολύ αυτή η ώρα), αλλά και για μας τους διποδους γιατί έχουμε νιώσει δυστυχώς την απώλεια και την μοναξιά που την συνοδεύει όταν δεν υπάρχει σκύλος στο σπίτι.

Αντίθετα όταν υπάρχει ήδη άλλος σκύλος βοηθάει αφάνταστα στο να μετατραπεί γρηγορότερα η θλίψη σε μια όμορφη ανάμνηση.
 


imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις..... Τελικά έπειτα και απο τις συμβουλες του εκτροφεα αποφασισα να πάρω νεο κουτάβι (3 μηνων). Αυριο θα το φερω σπίτι και θα δούμε πως θα πάει.....
 


imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
Επειτα απο μια βδομαδα τα πραγματα πανε ολο και καλυτερα......Αρχικα ο μεγάλος έδειχνε ποτε ποτε τα δοντια του γιατι το μικρο δεν τον αφηνε κυριολεκτικα σε ησυχια αλλα πλέον ο ένας έχει αρχίσει να συνηθίζει τον αλλο......