Αποπαρασητωση

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
10
0
38
Καλημέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω εσείς τι δίνετε στα ζωάκια σας για τους ψιλους κτλ. Επειδή εγώ τους δίνω το χάπι bravecto και τυχαία πέτυχα κάποια σχόλια ότι το συγκεκριμένο χάπι δεν ενδείκνυται διότι είναι επικίνδυνο κ έχουν αναφερθεί αρκετοί θάνατοι κ παρενέργειες....

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.087
1.143
29
κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να ειναι εγκληματικο να προτεινουν κτηνιατροι το μπραβεκτο για συχνη χρηση..
ας το παρουμε απο την αρχη. το μπραβεκτο ειναι ενα προιον το οποιο δεν απωθει. οι ψυλλοι και τα τσιμπουρια, πρεπει πρωτα να πανε πανω στο σκυλι, να γευματισουν, και μετα πεθαινουν σε καποιες ωρες. μεχρι τοτε ομως, εχουν προλαβει να τσιμπησουν το σκυλι. το αποτελεσμα; ο σκυλος μπορει να κολλησει ανετα ερλιχεια, αναπλασμα κλπ απο τα τσιμπουρια, και να φαει τους ψυλλους και να κολλησει ταινια. απο κουνουπια και σκνιπες δε, που θελουμε οπωσδηποτε προστασια στην χωρα μας, δεν προσφερει καμια απολυτως προστασια.
ποτε λοιπον, δινουμε μπραβεκτο; η απαντηση ειναι, ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΟΤΕ. διαφορετικα, ΜΟΝΟ σε περιπτωσεις οπου υπαρχει ΗΔΗ σοβαρη μολυνση τσιμπουριων, ψυλλων, ή ψωρας πανω στο ζωο, και θελουμε γρηγορη θανατωση ολου του φορτιου.
αυτο που θελουμε ολο το χρονο ειναι ενα προιον με ΑΠΩΘΗΤΙΚΗ δραση. και αυτον ΔΕΝ ειναι το μπραβεκτο.
επιλεγουμε αμπουλα ή κολαρο, και βαζουμε και επικουρικα σιτρονελλα κυριως απογευματινες και βραδινες ωρες.
το οτι υπαρχουν παρενεργειες με το μπραβεκτο ειναι ενα γεγονος για το οποιο πολλοι κτηνιατροι ειναι σε αρνηση επειδη τους γλυκαινουν τα χρηματα που παιρνουν οταν το πουλανε. και το "καλυτερο"? δεν υπαρχει αντιδωτο σε περιπτωση σοβαρης αντιδρασης. ειναι ενα χημικο που μπαινει στον οργανισμο και στο αιμα του ζωου και μενει εκει για 3 ολοκληρους μηνες. δεν θα το εδινα ουτε με σφαιρες.
επισης για να παθετε σοκ επειδη εγω επαθα..... εχει βγει και σε μορφη εμβολιου. ναι.

Last edited:
  • Like
Reactions: vrmode

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.087
1.143
29
Τι λες τώρα! Αυτό το είχα χάσει!

και βλεπω παρα πολλες κλινικες και κτηνιατρεια να το διαφημιζουν τωρα τελευταια....

• Wow
  • Like
Reactions: vria86 and vrmode

vria86

Member
1 Μαϊου 2025
10
0
38
Εγώ τους βάζω σκαλιμπορ κολάρο και τους έδινα bravecto νομίζοντας ότι κάνω το καλύτερο. Άρα από δω κ πέρα αμπούλα λέτε;

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.087
1.143
29
Εγώ τους βάζω σκαλιμπορ κολάρο και τους έδινα bravecto νομίζοντας ότι κάνω το καλύτερο. Άρα από δω κ πέρα αμπούλα λέτε;
προσωπικα το σκαλιμπορ δεν το εχω σε μεγαλη εκτιμηση, λενε πολλοι κιολας πως τα ζωυφια εχουν αποκτησει ανοσια στην δραστικη του ουσια και δεν πολυπιανει, και σε πολλα σκυλια κανει δερματικα. θα προτεινα σερεστο. ακριβο, αλλα αποτελεσματικο. 5 χρονια το χρησιμοποιω, μονο εναν ψυλλο που και που βρισκω πανω του, παντα μονο εναν, και ειναι ηδη ζαβλακωμενος οταν τον πιανω να τον βγαλω. τσιμπουρι δεν εχω βρει ποτε, κουνουπια δεν τον τσιμπανε και προστατευει και απο σκνιπα. και βαζω σιτρονελλα καθε μερα. με τις αμπουλες δεν ειμαι πολυ φιλος γιατι αφηνουν τον κλασικο λιγδολεκε στο τριχωμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης