Απορία για Θλάση

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Καλημέρα σε όλους! Το θέμα έχει ως εξής: Η ziggy την παρασκευή έπαθε θλάση στο μπροστινό αριστερό ποδαρι της! Την πήγα στον κτηνίατρο ο οποίος την περιποιήθηκε της έδεσε το ποδαρι της κ μας έδωσε κ 4 χάπια αντιφλεγμονώδη, Norocarp νομίζω λέγονται, ένα για κάθε μέρα! Το θέμα είναι ότι όταν παίρνει το χάπι το πόδι το πατάει κανονικά κ γενικώς κάνει όλες τις ταρζανιές κ κατσικιές σαν να μην είχε χτυπήσει ποτέ! Την πήγα πάλι σήμερα στον γιατρό κ μου έδωσε άλλα έξι χάπια να της δώσω κάνα δυο τρία ολόκληρα ένα κάθε μέρα κ μετά από μισό για τις υπόλοιπες μέρες.
Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι μήπως το ότι γίνεται «καλά» το πόδι της με το χάπι αυτή το επιδεινώνει χωρίς να το καταλαβαίνει κ έτσι καθυστερεί να γίνει καλά! Εσείς τι λέτε που έχετε πολλοί από εσάς μεγαλύτερη εμπειρία από μένα???I need your lights!
Resize_P160710_12.&.jpg

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αν ειχες πάθει μια θλάση εσυ στο πόδι σου τι θα μπορουσες να κανεις αν:
1. ακολουθουσες φαρμακευτική αγωγή
2.δεν ακολουθουσες φαρμακευτική αγωγή ?

Ακτινογραφιες?

Πως επαθε θλάση?

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Τη στιγμη που το επαθε δεν το ειδα....Μαλλον οταν επαιζε με το 45κιλο σκυλι μας (η ziggy 15κιλη)....δεν μπορω να φααντατω πως αλλιως......ακτινογραφια δε βγαλαμε!την αγωγη αφου μου ειπε ο γιατρος θα την συνεχισω εκτος αν καποιος απο τους συμφορουμιτες εχει καποια εστω παρομοια εμπειρια κ με προβληματισει οποτε μαλλον με βλεπω να ανηφοριζω στον κτηνιατρο ή έστω να του τηλεφωνω......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Ούτως ή άλλως περιόρισέ την. Να μην κάνει ταρζανιές/κατσικιές και άλλες ...ιές.
Είτε πονάει, είτε όχι, μέχρι να κάνει τον κύκλο της η θεραπεία και να πιάσει, μην επιδεινώνεις την κατάσταση.
Κράτησέ την όσο ήσυχη μπορείς, για όσες μέρες μπορείς. Και μετά την λήξη της θεραπείας, για λίγο, δεν κάνει κακό.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Φαντάζομαι ότι και εσύ αν είχες πάθει θλάση...θα το ξεκούραζες σίγουρα καμιά 15αρία μέρες για να γίνει καλά...plus της φαρμακευτικής αγωγής..
Αν από τη πρώτη μέρα χοροπήδαγες...μάλλον δεν θα γινόταν ποτέ καλά!!
Οπότε η λύση είναι να τη περιορίσεις λίγες μέρες σε crate...να την πηγαίνεις μικρές ήρεμες βόλτες χωρίς καθόλου τρέξιμο και με τα χάπια θα γίνει περδίκι...

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Ευχαριστω πολυ παιδια!Σε crate ευτυχως δε θα χρειαστει μιας κ τωρα με τη ζεστη μεχρι το βραδυ ειναι ολη μερα ξαπλαααααααααααα!Μονο οταν βραδιαζει κ την εχει πιασει κ το χαπι γινεται σιφουνας!Αλλα δε θα της περασει! Μικρες βολτες οπως μου ειπατε για το νουμερο 1 και το νουμερο 2.....Απλα αυτο που με πιανει εμενα ειναι οτι επειδη τη βλεπω ολη μερα να ειναι ξαπλωμενη κ με λιγη ενεργεια συν του οτι οταν βλεπω να περπαταει στα τρια ψιλοστεναχωριεμαι, μολις παρει λιγο τα πανω της χαιρομαι κ παρασυρομαι κ γω λιγουλακι κ η μικρη βολτα ειναι λιγο πιο μεγαλη απ οτι θα πρεπε (shoot me now!!!)!Αλλα αυτο ηταν!Δε θα την αφησω να παρασυρθει αλλα καποιος πρεπει να συγκρατησει κ μενα:p