Απορία σχετικά με σωστή ηλικία σκύλου για εκτροφή

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Διάβασα στο πως διαλέγουμε εκτροφείς το εξής:

. Εκτροφέας που ζευγαρώνει θηλυκά σκυλιά κάτω των 24 μηνών θεωρείται ακατάλληλος

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί αν κάποιος εκτροφέας επιλέξει να ζευγαρώσει τη σκυλίτσα του 1-1,5 χρονών είναι κακό?Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτο στα κουτάβια?:confused:
Ευχαριστώ.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κατα αρχην επιτρεπεται η θηλυκια να ζευγαρωση σε ηλικα 18 μηνων ,δεν ξερω μηπως προσφατα αλλαξε κατι στο καταστατικο

κατα δευτερον θα στο θεσω αλλιως ,θεωρεις καταλληλο για μητροτητα ενα κοριτσι 12-14 ετων ? τι επιπτωσεις μπορει να εχει αυτο στην υγεια του ,την ολοκληρωση δηλαδη του γεννητικου της συστηματος ? και τη ωριμοτητα διαθετει στο χαρακτηρα της ετσι ωστε να προσφερει στο παιδι που θα γεννησει αυτα που πρεπει και οργανικα αλλα και ψυχολογικα , το νεαρο της ηλικιας της θα αντεξει στο βαρος αναθρεψης του νεογνου ?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Έτσι όπως το θέτεις λογικό είναι να μην είναι σωστό...!Ρωτάω διότι μίλησα με κάποιον εκτροφέα και μου είπε να περιμένω γέννα το καλοκαίρι..όμως η μέλλουσα μαμά είναι 8 μηνών αν δε κάνω λάθος και μου φάνηκε περίεργο..!Για να δηλώσει τη γέννα στον ΚΟΕ πρέπει να δηλώσει και την ηλικία της μαμάς?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
οταν δηλωσει τη γεννα θα εχει και τα pedigree των γεννητορων ,αν η μελουσα μαμα ειναι 8 μηνων τωρα υποθετικα τον αυγουστο θα μπορει να ζευγαρωσει ομως πως μπορει να ειναι σιγουρος για την πορεια της νεαρης μεχρι τοτε και για την καταλληλοτητας της ? μηπως σου ειπε: μπορει να δουμε κλπ αυτα θα πρεπει να τα συσζητησεις καλυτερα μαζι του και να πει καποιος απο εδω αν εχει αλλαξει τιποτα στο καταστατικο

κατι αλλο ο εκτροφεας αυτος ειναι εκτροφεας ή "εκτροφεας"

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Είναι εκτροφέας μιας φυλής,δηλωμένος στον ΚΟΕ και φάνηκε αρκετά συζητήσιμος...μου είπε οταν κ εφόσον να πάω να δώ τα κουτάβια στο χώρο τους κλπ :S Μου είπε απλά οτι θα την ζευγαρώσει το καλοκαίρι και τότε να πάω να δώ απο κοντά τα κουτάβια..θα κάνει κ αναγγελία της γέννας στο site του...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κρίνα, για να λέει ο εκτροφέας ότι θα έχει γένα το καλοκαίρι, σημαίνει ότι θα ζευγαρώσει τη σκύλα του τουλάχιστον τον Ιούνιο, (αν βέβαια αδιαθετήσει), οπότε η σκύλα τότε πόσο θα είναι? 15 μηνών. Εκτός αν σκοπευει να ζευγαρώσει άλλη σκύλα και όχι αυτή τη συγκεκριμένη..
Αλλά και εγω αναρωτιέμαι, τι είδους "εκτροφέας" ε'ιναι!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
εγω θα σου ελεγα να τον επισκεφτεις απο τωρα να μιλησεις μαζι του και να τον ρωτησεις ολες σου τις αποριες
Θα το κάνω αυτό απλά πριν μιλήσω μαζί του θα ήθελα να έχω μια ιδέα..!Αναρωτιέμαι όμως πώς θα δηλώσει τη γέννα αν η μικρή δεν είναι 18 μηνών...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
43
www.proudtobegreek.eu
Τελικά θα είναι 18 μηνών το Μάϊο οπότε μάλλον καλά μου είπε για καλοκαίρι τα κουτάβια... :) Krina σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις..καλό είναι όσο ζούμε να μαθαίνουμε για να μην παθαίνουμε!;)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα μου παιζουν τα νευρα!:mad:
Πως ενας εμπειρος εκτροφεας κανει κατι τετοιο;
Ο δικος μου εβγαλε τα προβληματα 18 μηνων και ανακαλυφθηκαν μονο με μαγνητικη.Κανει κανεις εκτροφεας μαγνητικη;;;;
Και θα μου πειτε οτι ο δικος μου ειναι πετσοπικος!Συμφωνω!Η ηλικια ομως εμφανισης δεν επηρεαζεται απο το που ειναι!

Μα αυτα τα ξερω εγω η καραασχετη!Αυτοι τι κανουν;;;;;;:mad:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εκτροφέας που ζευγαρώνει σκύλα κατω των 18 μηνών?

κάτι δεν πάει καλά με αυτόν.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Εκτός από το στάνταρ,πρέπει να υπάρχει και το έμπειρο μάτι του εκτροφέα να καταλάβει αν η σκύλα ειναι έτοιμη για αναπαραγωγή.
Επειδή είναι 18 ή και 20 μήνων δεν είναι απαραίτητο πως είναι και έτοιμη.

Μερικά σκυλία ιδίως τα μαγαλόσωμα αργούν να οριμάσουν,καλό είναι τότε να περιμένει λίγο ο εκτροφέας.

Βέβαια αυτό μπορεί να βγάλει εκτός πλάνου τον εκτροφέα μιας και θα χρειαστεί να περιμένει 6 μήνες,ίσως και παραπάνω.