Μια χαρά διαβάζουμε, εσύ δεν γράφεις με σαφήνεια. Πουθενά δεν ανέφερες για χώρισμα.
Θέλεις να πιάσουμε κουβέντα για το τι τύπος γραφής είμαι? Είναι οφ τόπικ. Θες να αναρωτηθείς μήπως το δικό σου ύφος γραφής προκαλεί αντίστοιχο ύφος γραφής από τους άλλους? Είσαι στο σωστό δρόμο.
Επί του τόπικ λοιπόν, όσο παρά φύση είναι η στείρωση άλλο τόσο και περισσότερο παρά φύση είναι να χτυπιέται ο σκύλος, να αρνείται να φάει και να κοπανιούνται να φτάσουν το ένα το άλλο μέσα από μια μεσοτοιχία ή χώρισμα 1 μήνα το χρόνο. Έχεις ζήσει με αστείρωτο αρσενικό ή θηλυκό μέσα σε ένα σπίτι σε φάση οίστρου και ήταν όλα ρόδινα? Γιατί εγώ άλλα έχω ζήσει με τον αρσενικό του γείτονα από πάνω και με την δικιά μου αστείρωτη που μεσολαβεί ένας όροφος. Μόνο αστυνομία δεν μας έφεραν.
Τα περί βολής τα ακούω βερεσέ - είναι η καινούργια καραμέλα του "μη στειρώνετε βολεψάκηδες ανεύθυνοι" και την βρίσκω εξίσου απόλυτη και ουτοπική όσο και το "στειρώστε και τις κάμπιες" που ακούγεται από την άλλη πλευρά.
Οι εκτροφείς έχουν επαγγελματικές υποδομές με χωρίσματα, μάντεψε γιατί, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Άκυρο το παράδειγμά σου.
Καμία ασάφεια στον λόγο μου εδώ μέσα!Απόλυτα συγκεκριμένος πάντα και όσο μπορώ!
Έτσι ήταν πάντα ο λόγος μου. Ειλικρινής και μέσα σε πλαίσιο! Λίγο εκτίμηση δεν βλάπτει!
Απλά έχουμε την συνήθεια, εδώ μέσα, να κάνουμε τζάμπα διορθωτικά posts στην τοποθετήσεις άλλων!
Ενώ λέω ότι υπάρχουν αυτά τα παραδείγματα που ανέφερα για κάποιο ανεξήγητο λόγο σηκώνονται διορθωτικά posts πάνω στο δικό μου post να σχολιάσουν τι? Ότι δεν υπάρχει αυτό που λέω και ότι στην θεωρία καλά είναι και δεν έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις?
Τι λες καλή μου
@vrmode ?Νοιάζει κανέναν αν έχω περάσει τέτοιες καταστάσεις?
Για ποια θεωρία μιλάτε? Μαζί με το μεγάλωμα του σκύλου μου τόσα χρόνια μεγάλωνα και πολλά άλλα σκυλιά αρσενικά ή θηλυκά σε περιόδους οίστρου ή μη, όλων των ηλικιών!
Πολλές φορές προαυλίζονταν στον ίδιο χώρο, άλλες σε διαμέρισμα, και άλλες σε εξοχικό με κήπο!
Επίσης έχω γειτόνους που διατηρούν σκυλιά έτσι όπως περιγράφεις, με ουρλιαχτά, αστυνομίες κτλ.
Δεν θα κάτσω να σχολιάζω με καινούργιο μέλος αυτές τις καταστάσεις ή το τι επικραττεί!
Προφανώς θα κάτσω να τον συμβουλέψω να οργανωθεί, να βάλει μπρος κάποια πράγματα για να βελτιώση την κατάσταση.
Δεν με ενδιαφέρει η υφιστάμενη κατάσταση αγαπητή μου! Ούτε τι επικραττεί εκεί έξω στην διατήρηση των σκύλων! Το πως μαλώνετε με τους γειτόνους σας ή το ότι καλείτε αστυνομία!
Με νοιάζει και συζητώ την ορθή διατήρηση, εξού και αναφέρω εγκαταστάσεις όπως στα εκτροφεία. Γιατί όχι? Δεν είναι άλλωστε περίεργο να φτιάξει έναν κλειστό χώρο(τύπου kennel) στην αυλή.
Αν θες εσύ να συζητάς το τι επικραττεί κάτσε και συζήτα την μετριότητα της διατήρησης των σκύλων στο Ελλαδιστάν και πρότεινε στειρώσεις!
Τέλος, μην θυμόμαστε όποτε θέλουμε την φύση του σκύλου. Έχουμε επέμβει, οκ, δεν χρειάζεται να επέμβουμε όμως και άλλο σε καταστάσεις που δεν χρειάζεται να επέμβουμε.
Καλό είναι να έχουμε ένα σημείο αναφοράς.
Συνεχίζω να πιστεύω ακράδαντα ότι στείρωση κάνουμε μόνο για λόγους υγείας και σε πολύ προβληματική συμπεριφορική κατάσταση. Και αν υπάρχουν αρσενικά που ουρλιάζουν σηκώνουν βελτίωση.
Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο.