Απόψεις για Oasy - εναλλακτικές προτάσεις


giannis_al

New Member
14 Αυγούστου 2020
2
22
Καλησπέρα σας,

Νέο μέλος εδώ, και αφού έκανα τις συστάσεις μου στο ανάλογο μέρος ερχομαι για μια συζήτηση περί τροφών.

Μέχρι πρότινος της έδινα την equilibrio adult medium

Αρκετά ευχαριστημένος γενικά, περιθώρια βελτίωσης στο τρίχωμα, αλλά δεν την έτρωγε με όρεξη, σε σημείο που μπορεί να σκίπαρε 2 γεύματα. Μόλις έμπαινε γιαούρτι/ρύζι/ νερό με ελάχιστο κύβο με λίγο αλάτι/ ελαιόλαδο, το έτρωγε αμάσητο. Παρ' όλα αυτά, ήθελα να της βρω κάτι που θα το έτρωγε με όρεξη και θα ήταν πιο πλήρες. Δοκίμασα την mojestik super premium gluten free, μιας και ήταν ελληνική εταιρία, μου φάνηκαν καλά τα συστατικά, και ήταν σε μικρότερες σακούλες οπότε θα διατηρούταν καλύτερα.
Δεν της έκατσε καθόλου καλά, κόπρανα λευκά-σκληρά-σχεδόν κούφια, και το τρίχωμα χειροτέρεψε. Η όρεξη παρέμεινε μηδενική και αυξανόταν με οποιαδήποτε προσθήκη.

Πρόσφατα είδα από ενα φίλο που είχε την oasy puppy στο μικρό του, και το κουτάβι την ήθελε τόσο, που σε στιγμές που ξέμενε τη χρησιμοποιούσε και ως λιχουδιά (!!). Οπότε είπα κι εγώ να δοκιμάσω. Επειδή έχουμε ευαίσθητα εντερικά γενικά, προτίμησα να πάω σε μονοπρωτεϊνικό σε πρώτη φάση. Πήρα ένα 2.5κιλο κουνέλι να δοκιμάσω, αλλά ρίξτε μια ματιά και σε όλη τη σειρά - ήταν ψιλοτυχαία η επιλογή μεταξύ τους. Adult Medium/Large Rabbit

Έχει κάποιος εμπειρία με τη μάρκα; Γιατί δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι online. Κάποια γνώμη για τη σύσταση της τροφής; Ή ακόμη και για της απλή adult chicken πχ? Αν είναι κάτι αξιόλογο θα ήθελα να το δοκιμάσω (αλλά με αποθάρρυναν αραβίσιτοι, κριθάρια,σιτάρια, άλευρα κλπ τόσο ψηλά)

Δεδομένου πως δε θέλω να ξεφύγω στο οικονομικό - η μονοπρωτεϊνική είναι 60 ευρώ τα 12kg και είναι το ανώτερο που προτείθεμαι να φτάσω (βγαίνει περίπου 27 ευρώ το μήνα για 170g σε σκυλί 15kg), υπάρχει κάποια άλλη πρόταση που έχετε να κάνετε;