Από γατομάνα, γατοσκυλομάνα... και δεν την παλευω!

11 Μαρτίου 2014
19
0
Καλησπερα και καλως σας βρηκα!
Λοιπον... Να σας πω γιατι δεν την παλευω...
Εδώ και 5 μερες φιλοξενω ενα κουταβι 45 ημερων απο Φιλοζωικη το οποιο και θα υιοθετησω... συν τις 2 γατες που εχω. Όταν γυρναω απο την δουλεια το μεσημερι (για να μην σας περιγραψω μια ολοκληρη μερα) πριν προλαβω να αφησω την τσαντα μου εχω στα ποδια μου ενα κουταβι που κλαιει στα δυο του ποδια θελωντας να το παρω αγκαλια και εναν γατο να νιαουριζει επιμονα για χαδια. Να το αγνοω εκπαιδευτικά αλλα αυτο να ξεσηκωνει την πολυκατοικια. Οποτε καταληγω με ενα κουταβι αγκαλια για να μην ξεσηκωσει αλλο την πολυκατοικια στο ποδι και εναν γατο που δεν του φτανει ενα χαδι αλλα να γατζωνεται στην πλατη μου (τρελος πονος) για να φτασει τα χερια μου. Και ενω πειναω πρεπει να ακουω ενα κουταβι να κλαιει λες και το σφαζουν και να ικανοποιησω εναν γατο συν το να τους βαλω φαγητο να καθαρισω τις ακαθαρσιες του κουταβιου και ταυτοχρονα να πειναω και να κατουριεμαι. Και να μην ξερω τι να πρωτοκανω. Απο την μια να σκεφτομαι μηπως το κουταβι ειναι πολυ μικρο ακομα και δεν πρεπει να το κανω να νιωθει ανασφαλεια και απο την αλλη μηπως πρεπει να το εκπαιδευσω απο τωρα ωστε να μην κλαιει οταν λειπω και να μην ζηταει αγκαλιες. Σιγουρα ειμαι στην αρχη ακομα και ειμαι λιγο "χαμενη" με την φαση και πρεπει να εχω υπομονη. Και εδω θελω τα φωτα σας. Πως λειτουργει ενα κουταβι που μολις απογαλατιστηκε και πως πρεπει να του συμπεριφερομαι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
γελάω με την περιγραφη των ακροβατικών αλλά όχι με το παθημα σου!

Λοιπόν, το κουτάβι κακως το σηκώνεις. Αστο ωσπου να ηρεμησει και μετά σηκωσε το αγκαλια. Μπορεί να θες να μην ξεσηκώνει την πολυκατοικια αλλά απλά του μαθαίνεις καθε φορά που σκουζει να παιρνει ο,τι θέλει. Αρα τι θα κάνεις με αγχος αποχωρισμου ή οποιαδήποτε αλλη στιγμή που θα θέλει επιμονα κάτι? Να πάρεις crate. Να μαθαινεις το κουτάβι να μένει κάποιες -λιγες για αρχη- ωρες μόνο του εκει και ηρεμο. Σταδιακά πρεπει με την αδιαφορια σου να μάθει να ειναι ηρεμο οταν μπαινεις στο σπιτι αλλιώς οσο μεγαλώνει θα χοροπηδάει πανω σου και εκτος από το γατο θα εχεις και το σκυλι γατζωμενο.
Εχε υποψη οτι μιλάμε για "βρεφος". 45 ημερων μόλις, ειναι πολύ πολύ μικρό (και μου κάνει κακή εντύπωση που η φιλοζωική το εδωσε σε απειρο με σκυλια ατομο αλλά δεν ειναι της παρουσης), οποτε πρεπει να του μάθεις όρια!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.403
Ελα ρε συ ghelly, τι να το 'κανε τόσο κουτάβι η φιλοζωική;
Καλά έκανε και το έδωσε. Αυτό που δεν έκανε καλά, είναι που δεν έδωσε και οδηγίες χρήσης μαζί.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ελα ρε συ ghelly, τι να το 'κανε τόσο κουτάβι η φιλοζωική;
Καλά έκανε και το έδωσε. Αυτό που δεν έκανε καλά, είναι που δεν έδωσε και οδηγίες χρήσης μαζί.
γι'αυτο λέω σε απειρο ατομο....
δεν δινεις ρε γμτ τοσο μικρό κουτάβι σε απειρο! ειναι ζορικη φάση για κάποιον μη σχετικο εστω και λιγο.

11 Μαρτίου 2014
19
0
Σας ευχαριστω για την καθοδηγηση. Ειχα σπιτι μου στην εφηβεια γυρω στο 1997 τα κουταβια που εβρισκα στο δρομο και μετα απο 2 χρονια (με παρακάλια) που τελειωσε η υπομονη της μανας μου τα προωθησε σε οικογενειες (και γενικα γινοταν το ιδιο ανα χρονικα διαστηματα μεχρι που μου ειπε "μην τολμησεις να ξαναφερεις ζωο εδω μεσα") αλλα γενικα δεν ειχα σχεδον καμια πληροφορηση σχετικα με την εκπαιδευση τους καθως ημουν και πιτσιρικι (γουτσου γουτσου αγκαλιες αχουτο μωρε κλαιει και λοιπα) και τοτε δεν υπηρχε και το νετ κλπ.
Πλεον ευτυχως μαθαινω μεσα απο το νετ. Γνωριζω για την διατροφη του ενημερωνομαι κιολας γι΄αυτο φροντιζω να μην λειπω πολλες ωρες μιας και ειναι μωρο αλλα σχετικα με την εκπαιδευση τωρα αρχιζω να μαθαινω στην πραξη... οπότε το συναισθηματικο κομματι ειναι που με μπερδευει και μπαινω σε διλημματα. Και εδω τον κύριο ρόλο θα τον παιξετε εσεις μιας και θα με συνετίζετε :)

Last edited:

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλησπέρα και καλωσήρθες. Με βάση την περιγραφή, πρέπει να γνωρίζεις οτι όσοι έχουν υπομονή, ο Θεός τους δίνει και άλλη υπομονή. Θεωρώ οτι απο ιατρική φροντίδα είσαι ενημερωμένη. Επόμενο βασικό μάθημα η τουαλέτα (υπάρχει εκτενής ενημέρωση στο forum). Περιορισμός σε crate η σε ασφαλη χώρο κατα την απουσία σου (σε χώρο δηλαδή που δεν θα φάει κάτι). Δυστυχώς αν λείπεις πάνω απο 6 ώρες το πρωί, και είσαι μόνη σου, τότε χρειάζεσαι βοήθεια. Τα υπόλοιπα στην πορεία...Α! και το πιό βασικό. Υπομονή και ψυχραιμία.

11 Μαρτίου 2014
19
0
Καλησπέρα και καλωσήρθες. Με βάση την περιγραφή, πρέπει να γνωρίζεις οτι όσοι έχουν υπομονή, ο Θεός τους δίνει και άλλη υπομονή. Θεωρώ οτι απο ιατρική φροντίδα είσαι ενημερωμένη. Επόμενο βασικό μάθημα η τουαλέτα (υπάρχει εκτενής ενημέρωση στο forum). Περιορισμός σε crate η σε ασφαλη χώρο κατα την απουσία σου (σε χώρο δηλαδή που δεν θα φάει κάτι). Δυστυχώς αν λείπεις πάνω απο 6 ώρες το πρωί, και είσαι μόνη σου, τότε χρειάζεσαι βοήθεια. Τα υπόλοιπα στην πορεία...Α! και το πιό βασικό. Υπομονή και ψυχραιμία.
:paletas: Καλησπερα! Σε ευχαριστω!
Την εχω περιορισμενη στο δωματιο μου οσο λειπω μην συμβει κανα ατυχημα κυριως με τις γατες... Της εχω φυσικα τροφη και νερο εκει και αφηνω ανοιχτη την τηλεοραση για να μαθει την φασαρια και την πανα της που προσπαθω να την εκπαιδευσω να τα κανει εκει αλλα δεν το κανει παντα.
Εχω παψει να της δινω σημασια οταν γκρινιαζει και οταν σταματαει την επιβραβευω.

Λειπω περιπου στις 10 ωρες λογω δουλειας. Αλλα πιστευω με λιγη οργανωση θα μου φαινεται πιο ευκολο το πραγμα. Σημερα με το που γυρισα (ευτυχως δεν εκλαιγε βασικα δεν ξερω αν καταλαβε οτι μπηκα) πρωτα ασχοληθηκα με τα γατια χαϊδεμα ωστε να μην βρεθω με επιπλεον σημαδια στην πλατη απο τον αρσενικο (η θυληκια ειναι μια κυρια οοοοταν της ερθει ερχεται για κανα 2 ψιλοχαδια και μετα με αγνοει) και τροφη και μετα με το που ανοιγω την πορτα τρεχει καταχαρουμενη η μικρη. Παιζω λιγο μαζι της και της βαζω τροφη.
Τωρα πλεον που το μοιραστικα μαζι σας και πανω κατω μοιραζομαστε σχεδον τις ιδιες αποριες μου φαινεται πιο ευκολο. :)

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καμια φωτογραφια να μοιραστεις μαζι μας!!
Καλως ηρθες, να μην εχεις αγχος με αγαπη και υπομονη ολα καλα θα πανε!

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
ένας εύκολος τρόπος να μάθει την πάνα είναι ο περισσότερος χώρος στον οποίο βρίσκεται να είναι με πάνες. Κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσει να τα κάνει σε "μαλακό" έδαφος, επομένως αν ο υπόλοιπος (λίγος) χώρος είναι ας πούμε ξύλο ή πλακάκι, θα μείνει καθαρός.

Σταδιακά αφαιρείς πάνες και όσο βλέπεις πως επιλέγει να τα κάνει σε πάνα, συνεχίζεις να αφαιρείς μέχρι να παραμένει μόνο μία. Όταν δεις πως τα κάνει μόνο στην πάνα είσαι σε καλό δρόμο για να μάθει σιγά σιγά και το έξω.

11 Μαρτίου 2014
19
0
Καμια φωτογραφια να μοιραστεις μαζι μας!!
Καλως ηρθες, να μην εχεις αγχος με αγαπη και υπομονη ολα καλα θα πανε!
Βεβαιως! Θα τις περασω στο λαπτοπ και θα ανεβασω!
Όντως πρεπει να αποβαλλω το αγχος..... Δεν ειναι τοσο δυσκολο να εχεις κουταβι τελικα.
Σε ευχαριστω για το κουραγιο!

ένας εύκολος τρόπος να μάθει την πάνα είναι ο περισσότερος χώρος στον οποίο βρίσκεται να είναι με πάνες. Κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμήσει να τα κάνει σε "μαλακό" έδαφος, επομένως αν ο υπόλοιπος (λίγος) χώρος είναι ας πούμε ξύλο ή πλακάκι, θα μείνει καθαρός.

Σταδιακά αφαιρείς πάνες και όσο βλέπεις πως επιλέγει να τα κάνει σε πάνα, συνεχίζεις να αφαιρείς μέχρι να παραμένει μόνο μία. Όταν δεις πως τα κάνει μόνο στην πάνα είσαι σε καλό δρόμο για να μάθει σιγά σιγά και το έξω.
Μια τα κανει στις πανες μια εξω... ειμαι αισιοδοξη ομως! Καποια στιγμη που θα παει θα πετυχαινει τις πανες.
Ανυπομονω να της γινουν τα εμβολια να μεγαλωσει λιγο ακομα και να αρχισουμε τις βολτες!

11 Μαρτίου 2014
19
0
Καλημερα! :)
Εχει κανεις αποψη για την τροφη Wagg Puppy? Την βρισκω οικονομικη και απο περιγραφη πολυ καλη αλλα ειναι όντως καλή?
WAGG PUPPY 12KG + 2KG ΔΩΡΟ

Εσεις ποια τροφή μου προτεινεται για κουταβι 2 μηνων?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Για να κρίνεις μια τροφή κοίτα τα συστατικά της, έχοντας πάντα στο νου σου ότι ο σκύλος είναι σαρκοφάγος κατά κύρια βάση. Ένα δεύτερο στοιχείο που σου χρειάζεται, για αρχή, είναι ότι στις συσκευασίες αναγράφονται τα συστατικά με τη σειρά που είναι και η ποσοστιαία ποσότητα. Επομένως, τροφές με πρώτο συστατικό δημητριακά δεν είναι κι ότι καλύτερο, όσο όμορφη και να είναι η συσκευασία ή η περιγραφή.

Να να σου ζήσει το κουτάβι κι οι γάτες σου! Με υπομονή και διάβασμα θα τα καταφέρεις μια χαρά!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Καθώς ταυτόχρονα κατουριέσαι, πεινάς, και προσπαθείς να κάνεις καλά κουταβάκι και γατιά, δεν ανεβάζεις και καμία φωτογραφία των πλασμάτων σου; Χαχαχα.. ακούγεσαι μαθημένη στα ακροβατικά, για αυτό ο λαός απαιτεί φωτογραφίες!

11 Μαρτίου 2014
19
0
Για να κρίνεις μια τροφή κοίτα τα συστατικά της, έχοντας πάντα στο νου σου ότι ο σκύλος είναι σαρκοφάγος κατά κύρια βάση. Ένα δεύτερο στοιχείο που σου χρειάζεται, για αρχή, είναι ότι στις συσκευασίες αναγράφονται τα συστατικά με τη σειρά που είναι και η ποσοστιαία ποσότητα. Επομένως, τροφές με πρώτο συστατικό δημητριακά δεν είναι κι ότι καλύτερο, όσο όμορφη και να είναι η συσκευασία ή η περιγραφή.

Να να σου ζήσει το κουτάβι κι οι γάτες σου! Με υπομονή και διάβασμα θα τα καταφέρεις μια χαρά!
Τελικα κατεληξα στην Brit Care puppy all breed (ειναι ημιαιμη επανιελ απο μαμα...μπαμπα δεν ξερουμε) μετα απο ψαξιμο.
Εχεις δικιο δεν θελει κοπο θελει τροπο. Στην αρχη ημουν διστακτικη στο να την υιοθετησω για να μην βασανιστουμε και οι 2 αλλα τελικα το πηρα ζεστα το θεμα και ολα πανε σχετικα καλα στο θεμα εκπαιδευση, εκτος απο μερικα κακακια και τσισακια εκτος πανας και μια απωλεια καλωδιου φορτισης του λαπτοπ δλδ κλασσικα πραγματα. :rolleyes:

Καθώς ταυτόχρονα κατουριέσαι, πεινάς, και προσπαθείς να κάνεις καλά κουταβάκι και γατιά, δεν ανεβάζεις και καμία φωτογραφία των πλασμάτων σου; Χαχαχα.. ακούγεσαι μαθημένη στα ακροβατικά, για αυτό ο λαός απαιτεί φωτογραφίες!
χαχαχα! Εφτασεεεε!

Αυτος ειναι ο Μακ
1795633_10203506470801033_1294034188_n.jpg

Αυτη ειναι η Χουανιτα
1966829_10203506471681055_1776438098_n.jpg

και εδω η Αγαπη!
558716_10203506471281045_330857898_n.jpg

Kharma

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2013
120
1
<3<3<3Ψυχουλες!!Να τα χαιρεσαι κ τα 3!!!Θα τα πατε τελεια,ειμαι σιγουρη!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ρε συ τι κουκλι ειναι το κουταβάκι????? απιστευτο μουσουδάκι!

Καλά και τα υπολοιπα, αλλά δεν φταίω... αδυναμιες ειναι αυτές! :rolleyes:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο δίχρωμος, η τρίχρωμη κι η μίξη όλων των ειδών ζάχαρης! Η Χουανίτα είναι πασπαρτού στο θέμα βόλεψης, ε;