Από το "χωριό" στο διαμέρισμα της πόλης..


Narcsoul

New Member
27 Ιουνίου 2021
1
0
43
Χαιρετώ το forum. Θα ήθελα τις πολύτιμες γνώσεις σας καθώς υπάρχει η πιθανότητα να αποκτήσω μια σκυλίτσα 1.5 έτους η οποία έχει μεγαλώσει σε χωριό. Αντιλαμβάνεστε...Άπλα...τεράστια αυλή, πηγαίνει όπου θέλει κλπ.

Ποσο δύσκολη θα ήταν μια μετάβαση σε διαμέρισμα πολυκατοικίας για ένα τέτοιο πλάσματακι? Θα μπορέσει να προσαρμοστεί η θα πέσει σε κατάθλιψη?

Σας ευχαριστώ
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
Συνήθως προσαρμοζονται μια χαρά. Τα περισσότερα σκυλιά άλλωστε προτιμούν την συντροφιά από το να είναι μόνα τους ολημερίς σε μια αυλή. Για να σου δώσω να καταλάβεις, ο θείος μου κάποτε αγόρασε ένα καθαρόαιμο λυκοσκυλο, το οποίο το είχανε αποκλειστικά σε αυλή μεγάλης έκτασης. Επί μονιμου βάσεως έπρεπε να είχανε κλειδωμένες τις πόρτες αλλιώς τις άνοιγε και έμπαινε μέσα στο σπίτι και αρνούνταν πεισματικά να βγει και σκέψου ότι δεν ήταν μόνος είχανε και δεύτερο σκυλο.
Άλλα πάλι δεν είναι τόσο εύκολα, αρκετά παλιά είχα ένα ημιαδεσποτο σκυλάκι το οποίο ήθελα πολύ να το παρω μέσα να το υιοθετησω κανονικά, αυτό ήταν μαθημενο να πηγαίνει παντού, όπου ήθελε. Ερχόταν όμως κοιμόταν και στην αυλη, ήταν μικρόσωμο οπότε χώραγε και μπαινοβγαινε από την καγκελοπορτα. Όταν έκανα το "λαθος" να το πάρω μέσα, να το περιορίσω σε τέσσερις τοίχους, έπεσε σε τέτοια κατάθλιψη που σταμάτησε να τρώει (ούτε κρέας δεν δεχοταν), να πίνει νερό, δεν ανταποκρίνοταν ούτε σε χαδια ούτε σε παιχνίδια. Δεν συγκινούνταν από τίποτα. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να το αφήσω να μου πεθάνει από την στεναχώρια, μόλις το άφησα ελεύθερο, έκανε τέτοια χαρά που δεν περιγράφεται, άρχισε να φέρνει σβούρες γύρω από τον εαυτό του, να τρέχει πάνω κάτω, να χοροπηδάει.
Εγώ θα σε συμβούλευα-εφοσον είναι εφικτό-πριν την πάρεις στην πόλη να μπει για λίγες μέρες μέσα στο σπίτι που ήδη μένει, ούτως ώστε να δείτε ποια θα είναι η αντίδραση της στον περιορισμό. Δηλαδή να είναι μέσα,να βγαίνει βόλτα με το λουρί κλπ, ότι δηλαδή θα κάνει και στην πόλη.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Orjo


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Το σκυλάκι είναι νεαρό και δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει δυσκολία στη προσαρμογή του. Βέβαια η προσαρμογή δεν θα είναι μόνο από το χωριό στη πόλη και από την αυλή στο διαμέρισμα αλλά και με εσένα.

Δώστο χρόνο, υπομονή, βόλτες αρκετές και καλό θα είναι να ξεκινήσεις και βασικές εντολές.
Δεν αποκλείονται διάφορα μικροπροβλήματα όπως ζημιές, λέρωμα μέσα στο σπίτι, αλλά αυτά συνήθως διορθώνονται. Θα σε συμβούλευα να αγοράσεις και ένα crate, θα είναι καλό να έχει το δικό του χώρο.

@Belvigo "καθαρόαιμο λυκόσκυλο"?????????????? sorry αλλά κάπως μου χτύπησε!
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
Ναι, καναδέζικο για την ακρίβεια, ένα πολύ ωραίο λυκόσκυλο με τα χαρτιά του με όλα του. Από το εξωτερικό το είχε φέρει. Βέβαια τώρα δεν ζει.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Για την FCI υπάρχει με το πρότυπο Νο 347 - White Swiss Shepherd Dog ( Λευκός Ελβετικός Ποιμενικός ). To American Kennel Club (AKC) και το Canadian Kennel Club (CKC) τους δέχονται ως Γερμανικούς Ποιμενικούς.

* Η μόνη φυλή που γνωρίζω να περιέχει την λέξη "λυκόσκυλο" είναι τα τσεχοσλοβάκικα ( FCI - 332 ).
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και ούτε έχω ασχοληθεί αρκετά όσο αφορά τις ράτσες. Για μένα οι Γ.Π., τα ελβετικά, τα τσέχικα, τα βελγικά είναι λυκόσκυλα, έτσι τα βλέπω και έτσι θα συνεχίσω να τα λέω, τώρα τι ονομασία κάθονται και δίνουν οι όμιλοι και πως τα βλεπουν ποσός με ενδιαφέρει.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π