Αρθριτικά και άλλα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γυρίσαμε μόλις από τον κτηνίατρο όπου πήγα το Μουφ διότι είχε το χάλι του το μαύρο. Πρώτον κάπου έσκισε το δεξί μπροστινό του πόδι και μετά το έγλυψε και το έκανε ακόμα χειρότερο. Το πήρα πρέφα χτες το βράδυ που κούτσαινε πολύ, είχε πρηστεί και ήταν χάλια και του έβαλα αντιβιωτική αλοιφή. Το πρωί ήταν πολύ καλύτερα, αλλά πήγα στο γιατρό διότι ανησύχησα, χώρια που είχε και άλλα: έβγαλε κάτι περίεργο στη μούρη του που φοβήθηκα ότι ήταν πάλι μύκητας, δεν μπορούσε να μπει στο αυτοκίνητο παρά μόνο με δυσκολία και αγκαλιά και το ίδιο και να ανεβεί στο κρεβάτι μου ή στον καναπέ. Επίσης το μάτι του έδειχνε πάλι να έχει αλλεργία. Και ναι, όλα αυτά ξαφνικά, αν και ήξερα ότι είχε ελαφρά δυσπλασία του ισχύου, που όμως οι κτηνίατροί του είπαν ότι δεν χρειάζεται εγχείριση.

Η διάγνωση: τα αρθριτικά του χειροτέρεψαν λόγω καιρού, αν και η δυσπλασία έχει μείνει εκεί που ήτανε. Η αλήθεια είναι ότι μας τα έχει πρήξει άσχημα ο καιρός και μέχρι κι εμένα τα αρθριτικά μου ήταν χάλια και έτρεχα στο γιατρό και τη χειροπρακτικό, ενώ το πρήξιμο στη σπονδυλική στήλη το ένοιωθα. Τελοσπάντων, ο κτηνίατρος έδωσε στο Μουφ αντιφλεγμονώδη αναλγητικά για μια βδομάδα για να υποχωρήσουν τα πρηξίματα και οι φλεγμονές και να μην πονάει το δύστυχο Μουφ, που πόναγε πολύ όταν κοίταξε το ισχύο του ο γιατρός. Επίσης πήρε αντιβίωση μια βδομάδα για όλες τις ψιλομολύνσεις. Η μουσούδα του τελικά είχε ένα κακάδι από γδάρσιμο που ούτε ξέρω πώς απέκτησε. Και έχουμε πάλι τις απαραίτητες σταγόνες για τα μάτια του.

Αυτά τα ωραία. Πάω τώρα να αγοράσω βελούδινα σκαλοπατάκια για να μπορεί να ανεβαίνει ο πρίγκηψ στο κρεβάτι μου, καθώς και ράμπα για να μπορεί να μπαίνει στο αυτοκίνητο. Πάντως δυσκολίες να ανεβοκατεβαίνει σκάλες με χαμηλά σκαλοπάτια δεν έχει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χονδροιοτινη γλουκοσαμινη ω3

Ότι καλύτερο για λίπανση συνδεσμων
Ναι, του δίνω Dasuquin και Wellactin που όμως ξέχασα να του δώσω σήμερα, όποτε ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Πήρε σήμερα ένα σωρό χάπια, τρομάρα του, αντιβίωση, το χαπάκι για την αποφυγή διροφιλαριωσης, την αμπούλα για τα τσιμπούρια και το παυσίπονο και αντιφλεγμονώδες. Έχουν αρχίσει και τα δίνουν τα Ωμέγα 3 και σε ανθρώπους.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
11 χρονών είναι,

Με το βάρος πώς τα πάτε, Sara?
Το Μουφ έχει διατηρήσει το ιδανικό του βάρος στα 52 pounds, δηλαδή 23,5 κιλά εδώ και 6 χρόνια. Του δίνω την Pro Plan Weight Management που του αρέσει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παντως ένα περίεργο που παρατηρώ με το Μουφ είναι ότι παρά το γεγονός ότι πονάει, ενίοτε δε και κουτσαίνει, θέλει οπωσδήποτε βόλτα και σκυλόπαρκο κάθε μέρα και αν δεν το πάω γίνεται έξαλλο. Επίσης σκάβει με τα μπροστινά του πόδια και στον κήπο. Ενέργεια επομενως έχει και ας δυσκολεύεται να μπει στο αυτοκίνητο. Φυσικά η όρεξη του είναι αμείωτη. Όμως όταν το Panda-Panda ακούει κατι και τρέχει να γαυγισει στο παράθυρο, δίπλα στην εξώπορτα, το Μουφ δεν θέλει πάντοτε να το ακολουθήσει και να ανεβοκατέβει τις σκάλες, όποτε γαυγιζει απο πάνω και μου παιρνει το κεφάλι. Αλλά αν είναι να κατέβω στο ισόγειο, θα έρθει οπωσδήποτε μαζί και θα έρθει πάλι πάνω όταν είναι να πάω πάνω.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Ενταξει μωρε σ αυτη την ηλικια ειναι μεσα στο προγραμμα. Θα σου λεγα για επεμβασεις αλλα μακρια μονο ζημια. Λιγο συντηρηση και μια χαρα θα ειναι.

• Like
Reactions: Sara

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ενταξει μωρε σ αυτη την ηλικια ειναι μεσα στο προγραμμα. Θα σου λεγα για επεμβασεις αλλα μακρια μονο ζημια. Λιγο συντηρηση και μια χαρα θα ειναι.
Οχι, επέμβαση σιγουρα δεν χρειαζεται διοτι δεν ειναι τραγική η δυσπλασια γου. Ειναι ομως σαφως κληρονομική, λεει η κτηνιατρος που εκανε την αρχική διάγνωση.

• Like
Reactions: gsd364546

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Οχι, επέμβαση σιγουρα δεν χρειαζεται διοτι δεν ειναι τραγική η δυσπλασια γου. Ειναι ομως σαφως κληρονομική, λεει η κτηνιατρος που εκανε την αρχική διάγνωση.
Παντα ειναι κληρονομικη. Το περιβαλλον απλα επιβαρυνει. Η δικια μου ειχε αρθριτιδα στους 8 μηνες.

• Like

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παντα ειναι κληρονομικη. Το περιβαλλον απλα επιβαρυνει. Η δικια μου ειχε αρθριτιδα στους 8 μηνες.
Ναι, και η κτηνιατρος λεει οτι πρεπει να γεννήθηκε με αυτην. Τον πηρα απκ το καταφυγιο οταν ηταν δυομισυ χρονών.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
383
288
31
Ναι, και η κτηνιατρος λεει οτι πρεπει να γεννήθηκε με αυτην. Τον πηρα απκ το καταφυγιο οταν ηταν δυομισυ χρονών.
Αμα εφτασε 11χρονων και ζει κανονικα μια χαρα θα ειναι.

• Like