Αριθμός κουταβιών Ε.Π






ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Εγώ νομίζω ότι έχουν διαφορές και κυρίως στο ρύγχος, το οποίο στην περίπτωση του θείου είναι πιό μυτερό. Αλλά και ο σωματότυπος είναι διαφορετικός. Αναλογικά ψηλότερα, πιό αδύνατα; πόδια έχει ο θείος μου φαίνεται από τον μολοσσό. Ο Γιορντάνης είναι μολοσσός.
 










ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Συγκρίνοντας τις φωτό σαφώς κι έχει διαφορά. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες του molossos δεν υπάρχουν πια στο διαδίκτυο.
Υ.Γ. χαίρομαι πάντως που το σχόλιό μου έγινε αφορμή να ξαναθαυμάσουμε αυτό το σκύλο (βέβαια η προτίμησή μου σε αρσενικό είναι άλλη, αγαπημένη δε θυληκή μία παρδαλή).
 


giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Παντως παιδια οσον αφορα τον θειο των μικρων ειναι ενα πραγματικα δυνατο ποιμενικο και παρα την βαρια σωματοδομη του οταν βρισκεται σε εξαρση εν ωρα φυλαξης οι αντιδρασεις του ειναι εκρηκτικες!! οσο για την φυλαξη ειναι τρομερα κτητικος με ξενα σκυλια ενω με τους ξενουσ ανθρωπους τα παει καλα οσο δεν ακουμπαν τα προβατα..ακομα και διπλα στο κοπαδι να εισαι δεν θα σε δαγκωσει αν ομως προσπαθησσεις να χαιδεψεις ενα προβατο τοτε τα δεδομενα αλλαζουν...
 




θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
Θαρρώ βρίσκεις ομοιότητες στα μάτια κ το επιρίνιο ωστόσο μήπως σε μπερδεύει η γωνία λήψης της φωτό?και κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι τυπικό δείγμα αλλά δεν βλέπω κάτι από cao..
 


ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Κάτι στο κεφάλι του, αλλά και στα μακριά πόδια με προβληματίζει. Πιθανώς όμως να είναι και η γωνία λήψης. Μερικές ακόμη φωτογραφίες θα βοηθούσαν.
 


giorgos55

Active Member
17 Νοεμβρίου 2011
42
0
markopoulo attikis
Αρχικα θελω να πω πως μπορω να εγγυηθω 1000% οτι ο μουργος δεν εχει δειγμα ασιατικων ποιμενικων ,παρολαυτα ειναι πιθανο να εχει καποια συγγενεια με μολλοσους ηπειρου ..θελω επισης να προσθεσω πως αυτη τη στιγμη το κοπαδι εχει 10 τσοπανοσκυλα ,απο τα οποια τα 8 εχουν πιο ελαφρια σωματοδομη και σιγουρα λιγοτερα κιλα απο τον μουργο, ο μουργος και ο πατερας του ειναι η εξαιρεση και θεωρουνται τα πιο 'βαρια' σκυλια του κοπαδιου ...επιπλεον σκοπευω στις αρχες του επομενου μηνα να ξαναεπισκευτω το κοπαδι οποτε θα καταφερω να ανεβασω αρκετες φωτο και των μικρων τα οποια θα εχουν μεγαλωσει αλλα και των γεννητορων
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Νομίζω ότι η γωνία λήψης της φωτογραφίας μπερδεύει!
ΑΝ κι ο ογκος στην βάση του κρανίου και στον λαιμό ίσως θυμίζει, προσωπικά δεν νομίζω ότι μοιάζει με τον Γιορντάνη!

Πάντως, σχετικά με το αρχικό ερώτημα, και οι δύο ορεινές Ελληνικές φυλές, είναι φυλές με μεγάλες συνήθως τοκετοομάδες, το οποίο από όσο ξέρω ισχύει ακόμα και σε σκυλιά που δουλεύουν σε κοπάδια!

Ίσως είναι κάτι που έχει να κάνει με τις γραμμές αίματος που έχετε στο κοπάδι;
Γενικά τα σκυλιά του κοπαδιού τι σχέση έχουν;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.609
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3