Αρχαίες αιγυπτιακές "κατακόμβες" κουταβιών

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Sara...τα σκυλιά βαλσαμώθηκαν όταν πέθαναν ή τα <αφιέρωσαν>......(ξέρεις) ..στο θεό με συνοπτικές διαδιακασίες...??
Η τελευταία φωτο μοιάζει με τον Ερμή...α..πα..πα..λές ?? :eek:...γιαυτό νά χει τόσα νεύρα ?:cool:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sara...τα σκυλιά βαλσαμώθηκαν όταν πέθαναν ή τα <αφιέρωσαν>......(ξέρεις) ..στο θεό με συνοπτικές διαδιακασίες...??
Η τελευταία φωτο μοιάζει με τον Ερμή...α..πα..πα..λές ?? :eek:...γιαυτό νά χει τόσα νεύρα ?:cool:
Το εύρημα είναι νομίζω πρόσφατο, αν κρίνω από τις ημερομηνίες των άρθρων που βρήκα. Θα προσπαθήσω να βρω περισσότερα τέλος της επόμενης βδομάδας που θα μπορέσω. Για να είναι εκατομμύρια τα κουτάβια, εμένα μου ακούγεται για θυσία στον Άνουβι. Οι Αιγύπτιοι όμως μουμιοποιούσαν και κροκοδείλους, γαζέλες (π.χ. την ιερή γαζέλα που την είχε για κατοικίδιο μια βασίλισσα), γάτες φυσικά, κλπ. Κι αυτό θα πρέπει να το κοιτάξω. :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το εύρημα είναι νομίζω πρόσφατο, αν κρίνω από τις ημερομηνίες των άρθρων που βρήκα. Θα προσπαθήσω να βρω περισσότερα τέλος της επόμενης βδομάδας που θα μπορέσω. Για να είναι εκατομμύρια τα κουτάβια, εμένα μου ακούγεται για θυσία στον Άνουβι. Οι Αιγύπτιοι όμως μουμιοποιούσαν και κροκοδείλους, γαζέλες (π.χ. την ιερή γαζέλα που την είχε για κατοικίδιο μια βασίλισσα), γάτες φυσικά, κλπ. Κι αυτό θα πρέπει να το κοιτάξω. :)
Ήβρες κάτι άλλο;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ουχί, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν το έχω πολυψάξει το θέμα. :) Θα ρωτήσω ίσως έναν ημι-συνάδελφο που θεωρείται σπουδαίος Αιγυπτολόγος. Αν και τελευταία ασχολείται με την 25η Δυναστεία, αλλά μπορεί να ξέρει και από σκύλους. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πάντως σας προειδοποιώ από τώρα όλες τις ευαίσθητες ψυχές εδώ μέσα ότι εμένα τουλάχιστον, που είμαι αρχαιολόγος, μου μυρίζει σκυλοθυσία στον Άνουβι και μάλιστα κουταβιών. Διότι άμα λένε εκατομμύρια σκυλάκια, σίγουρα δεν πρόκειται για ιδιωτικό νεκροταφείο όπου οι ιδιοκτήτες τους πενθούσαν τους εκλιπόντες.

Και μια και μιλάμε για Αιγυπτίους, νομίζω είχαν αναπτύξει κι αυτοί μια συγκεκριμένη φυλή σκύλων. Δεν είμαι όμως Αιγυπτολόγος και δεν το έχω κοιτάξει το θέμα.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Την Άνοιξη έγινε θέμα στο περιοδικό Αρχαιολογία.
Πάντως ο Άνουβις αναφέρεται και ως κυνοκέφαλος θεός και το κέντρο λατρείας του λεγόταν Κυνόπολις. (εγκ. Ελευθερουδάκη)
Το λινκ δεν ανοίγει λόγω αλλαγών. Το άρθρο είναι εδώ.

Ναι, σίγουρα ανάθημα ήταν, αφού μιλάμε και για κουτάβια.
Sampling of small areas and bone examination of their contents suggest that the entire network is home to eight million dogs, as well as a handful of cats and jackals.
Some of the dogs were killed and mummified just days or even hours after birth

Read more: Catacomb of secret tunnels packed with mummified remains of EIGHT MILLION dogs is excavated in Egypt | Mail Online