Ας βοηθήσει όποιος μπορεί...

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
θα χαρώ πάρα πολύ αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει....έχω ένα σκύλο ο οποίος τον Δεκέμβρη μέσα σε ένα βράδυ έκανε μια πληγή στο μπροστινό του πόδι όπου ήταν σε μέγεθος πορτοκαλιού και του έλειπαν τρίχες...μέσα σε 1 βδομάδα το ίδιο έπαθε και στο άλλο πόδι...τον έκανα θεραπεία με σταγόνες και αντιβίωση και πέρασε...πριν ένα μήνα περίπου έπαθε το ίδιο πράγμα...αυτή τη φορά στον αριστερό του γοφό...ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι μύκητας..πάλι χάπια...αλοιφές...μόνο που αυτή τη φόρα έχει 3 πληγές αριστερά και 4 δεξιά...κλείνουν οι παλιές και βγαίνουν καινούργιες...την πήγα σε 3 διαφορετικούς κτηνιάτρους.. ο καθένας μου έδωσε τη δική του θεραπεία...αλλά όλοι μου είπαν για μύκητα...κανείς δεν μου είπε να κάνω αιματολογικές...αλλά επειδή περνάει ο καιρός και χειροτερεύει...αρχίζω να απογοητεύομαι και δεν ξέρω τι να κάνω...

Last edited by a moderator:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Για ποιό λόγο γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες?

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγε ο σκύλος για εξετάσεις kalazar/ερλιχίωση?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
θα χαρώ πολύ αν μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει.. έχω ένα σκύλο ο οποίος το δεκέμβρη μέσα σε ένα βράδυ έκανε μια πληγή στο μπροστινό του πόδι όπου ήταν σε μέγεθος πορτοκαλιού και του έλειπαν τρίχες.. μέσα σε μια εβδομάδα το ίδιο έπαθε και στο άλλο πόδι.. τον έκανα θεραπεία με σταγώνες και αντιβίωση και πέρασε... πριν ένα μήνα περίπου έπαθε το ίδιο πράγμα.. αυτή τη φορά στον αριστερό του γοφό.. ο κτηνίατρος μου είπε οτι είναι μύκητας.. πάλι χάπια.. αλοιφές.. μόνο που αυτή τη φορά έχει 3 πληγές αριστερά και 4 δεξιά.. κλείνουν οι παλιές και βγαίνουν καινούριες.. την πήγα σε 3 διαφορετικούς κτηνιατρους.. ο καθένας μου έδωσε δική του θεραπεία .. αλλά όλοι μου είπαν για μύκητα.. κανεις δε μου είπε να κάνω αιματολογικές.. αλλά επειδή περνάει ο καιρός και χειροτερεύει.. αρχίζω να απογοητεύομαι και δεν ξέρω τι να κάνω..
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, είναι κανόνας του φόρουμ και επιπλέον είναι κουραστικά για το μάτι τα greeklish

Last edited by a moderator:

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
.πρωτη φορα γραφω σε forum και δεν γνωριζα οτι υπαρχει τετοιο θεμα...το σκυλακι ειναι 1 χρονων και δεν το εχω κανει ποτε...δεν μου ειπε κανεις οτι πρεπει να κανω αυτες τις εξετασεις...υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι τετοιο?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
.πρωτη φορα γραφω σε forum και δεν γνωριζα οτι υπαρχει τετοιο θεμα...το σκυλακι ειναι 1 χρονων και δεν το εχω κανει ποτε...δεν μου ειπε κανεις οτι πρεπει να κανω αυτες τις εξετασεις...υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι τετοιο?
υπάρχει κτηνίατρος που παρακολουθεί σταθερά το σκυλί ; όχι μονο τώρα με το πρόβλημα,απο όταν ήταν κουτάβι

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πήγαινε σε έναν κτηνίατρο αύριο και ζήτα να του πάρει αίμα για εξέταση ερλιχίωσης και λεισμανίωσης. Να σου το στείλει σε εργαστήρι, να μη κανει το πρόχειρο τεστ που κάνουν στα ιατρεία. Πες του να πάρει δείγμα απο της πληγές να σου πει ακριβώς τι είναι.

Ο σκύλος κατα τα άλλα πως συμπεριφέρεται?
Σε ποιά περιοχή είστε και που το κρατάτε (μέσα ή έξω απο το σπίτι)?

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
υπαρχει γιατρος που το παρακολουθει σταθερα απλα επειδη μεσα στον μηνα ειδα οτι δεν ειχε βελτιωση πηγα και σε αλλους 2. Ο σκυλος τρωει κανονικα. δεν εχει χασει βαρος. μεσα σε ενα μηνα το ζυγησα τουλαχιστον 6 φορες και ειναι 20 κιλα σταθερα. τον σκυλο τον εχω μεσα στο σπιτι αλλα εννοειται οτι βγαινει εξω για βολτα 2 φορες η και περισσοτερες τη μερα. μενω στην δραμα...γτ? παιζει ρολο? και αν υπηρχε αυτη η υποψια για τις αρρωστιες αυτες δεν θα μου προτειναν να κανω την εξεταση?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
σε ρώτησε που μένεις (υποθέτω) γιατι μερικές περιοχές έχουν πολλή σκνίπα
Ο κτηνίατρος που σας παρακολουθεί σταθερά δεν έχει κάνει ποτέ αιματολογικές στο σκυλί;

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
οχι...ποτε..ειναι η πρωτη φορα που εχω σκυλο οποτε μην σας φαινεται περιεργο που δεν ξερω σχεδον τιποτα...το δυσκολο ειναι οτι ο σκυλος ειναι chow chow ...εχει παρα πολυ τριχωμα και δεν μπορω να βρω τις καινουριες πληγες πριν να πεσει το τριχωμα ωστε να τις προλαβω με αλλοιφες και betadine...να ζητησω απο μονη μου την εξεταση?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ναι φυσικά και να τη ζητήσεις και απορώ πως δε σου το πρότειναν απο μόνοι τους οι κτηνίατροι αφου λες οτι πήγες και σε 3(!) ,γενικά ο σκύλος έχει καθαρό ιστορικό ή υπήρχαν πάντα μικροπροβληματάκια;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ελπίζω να μην έχεις σταματήσει να διαβάζεις τα άρθρα μας, από την ώρα που μπήκες.
Εχεις πάρα πολλά πράγματα να μάθεις.

Κάνουμε προληπτικές εξετάσεις γενικές αίματος, για ερλίχεια και καλαζάρ, δύο φορές τον χρόνο υποχρεωτικά. Μάιο και Νοέμβριο συνήθως.

Επίσης αντιπαρασιτικά κολλάρα και αμπούλες ολο τον χρόνο, υποχρεωτικά.

Ρίξε μια ματιά και σ'αυτό το θέμα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ελπίζω να μην έχεις σταματήσει να διαβάζεις τα άρθρα μας, από την ώρα που μπήκες.
Εχεις πάρα πολλά πράγματα να μάθεις.

Κάνουμε προληπτικές εξετάσεις γενικές αίματος, για ερλίχεια και καλαζάρ, δύο φορές τον χρόνο υποχρεωτικά. Μάιο και Νοέμβριο συνήθως.

Επίσης αντιπαρασιτικά κολλάρα και αμπούλες ολο τον χρόνο, υποχρεωτικά.

Ρίξε μια ματιά και σ'αυτό το θέμα.
Το ιδανικό είναι ανά τρίμηνο ή τετράμηνο.

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
οχι..εκτος απο αυτο που το παθαινει για δευτερη φορα δεν ειχε ποτε αλλο προβλημα...πραγματικα κανεις ποτε δεν μου ειπε για αιματολογικη εξεταση...ισως δεν το θεωρησαν απαραιτητο γιατι επμενουν οτι ειναι μυκητας...απλα καπου διαβασα για την ερλιχιωση και ελεγε οτι ο σκυλος κανει πληγες και πεφτει το τριχωμα γι'αυτο μπηκα στην διαδικασια να ρωτησω...θα την παω σημερα...απλα παιρνει αντιβιωση τωρα και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να κανει την εξεταση...

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας...μακαρι να ειχα μπει νωριτερα στο forum...ισως και να το ειχα προλαβει...κολλαρο την φοραω συνεχεια και αμπουλες την βαζω καθε μηνα...θα ζητησω την εξεταση και ελπιζω να πανε ολα καλα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Διάβασε το link που σου παρέθεσα.
Κι αν μπορείς, βάλε μας μερικές φωτό από τις πληγές.

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
μολις μπηκα και το διαβασα...ειδα και τις φωτογραφιες....δεν ξερω τι να πω...ολα μου μοιαζουν μ'αυτο που εχει η μαγια...θα βγαλω φωτογραφιες και θα τις ανεβασω μηπως και εχει περασει καποιο σκυλακι κατι παρομοιο και μπορεσει καποιος να με βοηθησει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Μέχρι τώρα, έχει πάρει κάποιος από τους γιατρούς ξέσμα, να το στείλει για μικροβιολογική ανάλυση ή οι διαγνώσεις για μύκητες έγιναν με το μάτι;

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
απο την αριστερη πλευρα οι πληγες εχουν μαυρισει και αρχισε να βγαινει τριχωμα...το κακο ειναι οτι τωρα κανει πληγες στην δεξια πλευρα ....και μετα δεν ξερω που αλλου θα παει...φοβαμαι μηπως δεν κανω σωστη θεραπεια και συνεχιστει σε ολο της το κορμακι...