Ας βοηθήσει όποιος μπορεί...

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τα επινεφριδια τα εχετε κοιταξει?
Θα εκανα και μια εξεταση για cushing.

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
τι ειναι το cushing? μπορει να εχει αυτο το προβλημα και να της πεφτει το τριχωμα? παιδια εκτος απο την διαγνωση με το ματι για μυκητα δεν μου εκαναν καμια μα καμια εξεταση..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Κοίτα...διάγνωση δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς. Δεν είμαστε γιατροί.
Κλείσε το συντομότερο ένα ραντεβού και ζήτα [αν αντέχει η τσέπη σου] να κάνεις:

- Γενική αίματος
- Αίματος για ερλίχεια [όχι snap test]
- Αίματος για λεισμάνεια [όχι snap test και το ιδανικό θα ήταν με αίμα από λεμφαδένες]
- Βιοχημικές
- Ξέσμα οπωσδήποτε για προσδιορισμό του μύκητα.

Ρώτα βέβαια πρώτα, πόσες μέρες πρέπει να έχει σταματήσει την αντιβίωση για να βγουν σωστές οι εξετάσεις. Μην κάνετε μια τρύπα στο νερό.

Αυτή τη στιγμή τι φάρμακα παίρνει ο σκύλος σου;

* Στο μεταξύ πρόσεχε όσο μπορείς, γιατί υπάρχουν και μύκητες που είναι κολλητικοί τόσο σε άλλα ζώα, όσο και σε ανθρώπους.

Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Διάγνωση για μύκητα μπορεί να βγει με άμεσο παρασκεύασμα (το κοιτάει απ'ευθείας η μικροβιολόγος στο μικροσκόπιο), να προσέξεις όμως να πάρουν και ξέσμα από την περιοχή, λέπια από το δέρμα δηλαδή, όχι μόνο τρίχες. Επίσης μπορεί να βγει διάγνωση με καλλιέργεια, που κάνει 10 (?) ημέρες. Εγώ να σου πω την αλήθεια ρώτησα δερματολόγο και μου είπε που να πάω να κάνω την εξέταση. Στο Λούνο μου που το έπαθε αυτό, του έκανα το εμβόλιο για τους μύκητες (2 δόσεις= 70 ευρώ μου πήγε το μαλλί), που το προστατεύει το σκυλί για 1 χρόνο. Αλλά οι τρίχες άργησαν πολύ να ξαναβγούν και να καλύψουν το κενό.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Δεν το 'χω ξανακούσει :?
Εκτός αν περιλαμβάνεται στο στάνταρ κοκτέηλ των εμβολίων και δεν το ΄χω προσέξει ποτέ :rolleyes:

Yasemin helpppppppppp

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ναι αν προκειται για Microsporum canis!
Δεν δειχνουν οι φωτο κατι τετοιο,θα επρεπε να υπαρχουν κυκλικες μονοεστιακες η πολυεστιακες αλλοιωσεις στο μεγεθος κερματος.

Κτηνιατροι δεν ειμαστε,θα πρεπει να γινει ενδελεχης ελεγχος.

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
εννοειται οτι δεν ειμαστε κτηνιατροι απλα καλο ειναι να ακους τι εχουν να σου πουν και καποιοι που ειχαν αναλογη εμπειρια...εμβολιο για μηκυτες? εμενα μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κατι ετσι ωστε να μπορεσεις να παρεις τα μετρα σου...απλα το κολλαει και μετα κανεις θεραπεια...θα παω σημερα να μιλησω με την κτηνιατρο να δω τι θα μου πει...

Nouli Dolving

Member
19 Απριλίου 2012
14
0
στην αρχη της εβαζα κρεμα fungoral...μετα αφου εκανε και αλλες πληγες της δωσαμε χαπια sporanox σιροπι xozal και την επλενα τις πληγες με betadine scrub...επειδη ομως εξαπλωθηκε και στην αριστερη πλευρα την εκανε μια ενεση κορτιζονης και της εδωσε αντιβιωση augmentine...φυσικα συνεχιζω το σιροπι και τις πλυσεις με betadine...το θεμα ειναι οτι αυτη η ιστορια παει 1 μιση μηνα περιπου....και παρολο που κλεινουν οι παλιες πληγες δημιουργουνται καινουριες...και δεν ξερω ποτε θα σταματησει αυτο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.969
20.396
Πήγαινε στον γιατρό σου, κάνε σωστές εξετάσεις, πάρε απαντήσεις ολοκληρωμένες και σαφείς και ότι σχήμα θεραπευτικό σου δώσει, το ξανασυζητάμε. Οχι βέβαια για να το εγκρίνουμε ή να το απορρίψουμε, γιατί δεν έχουμε τις γνώσεις. Μπορεί όμως πάνω στην συζήτηση, να ειπωθεί κάτι σημαντικό.

* Παρόλο που στις φωτό που έβαλες δεν μου μοιάζουν, αν οι πληγές του σκύλου σου, είναι πχ hot spots, να ξέρεις ότι δεν περνάνε ίσως και ποτέ. Κλείνει μια πληγή και καιρό μετά, μπορεί να βγάλει άλλη και πάει λέγοντας...μην σε απογοητεύει αυτό. Θα το συνηθίσεις. Δεδομένης και της υφής της γούνας του σκύλου σου, δεν μου φαίνεται απίθανο. Επίσης η συντομότερη θεραπεία, επιτυγχάνεται με ξύρισμα της πάσχουσας περιοχής, ώστε να αερίζεται το δέρμα πάρα πολύ καλά.