Ασβέστιο σε κουτάβι Γερμανικού Ποιμενικού

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
καλησπέρα,
δίνω ταμπλέτες VMP της Pfizer, στο σκύλο (3 μηνών) σε συνδιασμό με ξηρά τροφή HILLS science plan puupy.
Ταμπλέτες, στο pet shop δεν είχε άλλες. Γνωρίζει κάποιος καλύτερες να μου προτείνει?
ευχαριστώ

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
για ποιο λόγο δίνεις έξτρα σκευάσματα?

Το ρίσκο της υπερβολικής πρόσληψης ασβεστίου

Το Ασβέστιο είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Είναι αποδεδειγμένο από εκτενείς έρευνες ότι η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την ανάπτυξη της OCD. Όταν η ποσότητα ασβεστίου που καταναλώνεται από το κουτάβι είναι μεγάλη το ρίσκο για την ανάπτυξη κλινικών συμπτωμάτων αυξάνεται. Υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να συμβεί όταν συμπληρώματα ασβεστίου προστίθενται σε μία πλήρη και ισορροπημένη τροφή, όταν το κουτάβι τρέφεται με τροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και όταν ο ιδιοκτήτης προσθέτει πολύ ασβέστιο στο φαγητό που έχει μαγειρέψει για το σκύλο του. Η πρόσθεση ασβεστίου σε μία τροφή πλήρη και ισορροπημένη πρέπειι να αποφεύγεται κάτω από όλες τις συνθήκες, αφού η ποσότητα ασβεστίου σε αυτές τις δίαιτες είναι προσεκτικά ελεγμένες.

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Σε ευχαριστώ για το Post.
Ασβέστιο έδινα κ στα δυο προηγούμενα γ. ποιμενικά που είχα ως να φτάσουν 6 μηνών κ μέχρι εκεί.
Είναι πολύ σημαντικό το ασβέστιο στα γερμ. ποιμενικά, γιατί όπως ξέρεις έχουν σημαντικά αρθριτικά προβλήματα, όταν μεγαλώσουν αρκετά. κ επίσης, προλαμβάνεις κ όποιο πρόβλημα δυσπλασίας. καλό είναι να προλαμβάνεις.
Η συγκεκριμένη που δίνω τώρα περιλαμβάνει:
30% πρωτ
5,4 ασβέστιο
4,2 φώσφορο
1,8 μαγνήσιο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
δεν διάβασες καλά το πόστ που παρέθεσα

Το ρίσκο της υπερβολικής πρόσληψης ασβεστίου
Το Ασβέστιο είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των οστών. Είναι αποδεδειγμένο από εκτενείς έρευνες ότι η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την ανάπτυξη της OCD. Όταν η ποσότητα ασβεστίου που καταναλώνεται από το κουτάβι είναι μεγάλη το ρίσκο για την ανάπτυξη κλινικών συμπτωμάτων αυξάνεται. Υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να συμβεί όταν συμπληρώματα ασβεστίου προστίθενται σε μία πλήρη και ισορροπημένη τροφή, όταν το κουτάβι τρέφεται με τροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και όταν ο ιδιοκτήτης προσθέτει πολύ ασβέστιο στο φαγητό που έχει μαγειρέψει για το σκύλο του. Η πρόσθεση ασβεστίου σε μία τροφή πλήρη και ισορροπημένη πρέπειι να αποφεύγεται κάτω από όλες τις συνθήκες, αφού η ποσότητα ασβεστίου σε αυτές τις δίαιτες είναι προσεκτικά ελεγμένες.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εαν είχες πάρει τον σκύλο από εκτροφέα σωστό,θα σου είχε πει ότι οι ταμπλέτες ασβεστίου είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ για ένα κουτ'αβι

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
για αναλυσέ το λίγο για να καταλάβω τι εννοείς. μιλάμε για γερμανικό ποιμενικό έτσι... Απαγορευτικές? μου κάνει εντύπωση... οκ, θα το ψάξω με τον vet λίγο...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
κατά την ανάπτυξη ο σκύλος έχει χόνδρους που σταδιακα μετατρέπονται σε οστά μέχρι την τελική κατάληξη του μεγέθους.
με την υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου επεμβαίνουμε στην ομαλή σταδιακή ανάπτυξη χόνδρων-οστών.

αυτό ισχύει για όλες της φυλές σκύλων.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το extra ασβέστιο ,εκτός εαν έχεις κάνει εξετάσεις στον σκύλο και έχει έλλειψη ασβεστίου,μόνο κακό μπορεί να κάνει Επίσης μην εμπιστεύεσαι κτηνίατρο γιατί οι περισσότεροι θα σου πούνε να πάρει ταμπλέτες
Αυτο που μπορείς να κάνεις και μάλιστα θα έπρεπε ήδη να το κάνεις είναι να του δίνεις γιαούρτι, να μην τον αφήνεις να τρέχει πολύ και να πάιζει άγαρμπα με άλλα σκυλιά και να προσ'εχεις το πάτωμα στο οποίο περπατάει

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Παντως και στον Ολλανδικο που ειχα σε ηλικια 4 μηνων τα μπροστινα ποδια στραβωσανε υπερβολικα (σχεδον αποτομα εγινε αυτο), τρεμμανε και επεφτε στα καλα καθουμενα. Acana του εδινα. Χεστ@κα τοτε και φωναξα αμεσως τον κτηνιατρο στο σπιτι. Τον εξετασε και μου ειπε οτι ειναι συνηθισμενο στα ποιμενικα τετοια προβληματα. Ο λογος ειναι η υπερβολικη ταχυτητα αναπτυξης που παρουσιαζουν, και η χαμηλη αφομοιωση τους σε ασβεστιο. Μου εδωσε αν θυμαμαι καλα 3 ή 4 κουτια ασβεστιο. Σχεδον αμεσως ειδα βελτιωση και μολις τελειωσε η θεραπει κανενα προβλημα.
Μου ειχε πει μαλιστα πως αν δεν παρει ασβεστιο δεν θα μπορεσει να περπατησει καποια στιγμη...

Θυμαμαι επισης πως του ειχα πει να το συνεχισουμε το ασβεστιο μολις τελειωσε η θεραπει (ηθελα να τον κανω γερο εγω...) και μου το απαγορευσε ρητά αλλα δεν μου ειοε γιατι....

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
:nono: ο δικος μου κτηνιατρος μου απαγορευσε το επιπλεον ασβεστιο.γιατι μπορει να στραβωσουν τα ποδια του. καλη ξηρη τροφη μαζι με μαγειρεμενο και 1-2 αυγα την εβδομαδα μαζι με το τσοφλι:eyecrazy:

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
κ εγώ αυτό ήξερα, οτι τα γερμ.ποιμ. έχουν θέμα με το ασβέστιο κ οτι ως +6μηνών πρέπει να πέρνουν έξτρα. θα το ψάξω καλύτερα κ θα ενημερώσω!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είναι πολύ σημαντικό το ασβέστιο στα γερμ. ποιμενικά, γιατί όπως ξέρεις έχουν σημαντικά αρθριτικά προβλήματα, όταν μεγαλώσουν αρκετά. κ επίσης, προλαμβάνεις κ όποιο πρόβλημα δυσπλασίας.
Νομίζω με καλή ξερή τροφή δεν πρέπει να δίνεις συμπληρώματα (εκτός αν στο πει κτηνίατρος).
Επίσης πιστεύω ότι η δυσπλασία είναι κατα μεγάλο ποσοστό κληρονομικό.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
κ εγώ αυτό ήξερα, οτι τα γερμ.ποιμ. έχουν θέμα με το ασβέστιο κ οτι ως +6μηνών πρέπει να πέρνουν έξτρα. θα το ψάξω καλύτερα κ θα ενημερώσω!
Δεν ειναι μονο τα γερμανικα αδερφε. Ολα τα ποιμενικα εχουν θεμα....
Το οτι πρεπει να παινρουν εξτρα δεν ειναι στανταρ. Αν δεν παρουσιασει προβλημα και αν δεν στο πει γιατρος..... ΟΧΙ!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Βγαλε τον σκυλο εξω στον ηλιο και το φως και να δεις ποσο καλα αφομοιωνει το ασβεστιο,αλλα αν το κουταβι ειναι ολη μερα μεσα στο σπιτι και βγαινει μια ωρα αργα το απογευμα,η σε καμια πυλωτη λογικο ειναι να μην το αφομοιωνει,και φυσικα κανοντας αυτα και δινοντας εξτρα χαπια ασβεστιου απλα εχεις υπερβολικη δοση με τα γνωστα αποτελεσματα.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Με τον ηλιο καθαρα,παλαιοτερα στις βορειες χωρες εδιναν και στα παιδια βιταμινες γιατι το κλιμα ηταν ακαταληλο για σωστη ανπτυξη των οστων,οι χειμωνες μεγαλοι και πολυ λιγο φως,τωρα τα εκοψαν γιατι αλλαξε και το κλιμα,οσο για τα σκυλια που αναπτυσονται γρηγορα αυτο σημαινει οτι εχουν ασβεστιο,καλα θα ειναι να μεγαλωνουν αργα,ετσι θα κανουν πιο χοντρα και πιο γερα οστα(οπως συμβαινει και με τα στειρωμενα τα οποια μεγαλωνουν μεν αργα εχουν ομως πιο χοντρα και δυνατα κοκκαλα).
Να σκεφτεις επισης οτι ενα ψηλο κουταβι χωρις ισχυρους μυες αλλα τρελλα για παιχνιδη ειναι πολυ ευκολο να τραυματιστει,ο σκελετος χωρις μυες καταρεει,οποτε αυτα πανε μαζι,μια νορμαλ τροφη περιεχει πολυ περισσοτερα απο αυτα που χρειαζεται ο σκυλος,και αν δεν ειναι τοσο πλουσια απλα θα μεγαλωσει πιο αργα,αλλα το μεγεθος ειναι καθαρα θεμα DNA εκτος και αν μιλαμε για σκυλο ο οποιος τρωει 10 φορες τον μηνα μονο και πολυ φτωχα εκει χωρις να ειμαι σιγουρος ορισμενα οργανα ισως εχουν προβληματα,αλλα οχι σκυλι που τρωει καθε μερα.
Ασκηση σε κουταβι?οσο θελει αυτο,και η πιο καλη ασκηση απο ολες ειναι ο υπνος,και οχι τραβολογηματα απο δω κι απο εκει,και 5ωρες βολτες,ουτε 1ωρα,πιπι,κακα,παιχνιδι,νανι,μασα,ολα τα αλλα ειναι περιττα.

sofokles5

Well-Known Member
19 Αυγούστου 2010
91
0
Οι περισσότεροι λέτε οχι έξτρα ασβέστιο, κ αυτό ψάχνω κ εγώ (για πρώτη φορά ομολογουμένως).-
Δεδομένα:
α-το κουτάβι είναι 3 μηνών.
β-του δίνω Hills puppy 125 gr / τρεις φορές την ημέρα (μέχρι να κλείσει τον 6 μήνα) σε συνδιασμό με μια ταμπλέτα ασβεστίου το πρωί.
γ-1 μεγάλη βόλτα (800μετρα ως τη πλατεία, πήγαινε έλα) κ 2 μικρότερες.

Για την ώρα έχω βρεί αυτά:
1) http://www.pfizer.gr/media/vmptablets.pdf
2) http://germanshepherdworld.com.au/index.php?option=com_content&task=view&id=12
3) δεν έχω βρεί ακόμη τον κτηνίατρο μ (Επαμεινώνδας Μελλάς, για όποιον έχει ακούσει το όνομα)
4) η συσκευασία hills sc.plan large breed, περιλαμβάνει (μέση ανάλυση):
πρωτ 28%, λιπαρα 15,9, ινες 4,1, τεφρα 5,9 , υγρασία 7,5 , ΑΣΒΕΣΤΙΟ 0,98%, φώσφ 0, 77, Β-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟ 1,5 mg.
-αυτή δίνω: 5) http://www.vetuk.co.uk/hills-scienc...py-healthy-development-large-breed-12kg-p-671
6)http://www.petevents.com.au/news_articles/28.shtml
7)http://puppydogtrainingtips.com/what-is-the-best-food-for-my-puppy.htm
8) οι ταμλέτες περιέχουν:
(vmp pfizer)
30% πρωτ
5,4 ασβέστιο
4,2 φώσφορο
1,8 μαγνήσιο.

το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει!

Last edited: