Ασβέστιο σε κουτάβι

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά! Μετά από συζήτηση με κτηνιάτρους σχετικά με την λήψη ασβεστίου για το κουτάβι μου προέκυψε η εξής απορία:
από την μια ο ένας μου είπε πως αν η τροφή είναι καλή δεν χρειάζεται επιπλέον (εγώ του δίνω royal canin) αλλά σε κάθε περίπτωση για να το ενισχύσω τώρα στην ανάπτυξη του μπορώ μαζί με την τροφή του το βράδυ να του ανακατεύω και λίγο γιαουρτάκι. Η άλλη κτηνίατρος μου είπε να του δίνω ένα συμπλήρωμα μια φορά τη μέρα. Γενικά απ ότι κατάλαβα είτε με την μια είτε με την άλλη δεν έχει ουσιώδη διαφορά, αλλά ενημερωτικά εσείς τι κάνατε/ κάνετε με το δικό σας?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
δεν εχει αναγκη,ισα ισα το πολυ ασβεστιο θα κανει και ζημια σε αρθρωσεις-οστα..
αφου εισαι και κατηγορια σουπερ πρεμιουμ πληρης τροφη για κουταβια... ασβεστιο και βιταμινες εξτρα... ξεχνα τα.. δεν εχω δωσει την συγκεκριμενη μαρκα.. αλλα ενα τυχαιο γκαλοπ να κανεις η να δεις ξενα σαιτ θα δεις οτι ειναι καπως υπερεκτιμημενη και ακριβη..

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
άσε πονεμένη ιστορία, γενικά θέλω σιγά σιγά να την αλλάξω με μια καλή (όχι friskies πχ) αλλά λίγο πιο φτηνή γιατί 70 ευρώ το 12κίλο είναι πολύ παρα πάνω από αυτά που μπορώ να δίνω, γιατί βάλε αυτό, βάλε και τον εκπαιδευτή, βάλε και τα εμβολία τώρα που είμαστε μικρούλιδες, με χαρά να τα δώσω αλλά εντάξει είμαι και φοιτήτρια. ο κτηνίατρος μου είπε ν αρχίσω μ αυτή που είναι καλή επείδη είναι πολύ μικρούλης να είναι καλυμένος και σιγά σιγά μπορώ να την αντικαταστήσω. εσύ από τροφή τι δίνεις?

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
και εμενα πονεμενη ιστορια.. τωρα δινω eukanuba επισης ακριβη και υπερεκτιμημενη..αλλα δεν ειχα παραπονο σε τιποτα...αλλα δεν θελω να ειμαι και κοροιδο..
σκεφτομαι την farmina που κανει 40 ευρω τα 20 κιλα.. ειδα κατι αιζο,κατι αλλα πιστοποιητικα και καλα..
απο Ιταλια ειναι,σε συστατικα καλουτσικα τα ειδα..αλλα ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν θα την αλλαξω.. βασικα οσο το ψαχνεις στην ξηρα τροφη τοσο θα χαθεις... μινωταυρος και αριαδνη ειναι το θεμα..με χαμενο τον θησεα ! 70 το 12 ειναι παααρα πολλα..ειδικα αν τρωει αρκετη ποσοτητα.. εμενα τρωει 150-180γρ την ημερα... ε ναι σκυλακο ειπες οχι δοσεις για εξοχικο ε ! :tel:

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
χαχαχαχαχαχαχα κοιτα τωρα που ειναι μωρο, τρωει λιγο, αλλα ειναι ημιαιμο λαμπραντορ και ο κτηνιατρος ειπε οτι τον υπολογιζει στα 30-40 κιλα, επομενως θα το τρωει το φαι του και ειναι και λαιμαργουλης τι να κανω η δολια, αν συνεχισουμε ετσι δεν θα τρωω εγω για να τρωει ο κυριος, βεβαια δεν μπορω να πω τις αξιζει τις θυσιες, δυσκολο να εισαι μανα!... :p

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
εγω σαν πατερας που δεν τρωω κρεας να δεις... ανοιγω την συσκευασια και μυριζει φρεσκο κρεας... με βλεπω στο τελος σαν τον μελ γκιψον στο μαντ μαξ να τρωω κονσερβα σκυλοτροφης μετα την καταστροφη του κοσμου..

αν ειναι σαν το γκολντεν του γειτονα ναι τρωει αρκετα 400γρ και βαλε την ημερα.. και του δινει μια happy dog και λει ειναι οκ σε ολα.. αναπνοη-κακακια-τριχωμα-ενεργεια-διαθεση κτλ..
ενταξει αν ειναι να μην τρως εσυ.. καλο αυτο..θα κανεις και κορμι ε ! :snake2::snake1:

κανε μια αναζητηση στο θεμα εδω στο φορουμ να δεις τι δινουν η εδιναν αλλοι χρηστες σε κουταβια λαμπραντορ να παρεις ιδεες-αποψεις...