Αστάρι αδιάβροχο στο δέρμα sos

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Καλημέρα σας, κατάφερε και έριξε πάνω τις η σκυλα μου αστάρι αδιάβροχο.. την επομενη μέρα που το είδα είχε στεγνώσει.. στο τρίχωμα τις το ξύρισα ok.. στο δέρμα όμως από κάτω έχει κάνει πλακα και έχει κολλήσει πάνω τις.. δημιουργώντας μια πλακα 1 εκατοστού.. πήρα τηλέφωνο στη εταιρία που βγάζει το αστάρι μου είπε ξύσιμο (αυτό δεν είναι εφικτό) και διαλυτικό χρώματος να βάλω τρίβοντας το γρήγορα να μην ποτίσει το δέρμα τις.. αλλα λόγο χοντρής επιφανειας μου είπε δεν ξέρει πως θα βγει από το δέρμα τις.. μήπως σας έχει συμβεί ποτε τίποτα παρόμοιο σε κανέναν η ξέρει πως να το αντιμετωπίσω?
Ευχαριστώ

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Το βραδυ το έριξε το πρωί το είδα και είχε πετρώσει.. λιτή την έχω πάντα λόγο κήπου..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Ελπίζω ότι έχεις ήδη επικοινωνήσει με τον γιατρό σου και δεν έχεις χάσει τον χρόνο σου, περιμένοντας απάντηση από εδώ.

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Εννοείτε πως επικοινώνησα με το γιατρό μου όπως μου είπε να πάρω τηλέφωνο όπως και πήρα τηλέφωνο να μου πει η εταιρία πως διαλύεται το αστάρι.. και μετά από τι ενημέρωση τις κτηνίατρο μου - μου είπε να δοκιμάσω μονος μου όπως είπε η εταιρία αλλιώς αν δεν κάνω δουλειά να τις το πάω να δούμε τι θα κάνουμε.. γιατί πρώτη φορα το αντιμετωπίζει.. να πέσει αστάρι αδιάβροχο σε σκύλο ..

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Περίεργα πράγματα...
Μια ερώτηση : πως κατάφερες να ξυρίσεις το σκυλί αφού το στο δέρμα έχει κάνει κρούστα? o_Oo_O

Τελος πάντων...δοκίμασε προσεκτικά (πολύ προσεκτικά) με ασετον!

• Like
Reactions: LaCat

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δηλαδή η εταιρία σου είπε ότι αντίστοιχα πχ από ανθρώπινο σώμα/κεφάλι βγαίνει με ξύσιμο ή με διαλυτικό χρώματος;;;

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Από τα πλαγια και λίγο στη ουρα τις που είχε κολλήσει στο τρίχωμα και με το ξύρισμα έφυγε.. από τα πλαγια στη κοιλια τις όμως έχω το πρόβλημα 4 δάχτυλα πλάτος επί 3 δάχτυλα μήκος μια στάμπα έχει.. pitbull είναι και ήθελε να δει αν μπορεί να τρυπήσει το δοχείο με το αστάρι και τα κατάφερε και το τρύπησε.. αλλα απότι είδα το παράτησε γιατί δεν έχει αστάρι στο στόμα τις η στο πρόσωπο, μπιλακια είχε όπου και βγήκαν εύκολα.. μάλλον λόγο μυρωδιάς η γεύσεις το παράτησε αλλα η χαζή πήγε ξάπλωσε εκεί που χυνόταν το αστάρι..

Last edited:

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Δηλαδή η εταιρία σου είπε ότι αντίστοιχα πχ από ανθρώπινο σώμα/κεφάλι βγαίνει με ξύσιμο ή με διαλυτικό χρώματος;;;
Ναι.. αφού μου λέει στη παραγωγή (στο εργοστάσιο) αν πέσει πάνω τους βάζουν διαλυτικό ή το ξύνουν και φεύγει..

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
*το ξύνουν όταν στεγνώσει (αν δεν το είχαν πάρει χαμπάρι όταν τους έπεσε πάνω στο δέρμα τους)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
...pitbull είναι και ήθελε να δει αν μπορεί να τρυπήσει το δοχείο με το αστάρι και τα κατάφερε και το τρύπησε.. αλλα απότι είδα το παράτησε γιατί δεν έχει αστάρι στο στόμα τις η στο πρόσωπο, μπιλακια είχε όπου και βγήκαν εύκολα.. μάλλον λόγο μυρωδιάς η γεύσεις το παράτησε αλλα η χαζή πήγε ξάπλωσε εκεί που χυνόταν το αστάρι..
Θα έπρεπε να έχεις φροντίσει, να μην της συμβεί ποτέ, κάτι τέτοιο ή άλλο παρόμοιο. Θα μπορούσε και να το έχει πιεί. Και μέχρι το πρωί που το αντιλήφθηκες, δεν θα υπήρχε σκυλί, να συζητάμε τώρα, πως θα φτιάξεις το δέρμα της.

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
σύμφωνο .. για A η B λόγο βρήκε ανοιχτή τι πόρτα αλλα το δοχείο είναι μεγάλο και μεταλλικό.. πάνω σε τραπέζι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
.. για A η B λόγο βρήκε ανοιχτή τι πόρτα ...
Πρέπει να φροντίσεις από σήμερα κιόλας, να μην ξαναπροκύψουν ποτέ Α ή Β ή Γ κλπ λόγοι.

...αλλα το δοχείο είναι μεγάλο και μεταλλικό.. πάνω σε τραπέζι!
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, προφανώς δεν ήταν αρκετό ως μέτρο ασφαλείας. Και στο εξής, θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν, αν η σκύλα σου τώρα ενηλικιώνεται και δεν γνωρίζεις αν και τι μπορεί να κάνει.

Παρεμπιμπτόντως, το ότι είναι pitbull, δεν παίζει ρόλο.

• Like
Reactions: myEnzo

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Πρέπει να φροντίσεις από σήμερα κιόλας, να μην ξαναπροκύψουν ποτέ Α ή Β ή Γ κλπ λόγοι.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, προφανώς δεν ήταν αρκετό ως μέτρο ασφαλείας. Και στο εξής, θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν, αν η σκύλα σου τώρα ενηλικιώνεται και δεν γνωρίζεις αν και τι μπορεί να κάνει.

Παρεμπιμπτόντως, το ότι είναι pitbull, δεν παίζει ρόλο.
Επειδή είσαι τέλειος σε όλα και εγώ δεν είμαι όπως και ο υπόλοιπος κόσμος φέρνοντας παράδειγμα να φύγει από την επίβλεψη τον γονέων τους το παιδί τους και να χτυπήσει η να πιει κάτι που δεν πρέπει.. και σε εκείνη τι περίπτωση τους νοιάζει πως θα γίνει καλά και όχι να σταυρωθούν η γονείς του παιδιού.. και μην υποτιμάς τους άλλους..

Δοκίμασες το ασετον που σου ειπα?
Όχι φιλε μου .. σε λίγο θα πάω να πάρω ασετόν που μου είπες να δοκιμάσω!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Το "πως θα γίνει καλά" θα το συζητήσεις εκτενέστερα, με τον γιατρό της.
Καλό είναι, να ακούσεις γενικώς και τα περί πρόβλεψης, τα οποία είναι λογικό να μην σε ενθουσιάζουν.
Τα περί "τελειότητας" και "σταύρωσης", δεν με αφορούν.

Περαστικά της :)

silver_21

Member
8 Ιανουαρίου 2016
9
0
41
Το "πως θα γίνει καλά" θα το συζητήσεις εκτενέστερα, με τον γιατρό της.
Καλό είναι, να ακούσεις γενικώς και τα περί πρόβλεψης, τα οποία είναι λογικό να μην σε ενθουσιάζουν.
Τα περί "τελειότητας" και "σταύρωσης", δεν με αφορούν.

Περαστικά της :)
Εσύ θα μου μάθεις περί πρόβλεψης? αστο δεν θέλω!
Προτιμώ από άλλους...να μου μάθουν
Για να μην το πάω αλλου το θέμα και χαλάσω το forum γιατί θα ήταν αγένεια.. θα ήθελα κάποιος διαχειριστής να το κλειδώσει και να το διαγράψει το post αυτό.. συγχαρητήρια για το forum σας και καλή συνεχεια.. υπομονή στα ψώνια που δεν έχουν προσωπική ζωή και ξέρουν μονο μέσο pc να λένε πολλά ενώ δεν τους παίρνει από κοντά.. χάρη που είμαι από Κρήτη..
Ευχαριστώ.

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
.. χάρη που είμαι από Κρήτη..
Μια πιτμπουλίνα κουζουλή, χαρώ την ομορφιά της
Μ’αστάρι λέρωσε οψές, στο πλάι τη κοιλιά της
Ήντα θα κάνομε εδά, ρωτά ο ιδιοκτήτης
Στο φόρουμ μας εγγράφτηκε, να κάνει ερωτήσεις
Μακάρι ο σύντεκνος να βρει, λύση στο πρόβλημα του
Και να προσέχει στο εξής, το βράδυ τα σκυλιά του!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Μια πιτμπουλίνα κουζουλή, χαρώ την ομορφιά της
Μ’αστάρι λέρωσε οψές, στο πλάι τη κοιλιά της
Ήντα θα κάνομε εδά, ρωτά ο ιδιοκτήτης
Στο φόρουμ μας εγγράφτηκε, να κάνει ερωτήσεις
Μακάρι ο σύντεκνος να βρει, λύση στο πρόβλημα του
Και να προσέχει στο εξής, το βράδυ τα σκυλιά του!
Πςςς.... αναλαμβάνεις επίσημα την υποδοχή νέων μελών μετά μαντινάδας. Συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής ερώτησης εεεεεεεεεεε?

kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
545
516
59
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Πςςς.... αναλαμβάνεις επίσημα την υποδοχή νέων μελών μετά μαντινάδας. Συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής ερώτησης εεεεεεεεεεε?
Οτσευ!
Τώρα τι να ρωτησω τον άνθρωπο για ...τρίχες :D:D

elpinor

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2015
846
3.188
Αθήνα
Αν το σκυλί κάθεται ήσυχα, μπορείς να δοκιμάσεις το εξής
Αρχικά θα περάσεις το δέρμα στου σκύλου γύρω από το αστάρι με κάτι λιπαρό για να το προστατεύσεις (λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο).
Θα πάρεις μια μικρή συρμάτινη βούρτσα από αυτές που καθαρίζουμε τα καστόρινα παπούτσια (σαν μεγάλη οδοντόβουρτσα είναι). Θα αρχίσεις να τρίβεις την επιφάνεια του ασταριού από το κέντρο προς την περιφέρεια πολύ μαλακά και προσεκτικά για να μην πληγώσεις το σκυλί. Ο σκοπός σου είναι να λεπτύνεις το πάχος του ασταριού.
Στη συνέχεια και αφού μείνει λιγότερο από το μισό σε πάχος θα προσπαθήσεις να το "σπάσεις" σε πολύ μικρά κομμάτια, χωρίς να δοκιμάσεις να το ξεκολλήσεις από το δέρμα. Μετά θα αρχίσεις από την περιφέρεια να "ποτίζεις" με το λαδάκι (αν είναι ελαφρά χλιαρό ακόμη καλύτερα) ανάμεσα στο αστάρι και το δέρμα από τα πλάγια μέχρι να το δεις να περνάει από όλα τα "σπασίματα" που έχεις κάνει στο αστάρι. Όχι από πάνω στο αστάρι, από κάτω. Ο σκοπός είναι να μαλακώσει το κόλλημα και να προστατευτεί το δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο από το διαλυτικό.
Μετά θα αρχίσεις να τρίβεις με το διαλυτικό (ή το ασετόν) προσεκτικά μόνο πάνω στο αστάρι. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει και να τρίβεται, θα το περάσεις μ' ένα πανί η σφουγγάρι ποτισμένο σε ζεστό νερό. Ένα- ένα κομμάτι την φορά.
Όταν τελειώσεις το καθάρισμα, θα ξεπλύνεις καλά κάθε κατάλοιπο διαλυτικού (ΟΧΙ σαπούνια, μόνο χλιαρό νερό) και θα το στεγνώσεις σχολαστικά.
Ανάλογα με το τι ζημιά έχει γίνει στο δέρμα, ή θα το περάσεις με λίγο gel αλόης ή αν η ζημιά είναι μεγαλύτερη θα το πας στον κτηνίατρο για τα υπόλοιπα.