Ατυχημα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Καλησπερα.

Την Κυριακη το πρωι ο σκυλος μου ειχε ενα τροχαιο ατυχημα.Ο πατερας μου το ειχε βγαλει βολτα στον δρομο πανω απο το σπιτι μας.Ενα αυτοκινητο χτυπησε τοσο τον πατερα μου οσο και τον σκυλο.

το χτυπημα ηταν αρκετα δυνατο...εσπασε κομματι του προφυλακτηρα και το μπροστινο δεξι φαναρι.

βεβαια ο "ευσυνηδειτος" οδηγος πατησε απλως το γκαζι και εξαφανιστηκε.Δεν προλαβε κανεις απο τους γειτονες που βγηκαν εξω,να δουν πινακιδες κλπ...οπως και να'χει αυτο ερχεται σε δευτερη μοιρα.

Ο πατερας μου -ευτυχως- επαθε θλαση και μολοπες στα πλευρα του και μερικες εκδορες στα χερια του.

ο σκυλος μου -ευτυχως και παλι- επαθε μια φλεγμονη στο αριστερο μπροστινο του ποδι,και μερικα γδαρσιματα στη κατω σιαγονα και στο ενα ποδι.

τα παραπανω απλως σαν μια εισαγωγη...

αυτο που θελω ειναι απλως μερικες γνωμες για την μετα-τραυματικη εμπειρια του σκυλου μου.

Ηδη τον παρακολουθω απο κοντα,φροντιζω ομως να μην τον αγχωνω περισσοτερο...αναλογα με την εξελιξη θα "δω" πως θα κινηθω...εαν δηλαδη μπορει να ξεπερασει το σοκ και τυχον μετεπειτα φοβιες μονος του και με την δικη μου βοηθεια ή χρειαστει η βοηθεια του εκπαιδευτη.

στο αυτοκινητο μπηκε αμεσως μετα το ατυχημα για να μεταφερθει στην αρχη στην κλινικη του Πικερμιου και υστερα στον κτηνιατρο μας...δεν εδειξε καμια διαφορα σε σχεση με πριν.

επισης βλεπω σιγα σιγα να επανερχεται "στις δικες του συνηθειες".

βεβαιως καταλαβαινω οτι θα παρει καποιο καιρο τοσο σωματικα οσο και ψυχολογικα.

δεν με νοιαζει ομως το ποδι του...αυτο θα επανελθει σε μια εβδομαδα πληρως...

η ψυχολογια του με "καιει"...

ευχαριστω εκ των προτερων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Θοδωρή, θα σου έλεγα καταρχάς, απλώς να τον παρακολουθήσεις.
Πιθανόν να το ξεπεράσει, χωρίς να του αφήσει το παραμικρό. Εχε μόνο τον νου σου.
Περαστικά και στους δυό τους.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Περαστικά τον μπαμπά σου καταρχήν Θοδωρή, μετά στο σκύλο σου κ σε εσένα εύχομαι υπομονή για τις μερες που θα ακολουθήσουν (δεν ξέρω τι θα έκανα αν πετύχαινα μπροστά μου τον οδηγό του αυτοκινήτου σε παρόμοια κατάσταση...:mad: :()

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
περαστικα και στους δυο !!!!!!!!!!!!
με τετοιο χτυπημα ειχαν Αγιο Δοξα το Θεο !!!!!!!!!
τωρα βεβαια το μετατραυματικο σοκ θα το δεις αργοτερα αν υπαρχει ,βεβαια το οτι μπηκε αμεσως σε αυτοκινητο για τη μετακινηση προς το γιατρο παιζει σημαντικο ρολο ,αφου αποκατασταθει πληρως η υγεια του θα εισαι σε επιφυλακη για να δεις και να κρινεις αντιδρασεις στις βολτες ,καλο θα ηταν κατα τη γνωμη μου να συμβουλευτεις απο τωρα εκπαιδευτη μονος σου χωρις το σκυλο εντελως ενημερωτικα εστι ωστε να εισαι προετοιμασμενος για τυχον παρατραγουδα και πως να τα αντιμετωπισεις ή ακομα καλυτερα να εχεις κανονισει στις πρωτες βολτες να ειναι μαζι και ο εκπαιδευτης ετσι ωστε αν σε περιπτωση αρνητικης συμπεριφορας να αντιδρασεις αμεσως και καταλληλα

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ευχομαι ολοψυχα περαστικα.
Σε αναλογο δικο μου περιστατικο η συμβουλη του εκπαιδευτη ηταν μολις μπορεσει ο σκυλος να βγει κανονικα βολτα,οχι σε ερημικες περιοχες αλλα οπου υπαρχει κινηση,αυτοκινητακλπ.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Θοδωρή, έχω δει το μήνυμά σου εδώ και ώρα και δεν ήξερα τι να πω...
Οσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Μία όμορφη βόλτα και ξαφνικά ένας ασυνείδητος τα διαλύει όλα.

Περαστικά στον πατέρα σου, καταρχήν και στο φίλο μας τον Toro.
Προσωπικά, δεν νομίζω ότι θα του αφήσει ψυχολογικό "κουσούρι". Νομίζω ότι και ο εκπαιδευτής θα σου πει ότι και η yasemin, να μην αποφύγεις τις περιοχές με κίνηση κλπ.

Και πάλι περαστικά, από εμάς και από τη ...Μόκα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Περαστικά και στους δυο τους - τι να πω... Βουντού στο γουρούνι που γκάζωσε κι έφυγε...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Περαστικα στον πατερα σου Θοδωρη αλλα και στον ομορφο Τορο. Επειδη το εχω παθει με τον προηγουμενο μου σκυλο, δεν νομιζω να του αφησει κανα κουσουρι στην ψυχολογια του, απλως ισως γινει πιο προσεκτικος οταν θα τον πλησιαζουν αυτοκινητα. Ειναι μικρος σε ηλικια και θα το ξεπερασει γρηγορα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
σας ευχαριστω και παλι ολους.

και εγω πιστευω οτι θα το ξεπερασει.επισης νομιζω οτι πρεπει να τον ξαναφερω σε επαφη με αυτοκινητα,τον δρομο κλπ.

...ειναι καλυτερα ετσι.

απλα περιπενω να μπορει να πατησει καλυτερα το ποδι του,γιατι ειναι αρκετα κιλα και οταν τριποδιζει κουραζεται ευκολα.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
θοδωρή περαστικά...
στον πατερα σου και τον σκύλο...
τι ηλικια ειναι ο τόρο? ( επειδή ειπώθηκε παραπάνω ότι είναι μικρός...)
αν είναι περίπου έτους και ειχε κοινωνικοποιηθεί καλά... θα το ξεπερασει ευκολα με κοινωνικοποιηση ξανα μολις γίνει σωματικά καλά...
αν ειναι μικροτερος... ( δεν νομίζω... αν θυμαμαι καλά... ) ίσως να χρειαστει βοηθεια.....
αυτό που προεχει η σωματική του αποκατασταση πρωτα και μετα μερικες χαλαρες βολτες με αυτοκινητα θα σου δείξει τον δρόμο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Περαστικά Τέο στο πατέρα σου και στον μικρό!Σιδερένιοι και οι 2!

Πολλά παιδιά από εδώ μέσα όπως εγώ και η Νατάσσα είμαστε και σε φόρουμ μοτοσυκλετιστικά που ουκ ολίγες φορές έχουμε δει τέτοιου είδους ατυχήματα με εγκατάληψη!

Να το κυνηγήσετε Τέο!Είναι έγκλημα αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος οδηγός!Να ψάξετε και να τον βρείτε με όσες μαρτυρίες γίνετε!Είναι εγκληματίας και πρέπει να τιμωρηθεί!

Ο μικρός δεν νομίζω να καταλάβει τίποτα!Είναι γεροδεμένος και ήταν τελείως ξαφνικό για να αποκτήσει φοβία!Νομίζω ούτε που κατάλαβε τι έγινε!Παρακολούθησε τον!

Περαστικά ξανά και γρήγορα όρθιοι που λέμε και εμείς οι μηχανόβιοι!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ο Τορο θα γινει 19 μηνων σε λιγες μερες,Πετρο.

Στελιο θα προσπαθησουμε να κανουμε οτι μπορουμε με τον τυπο...αλλα προεχουν αλλα πραγματα τωρα.

Ναι πιστευω οτι συντομα θα ειναι και παλι ενταξει.

ευχαριστω και τους δυο σας.

Last edited:

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Περαστικα και απο εμένα.

θα το ξεπεράσει πιστεύω μιας και είναι σε καλή ηλικία.

πιο παλιά σε έναν σκύλο που είχα μου έφυγε από το λουρί,πέρασε δρόμο φρέναρε το αμάξι που ερχόταν,τον βρήκε ελάχιστα χωρίς να χτυπήσει όμως.
έκανε περίπου 20 μέρες να το ξεπεράσει(ήταν 7 μηνών).στην αρχή στην βόλτα πήγαινε σαν κομάντο στο δάσος,τρόμαζε με το παραμικρό.
σιγά-σιγά το ξεπέρασε όμως.
μην ανυσηχείς

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο Τόρο ρε σεις είναι σκληροτράχηλος σκύλος!Δεν καταλαβαίνει από τέτοια!

ΘόδωρΑ μιας που σε 'χουμε εδώ πότε απολυεσαι ρει?