Αυξημένη ουρία και κρεατίνη

molly

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
6
0
athens
ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΛΤΕΖ ΜΟΛΙΣ 15 ΜΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΥΡΙΑ 61.96 ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΙΝΗ 2.23 ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΛΑΑΖΑΡ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ( ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ )ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ . ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΗ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΞΑΝΑΕΙΧΑ ΣΚΥΛΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ?? ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ??

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΛΤΕΖ ΜΟΛΙΣ 15 ΜΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΥΡΙΑ 61.96 ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΙΝΗ 2.23 ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΛΑΑΖΑΡ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ( ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ )ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ . ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΛΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΗ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΞΑΝΑΕΙΧΑ ΣΚΥΛΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ?? ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ??
,,,
..
ναι καλα σου ειπε ,, διαιτα απο τις πολλες πρωτεινες να παρουν τα επανω τους τα νεφρα,,, ισως ομως και τα νεφρα να ειναι ενταξει απλα να ειχε φαει πολλα κρεατα πριν τις εξετασεις,,,, οπως και να εχει το πραγμα τωρα θελει υψηλης ποιοτητας πρωτεινης και λιγη ποσοτητα,,, εσυ το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις τις επομενες εξετασεις και να ακολουθησεις κατα γραμμα το διαιτολογιο του γιατρου.....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

- Η χρήση κεφαλαίων, πολύ μεγάλων ή πολύ μικρών γραμματοσειρών και διαφόρων χρωμάτων δεν ενδείκνυται.
.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μην γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ.

Κρεας με λαχανικά ειναι πολύ καλύτερη διατροφή από την ξηρά. Ωμά ή μαγειρεμένα τα έδινες;
Οι φυσιολογικές τιμές είναι βασισμένες στις τιμές ενός υγιή σκύλου που τρέφεται με ξηρά. Οπότε άλλο το φυσιολογικό για έναν σκύλο που τρώει ξηρά και άλλο για έναν που τρώει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

molly

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
6
0
athens
θα γράφω με μικρά. απο συνηθεια άφησα τα κεφαλαία.
το κρέας ήταν μαγειρεμένο τα λαχανικά ωμά. δε μου διευκρήνησε κάτι τέτοιο ο γιατρός . μάλλον πρέπει να παω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η αυξημενη ουρια και κρεατινινη ειναι φυσιολογικα για σκυλους που τρεφονται με κρεας και λαχανικα.
Οπος τα λεει η Αλεξια- οι τιμες που δινουν για φυσιολογικες τα εργαστηρια αφορουν σκυλους που τρεφονται με ξερα τροφη.

Και το οτι το κρεας εχει πιο υψηλη πρωτεινη απο μια ξερα ειναι μαλλον λανθασμενη σκεψη.
Ενας μεσως ορος στην ξηρα ειναι 26-28% πρωτεινη ( και μαλιστα πολλες φορες φυτικης προελευσης και ετσι δυσκολοχωνευτη για τον σκυλο και πολυ επιβαριντικο για τα νεφρα)- και στο κρεας 20-22%. Οσο πιο απαχο- τοσο πιο υψηλο ποσοστο προτεινης.
Εαν δεν εδινες λοιπον μονο φιλετο- δυσκολα να εδινες πιο πολλες πρωτεινες.

Οταν ταιζουμε τον σκυλο με ωμα κρεατα, φροντιζουμε πριν απο μια αιμοληψια να μεινει τουλαχιστον 12 ωρες νηστικος και το τελευταιο του γευμα να μην περιεχει κρεας, αλλα πχ καποιο γαλακτοκομικο (Cottage Cheese, Γιαουρτι ) με λαχανικα. Και εμεις νηστικοι παμε για αιμοληψια!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

molly

Member
20 Φεβρουαρίου 2013
6
0
athens
ναι πολτοποημένα , ετρωγε κοτοπουλο, μοσχάρι ,συκώτι ,ψάρια ,μήλο ,καρότα , αρακα ,μπροκολο πολυ πιο υγειινα ακόμα και απο μένα...ακόμα και για λιχυδίτσα τησ έδινα μπανάνα. δεν ήθελα να της δώσω ξηρά γιατί δεν είχα διαβάσει και πολυ καλά πράγματα. γιαυτο μου εκαναν τρομερη εντύπωση οι οχι τοσο καλές εξετάσης. οι επαναληπτικές μάλλον θα με διαφωτήσουν.. ελπίζω να έχεται δίκιο και να μην έχουν παθει καποια βλάβη τα νεφρά της. σας ευχαριστώ πολυ!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.676
11.109
Athens
Η αυξημενη ουρια και κρεατινινη ειναι φυσιολογικα για σκυλους που τρεφονται με κρεας και λαχανικα.
Οπος τα λεει η Αλεξια- οι τιμες που δινουν για φυσιολογικες τα εργαστηρια αφορουν σκυλους που τρεφονται με ξερα τροφη.
Θα είχε ενδιαφέρον να βρει κανείς από έρευνα τιμές σε σκύλους που τρώνε ωμά ή μαγειρευτά. Εγώ πάντως δεν μπορώ να κατανοήσω το εξής:
Η μία μου σκύλα τρώει barf κανονική και έχει φυσιολογικές τιμές (ελάχιστα ανεβασμένες στις τελευταίες εξετάσεις -αμελητέα διαφορά) και η άλλη σηκώνει τιμές στο συκώτι με full κανονική Barf, οπότε αναγκάζομαι και της αποκλείω ή μειώνω σημαντικά κάποια είδη κρέατος. Άκρη δεν έχω βγάλει...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θα είχε ενδιαφέρον να βρει κανείς από έρευνα τιμές σε σκύλους που τρώνε ωμά ή μαγειρευτά. Εγώ πάντως δεν μπορώ να κατανοήσω το εξής:
Η μία μου σκύλα τρώει barf κανονική και έχει φυσιολογικές τιμές (ελάχιστα ανεβασμένες στις τελευταίες εξετάσεις -αμελητέα διαφορά) και η άλλη σηκώνει τιμές στο συκώτι με full κανονική Barf, οπότε αναγκάζομαι και της αποκλείω ή μειώνω σημαντικά κάποια είδη κρέατος. Άκρη δεν έχω βγάλει...
Ερευνα τετοια, που δεν συμφερει και καμια μεγαλοεταιρια μαλλον δυσκολα.

Το ιδιο προβλημα με την vrmode εχω και εγω με μια απο της σκυλες μου. Και οι 4 τρωνε το ιδιο- οι 3 εχουν τελειες τιμες παντου και η μια ολα καλα αλλα το ΑLT GPT στα υψη. Μετα απο σχετικη αγωγη στρωνει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Στην Ολλανδία έχουν γίνει κάποιες έρευνες. Θυμάμαι ότι έψαχναν σκυλιά που κατά προτίμηση απογαλακτίστηκαν με ωμά ή που μπαρφαρουν από 5 μηνών και που δεν τρώνε καθόλου ξηρά και ελάχιστες λιχουδιές.
Οι τιμές στο συκώτι ήταν ανεβασμένες στην ομάδα που έτρωγε ξηρά, η κρεάτινη στην ομάδα που έτρωγε μπαρφ.

Μήπως φταίει κάτι άλλο;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μήπως φταίει κάτι άλλο;
Εγω τουλαχιστον το εχω ψαξει και δεν βρηκα καποιοα εξηγηση.
Ισως να φταει το Scalibor? Ισως καμια αμπουλα?
Παντος με ενα μηνα "διαιατα" ( ασπρα κρεατα χωρις λιπος και ψαρια και καψουλες Silymarin η Liver Care της Himalaya ) στρωνει. Βασικα σκευτομαι να εφαρμοζω στην συνκεκριμμενη σκυλα να δινω αυτες της καψουλες ( ειναι φυτικες) καθε μερα- και θα δουμε πως θα παμε, οταν ξανααλαξουμε την διατροφη σε νορμαλ.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γιατί θεωρείτε ότι η διατροφή πρέπει οπωσδήποτε να ευθύνεται για τους επηρεασμένους δείκτες;

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδη διορθωνει με Ηπατικη διαιτα? Η ειναι εντελος λαθος η σκεψη?

Εχουμε κανει και υπερηχο ηπατος- και δεν φαινεται κατι περιεργο.

Παντος δεν πινει κρυφα! :D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω...δεν μπορώ να έχω άποψη...
Απλά, επειδή είναι πολλοί οι λόγοι που μπορεί να επηρεάσουν τους δείκτες(από την τροφή που συζητάμε, μέχρι γενετικές ενζυμικές ανεπάρκειες ας πούμε) έκανα την ερώτηση...
Βέβαια, από την άλλη συχνά το προφανές είναι και το πιθανό..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ξεχασα¨Ουτε παιρνει καποια φαρμακα και ουτε εχει εμβολιαστει τωρα τελευταια η εκανε καποιοα ναρκωση/ηρεμηση.

Θα δουμε σε ενα μηνα πως παει και βλεπουμε.
Σκευτομαι να την ξεκινσω και Kanavit ( vit.K1) συν το Silymarin.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τα νεφρα και απο μια λειμωξη μπορουν να καταστραφουν ολοσχερως η να υπολειτουργησουν μεχρι να ολοκληρωθει η θεραπεια,,, ανεβασμενες τιμες σε ενα φυσιολογικο σκυλο μπορει να εχουν την υπερβολικη καταναλωση πρωτεινουχας τροφης η να μην τηρηθηκε νηστεια πριν τις εξετασεις... δηλαδη για παραδειγμα και ζαχαρο να μην εχεις αν φας παστα και μετρηθεις πριν τη μεταβολισει ο οργανισμος θα βαρεσει κοκκινα η μετρηση --))