Αυτάκια και ασβέστιο

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Καλημέρα!

Διαβάζοντας διάφορα απο δω και απο 'κει, αναρωτιέμαι για τα αυτάκια της μικρής τελευταία.. Όταν την πήρα σπίτι και άρχισε να βγάζει δοντάκια, για 2-3 μέρες ήταν το ένα πίσω και το άλλο μπροστά (στη μούρη) και μετά και τα 2 το ίδιο. Γυρισμένα πίσω. Σήμερα είναι 4,5 προς 5 μηνών. Εδώ και ενάμιση μήνα τα αυτιά έχουν τρελλαθεί!! Η αλήθεια είναι πως διασκεδάζω, αλλά από την άλλη αναρωτιέμαι αν είναι φυσιολογικό. Μία είναι το ένα πίσω και το άλλο μπροστά μέσα στη μούρη, μία τα σηκώνει και τα 2 πάνω τύπου bunny ears, μετά τσαλακώνονται και είναι ημι-όρθια σε όποια κατεύθυνση θές. Και φυσικά όταν τρέχει, ανεμίζουν λες και είναι απο καοτσούκ. Ανησυχώ μήπως κάτι συμβαίνει με τον χόνδρο.

Η γιατρός ήταν της άποψης ότι ασβέστιο δε χρειάζεται για τα γνωστά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην υπερβολή του. Μου έδωσε όμως την περασμένη εβδομάδα Neurobion (βιταμίνη Β) μισό χαπάκι τη μέρα για 10 χαπάκια.

Τα δοντάκια αλλάξανε όλα και μόνο ένας κυνόδοντας έμεινε να πέσει ακόμα, ενώ έχει ήδη φυτρώσει και ο καινούριος και τώρα έχει 3 κυνόδοντες :p Βεβαια παρατήρησα χθες πως κουνιέται ο μωρουδίσιος και είναι έτοιμος να πέσει.

Είναι κάτι παροδικό; Ρωτάω γιατί έχει περάσει αρκετός καιρός που γίνεται αυτό. Και δεν έχει υπάρξει μέρα που τα αυτιά να έχουν παραμείνει σε μία θέση. Αν και συνήθως είναι γυρισμένα πίσω. Αλλά όχι πάντα. Πρέπει κάτι να με ανησυχεί; Η μικρή είναι πιτ μπουλάκι (έτσι μοιάζει δηλαδή) για όσους δεν ξέρουν. Δεν γνωρίζω γονείς και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και αυτό. Δε με νοιάζει φυσικά το αισθητικό κομμάτι, ρωτάω για λόγους υγείας.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
το θεμα με τα αυτακια ειναι συνηθες σε πολλες ρατσες. Δυσκολα θα σε βοηθησει καποιος κτηνιατρος, καλες συμβουλες μπορει να σου δωσει καποιος εκτροφεας της συγκεκριμενης φυλης που εχει εμπειρια για το αν μπορεις να κανεις κατι. Προβλημα υγειας παντως δεν υπαρχει, παρα μονο αισθητικο.

Για να φτιαξουν οπωσδηποτε πρεπει να περασει απο τη φαση της αλλαγης των δοντιων.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Τι ρόλο παίζει η αλλαγή δοντιών ακριβώς; Επίσης μου είπε η γιατρός ότι παίζει ρόλο και η ανάπτυξη. Το απότομο σταμάτα - ξεκίνα στη διαμόρφωση του ζώου. Ισχύει; Εκτροφέα της φυλής αυτής δε νομίζω να βρω στην Ελλάδα τουλάχιστον. Αν και όπως είπα, μιας και δεν ξέρω γονείς, λεω πως μοιάζει με... Τελος πάντων..αν σίγουρα δεν είναι θέμα υγείας, δε μ ενδιαφέρει. Στην τελική θα έχω για σκύλο άλλο ένα γελοίο υποκείμενο :D

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Πιθανοτατα η αλλαγη δοντιων προκαλει μια ενοχληση ή πειραζει νευρα της περιοχης με αποτελεσμα να προκαλει την αλλαγη της ομαλης θεσης των αυτιων. Οπως οταν ποναει καποιος μπορει να σουφρωσει το μετωπο του.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
mareco προτείνεις να κάνω και εκεί μια ερώτηση; τον γνωρίζω τον όμιλο. Ξέρω πως προσφέρει ενημέρωση και πως διοργανώνει κάποια events μορφολογίας και κυναθλήματα νομίζω...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Μωρέ δε με νοιάζει αν είναι καθαρά αισθητικό..Αλλά δε χάνω και κάτι έχεις δίκιο. Ευχαριστώωω! :)

edit: χαχαχα τώρα το πιασα το "αν κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω απο εμάς" :p

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
τρώει σα μοσχάρα αλλά παραμένει αδύνατη..τώρα που τη ζυγίσαμε είναι 14 κιλά. Της έδινα ακάνα αλλά μου έκανε διάρροιες που και που και την άλλαξα σε sam's field.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Απο την δικια μου πολλη μικρη εμπειρια εχει καποια σχεση η τροφη. Αν αισθανεσαι οτι ο σκυλος δεν αφομοιωνει την τροφη, δηλαδη οτι τρωει πολυ αλλα δεν εχει τα κιλα που πρεπει τοτε ισως να την αλλαξεις.

Ακομα και οι βιταμινες και το ασβεστιο που τυχον μπορει να προτεινει καποιος σε νορμαλ συνθηκες δεν χρειαζονται απο καποιον σκυλο που αφομοιωνει καλα την τροφη.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ναι η αλήθεια είναι πως η ακάνα δεν της έκατσε καλά. Ενώ με τη μεγάλη τη χρησιμοποιώ 2 χρόνια και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τώρα την άλλαξα από χθες και περιμένω να δω. Της δίνω και γιαούρτι και αβγό που και πού. Δεν ξέρω αν είναι καλά τα 14 κιλά στην ηλικία της. Δεν θα φτάσει περίπου τα 20 εφόσον τώρα είναι στα 14 και είναι 4μιση μηνών; Κάπου εκεί νομίζω είναι και το φυσιολογικό.