Αυτή η αγάπη θα μας καταστρέψει


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Όχι, δεν θα διαβάσετε τους στίχους τραγουδιού που οι δυσκολίες μιας ερωτικής σχέσης ή η ερωτική απογοήτευση με «έσπρωξαν» να γράψω. Δυστυχώς, θα είναι άλλο ένα κείμενο σχετικό με τους σκύλους μα και τους ανθρώπους (ίσως περισσότερο τους ανθρώπους) που μια γενικότερη απογοήτευση, ίσως αγανάκτηση και σίγουρα υπερβολικές δόσεις «νοθευμένης αγάπης» με ανάγκασαν να γράψω.

Το ρόλο «της σταγόνας που ξεχείλισε το ποτήρι» έπαιξαν τα παρακάτω λόγια:

«Ξέρω ότι γίνεται χιλιάδες χρόνια αυτό το πράγμα και δεν αλλάζει κάτι εάν το κάνω ή όχι… Απλά, μέσα μου δεν μπορώ να διαχειριστώ το κομμάτι το να βρίσκομαι σε ένα έλκηθρο και να με τσουλάνε σκυλιά… Αυτό.»

Τα παραπάνω «ηθικά κολλήματα» ανήκουν στον συμπαρουσιαστή της εκπομπής «World Party», του καναλιού Alpha, Γιώργου Μαυρίδη.

Πολλοί θα αναρωτηθούν «Ε και τι έγινε;», τι είναι τόσο σημαντικό σε αυτά τα λόγια που μπορεί να ωθήσει κάποιον να γράψει δημόσια για αυτά;

Πιθανόν και να συμφωνούσα αν δεν είχα δει (τυχαία ή ατυχώς) την υποδοχή και αποδοχή που είχε αυτή η άποψη και «ηθική αναστολή» του παρουσιαστή από το ευρύ κοινό, από τον κόσμο, στα social media (κυρίως) μα και στην καθημερινή, «πραγματική» ζωή. Πλήθος κόσμου επικρότησε την άποψη και την κίνηση αυτή, εκατοντάδες ανθρώπων έδωσαν συγχαρητήρια στον παρουσιαστή για την φιλοζωική του και κυνοφιλική του στάση και χιλιάδες κοινοποίησαν, δημοσίευσαν και έγραψαν για την θετική και «ηθική» άρνηση του Γιώργου Μαυρίδη που δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία και την αγάπη του προς τα ζώα.

Ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, ένας συμπαθής και δημοφιλής άνθρωπος, για πολλούς λόγους και αυτά που θα κάνει και θα πει θα βρουν εύκολα ευρεία αποδοχή, αβίαστα και θα δημιουργήσουν «ήθος» ή τάση ή νοοτροπία… Συμβαίνει με όλα τα δημόσια/δημοφιλή πρόσωπα.

Το συγκεκριμένο τώρα, είναι μέρος μιας γενικότερης διαφαινόμενης σύγχρονης «κουλτούρας αγάπης», μίας τάσης αναλώσιμης και εύκολης «αγάπης» και (υπέρ) ευαισθησίας που έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποστηρίζει πως επιθυμεί και θα προσπαθήσω να το κάνω κατανοητό παρακάτω.

Ο παρουσιαστής με την στάση του και τα λόγια του άφησε σαφώς να εννοηθεί πως το έλκηθρο, η έλξη έλκηθρου από σκυλιά είναι κάποια μορφή εκμετάλλευσης και κακοποίησης των σκύλων που ο ίδιος δεν αποδέχεται… δεν μπορεί να διαχειριστεί, όπως είπε. Αυτό πέρασε και στο κοινό σε μεγάλο βαθμό. Αυτό, όμως, στην ουσία υπονομεύει την σωστή σχέση ανθρώπου και σκύλου, υπονομεύει την σωστή και κατάλληλη διαβίωση που πρέπει να έχει ένας σκύλος οποιασδήποτε φυλής ή τύπου και υπονομεύει και την σωστή νοοτροπία και άποψη που πρέπει η άνθρωποι να έχουν σε σχέση με τα σκυλιά ως κατοικίδια ζώα.

Πως γίνεται αυτό;

Διαγράφεται και παραβλέπεται με μια φράση ή μια κίνηση ο χαρακτήρας και το ταμπεραμέντο φυλών που έχουν «σμιλευτεί», μέσω της επιλεκτικής εκτροφής, για να χαίρονται και για να «ανθίζουν» όταν επιτελούν κάποιο έργο, κάποια εργασία. Η άγνοια και η κακώς εννοούμενη αγάπη και ευαισθησία ονομάζουν κακοποίηση και εκμετάλλευση την χαρά και την κλίση των σκύλων. Για τα Huskies είναι η έλξη, για τα Greyhounds το τρέξιμο, για τα κυνηγόσκυλα η επαφή με την φύση και το θήραμα έστω «εικονικά» και γενικότερα για όλα τα σκυλιά η ανάγκη για άσκηση σωματική και πνευματική.

Δεν είναι αγάπη το φαγητό, ο καναπές και οι αγκαλίτσες… ή έστω δεν είναι μόνο αυτά.

Οι σκύλοι χρειάζονται άσκηση, χρειάζονται δραστηριότητες, χρειάζονται «εργασία» και λόγους για να τα κάνουν αυτά. Όταν το έλκηθρο «περνά» σαν κακοποίηση αμέσως παρεξηγούνται και παίρνουν αρνητική απόχρωση το dog sledding, το dirt sledding, το bikejoring, το kickbiking, το weight pulling, το canicross και πολλά άλλα. Γίνεται ή θα έπρεπε να γίνεται «αγώνας» για να πειστούν οι ιδιοκτήτες σκύλων να κάνουν πράγματα με τους σκύλους τους, να κουράζουν τους σκύλους τους διότι αυτό είναι υγιές και αυτό είναι «αγάπη». Θα πρέπει να ωθούμε τους ανθρώπους να ενημερώνονται και να σέβονται τις ιστορικές και κληρονομικές καταβολές των σκύλων τους και να διατηρούν τα ένστικτα τους, τον χαρακτήρα τους και τα χαρακτηριστικά τους διατηρώντας χαρούμενα και υγιή σκυλιά.

Μέσα από αυτές τις «ταλαιπωρίες» ή τις «κακοποιήσεις» η σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου ενδυναμώνεται, ο δεσμός ενισχύεται, η ποιότητα ζωής και των δύο βελτιώνεται και το επίπεδο φιλοζωίας και κυνοφιλίας ανεβαίνει.

Οι σκύλοι είναι σχεδιασμένοι από την φύση για να τρέχουν και θα πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες για να συμβαίνει αυτό και όχι να διατηρούμε παχύσαρκους σκύλους (8 στα 10 κατοικίδια ζώα είναι παχύσαρκα), αλλά ακόμα και τα μη παχύσαρκα ζώα μπορούν να καταλήξουν με αρθρίτιδες και άλλες εκφυλιστικές παθήσεις οστών, αρθρώσεων και οργάνων ως αποτέλεσμα της ελλιπούς άσκησης και κίνησης. Παρατηρούμε, επίσης, πολλές ασθένειες και παθολογικές καταστάσεις όπως τα δερματικά π.χ. να έχουν ψυχολογικό αίτιο με συχνότερο την ανία, την έλλειψη πνευματικής και σωματικής απασχόλησης, που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο κτηνιατρικά προβλήματα όσο και προβλήματα συμπεριφοράς (υπερβολικό γάβγισμα, καταστροφές αντικειμένων, επιθετικότητα, άγχος αποχωρισμού, φοβίες, νευρικότητα, κ.α.).

Μη φτάσουμε σε σημείο να θεωρούμε κακοποίηση και ανούσια εκμετάλλευση το γεγονός ότι πετάμε στο σκύλο ένα μπαλάκι και τον «αναγκάζουμε» να μας το φέρει πίσω για να το ξαναπετάξουμε… «χωρίς λόγο».

Η «αγάπη» εμφανίζεται και αλλού (άλλο μέρος) και αλλιώς (άλλο ύφος), προσφερόμενη προς κατανάλωση και υπονομεύοντας πάλι την ορθή φιλοζωία και κυνοφιλία. Εμφανίζεται σε εκπομπές για τα κατοικίδια όπου σαν λέξη την ακούμε 30-40 φορές κατά την διάρκεια μιας 45λεπτης εκπομπής, όπου οι προσφερόμενες πληροφορίες είναι και αμφιβόλου ποιότητος μα και πλαισιωμένες και «παντρεμένες» πάντα με τους σπόνσορες, που μπορεί να είναι καταστήματα που πωλούν σκυλάκια σε γυάλες στην βιτρίνα ή επεξεργασμένες τροφές που συμβάλουν στην χαμηλή ποιότητα ζωής και το αυξημένο ρίσκο εμφάνισης ασθενειών στα κατοικίδια ζώα.

Μπορούμε να καταλάβουμε τους νόμους της αγοράς και του marketing μα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την επικινδυνότητα όταν αυτά «αμπαλάρονται» με περίσσεια ευαισθησία και «τόνους» αγάπης.

Βλέπουμε να «καταδικάζονται» οι αλυσίδες και οι άνθρωποι που μπορεί να κρατούν τα σκυλιά τους δεμένα με αλυσίδα για κάποιο χρονικό διάστημα ή η διατήρηση σκύλων εκτός σπιτιού ή η χρήση εκπαιδευτικής αλυσίδας (και άλλα συναφή) μα ανέχονται όλοι αυτοί να εκτρέφονται σκύλοι με μορφολογία που καταστεί όλη τους την ζωή ένα μαρτύριο. Ένας σκύλος δεμένος με αλυσίδα για κάποιες ώρες ίσως νιώσει μια δυσφορία για αυτές τις στιγμές μα ένα Bulldog, ένα Pug ή ένα Pekingese που δεν μπορεί να αναπνεύσει σωστά και δεν μπορεί να δροσιστεί σωστά, υποφέρει για μια ζωή.

Σκυλάκια με ρουχαλάκια και παπουτσάκια, σκυλάκια που βγαίνουν βόλτα αγκαλιά, σκυλάκια που φορούν άρωμα και πάνε κομμωτήριο πλημμυρισμένα από αγάπη και σκυλιά που τρέχουν χιλιόμετρα, τραβούν τόνους, πηδούν μέτρα ψηλά και περνούν ώρες εκπαίδευσης, προετοιμασίας, προπόνησης και εργασίας που… «κακοποιούνται».

Ο παρουσιαστής δείχνει την ευαισθησία και την αγάπη του αρνούμενος να ανέβει στο έλκηθρο που «τσουλάνε» Huskies στην Φινλανδία π.χ. μα θα βρει χαριτωμένο και θα χαϊδέψει με αγάπη το Husky στην Λάρισα, τον Αύγουστο με τους 42 βαθμούς Κελσίου που το βγάζει ο τύπος για καφέ στην πλατεία. Οι εκπομπές για τα κατοικίδια θα καταδικάσουν τον «πνίχτη» που ίσως ταλαιπωρήσει ένα ζώο για κάποια λεπτά και αυτό στα χέρια κάποιου άσχετου μα θα αγκαλιάσουν και θα βρουν χαριτωμένο το Bulldog που για να έχει την εμφάνιση που βρίσκουν χαριτωμένη ζει τα μισά χρόνια από όσα θα μπορούσε αν δεν το «προικίζαμε» με τις μορφολογικές αναπηρίες που βρίσκουμε χαριτωμένες.

Τέλος, συναντάμε τεράστια αποθέματα αγάπης σε σελίδες και σε κοινωνικά δίκτυα φιλόζωων που «σώζουν» ζωάκια από δέντρα, φρεάτια, φόλες, τον δρόμο και δεν χάνουν την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσουν κάθε κίνηση τους… Ακόμα και τον θάνατο των «φίλων» τους ή των «παιδιών» τους, όπως αποκαλούν τα σκυλιά και σπεύδουν να δημοσιεύσουν αυτό το βίντεο στο διαδίκτυο για να «εισπράξουν» χιλιάδες συγχαρητήρια για την ευαισθησία και την αγάπη τους (συνοδευόμενα από χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις ή θετικά σχόλια).

Το σύνδρομο του Σωτήρα που έχει ανάγκη προβολής…

Όλα αυτά υπονομεύουν την σχέση κατοικίδιου ζώου και ανθρώπου, υπονομεύουν την εικόνα του φιλόζωου ή του κυνόφιλου όπως πρέπει να είναι, υπονομεύουν και διατηρούν την παραπληροφόρηση, την λάθος νοοτροπία, τους λάθος λόγους για τα λάθος πράγματα και διατηρούν την ελαφρότητα ψηλά αφήνοντας την ουσία να χαθεί και την ανάγκη για προβολή, την επιβεβαίωση ή το κέρδος να «δηλητηριάσει» τον υγιή δεσμό ανθρώπου και σκύλου.

Πάντα προτιμούσα τον σεβασμό έναντι της αγάπης… Ο σεβασμός απαιτεί και προϋποθέτει γνώση και ουσία και πολύ λιγότερα «φρου-φρου» μα σίγουρα και αυτός μπορεί να παρεξηγηθεί και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης.
 
Last edited:


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Την ειδα την εκπομπή αναγκαστικά γιατι δεν μου αρέσει καθολου.
Αυτοι οι δυο τύποι γύρισαν όλον τον κόσμο αλλα ειναι σαν να μην
εχουν βγει ακομα απο την Σαλονικη.

Αν δούμε την φράση αυτη νετα σκέτα στα περισσοτερα θα
συμφωνήσω αλλα αν ανοίξουμε το κάδρο λιγο παραπάνω υπάρχει
περίπτωση ο παρουσιαστής να σοκαριστικε αρκετά οπως και
εγω απο την εικόνα του "εκτροφείου" το οποίο μου θύμησε
ρωμαϊκή αρένα με του δεκάδες παλουκομένους σκυλους να
γυρνάνε γυρο γυρο απο το παλούκι σαν δεμονισμένοι.
Αιμόμοικτα τα περισσοτερα καλοκουρδισμένα για αγώνες
κάποια κοντό τρίχα μέσα στο καταχείμωνο με χιόνι πολλα απο
αυτα χωρις σπιτάκι. Ντοπαρισμένη εκτροφή για παλαβομένο
τρέξιμο μακριά απο την αρχική τους εργασία.
Αν βαλει καποιος το βιντεο θα καταλάβουμε περισσότερο.
Για μένα που το ειδα απο την tv ηταν αποκρουστικό βιοτεχνία
δρομέων.
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καταρχήν διαβάζω Γιώργο Μαυρίδη ....και αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός....και πάω στο θείο goοgle και βλέπω ποιος είναι και γιατί κάθε φορά που βλέπω την μούρη του αλλάζω κανάλι (τώρα θα μου πείτε Alpha βλέπεις και εσύ;;..ε.άμα έχει κάνα CSI βλέπω) ....και ξαφνικά θυμάμαι αυτό το άρθρο

http://www.tokoulouri.com/culture/global_klarinogamproi/

Η μόνη αντίδραση είναι να αποκλείουμε όλους αυτούς τους τύπους από την ζωή μας.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Θα πρέπει να ωθούμε τους ανθρώπους να ενημερώνονται και να σέβονται τις ιστορικές και κληρονομικές καταβολές των σκύλων τους και να διατηρούν τα ένστικτα τους, τον χαρακτήρα τους και τα χαρακτηριστικά τους διατηρώντας χαρούμενα και υγιή σκυλιά.

εδώ δεν σέβονται τις ιστορικές και κληρονομικές καταβολές των ανθρώπων, θα ενημερωθούν για τις φυλές των σκύλων ? :giggle: υπάρχουν φυλές/κοινωνίες/λαοί κτλ ανθρώπων που ανάλογα με το τι ζώα βρήκαν στον τόπο τους τα ώθησαν σε κάποια εργασία.. π.χ αυτό με το έλκηθρο δεν νομίζω ο σκύλος της τάδε φυλής να θέλει με την θέληση του να τραβάει το έλκηθρο, ή να είναι κάτι το <<φυσικό>>, για μένα τουλάχιστον είναι τεχνητό.. ο άνθρωπος του το έμαθε, όπως και θα υπήρχαν και άλλοι τρόποι να έχει ο σκύλος ικανοποιητική ''άσκηση'' χωρίς το έλκηθρο.. τώρα το να κυνηγά, να είναι λαγωνικό κτλ.. νομίζω ο κάθε σκύλος σε μικρό ή μεγάλο βαθμό θα το έκανε από ανάγκη για να ζήσει στο περιβάλλον που θα ζούσε.. αυτό για εμένα ,-ναι-, να το εκμεταλλευτεί σε για να ζήσει και αυτός.. αυτό πιστεύω (μπορεί να είμαι και λάθος γενικα στην όλη σκέψη) το κάνει ο άνθρωπος και με άλλα ζώα, άλογο, βόδια κτλ... που και εκεί και το ίδιο το άλογο δεν νομίζω επίσης να ήθελε να τραβάει κάρο κτλ.. υπάρχουν και άλλοι λόγοι, όχι μόνο για εργασία αλλά και θρησκευτικοί, πολεμικοί κ.α

θέλω να πω με λίγα λόγια οτι ο άνθρωπος <<βάζει>> τα ζώα να κάνουν κάτι.. τώρα το τι είδους ικανοποίηση/ευχαρίστηση αισθάνονται αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, πάντα σε σχέση με το οτι θα μπορούσε να υπάρχει κάτι το εναλλακτικό..

είναι κριτήριο πολιτισμού μέχρι ένα βαθμό η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.. ο ελληνικός πολιτισμός για παράδειγμα έχει δύο αδέλφια που όταν δεν μπορούσαν να βρούν τα βόδια για το άρμα σε μία ιεροτελεστία με ιέρεια την μητέρα τους, πήραν οι ίδιοι το άρμα και την οδήγησαν στο ναό με τα χειροκροτήματα όλων, και αργότερα, οι θεοί τους έδωσαν τον πιο ευτυχισμένο θάνατο, για να συμποσιάζονται για πάντα, με τους θεούς (τον αιώνιο ύπνο).

ο σημερινός άνθρωπος είναι διαφορετικός και πιο κακός από τον -παλιό- άνθρωπο..

ξαναλέω μπορεί να είναι λάθος σε όλα, απλά η γρήγορη σκέψη με οδηγεί να γράψω αυτά..
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Οι συνθήκες ήταν σαφέστατα απαράδεκτες. Η εργασία δεκτή και απαραίτητη...ο τρόπος ζωής μέχρι τη στιγμή της εργασίας είναι άλλο κομμάτι και παρουσιάζοταν απαράδεκτο.....
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Δύο τρεις παρατηρήσεις - σκεψεις
Ο παρουσιαστής της εκπομπής καλά έκανε και διαφωνησε με όλο αυτό, απλά το έκανε για λάθος λόγους.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα σκυλιά τραβουν ελκυθρα αλλά όλα τα υπόλοιπα.
Οι συνθήκες διαβίωσης των σκύλων απαράδεκτες.
Και αν αυτά τα σκυλιά από πάντα ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες αυτό για μένα δεν είναι δικαιολογία. Και οι ιδιοκτήτες ζούσαν στις ίδιες συνθήκες. Την σήμερον ημέρα που οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε θερμενομενους χώρους φορώντας μόνο φανελάκι και με το φρεντο ανά χείρας, το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι τα τα έχουν σε ένα στεγασμενο χώρο και όχι σε ένα πασαλο δεμένα με ένα μέτρο λουρι.

Τα περισσότερα σκυλιά που είδα περισσότερο με λαμπραντορ έμοιαζαν.
Δεν ξέρω αν εφαρμόζουν μεθόδους επιλογής σκυλιων όπως το έκαναν τον προπερασμενο αιώνα, δηλαδή ικανότητα στην εργασία χωρίς να λαμβάνετε καθόλου υπόψιν η εμφάνιση, αλλά βλέποντας κάτι κοντοτριχα αναρωτιέμαι πέρα από την ικανότητα έλξης λαμβάνουν έστω και στο ελάχιστο αλλά χαρακτηριστικά (πχ τριχωμα) που το καθένα λίγο πολύ είναι απαραίτητο για αυτά τα σκυλιά;

Δυστυχώς η εργασία για αυτά τα σκυλιά όπως και για τις περισσότερες φυλές, δεν υπάρχει πλέον.
Δεν υπάρχει η πραγματική εργασία. Τα διάφορα παιχνίδια και κυναθληματα που στις μέρες μας θεωρούνται εργασία, ................ Τρία πουλάκια κάθονταν.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.548
6.975
Σ'ωραίος ρε @manolo!! @ISKENDER να'σαι καλά που έκατσες και το δες και μας έβγαλες το νόημα γιατί δεν την πάλευα να το δω. Με αυτά που λες μπαίνει το θέμα σε ένα context.

Αίσθησή μου ή το άρθρο παρεκκλίνει πολύ από το έναυσμα; Αγγίζει πολλά θέματα που δεν έχουν σχέση με την "αγάπη", με την ατάκα, ούτε καν με το σύνδρομο του σωτήρα. Καλώς μεν τα αγγίζει, είναι όντως κακώς κείμενα, αλλά είναι παρερμηνεύσιμο, με τα άλματα που κάνει.

Υ.Γ. Η "αγάπη", είτε νοθευμένη είτε "καθαρή", δεν είναι αυτό που θα μας καταστρέψει. Δεν είναι καν αυτό που υποβόσκει σε όλα τα παραπάνω, ή σε όλες τις υπερβολές γενικώς. Η έλλειψη λογικής παραδοσιακά μας καταστρέφει, γενικά, και αυτά που αναφέρονται στο άρθρο όλα αυτό το κοινό υπόβαθρο έχουν.
 




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.548
6.975
Αυτά που γίνονται εν ονόματι της αγάπης καλέ.
I get it, αλλά το πρόβλημα ξεκινάς να το βλέπεις αποδοτικά αν ανακαλύψεις τα πραγματικά του αίτια, όχι τη μόστρα.
 
  • Like
Reactions: anastasiak


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
μολις πριν λιγο τυχαία διάβασα στο φουμπου...
ο λόγος που ξυπνάω πρωί είναι τα σκυλιά μου..
κι αμέσως σκεφτηκα...
γιατί πρέπει να τα τρέξω 5 10 χιλιόμετρα πριν πάω στη δουλιά....
κι αυτό κάποιος το κάνει καθημερινά για χρόνια...
κι όταν του φύγουν οι αγαπημένοι φίλοι..
πάλι τρέχει με το επόμενο..
αυτό είναι αγάπη...

σκέψου κιόλας να μην έτρεχε πριν τα σκυλιά...
 


ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Το αιμομικτα εκ παραδρομής ημίαιμα ήθελα να γράψω.

Ο παρουσιαστής έπαθε σαν τον Κόκκινο Στρατό οταν έφτασε
στο Αουσβιτς. Ενα σοκ το έπαθε το βουτιρόπαιδο ψαρομενος
απο το οτι βρίσκετε σε μια πιο πολιτισμένη χώρα (τρομάρα τους)
του βγήκε αυτο που του βγήκε μη γνωρίζωτας και πως να το
ερμηνεύσει αφου πιθανό να μην εχει σχεση με σκυλια.

Εμεις που λεμε οτι έχουμε κάποια σχεση με σκυλια (τρομάρα μας
και εμάς) μπορούμε να δώσουμε καποιες ερμηνείες.

Οπως για την εργασία τους που ναι μεν ειναι προέκταση της
παραδοσιακής τους εργασίας αλλα υπάρχουν και μεγάλες διάφορες
Το μυαλό τους εχει πάθει μεγάλη πλυση μπορει να τρέχει σαν
δεμονισμένο μεχρι να σκάσει χωρις καμία αισθηση αυτοσυντηρησης
σαν τα άλογα του υποδρόμου που οταν τελειώνουν την σύντομη
καριέρα τους ειναι σχεδόν αχρηστα. Κάπου η εκτροφή εχει
χτυπήσει στην μορφολογία κάπου χτυπάει στο μυαλό.
Αν το λύσεις απο το παλούκι και δεν προλάβεις να το κοτσάρεις
στο εκληθρο παει τοχασες θα το βρεις στον βόρειο πόλο.
Αυτος ειναι και ο σκοπός αυτής της συγκεκριμένης εκτροφής
τράβα το (το έλκηθρο) μεχρι θάνατο.
Πρωταθλητές
Με αυτο το σκεπτικό τι διαφορα εχει ενα γαλλικό απο έναν τέτοιο
δρομέα;
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
O αστικός άνθρωπος συντηρεί τους σκυλους σήμερα. Ο ίδιος άνθρωπος που ζεί σε κλουβί 80 τμχ στην Πατησίων, ανασαίνει εκατομμύρια φορές την ημέρα κάθε λογής ρύπο, τρώει ότι σαβούρα παράγουν άθλια εργοστάσια. Ο ίδιος που κάθεται αποβλακωμένος τώρα και διαβάζει bits and bytes σε μια λευκή οθόνη με ενα logo σκύλου πάνω αριστερά.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν αποφασίζει να βάλει στη ζωή του ένα σκύλο ο οποίος, λίγο ή πολύ, έχει γονίδια κάποιας ή κάποιων απο τις δεκάδες άχρηστες -πλεον- φυλές που κυκλοφορούν. Και κυκλοφορούν ακριβώς επειδή υπάρχει ο αστικός αυτος άνθρωπος με τα δεκάδες βίτσια. Ένα απο αυτά τα βίτσια, που ίσως διαστρεβλώνει εντονότερα τον ίδιο το λόγο ύπαρξης των σκύλων, συνίσταται στην υπηρέτηση των σκύλων απο τους ανθρώπους.
 




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
που μπορει κανεις να βρει την εκπομπη για τα τη δει βρε παιδια;
http://www.alphatv.gr/shows/entertainment/worldparty/webtv/alaska-i

Θα πω και εγώ την άποψη μου κάποια στιγμή ίσως για το άρθρο. Προς το παρόν βλέπω ότι κάποιοι πιάσανε άσχετα και επουσιώδη πράγματα για να σχολιάσουν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν έχουν καταλάβει σε τι αναφέρεται ή πιστεύουν ότι αυτά που αναφέρονται είναι μυθιστορηματικά. Λυπηρό αν και αναμενόμενο σε κάποιο βαθμό...
 
Last edited:


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Προς το παρόν βλέπω ότι κάποιοι πιάσανε άσχετα και επουσιώδη πράγματα για να σχολιάσουν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν έχουν καταλάβει σε τι αναφέρεται ή πιστεύουν ότι αυτά που αναφέρονται είναι μυθιστορηματικά. Λυπηρό αν και αναμενόμενο σε κάποιο βαθμό...
Τι να κάνουμε, τα έργα τέχνης γεννιούνται δυο φορές, στο πεδίο οπτικής του καλλιτέχνη και στο πεδίο οπτικής του "δέκτη".....
shit happens....πόσο μάλλον σε ένα φόρουμ
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τι να κάνουμε, τα έργα τέχνης γεννιούνται δυο φορές, στο πεδίο οπτικής του καλλιτέχνη και στο πεδίο οπτικής του "δέκτη".....
shit happens....πόσο μάλλον σε ένα φόρουμ
Ω, ναι... Shit happens!

Υ.Γ. Λες να είναι οι τρίχες... που φταίνε?:cool:
 
  • Like
Reactions: sea-mol


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.548
6.975
Προς το παρόν βλέπω ότι κάποιοι πιάσανε άσχετα και επουσιώδη πράγματα για να σχολιάσουν και οι περισσότεροι πιθανόν δεν έχουν καταλάβει σε τι αναφέρεται ή πιστεύουν ότι αυτά που αναφέρονται είναι μυθιστορηματικά. Λυπηρό αν και αναμενόμενο σε κάποιο βαθμό...
Ακριβώς. Αυτό κάναμε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του να ορίζεις κακά το πλαίσιο στο οποίο αναφέρεσαι και να μην ταιριάζεις καλά τα "άσχετα" με τα "σχετικά".

(Η εισαγωγή μας λέγανε στις πανελλήνιες κάνει την έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον - εν προκειμένω και ο τίτλος).

Κρίμα δεν είναι;
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.077
Athens
Το άρθρο έφαγε κοπυπεϊστιά σε ένα τετοιο σαιτ :http://elanadeis.gr/2016/02/αυτή-η-αγάπη-θα-μας-καταστρέψει/
Κάτω κάτω δίνουν πηγή με υπερσύνδεσμο για την αρχική δημοσίευση του dogforum

Μην τους δωσετε κλικαρίσματα δεν τ'αξίζουν :rolleyes:
Αναδημοσίευση είναι και έβαλαν και την πηγή.
 
  • Like
Reactions: sea-mol and vas




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π