Αυτιά Yorkshire βοηθήστε την άπειρη μητέρα

Marta

Member
30 Μαρτίου 2014
6
0
Καλησπερα παιδία οι κουμπάροι μας μετα τον αποχωρισμό με την κόρη μας και την εγγονή μας το 3 χρονών αρκουδάκι μας μας έφεραν δώρο πριν δυο μέρες ενα yorkshire να πω για αρχή οτι είμαι άσχετη απο την συγκεκριμένη ράτσα!Τελείως ασχετη!!Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι οτι χωρίς να το έχω προσέξει ιδιαιτερα εγω στην κτηνίατρο που πήγα μου είπε οτι το σκυλάκι μου έχει πολυ λίγα μαλλάκια στα αυτιά και οτι ή θα μείνει φαλακρό λόγω κληρονομικότητας η έχει δερματίτιδα η μύκητα.Απογοητεύτηκα πολυ γιατί νόμιζα οτι είναι φυσιολογικό που δεν είχε μαλλάκια επειδή είναι μικρούλα!Γνωρίζει κάποιος κάτι?Μπορείτε να με βοηθήσετε?Γιατί μέχρι να πάρω δεύτερη γνώμη θα σκάσω!Είναι 2 μηνών και η κοπελα που το είχε είπε οτι δεν τα έχει ξυρίσει ΠΟΤΕ!!Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθησει!:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Καλώς ήρθες στο φόρουμ Marta.

Καλησπερα παιδία οι κουμπάροι μας μετα τον αποχωρισμό με την κόρη μας και την εγγονή μας το 3 χρονών αρκουδάκι μας ...
Μέχρι εδώ, δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι οτι χωρίς να το έχω προσέξει ιδιαιτερα εγω στην κτηνίατρο που πήγα μου είπε οτι το σκυλάκι μου έχει πολυ λίγα μαλλάκια στα αυτιά και οτι ή θα μείνει φαλακρό λόγω κληρονομικότητας η έχει δερματίτιδα η μύκητα.
Κι εδώ, ομολογώ ότι δυσκολεύομαι επίσης. Παρακάμπτοντας όλα τα ενδιάμεσα [τα αφήνω για λίγο αργότερα], η κτηνίατρος δεν έκανε τελικά διάγνωση; Με το...ή το ένα, ή το άλλο έμεινε;

Marta

Member
30 Μαρτίου 2014
6
0
Η κόρη μου είχε υιοθετήσει ένα σκυλάκι το οποίο επειδή ετρεχε με την σχολή της το προσεχαμε πιο πολυ εμεις τωρα μετακομισαν στο δικό τους σπιτι!Μου είπε οτι είναι ακόμα μικρή και δεν έκανε καλλιεργεια κ οτι θα κάνει αν το επιθυμω στο επομενο ραντεβου μας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ακόμη περισσότερες ερωτήσεις, μου δημιουργούνται...

- Το σκυλάκι λες, ότι είναι μόλις δύο μηνών. Εσείς δηλαδή, είστε η δεύτερη οικογένεια, που το βάζει σπίτι της;

- Από που το υιοθέτησε η κόρη σου;

- Η οποία κόρη σου, υιοθέτησε ένα σχεδόν νεογέννητο κουτάβι, ενώ ήξερε ότι δεν έχει χρόνο να το φροντίζει; Η το υιοθέτησε, με σκοπό να καταλήξει το σκυλάκι εξ'αρχής σε σας;

- Αν η κτηνίατρος πιστεύει ότι ίσως και να έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, γιατί ρωτάει αν θέλετε εσείς να γίνει καλλιέργεια; Πως θα κρίνετε εσείς, αν πρέπει να κάνει ή όχι; Και στο μεταξύ, όσο το σκυλάκι μεγαλώνει, το πρόβλημα [αν υπάρχει] ενδεχομένως και να επιδεινώνεται;

Sorry...αλλά...μάλλον δεν έχω καταλάβει ιδιαιτέρως καλά ε; :-k

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Κι εγώ δεν το κατάλαβα αυτό, η κτηνίατρος εναποθέτει την όποια μελλοντική κίνηση στους -κατά δική σας ομολογία- άσχετους με τη φυλή κηδεμόνες του σκύλου;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εγώ παλι τα αυτιά μια χαρά τα βλέπω!

Αλλά ο κτηνιατρος ήδη μου εκανε κακιστη εντυπωση, δλδ ή κληρονομικότητα ή μυκητας ή δερματιτιδα? Εχει παρει πτυχίο αυτός ο άνθρωπος????

δλδ τι περιμενε σε κουτάβι 2 μηνων? να κάνει μπουκλα το μαλλι στο αυτι????

χωρις παρεξηγηση, αλλά επειδη πολλά ακουω καθε μερα, σίγουρα πηγατε σε κτηνιατρο και όχι σε καναν υπαλληλο πετσοπ?

Marta

Member
30 Μαρτίου 2014
6
0
Ακόμη περισσότερες ερωτήσεις, μου δημιουργούνται...

- Το σκυλάκι λες, ότι είναι μόλις δύο μηνών. Εσείς δηλαδή, είστε η δεύτερη οικογένεια, που το βάζει σπίτι της;

- Από που το υιοθέτησε η κόρη σου;

- Η οποία κόρη σου, υιοθέτησε ένα σχεδόν νεογέννητο κουτάβι, ενώ ήξερε ότι δεν έχει χρόνο να το φροντίζει; Η το υιοθέτησε, με σκοπό να καταλήξει το σκυλάκι εξ'αρχής σε σας;

- Αν η κτηνίατρος πιστεύει ότι ίσως και να έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα, γιατί ρωτάει αν θέλετε εσείς να γίνει καλλιέργεια; Πως θα κρίνετε εσείς, αν πρέπει να κάνει ή όχι; Και στο μεταξύ, όσο το σκυλάκι μεγαλώνει, το πρόβλημα [αν υπάρχει] ενδεχομένως και να επιδεινώνεται;

Sorry...αλλά...μάλλον δεν έχω καταλάβει ιδιαιτέρως καλά ε; :-k
Αχ συγνωμη μαλλον δεν γραφω εγω καλα εχω μεγαλωσει στο εξωτερικο και η συνταξη μου δεν ειναι καλη η κορη μου υιοθετησε ενα αλλο σκυλακι ενα ημιαιμακι το οποιο το ειχαμε 3 χρονια κοντα προσφατα η κορη μου αρραβωνιαστηκε και ανοιξε το δικο της σπιτι με τον γαμπρο μου κ πηραν κ το σκυλακι μαζι.Επειδη γκρινιαζα ολη μερα για το ποσο μου λειπει οι κουμπαροι μας μας εφεραν δωρο για τα γενεθλια του αντρα μου ενα yorkshire το οποιο πηγα σε κτηνιατρο για εμβολια κτλ και μου είπε αρχικα οτι μαλλον της τα εχουν ξυρισει τα αυτακια τηλεφωνησα στην κουμπαρα μου να ρωτησει την κοπελα που το πηρε αν της τα ξυρισε και εκεινη ειπε οχι επειτα ξανα τηλεφωνησα στην κτηνιατρο και μου ειπε αυτες τις τρεις εκδοχες υποστηριζοντας οτι επειδη η μικρη ειναι σπιτικη γεννα και δεν ξερουμε τι γονιδια κουβαλαει θα είναι κατι απο τα τρια και οτι θα κανουμε καλλιεργεια στο επομενο ραντεβου μας αν θελω.Απλα θα σκασω μεχρι τοτε και ειπα να ρωτησω μηπως καποιος γνωρίζει κατι ανεβασα και φωτο να το δειτε να μου πειτε την γνωμη σας.Συγνωμη που σας μπερδεψα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
τα αυτιά δεν ειναι ξυρισμένα, ειναι το φυσιολογικό μήκος τριχας αυτό. Μακραίνει μεγαλωνοντας και τότε θα χρειαστεί ξυρισμα.

Η κτηνιατρος αν "ειδε" δερματιτιδα ή μυκητα,ειναι επιεικώς επικινδυνη

Marta

Member
30 Μαρτίου 2014
6
0
Εγώ παλι τα αυτιά μια χαρά τα βλέπω!

Αλλά ο κτηνιατρος ήδη μου εκανε κακιστη εντυπωση, δλδ ή κληρονομικότητα ή μυκητας ή δερματιτιδα? Εχει παρει πτυχίο αυτός ο άνθρωπος????

δλδ τι περιμενε σε κουτάβι 2 μηνων? να κάνει μπουκλα το μαλλι στο αυτι????

χωρις παρεξηγηση, αλλά επειδη πολλά ακουω καθε μερα, σίγουρα πηγατε σε κτηνιατρο και όχι σε καναν υπαλληλο πετσοπ?
Μου ειπε οπως ανεφερα στην συνομιλια μας οτι το της φαινονται πολυ λιγα τα μαλλακια σε σχεση με το υπολοιπο σωμα.Εμενα δεν μου φαινεται λιγο που εψαξα στο ιντερνετ ειδα και ποιο μαλλιαρα αλλα μπορει να ειναι μεγαλυτερα σε ηλικια

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Marta...τωρα επιτέλους συνεννοηθήκαμε :)

Θέλεις να συζητήσουμε, πόσο κακή ιδέα είναι τα ζώα ως..."δώρα" και πόσο ακόμη χειρότερο είναι, να υποστηρίζουμε "σπιτικές γέννες" [και φυσικά αγορές από pet shop] και πόσο αμφίβολα -έως και καθόλου- καθαρόαιμο, είναι το σκυλάκι σου, ή πιστεύεις, θα σου πέσουν όλα μαζί και...κάπως βαριά; :rolleyes:

Σ'αυτό που έχει δίκιο η κτηνίατρος, είναι ότι σκύλος από τέτοια γέννα, πράγματι...δεν μπορείς καθόλου να ξέρεις, τι σόι γονίδια κουβαλάει. Και άρα, τι κληρονομικό μπορεί να εκδηλώσει τώρα ή και στο μακρινό μέλλον. Ενας, από τους πολλούς λόγους, που δεν υποστηρίζουμε τέτοιες ελεεινές γέννες.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
λοιπόν για πολλοστη φορά το μαλλάκι στο αυτί ειναι μια χαρά για την ηλικια του και να μην το ταλαιπωρησετε με καλλιεργειες....
Θα μακρύνει με τον καιρό, και τότε θα χρειαστεί ξύρισμα για να σηκωθεί το πτερυγιο του αυτιου ορθιο
Στο αυτί που μας φωτογραφησες δεν υπάρχει καμια ενδειξη "καραφλιάσματος".
Τόσο ειναι το μαλλι στα 2-3μηνων κουτάβια.

Marta

Member
30 Μαρτίου 2014
6
0
Ναι τα γνωριζω ολα αυτα καθως η κορη μου ειναι πολυ δραστηρια σε ολα αυτα για αυτο άλλωστε και το πρωτο μας μωρο είναι ημιαιμακι που πηραμε απο τον δρόμο αλλα απο την στιγμη που μου το εφεραν τι να το εκανα το μωρο?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Στην πρωτη φωτογραφια μου δινεται η εντυπωση οτι τα αυτακια τα εχουν ξυρισει. Ουτε κι εγω βλεπω κατι το περιεργο. Να πας σε αλλον γιατρο αν αναησυχεις, τωρα για την προελευση του, τι να πω... Πιο κακιστα ειναι μονο το κατευθειαν απο το παπιμιλαδικο.