Αυτοανωση θρομβοκυτταροπενια

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Καλησπέρα,

Εχω ενα βέλγικο λυκόσκυλο 5 χρονων οπου μου είπαν οτι εχει αυτοάνωση θρομβοκυταροπενία ( Αυτη που προκαλείται απο το ανοσοποιητικό) και του δινουν 8 prezolon και 1 azithromizim καθε μερα εδω και 1 μιση μήνα. Εχουν ανεβεί τα αιμοπετάλια απο 19.000 στις 167.000 και πριν 6 μερες ξανακαναμε εξετάσεις και βγήκαν 166.000 (εχει παρει 1,5 κιλό). Μου είπαν να συνεχίσουμε την θεραπεία μέχρι να ανεβουν κιάλλο. Ομως η αλήθεΙα είναι οτι βλέπω το σκυλί ότι δεν είναι πολύ καλα. Δηλαδη οταν στεκεται τρεμουν τα πόδια του και οταν ανεβαινει τις σκαλες δυσκολευεται.
Ερώτηση:
Να του κόψω τα φαρμακα σιγα σιγα παρολο που ειναι 166.000 μηπως ανεβουν μονα τους;
Δεν θεωρειται πολυς καιρος να παίρνει prezolon?
Εχετε καποια αλλη λύση για αυτο το θέμα;

( εχει κανει υπερηχο κοιλιας-θέλει στείρωση, επιχρισμα αίματος, για καλαζαρ, ερλιχιωση για babezia, ρυθμο καθυζησης και πηξης αίματος και ήταν ολες οκ οι εξετασεις)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Στη θέση σου θα έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη κτηνίατρου - δύσκολο αυτό που ρωτάς μιας και πρόκειται για αυτοάνοσο. Τι τεστ κάνατε και βγήκε?
Στείρωση γιατί θέλει?

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Στη θέση σου θα έπαιρνα και μια δεύτερη γνώμη κτηνίατρου - δύσκολο αυτό που ρωτάς μιας και πρόκειται για αυτοάνοσο. Τι τεστ κάνατε και βγήκε?
Στείρωση γιατί θέλει?
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση,

Ο υπερηχος εδειξε οτι εχει κυστες στον προστατη, και θα πρεπει να στειρωθει.

Ο μονος δεικτης που δεν ειναι οκ είναι των αιμοπεταλίων. Ολα τα αλλα ειναι σε φυσιολογικα επίπεδα. Εχω ρωτησει 3 κτηνιατρους και μου λενε αυτα που εγραψα παραπανω.

Ήθελα μια γνωμη πιο εξειδικευμενη ( ειτε καποιου το σκυλακι να το περασε ειτε καποιος να είναι γνωστης/ πανεπιστημιακος ) μιας και αυτη η πάθηση είναι σπάνια.

:)

• Like
Reactions: vrmode

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μη σταματας τα φαρμακα και το στειλεις προωρα στο Χαρο. Αυτοανοση ασθενεια ειναι και πολυ σοβαρη, δεν θα ανεβουν μονα τους.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.

• Like
Reactions: Parisvelgiko

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Μη σταματας τα φαρμακα και το στειλεις προωρα στο Χαρο. Αυτοανοση ασθενεια ειναι και πολυ σοβαρη, δεν θα ανεβουν μονα τους.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.
Να εισαι καλα..
Εχεις ακουσει ξανα γιαυτο;
Οντως η θεραπεια θελει τοσο χρονο και χαπια;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
O ένας μας σκύλος έπαιρνε medrol (κορτιζόνη) τα τελευταία 3 (ίσως και παραπάνω) χρόνια της ζωης του (έφτασε τα 13,5). Στη θέση σου θα έπαιρνα κι άλλη γνώμη αν είχα αμφιβολίες αλλά δεν θα ρίσκαρα να πάρω απόφαση να σταματήσω μόνος μου τα φάρμακα.

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Καλησπερα αν εχεις facebook μπες στο group (Άγγελοι με γούνα, μεταμορφώνουν την ψυχή μας) μια κοπελα περναει το σκυλακι της το ιδιο και ειναι ευχαριστημένη μαζι με τον γιατρο αν θες να επικοινωνήσεις μαζι της

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
(Αυτοανοση θρομβοκυτταροπενια, ασθένεια χωρίς συμπτώματα, γενετικό πρόβλημα που σε καμία περίπτωση δε μπορούσα να προβλέψω καθώς δεν είδαμε ποτέ τους γονείς της, το ξεπεράσαμε τώρα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για την υπόλοιπη ζωή της καθώς είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί ξανά στα καλά καθούμενα) ετσι μου απαντησε η κοπελα

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
O ένας μας σκύλος έπαιρνε medrol (κορτιζόνη) τα τελευταία 3 (ίσως και παραπάνω) χρόνια της ζωης του (έφτασε τα 13,5). Στη θέση σου θα έπαιρνα κι άλλη γνώμη αν είχα αμφιβολίες αλλά δεν θα ρίσκαρα να πάρω απόφαση να σταματήσω μόνος μου τα φάρμακα.
Καλημέρα! Ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Απλώς αυτο που μου εχει κινήσει αμφιβολιες είναι οτι η κορτιζονη σαν φαρμακο επικαλυπτει ενα υπαρχων προβλημα γιατι καταστελλει το ανοσοποιητικο. Μου φαινεται πιο σωστο να βρεις την ριζα του προβληματος..
Εσεις ειχατε παρατηρησει καποια παρενεργεια;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλημέρα! Ευχαριστω πολύ για την απάντηση.

Απλώς αυτο που μου εχει κινήσει αμφιβολιες είναι οτι η κορτιζονη σαν φαρμακο επικαλυπτει ενα υπαρχων προβλημα γιατι καταστελλει το ανοσοποιητικο. Μου φαινεται πιο σωστο να βρεις την ριζα του προβληματος..
Εσεις ειχατε παρατηρησει καποια παρενεργεια;
Καταστέλλει το ανοσοποιητικό επειδή ο σκύλος σου έχει αυτοάνοσο. Τι ρίζα να βρεις στο αυτοάνοσο? Η μόνη παρενέργεια που είχε ο δικός μας ήταν η συχνοουρία. Τον βγάζαμε 3 βόλτες αντι για 2 που έβγαινε πριν.

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
(Αυτοανοση θρομβοκυτταροπενια, ασθένεια χωρίς συμπτώματα, γενετικό πρόβλημα που σε καμία περίπτωση δε μπορούσα να προβλέψω καθώς δεν είδαμε ποτέ τους γονείς της, το ξεπεράσαμε τώρα αλλά πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για την υπόλοιπη ζωή της καθώς είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί ξανά στα καλά καθούμενα) ετσι μου απαντησε η κοπελα
Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχως δεν εχω facebook. Αν μπορειτε να της μεταβιβασετε την κατασταση του σκυλου μου και την θεραπεια που του δινω να μας πει η κοπελα μηπως εδινε κατι διαφορετικο ή ειχε κανει εξειδικευμενες εξετασεις.

Ευχαριστώ!:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
@Parisvelgiko εύχομαι τα καλύτερα για τον σκυλάκο σου, αλλά η μόνη εξειδικευμένη γνώμη που οφείλεις να ακολουθείς, είναι κτηνιάτρων. Κανενός άλλου, σε κανένα φόρουμ, σε καμία ιντερνετική σελίδα και σε καμιά παρέα, που ίσως, έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. Γιατρών και μόνο γιατρών.

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
@Parisvelgiko εύχομαι τα καλύτερα για τον σκυλάκο σου, αλλά η μόνη εξειδικευμένη γνώμη που οφείλεις να ακολουθείς, είναι κτηνιάτρων. Κανενός άλλου, σε κανένα φόρουμ, σε καμία ιντερνετική σελίδα και σε καμιά παρέα, που ίσως, έχει περάσει κάτι αντίστοιχο. Γιατρών και μόνο γιατρών.
Καλημέρα!
Ναι συμφωνω σε αυτο. Δεν θα παρω καποια πρωτοβουλια μονη μου αλλα θέλω να ξέρω και με αλλα περιστατικά πως αντιμετωπιστηκαν μηπως υπαρχει κατι πιο αποτελεσματικό.

• Like
Reactions: mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...θέλω να ξέρω και με αλλα περιστατικά πως αντιμετωπιστηκαν μηπως υπαρχει κατι πιο αποτελεσματικό.
Αφού πρώτα, το συζητήσεις με τον γιατρό σου, ε;

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχως δεν εχω facebook. Αν μπορειτε να της μεταβιβασετε την κατασταση του σκυλου μου και την θεραπεια που του δινω να μας πει η κοπελα μηπως εδινε κατι διαφορετικο ή ειχε κανει εξειδικευμενες εξετασεις.

Ευχαριστώ!:)
Θα προσπαθήσω να επικοινωνησω μαζι της, να δω τι εξετασεις εκανε και να μαθω ποιος γιατρος εκανε την αγωγη

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Θα προσπαθήσω να επικοινωνησω μαζι της, να δω τι εξετασεις εκανε και να μαθω ποιος γιατρος εκανε την αγωγη
Χιλια ευχαριστώ!
Αν θες προωθησε της το πρωτο μηνυμα που εγραψα που περιγραφει ολη την κατασταση.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Καλησπερα.

Ειχαμε κατι παρομοιο, αν και εμενα δε μου μιλησαν για αυτοανοση θρομβοκυτταροπενια.

Ειχε 23.000 αιμοπετάλια κ η πρωτη κτηνίατρος με σναπ τεστ (που ήταν λάθος, γιατί μετά ο τίτλος έδειξε άλλα) το βγαλε ερλιχιωση, με αποτέλεσμα να τον πήξει στο βιμπραμισιν κ να του διαλύσει το στομάχι.

Σε 2η κτηνίατρο που επαναλάβαμε αιματολογικές, ποιο λεπτομερείς, φάνηκαν πάρα πολλές συγκολλήσεις (δλδ θρομβοκυτταροπενία). Δλδ απλοικά, τα αιμοπετάλια φαίνεται να μην ήταν λιγα σε αριθμό, αλλά συγκολλημένα σε ένα "θρόμβο", με κάθε "θρόμβο" να φαλινςται ως ένα αιμοπετάλιο στις απλές αιματολογικές. Πηραμε κι εμείς λιγο prezolon (ή ενα 3ήμερο ή ένα 5ήμερο αν θυμάμαι καλά), γιατί η κορτιζόνη σπάει τις συγκολλήσεις. Ανέβηκαν κι εμάς περίπου όσο κι εσάς (167.000). Στις τελευταίες αιματολογικές ήταν εντός ορίων, αν κ δεν πρόσεξα αν ηταν στα κάτω όρια γιατί είχα... άλλο νταλκά για εκείνα τα αποτελέσματα.

Παρεμπιπτόντως κι εμείς πηγαίναμε για στείρωση που δεν έγινε λόγω αιμοπεταλίων.

Δε μπορώ να σου πω τι να κάνεις γιατί ένα αυτοάνοσο που θα έχει συνέχεια αντιμετωπίζεται αλλιώς. Ήθελα απλά να σου εξηγήσω το λόγο της κορτιζόνης. Από εκεί κ πέρα ούτε εγω ήμουν οκ με την κορτιζόνη κ επίσης θα το έψαχνα αν ήταν να παίρνει πολύ, για τον ίδιο λόγο που λες. Μέχρι πότε θα πρέπει να παίρνει ο δικός σου; Συμφωνω με τις προλαλήσασες, η κατάσταση είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται στενλη συνεργασία με τον κτηνίατρο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Α, έχω την εντύπωση ότι το τρέμουλο είναι λόγω της κορτιζόνης. Δεν παίρνω όρκο, έχω μια αμυδρή εντύπωση ότι μου έκανε κάτι ψιλοτρέμουλα και το χα ψάξει. Δες λίγο τις παρενέργειες της κορτιζόνης.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Κάτι ακόμα, τραβηγμένο, αλλά θα το πρότεινα:

Βιοχημικές κάνατε; Ουρία/κρεατινίνη πώς είναι;

Θα έκανα πιο ειδικές εξετάσεις για τα νεφρά. Και ούρων, όχι μόνο βιοχημικές. Για πέτρες κτλ.