Αυτοανωση θρομβοκυτταροπενια

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Καταστέλλει το ανοσοποιητικό επειδή ο σκύλος σου έχει αυτοάνοσο. Τι ρίζα να βρεις στο αυτοάνοσο? Η μόνη παρενέργεια που είχε ο δικός μας ήταν η συχνοουρία. Τον βγάζαμε 3 βόλτες αντι για 2 που έβγαινε πριν.
Κάτι ακόμα, τραβηγμένο, αλλά θα το πρότεινα:

Βιοχημικές κάνατε; Ουρία/κρεατινίνη πώς είναι;

Θα έκανα πιο ειδικές εξετάσεις για τα νεφρά. Και ούρων, όχι μόνο βιοχημικές. Για πέτρες κτλ.
Καλησπερα!

Πολύ χαιρομαι που απαντησατε:)

Ναι τα καναμε και ειναι οκ.

Παίρνει πρεζολον 1μιση μηνα γιαυτο ειμαι ανησυχη. Εσεις το πηρατε για 5 μερες και μετα καθολου:; Και πως ανεβηκαν μετα; Τι εξετασεις κανατε,;

Ευχαριστώ πολύ!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Απλή επανάληψη αιματολογικών κ βιοχημικών. Δεν κάναμε τίποτα άλλο, περιμέναμε να δούμε αν θα ανέβουν μετά τη θεραπεία κι άλλο μόνα τους, καθ'υπόδειξη της κτηνιάτρου. Εφόσον συνέχισαν να ανεβαίνουν, απλά το παρακολουθούμε.

Πάντως ουρία κ κρεατινίνη ήταν οκ κ σε μας τότε, τσίμπησαν μετά εναλλάξ ελαχιστα. Αλλά η ούρων πρόσφατα έδειξε πέτρες σε νεφρά και κύστη. Κι επειδή συνδέεται σε ορισμένες περιπτώσεις ένα πρόβλημα στα νεφρά με ανεμία,χαμηλα αιμοπετάλια κτλ, κ αφού η αρχική υποψία της κτηνιάτρου για το λόγο που είχε θρομβοκυττοπενία λόγω συγκολλήσεων ήταν σχετική με τα νεφρα (σπειραματονεφρίτιδα υποψιάστηκε) και τελικά τώρα πλέον ανακαλύψαμε ότι είναι γεμάτος πέτρες στα νεφρά, τις οποίες είχε κατά 99,9% κ τότε, γι'αυτό προτείνω την ούρων κ την έρευνα στα νεφρά, μήπως μια στις 1000 έχετε κι εσείς κάτι ανάλογο κ το ανακαλύψετε από σπόντα κανα χρόνο και μετά, όπως εμείς.

Γιατί εγώ υποψιάζομαι πλέον ότι συνδέονται οι δυο καταστάσεις σε μας. Κ στην τελική μια ούρων δεν είναι τίποτα, το κοιτάς μπας και, αν όχι οκ, δεν έγινε κ τίποτα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να εισαι καλα..
Εχεις ακουσει ξανα γιαυτο;
Οντως η θεραπεια θελει τοσο χρονο και χαπια;
Καλησπέρα, προσωπική εμπειρία (ευτυχώς) δεν έχω, δύο πράγματα γνωρίζω όμως: από θρομβοκυτταροπενία ο σκύλος μπορεί να πεθάνει, και δεύτερον τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι για μια ζωή. Εγώ θα συζητούσα με τους γιατρούς το θέμα της αδυναμίας που έχει ο σκύλος για τυχόν αλλαγές στη θεραπεία και με τίποτα, όπως είπα, δε θα σταματούσα τα φάρμακα μόνη μου. Η ασθένεια που έχει ο σκύλος σου είναι πάρα πολύ σοβαρή και ό,τι αποφάσεις και να πάρεις, πρέπει να τις πάρεις κατόπιν συζήτησης με το γιατρό σου.

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Καταστέλλει το ανοσοποιητικό επειδή ο σκύλος σου έχει αυτοάνοσο. Τι ρίζα να βρεις στο αυτοάνοσο? Η μόνη παρενέργεια που είχε ο δικός μας ήταν η συχνοουρία. Τον βγάζαμε 3 βόλτες αντι για 2 που έβγαινε πριν.
Κάτι ακόμα, τραβηγμένο, αλλά θα το πρότεινα:

Βιοχημικές κάνατε; Ουρία/κρεατινίνη πώς είναι;

Θα έκανα πιο ειδικές εξετάσεις για τα νεφρά. Και ούρων, όχι μόνο βιοχημικές. Για πέτρες κτλ.
Καλησπερα!

Πολύ χαιρομαι που απαντησατε:)

Ναι τα καναμε και ειναι οκ.

Παίρνει πρεζολον 1μιση μηνα γιαυτο ειμαι ανησυχη. Εσεις το πηρατε για 5 μερες και μετα καθολου:; Και πως ανεβηκαν μετα; Τι εξετασεις κανατε,;

Ευχαριστώ πολύ!
Καλησπέρα, προσωπική εμπειρία (ευτυχώς) δεν έχω, δύο πράγματα γνωρίζω όμως: από θρομβοκυτταροπενία ο σκύλος μπορεί να πεθάνει, και δεύτερον τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι για μια ζωή. Εγώ θα συζητούσα με τους γιατρούς το θέμα της αδυναμίας που έχει ο σκύλος για τυχόν αλλαγές στη θεραπεία και με τίποτα, όπως είπα, δε θα σταματούσα τα φάρμακα μόνη μου. Η ασθένεια που έχει ο σκύλος σου είναι πάρα πολύ σοβαρή και ό,τι αποφάσεις και να πάρεις, πρέπει να τις πάρεις κατόπιν συζήτησης με το γιατρό σου.
Οχι μονο ειναι σοβαρη αλλα και εξαιρετικα σπανια πραγμα που την κανει ακομα σοβαροτερη! Ακομη δεν εχει βρεθει θεραπεια παγκοσμιως που να γιατρευεται το ζωο γιαυτο ψαχνω πλεον εξειδικευμενους γιατρους πανεπιστημιακους οπου ερευνουν αναλυτικα τις ασθενειες.
:)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...Ακομη δεν εχει βρεθει θεραπεια παγκοσμιως που να γιατρευεται το ζωο γιαυτο ψαχνω πλεον εξειδικευμενους γιατρους πανεπιστημιακους οπου ερευνουν αναλυτικα τις ασθενειες.
Για κανένα αυτοάνοσο δεν έχει βρεθεί πλήρης θεραπεία, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για ζώο.

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Για κανένα αυτοάνοσο δεν έχει βρεθεί πλήρης θεραπεία, είτε πρόκειται για άνθρωπο, είτε για ζώο.
Ετσι ειναι. Ξερω παντως οτι η διατροφη παιζει τεραστιο ρολο σε ολα αυτα.

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Το μήνυμα σου δεν βγάζει νόημα.
Εχω βρει μια κοπελα σε μια αλλη σελιδα που το σκυλάκι της εχει την ιδια ασθένεια, ετσι προσπάθησα να μαθω στοιχεια για τον γιατρο της αλλα δεν τα καταφερα δυστηχως

• Like
Reactions: Nizinny

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Καλησπερα, εχω στειλει στην κοπελα εδω και μερες αλλα δυστηχως δεν μου εχει δωσει απαντηση..
Να εισαι καλα μονο και που προσπαθησες να βοηθησεις! Προς το παρον παιρνει μονο το πρεζολον και κοψαμε το azathriopine που παρεπιπτοντως στις ανεπιθυμητες ενεργειες εχει την μειωση των αιμοπεταλιων!! Οποτε προσοχη οποιος το χρησιμοποιει για τη θεραπεια απο αυτοανωση θρομβοκυτταροπενια!

4 Οκτωβρίου 2016
108
33
34
Κυπρος
Να εισαι καλα μονο και που προσπαθησες να βοηθησεις! Προς το παρον παιρνει μονο το πρεζολον και κοψαμε το azathriopine που παρεπιπτοντως στις ανεπιθυμητες ενεργειες εχει την μειωση των αιμοπεταλιων!! Οποτε προσοχη οποιος το χρησιμοποιει για τη θεραπεια απο αυτοανωση θρομβοκυτταροπενια!

Εύχομαι περαστικα!

Parisvelgiko

Member
20 Νοεμβρίου 2018
14
12
35
Δυστυχως ο σκυλος δεν τα καταφερε.
Μετα απο 3 μηνη θεραπεια με πρεζολον και εξετασεις αιματος καθε βδομαδα.

24 ωρες πριν φυγει ειχε κανει εξετασεις αιματος και ηταν ολοι οι δεικτες οκ.
Προσοχη σε οποιον εχει τετοιο θεμα.
Θεωρω οτι η μεγαλη χρηση τετοιων φαρμακων εχει συνεπειες που ενας γιατρος δεν θα μπει στη διαδικασια να πει. Το πρεζολον εξασθενει τον οργανισμο και κατα συνεπεια την καρδια. 4 διαφορετικοι κτηνιατροι μου συστησανε αυτη την θεραπεια.
Δημοσιευω τα παραπανω σε περιπτωση που καποιος ανθρωπος χρειαστει να διαβασει κατι σχετικο.

Θα εισαι παντα ο αγαπημενος μας