Αχ αυτός ο ten-ten

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το θέμα για να γράφω όλες τις απορίες/προβλήματα/ανησυχίες κτλ. , που μου προκύπτουν κατά διαστήματα!

Λοιπόν αυτή την φορά έχουμε τον εξής προβληματισμό:

Ύπνος πολυυυύ ύπνος :zzzz::zzzz:

Ενώ όταν πάμε βόλτα ,θάλασσα έχει πολύ όρεξη και παίζει συνεχώς με το που γυρίσουμε σπίτι πέφτει σε βαθύ λήθαργο.

Όταν το πρόγραμμα έχει πεζοπορία και σταματήσουμε κάπου για καφέ πάλι βγάζει από το τσεπάκι του τον λήθαργο και κοιμάται στην καφετέρια.

Τρώει το φαγητό του κανονικά αλλά σαν να την έχει βαρεθεί κάπως ,δηλαδή τρώει ανόρεκτα.

Πριν ένα μήνα δεν μας άφηνε σε ησυχία γιατί άλλαξε τόσο πολύ?

Είναι επειδή μεγαλώνει και «σοβαρεύει» ή θα μπορούσε να είναι κάτι ανησυχητικό?

Υπενθυμίζω ότι είναι 10 μηνών, γερμανικό ποιμενικό.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το θέμα για να γράφω όλες τις απορίες/προβλήματα/ανησυχίες κτλ. , που μου προκύπτουν κατά διαστήματα!

Λοιπόν αυτή την φορά έχουμε τον εξής προβληματισμό:

Ύπνος πολυυυύ ύπνος :zzzz::zzzz:

Ενώ όταν πάμε βόλτα ,θάλασσα έχει πολύ όρεξη και παίζει συνεχώς με το που γυρίσουμε σπίτι πέφτει σε βαθύ λήθαργο.

Όταν το πρόγραμμα έχει πεζοπορία και σταματήσουμε κάπου για καφέ πάλι βγάζει από το τσεπάκι του τον λήθαργο και κοιμάται στην καφετέρια.

Τρώει το φαγητό του κανονικά αλλά σαν να την έχει βαρεθεί κάπως ,δηλαδή τρώει ανόρεκτα.

Πριν ένα μήνα δεν μας άφηνε σε ησυχία γιατί άλλαξε τόσο πολύ?

Είναι επειδή μεγαλώνει και «σοβαρεύει» ή θα μπορούσε να είναι κάτι ανησυχητικό?

Υπενθυμίζω ότι είναι 10 μηνών, γερμανικό ποιμενικό.
Ανταλλαζουμε να ρθεις στα ισα σου?! :p Νομιζω μια χαρα ειναι ο τεν τεν...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Τα ζώα κοιμούνται πολύ. Πολύ περισσότερο από τον άνθρωπο. Ειδικά τα σκυλιά και οι γάτες που μένουν σε διαμέρισμα και δεν είναι σε μια μόνιμη εγρήγορση. Αλλά και αδέσποτα έχεις δει κάτι ξάπλες και κλάτι ύπνους που τραβάνε; Τίποτα δεν έχει ο Τεν Τεν. Και είναι φυσικό μεγαλώνοντας να σοβαρεύει και να μην είναι τόσο στην πρίζα.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Δηλαδή βρε Κατερίνα μου, είναι φυσιολογικό μεγαλώνει και αλλάζει χαρακτήρα ?
Μα τόσο πολύ μεγάλη διαφορά?
Πρόσφατα βέβαια μετακομίσαμε και πήγαμε σε μια πιο ήσυχη γειτονιά ...και μπορεί και αυτός να βρήκε την ησυχία του και να απολαμβάνει τον ύπνο του αλλά εμείς έχουμε θορυβηθεί κάπως.

Δηλαδή δεν θα μας “πρήζει” πια , για παιχνίδια μέσα στο σπίτι?

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Τα ζώα κοιμούνται πολύ. Πολύ περισσότερο από τον άνθρωπο. Ειδικά τα σκυλιά και οι γάτες που μένουν σε διαμέρισμα και δεν είναι σε μια μόνιμη εγρήγορση. Αλλά και αδέσποτα έχεις δει κάτι ξάπλες και κλάτι ύπνους που τραβάνε; Τίποτα δεν έχει ο Τεν Τεν. Και είναι φυσικό μεγαλώνοντας να σοβαρεύει και να μην είναι τόσο στην πρίζα.

Μακάρι!!!!
Σήμερα πάντως τον ρώτησα "Μήπως μας βαρέθηκε?":confused: αλλά απαντηση δεν πήρα!!!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Έχετε κάνει πρόσφατα εξετάσεις για καλαζάρ και ερλιχίωση? Χωρίς να θέλω να σε ανησυχήσω, απλά για να αποκλείσουμε κάποιους παράγοντες, γιατί για να σας έκανε εντύπωση δεν ήταν παντα έτσι, ε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αν έχετε κάνει πρόσφατα εξετάσεις για ερλιχίωση καλαζάρ κι αν δεν χάνει κιλά το ζώο παρόλο που τρώει κανονικά, μην ανησυχείς.
Αν δεν έχεις κάνει εξετάσεις όμως, να κάνεις το συντομότερο, έτσι κι αλλιώς είναι η εποχή για εξετάσεις σιγά σιγά.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Λοιπόν σε γενικές γραμμές ο ten ten ήταν πολύ δραστήριος ακόμα και μέσα στο σπίτι μας έφερνε συνέχεια το Frisbee για να παίξουμε ,μας ακολουθούσε συνεχώς από πίσω ,μας πείραζε κτλ.

Τώρα δεν είναι έτσι με το που μπούμε σπίτι αράζει στον καναπέ και μας παρακολουθεί ενώ βέβαια κοιμάται ταυτόχρονα.

Όση ώρα είμαστε στην θάλασσα έχει πολύ όρεξη τρέχει κολυμπάει σκάβει όλα καλά…. ο γνωστός ακούραστος ten-ten.

Όσο αφορά τις εξετάσεις είχαμε κάνει τον Μάιο και ήταν υγιέστατος ,είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε τέλη Οκτωβρίου τις επόμενες .

Αλλά (και εδώ είναι που θέλω πάλι την γνώμη σας)επειδή μετακομίσαμε πρόσφατα , πριν ένα μήνα, και η καινούρια μας γειτονιά είναι γεμάτη κουνούπια λέω να πάμε τις εξετάσει στα μέσα του Νοεμβρίου για να μην χρειαστεί να ξανακάνουμε και να είμαστε καλυμένοι όλο τον χειμώνα . Θυμάμαι κάπου διάβασα κάποια στιγμή πως μπορεί το κουνούπι να κάνει την «ζημιά» σήμερα και να φανεί στις εξετάσεις μετά από ένα μήνα.

Το πρόβλημα των κουνουπιών το λύσαμε πριν 1 εβδομάδα, που κλείσαμε όλο το μπαλκόνι με τούλι και ηρεμήσαμε!

Τι μου προτείνετε να τις κάνουμε Οκτώβριο ή Νοέμβριο?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω θέλω να σου πώ πως πριν από ένα ενάμησι χρόνο είχα παρατηρήσει και εγώ αντίστοιχα συμπτώματα. Κάναμε εξετάσεις αίματος και έδειξαν ότι ο σκύλος είχε ερλιχίωση. Σε πολύ αρχικό στάδιο βέβαια γιαυτό και μετά τη θεραπεία τα πάντα επανήλθαν. Η έγκαιρη διάγνωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ότι δεν βλάφτηκαν ζωτικά όργανα του σκύλου καθώς δεν είχε προχωρήσει καθόλου η ασθένεια. Δεν θέλω να κάνω παραλληλισμούς αρνητικούς ούτε να σε αγχώσω αλλά καλού κακού κάνε εξετάσεις αίματος.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Ότι θα κάνουμε είναι το μόνο σίγουρο αλλά για πες μου από την εμπειρία σου ...
Να κάνουμε τώρα ή μέσα Νοεμβρίου ?για να "καλύψουμε " και την περίπτωση που κόλλησε κάτι τον Σεπτέμβριο?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Αν τον δείς να πέφτει πολύ κάνε του σύντομα...Αν όχι περίμενε μέχρι νοέμβριο. Αυτό εσύ μπορείς να το αξιολογήσεις συγκρίνοντας πως συμπεριφερόταν ο σκύλος παλίοτερα και πως τώρα.Ο δικός μου επειδή ήταν πολύ ενεργητικός και δραστήριος και ξαφνικά το ριχνε στον ύπνο όλη μέρα ανησύχησα κάπως. Πάντως ευτυχώς που έδρασα νωρίς γιατί δεν είχε προχωρήσει καθόλου η ασθένεια απλά άρχισε να εκδηλώνεται.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οσον αφορα το φαι για βαλτου κατι αλλο για αλλγη να φαει να δεις αν εκεινο το τρωει με ορεξη ωστε να σιγουρευτεις οτι βαρεθηκε το φαι του. Εγω θα σου ελεγα να του εκανες στα μεσα Νοεμβριου εξετασεις για τον λογο που ειπες. Παντως ευχομαι να ειναι ολα καλα. Απλα μεγαλωνει :)

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
θεωρητικά μιλώντας και πάντα με θετική σκέψη ,
εάν το αφήσω για ένα μήνα ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι έχει κάτι τώρα, πόσο επικίνδυνο θα είναι ή τι εξέλιξη μπορεί να έχει μέσα σε ένα μήνα μια ασθένεια

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Τελικά θα πάμε στον κτηνίατρο το απόγευμα δεν θα δώσουμε καμία παράταση παραπάνω.

Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Πάντως ο ten ten συνεχίζει να κοιμάται…. :zzzz:

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Λοιπόν…
Ο κύριος μούργος έχει θλάση στο μπροστά αριστερό του πόδι , ο πόνος του έχει δημιουργήσει κόπωση και για αυτό κοιμάται συνέχεια!

Σε συνδυασμό με τις βόλτες και τα μπάνια που πάμε προφανώς εξαντλήθηκε τελείως.

Βέβαια δεν είναι ορατό το πρόβλημα(δεν κουτσαίνει)στην ψηλάφηση φάνηκε ότι πόνεσε.

Μας είπε 10μέρες ξεκούραση ,βόλτα μόνο για “πιπί” μας και αντιφλεγμονώδες χάπια 7μέρες το Movatec 7.5mg.Επίσης μας είπε να του δώσουμε και μία ταμπλέτα που δεν θυμάμαι το όνομα της (η οποία κοστίζει 30 ευρωπαϊκά νομίσματα) ,για να ενισχύσουμε μυοσκελετικό του σύστημα.
Να σας θυμίσω:
Tον Αύγουστο ξαναπήρε αντιφλεγμονώδες για το πίσω αριστερό του πόδι που είχε πάλι θλάση.
Το Σεπτέμβριο πήρε atarax για αλλεργία σε ψύλλους. !

Νομίζω πως γινόμαστε υπερβολικοί… πολύ χημεία παίζει εδώ πέρα. Εγώ που είμαι 30 χρονών δεν έχω πάρει τόσα χάπια σε όλη μου την ζωή από όσα ο ten-ten.
ΠΕΙΤΕ μου και εσείς.

Μας πήρε αίμα για τις εξετάσεις καλααζάρ /ερλιχιωση /υδροφυλάρια οι οποίες θα βγουν την Τέταρτη καθώς θα τα στείλουν Αθήνα. Το σύνολο για τις εξετάσεις θα κοστίσει 130 ευρωπαϊκά νομίσματα.

Αυτά..

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Θα πρότεινα να του δώσεις μία δυο μέρες αντιφλεγμονώδη και όχι 10, ίσα ίσα να τονώσεις λίγο το σύστημα του και να τον βγάζεις πολύ λίγο βόλτα. Σε 10 μέρες θα είναι περδίκι. Και φάρμακα να μην του δώσεις αμα ξεκουραστεί θα έρθει στα ίσια του. Το σημαντικό είναι οι εξετάσεις ....οι οποίες θα βγουν εν καιρώ

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Και εγώ έτσι πιστεύω ,γιατί στο τέλος θα πάθει τίποτα από τα φάρμακα και θα αρρωσταίνει πολύ πιο εύκολα να έχει και δυνατό οργανισμό από μόνος του.
Τουλάχιστον αυτό το κάνω σε εμένα σπανίως παίρνω παυσίπονο!!!
Ο μόνος λόγος που τον τρέχω στον γιατρό είναι γιατί δεν μπορεί να μιλήσει να μας πει
"πονάει το κεφάλι μου" "με ενοχλεί κάτι στο πόδι μου" κτλ....\\:D/\\:D/

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Περαστικά του και πάλι καλά που το σκέφτηκες και τον πήγες στον γιατρό γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να γινόντουσαν χειρότερα.Τελικά οι γυναίκες και οι σκύλοι είναι που μας τρώνε τα λεφτά..:p