Αν μπορείς να το πετύχεις αυτό μπράβο σου.Κι ομως, το ρητο λεει "ο σκυλος σου να μην συγχροτιζεται με τους δικους σου καλεσμενους"
Οχι δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη!
Οι φιλοι μου κ οι καλεσμενοι μου ειναι αυτοι που θα ανεχθει ο σκυλος μου!
Θα τους υποδεχθει μαζι μου, χωρις αγκαλιες,χαρες, παιχνιδια κ πολλα πολλα κ μετα κ για ολη την διαρκεια της παρουσιας του κοσμου σπιτι μου, η σκυλα θα ειναι κατ'εντολην αλλου η εκει "αορατη".
Όπως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ίδιοι έτσι και τα κουτάβια δεν είναι όλα ίδια.Φυσικα επειδη ο Νικος κ ο καθε Νικος δεν μπορει να εχει απαιτηση απο εναν νεο σκυλογονιο να πει σε ενα κουταβι "μεινε" κ αυτο να μεινει εκει, γι αυτο προτεινουνε το crate......
Ποιος μίλησε για βασική υπακοή και για χιλιάρικα;Η αρχη κ το τελος της ομαλης συμβιωσης με εναν τετοιο σκυλο ειναι η ΕΠΙΒΟΛΗ σου πανω του κ η ΥΠΑΚΟΗ του σε σενα! Αλλιως τι αξια εχει να πας σε εκπαιδευτη να σκασεις ενα χιλιαρικο για να τον μαθει τα "κατσε-σηκω-ελα"???
Ναι όμως υπάρχουν σκυλιά που δεν τα προλαβαίνει η φωνή γιατί έχουν κλειδώσει το μυαλό τους.Εμενα μου αρκει που την στιγμη που θα της πω μια κουβεντα κοκκαλωνει ξεχναει αυτο που θελει η εχει σκοπο να κανει κ εκτελει!
Κι αυτο για μενα ειναι η βασικη υπακοη......
Δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια.
Δεν είναι ο σκύλος μου σε αυτά τα σκυλιά πιστεύω.
Πολύ απλά τα βλέπεις τα πράγματα.Το παν σε τετοιο σκυλο, ειναι να μαθεις εσυ (ο καθε ιδιοκτητης) πως να τον χειριζεσαι απο την πρωτη μερα, ωστε να εχεις τα ορια εξ'αρχης κ να μην χανεις χρονο με πισογυρισματα κ αναιρεσεις......
Νομίζεις φίλε ότι δεν θα σταματήσει.Θα σε ρωτησω ενα τελευταιο, για να καταλαβεις τι εννοω. Σε ρωτησα πριν περι φυλαξης κ μου απαντησες "να σαι σιγουρος οτι οποια ωρα θελει το σπαει"
Σε ρωταω λοιπον τωρα, εστω οτι τον εχεις στο crate κ εχεις καλεσμενους στο σπιτι κ γινει ενα σκηνικο σαν αυτο που σου περιεγραψα ποιο πριν κ ο σκυλος κρινει οτι πρεπει να επεμβει. Θα σπασει το crate (αφου ΜΟΝΟ αυτο τον περιοριζει) κ θα ερθει να κανει επιθεση......
Η διαφορα ξερεις ποια πιθανολογων οτι θα ειναι? Δεν θα σταματησει οταν του φωναξεις.......
Η μάλλον εγώ σου έδωσα αυτή την εντύπωση κατά λάθος.
Ναι συμφωνώ.Γι αυτο λεω κ ξαναλεω οτι κανενα μετρο crate/λουρι/φιμωτρο η οτι αλλο μπορει να ειναι ανωτερο απο την εντολη σου κ την υπακοη του σκυλου σου σε αυτη.......
Και τέλος..... μη πιστεύεις ότι επειδή είναι η σκύλα σου έτσι, όλοι οι υπόλοιποι είναι κατώτεροι ιδιοκτήτες - χειριστές.
Η ότι επειδή είναι η σκύλα σου έτσι είναι όλα τα σκυλιά εκτροφής του Νίκου έτσι.
Το κάθε σκυλί είναι διαφορετικό.