ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! (όγκος στην ωοθήκη)

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Καλησπερα

εχω ενα ροτβαιλερ που τον περασμενο Αυγουστο ειχε ερλιχιωση σε τριτο σταδιο...Παρουσιασε ομως και ασκητη (πρηξιμο κοιλιας). Με διουρητικα ξεπρηστηκε μετα απο λιγο καιρο και απο τα Χριστουγεννα ξαναπρηστηκε...Επειδη ομςσ το πρηξιμο δεν εφευγε με τιποτα και παρολες τι ς εξετασεις δεν βρισκαμε κατι, τωρα μετα απο κατι αλλες εξετασεις και παρακεντηση ειδαμε οτι το πρηξιμο δεν ειναι απο υγρα στην κοιλια.Ειναι τα εντερα της γεματα υγρα και αερια παο οτι μου ειπε ο γιατρος.Στειλαμε κατι εξετασεις στην Αθηνα και περιμενουμε...

Μηπως γνωριζει καποιος κατι να μου πει????

Το Ζηνακι μου λειπει απο το σπιτι απο χτες το πρωι και ολη η οικογενεια ειναι χαλια...:(:(:(

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Το Ζηνακι σου να φανταστω οτι ειναι το σκυλι με το προβλημα ετσι?

Ακουσε λοιπον. Η μαλλον διαβασε. Κανεις δεν ειναι πιο εξειδικευμενος απο εναν κτηνιατρο και κανεις δεν μπορει να σου δωσει συμβουλες ετσι στον αερα μεσα απο ενα φορουμ σε θεματα υγειας τοσο σοβαρα που ισως να απειλουν και τη ζωη του σκυλου σου.

Ο γιατρος θα δει το σκυλο, θα τον εξετασει, θα ακουσει το ιστορικο του, θα κανει και 10-15 ερωτησεις (ετσι συνηθιζεται τουλαχιστον) και θα προσπαθησει να δωσει λυση στο προβλημα σου.

Καταλαβαινω τη στεναχωρια και την αγωνια σου αλλα δεν πρεπει να ρισκαρεις ομως και την τυχη του κατοικιδιου σου...:)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
εαν δεν κανω λαθος ο ασκητης προερχεται απο προβλημα στο συκωτι. Δικια μου γνωμη ρωτησε οσους περισσοτερους κτηνιατρους μπορεις και δες εαν συμπηπτουν οι γνωμες ..
Στο λεω αυτο γιατι μιας φιλης μου ,ο σκυλος , ειχε ασκητη και επρεπε να περασει τα χιλια μιρια το σκυλι για να δουν οι κτηνιατροι στον υπεριχο οτι το συκωτι ειχε μεινει στο μισο ...και μαλλον απο λαθος φαρμακα

.....τωρα το σκυλακι ζει και βασιλευει!!!!

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΙΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΛΕΕΙ. ΑΛΛΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ...ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΣ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ...

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Kανε τον υπερηχο ! Εαν ο γιατρος δεν ειναι κανεις τσαρλατανος θα δει τι εχει ο σκυλος! Της φιλης μου το τελικο πορισμα μετα απο 4 γιατρους στην Κρητη και αλλους τοσους στην Κυπρο (που της ειχαν προτεινει και σωληνακι για να βγαινουν τα υγρα) της την εδωσε ο Καθ. του πανεπιστημιου στην Θεσσαλονικη . Ψαξε το...

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
και τι εγινε τελικα με το σκυλι της φιλης σου????

σωθηκε?????

περιμενω απαντηση!!!!

το ζηνακι μου αυριο παει αθηνα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Στο λεω αυτο γιατι μιας φιλης μου ,ο σκυλος , ειχε ασκητη και επρεπε να περασει τα χιλια μιρια το σκυλι για να δουν οι κτηνιατροι στον υπεριχο οτι το συκωτι ειχε μεινει στο μισο ...και μαλλον απο λαθος φαρμακα

.....τωρα το σκυλακι ζει και βασιλευει!!!!
;)

Με το καλό να πάνε όλα καλά!!!

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Μια χαρα ειναι τωρα το σκυλακι, δραστηριοτατο και δυνατο... αλλα επρεπε πρωτα να ταλεπωρηθει αδικως .

και τελικα επειδη το συζητησα με την κοπελια δεν ηταν 4 οι γιατροι αλλα 15 οσους δλδ ηξερε στο Ηρακλειο. και αλλους τοσους στην Κυπρο!!!

Επισης μεγαλη ζημια ειχε παθει απο κορτιζονη που ειχε δωσει ο πρωτος γιατρος! Δεν ξερω εαν ειναι καταλυτικο....αυτο !
Ελπιζω σε περαστικα και να μας ενημερωνεις για την προοδο της υγειας του !

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
καλημερα σε ολους!!!!

σημερα περιμενς τηλεφωνο απο Αθηνα, να μου πουν ποτε να παμε...

να ειστε καλα! μου δινετε κουραγιο εδω μεσα!!!!

θα σας ενημερωσω οποτε εχω νεοτερα!!!

chrissaki

Member
26 Αυγούστου 2008
18
0
rhodes
Καλησπέρα,

εχθές το σκυλί μου χειρουργήθηκε...ΟΓΚΟΣ ΣΤΗΝ ΩΟΘΗΚΗ....Μπήκε στο χειρουργείο με αιματοκρίτη κάτω απο 20... και βγήκε ζωντανή και χωρίς τον ογκο...Τώρα περιμένουμε τις επόμενες μέρες...

Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Το μόνο που κατάλαβα μέχρι τώρα και ακόμα έχω πολλά να μάθω είναι η αγάπη για το ζώο σου και η εμπιστοσύνη στους γιατρούς...Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να λέμε ονόματα, αλλα νιώθω μέσα απο την καρδιά μου βαθιά ευγνωμοσύνη...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καταπληκτικά νέα! :):):):):) Καλή ανάρρωση και περαστικά στο σκυλάκι. :):):) Και κοίταξε και τον εαυτό σου λίγο μην πάθεις τίποτα από την αγωνία.:):)

Παρεμπιπτόντως (και το παρακάτω δεν αποτελεί κριτική ή γνώμη δικιά μου) στην Αμερική συμβουλεύουν τη στείρωση για να αποφευχθούν όγκοι σε ωοθήκες και όρχεις (αντιστοίχως φύλου). Το ερώτημά μου είναι αυτό: είναι στα σκυλιά πιο συνηθισμένοι αυτοί οι όγκοι απ' ό,τι στους ανθρώπους? Διότι προφανώς δεν άκουσα κανένα να συμβουλεύει ανθρώπους να στειρωθούν...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η ωοθηκεστερεστομη κυριως επειδη εκμηδενιζει τις πιθανοτητες μελλοντικων παθησεων της μητρας και των ωοθηκων
οταν η επεμβαση πραγματοποιειται σε νεαρη ηλικια μειωνεται σημαντικα ο κινδυνος αναπτυξης νεοπλασματων
βρισκει εφαρμογη στην αντιμετωπιση διαφορων παθολογηκων καταστασεων του αναπαραγωγηκου συστηματος οπως πυομητρα ,μητριτιδα,κακωσεις τις μητρας,νεοπλασματα,ανωμαλες εκδηλωσεις οιστρικου κυκλου καθως και σε περιπτωσεις διακοπης της κυησης,ψευδοκυησης και προπτωσης κολπου επισης αντιμετωπιζονται περιπτωσεις σακχαρωδους διαβητη καθως και περιπτωσεις αλωπεκιας νευροενδοκρινικης φυσεως που δεν ανταποκρινονται σε αλλη θεραπευτικη αγωγη

οταν λοιπον εχουμε σκυλες που δεν ειναι αναπαραγωγης σκεπτομενοι ολα τα θετικα απο αυτην την χειρουργικη επεμβαση καλο ειναι να την κανουμε
για να αποφυγουμε τυχον προβληματα στο μελλον για αυτο και κτηνιατροι ενημερωνουν τους κατοχους θηλυκων

οσο για τους ανθρωπους επειδη σχεδον ολοι θελουν να τεκνοποιησουν ακομα και οταν παρουσιαστει προβλημα προσπαθουν να το παλεψουν και να μην κανουν ολικη αφαιρεση εκτος περιπτωσεων που δεν υπαρχει αλλη λυση

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την συχνότητα απλά είναι ένα θετικό που ακούγεται πολυ "θετικά" στα αυτιά του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να ακούγεται συχνότερα ως επιχείρημα!

Απο κει και πέρα ας λάβουμε υπόψη μας ότι στους ανθρώπους υπάρχουν πολύ περσσότερες διαγνωστικές αλλά και θεραπευτικές μέθοδοι, αλλά κι ενημέρωση από ότι στα σκυλιά!;)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εαν ειχα θυληκο που δεν θα σκοπευα να ζευγαρωσει θα εκανα την επεμβαση για ολα τα θετικα που ανεφερα + ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη

αν ειχα μια φιλη που δεν ειχε παιδια και υγειεστατη ετσι να μπορεσει να αποκτηση αργοτερα δεν θα της ελεγα να κανει ολικη αφαιρεση γιατι οι γυναικες φοβουντε το καρκινο του τραχηλου των ωθηκων κλπ θα της ελεγα να ειναι σχολαστικη με τις ετησιες προληπτικες εξετασεις

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
οσο για τους ανθρωπους επειδη σχεδον ολοι θελουν να τεκνοποιησουν ακομα και οταν παρουσιαστει προβλημα προσπαθουν να το παλεψουν και να μην κανουν ολικη αφαιρεση εκτος περιπτωσεων που δεν υπαρχει αλλη λυση[/quote]
Και στους ανθρώπους προχωρούν κανονικά σε αφαίρεση Κrina, το έχω δει...και σε κοριτσάκι οκτώ ετών ,που γεννήθηκε με όγκο στην ωοθήκη,έκανε χημειοθεραπείες δίπλα στο γιο μου. Και ακτινοβολίες, όλο το σετάκι! Και στο παιδί κανείς δεν το είχε πάρει είδηση μέχρι που πήγε οκτώ χρονών και παραπονέθηκε...και όλοι νόμισαν πως ήταν σκωληκοειδίτις,το άνοιξαν,το ξανάκλεισαν και το έστειλαν στο Ογκολογικό.
Τώρα είναι μια χαρά.
Ολόψυχα περαστικά σας.-

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr