Βάσει συμπτωμάτων τι λέτε;

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Μου έστειλε mail ένας φίλος που ζει στην Ολλανδία κι έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα επί του παρόντος γιατί αντιμετωπίζει μια περίεργη φάση με το σκύλο του αν μπορώ να δώσω μια γνώμη γιατί δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή οικονομικά να πάει σε κτηνίατρο και περιμένει το μισθό για να το κάνει. Αν όμως είναι κάτι που προμηνύεται πολύ σοβαρό θα ζητήσει λεφτά απ' τη μάνα του (που μένει Ελλάδα κι είναι χήρα και προφανώς θέλει να το αποφύγει).

Έχει ένα θηλυκό γερμανικό 9 ετών, το οποίο τους τελευταίους 8 μήνες το τάϊζε μαγειρευτό και κάπου κοντά στο τρίμηνο παρότι του είχα δώσει ακριβείς οδηγίες τι να κάνει και τι όχι μάλλον τα έκανε π.. με τις δοσολογίες κι από ένα σημείο και μετά τάιζε κυρίως λουκάνικα που είναι φτηνά τα οποία έβαζε στο μικροκυμάτων για ένα λεπτό να κάψουν, ρύζι βραστό, αρακά ίσα να μαλακώσει σε ίσες ποσότητες μεταξύ τους, μια κουταλιά λάδι και ένα κεσέ γιαούρτι.

Ο σκύλος εδώ και κάποιο καιρό έχει τα εξής:

α. Ξεροκαταπίνει συνέχεια
β. Κάποιες φορές έχει δάκρια
γ. Δεν πίνει πολύ νερό
δ. Βρωμάει η ανάσα του ενώ πριν απλά μύριζε κάπως.

Τώρα έχει επιστρέψει σε κανονική ξηρά.

Εγώ δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι, αν και μου περνάει κάτι απ' το μυαλό. Και να εξηγήσω τι εννοώ αν και δεν αποκλείεται να κάνω λάθος:

Όλοι έχετε δει φωτογραφίες του λύκου μου, είναι χοντρούλης, κάποιοι έχετε δει και φωτό της ροτίνας της κοπέλας μου είναι αρκετά παχιά, δε μπορώ να σάς περιγράψω ο λύκος του φίλου μου πόσο χοντρός είναι. Και βέβαια κάτι που συνάδει και μ' αυτό που αναφέρω παραπάνω για το ότι πρέπει να μπέρδεψε τις δοσολογίες, ενώ οι οδηγίες που του είχα δώσει εγώ λογικά ο σκύλος θα έχανε λίπος έξακολουθεί να είναι το ίδιο χοντρός, αν όχι περισσότερο.

Και μια ακόμη πληροφορία:

Ο σκύλος βγαίνει βόλτες μόνο το καλοκαίρι. Το χειμώνα βγαίνει και τα κάνει στο μπαλκόνι και όλη την υπόλοιπη ημέρα είναι στον καναπέ.

Θα ήθελα να παρακαλέσω παρότι καταλαβαίνω την αντίδραση σας μιας κι ο σκύλος δε ζει σωστά να μη βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Ο σκύλος πριν δε ζούσε έτσι κι ας πούμε απλά πως ο φίλος μου έχασε κάποιο πολύ κοντινό πρόσωπο του και δε θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος αλλά σιγά σιγά φτιάχνουν τα πράγματα. Ήδη έχει αρχίσει πάλι να ενδιαφέρεται γενικά για το τι γίνεται γύρω του και να επικοινωνεί και πιστεύω πως αν του πω κάποια πράγματα θα τα κάνει.

Ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Last edited:

thanos tara

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2010
273
0
α. Ξεροκαταπίνει συνέχεια
β. Κάποιες φορές έχει δάκρια
γ. Δεν πίνει πολύ νερό
δ. Βρωμάει η ανάσα του ενώ πριν απλά μύριζε κάπως.
Μηπως δεν ειναι ενα αλλα πολλα προβληματα μαζι?
Δηλαδη
α)Μπορει κατι να εμποδιζει τον ισοφαγο
β)εχει αλλεργια
γ)εχει κατακρατηση υγρων(πετρα στα νευρα ισως) λουκανικα=πολυ αλατι
δ)χαλασμενο δοντι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Εμένα βρε Αρη, δεν μου φαίνονται συμπτώματα της προκοπής αυτά.
Ας του κάνει λίγη δίαιτα να δει πως πάει το σκυλί. Αν έχει τόσο βάρος όσο λες, είναι λογικό να μην μπορεί να πάρει ανάσες.
Βόλτες γιατί δεν πάνε τώρα τον χειμώνα; Λόγο κρύου;
Ας μπει σε ένα πρόγραμμα και βλέποντας και κάνοντας. Εγώ με τέτοια μόνο "συμπτώματα" δεν θα έτρεχα σε γιατρό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Θα ήθελα να παρακαλέσω παρότι καταλαβαίνω την αντίδραση σας μιας κι ο σκύλος δε ζει σωστά να μη βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα.
Δεν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το σκυλί δεν ζει σωστά.
Εσύ ο ίδιος, χωρίς να ξέρεις τι έχει οδηγήσει τον καθένα να έχει το σκύλο του όπως τον έχει, έχεις συμβουλέψει πολλά μέλη να δώσουν το σκύλο τους. Χωρίς να θέλω να στην πω.
Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει σκύλο αυτή τη στιγμή. Οικονομικά δεν τον παίρνει. Δεν μπορεί να τον ταϊσει σωστά. Δεν μπορεί να ελέγξει το βάρος του. Δεν μπορεί ούτε καν να τον βγάλει βόλτα.

Τι απ' αυτά είναι αυθαίρετο? Αν εσύ μπορέσεις να του αλλάξεις μυαλά έχει καλώς αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι συμβουλές από δω. Τα ξέρεις όλα πολύ πολύ καλά. :)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Κι εγω αρχικα θα αλλαζα τη διατροφη πριν ανησυχησω πιο σοβαρα. 9 ετων δεν ειναι και μικρη για διατροφη με λουκανικα. Και λουκανικα και λαδι, πολυ λιπος στη διατροφη, δεν ειναι? Τα λουκανικα φερνουν αερια και δυσοσμια, ισως γι αυτο ξεροκαταπινει σαν ρεψιμο εννοω. Οπως λεει κι ο Θανος ισως επηρεασε και τα νεφρα καπως η κακη διατροφη. Ουρα εχει αρκετα ενω δεν πινει πολυ νερο? Αλλα με καθιστικη τελειως ζωη στον καναπε οπως ειπες, ο σκυλος πραγματικα πρεπει να τρωει σχεδον το μισο απ'οτι ετρωγε για να χασει βαρος. Σχεδον στο μισο μειωσαμε κι εμεις το φαγητο στον δικο μας το καλοκαιρι για να χασει βαρος. Στραμπουληξε το ποδι του απο το παχος και την ατσουμπαλοσυνη του κι επρεπε να βγαινει μονο για τσισα και κακα και παλι μεσα. Να μην την λυπαται οτι θα κακοπαθει αν τρωει λιγοτερο. Το πολυ φαγητο φερνει πολλα προβληματα, το λιγοτερο οχι.

Φαινεται ισως λιγο ασχημο ολο αυτο να προσπαθουμε ενα ματσο αναρμοδιοι να βγαλουμε ιατρικα συμπερασματα μεσω ενος φορουμ. Ενα τσεκ απ αιματος ισως εδινε μια καλυτερη εικονα της καταστασης.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
κ τι να κανει δλδ?να δωσει τον σκυλο για λιγο?αφου μας λεει οτι φτιαχνουν τα πραγματα σιγα σιγα.αφου ξερουμε τον grifo ποιος ειναι,δεν νομιζετε οτι καποια πραγματα ειναι περιττα ,εστω να τα πουμε?εγω ειμαι σιγουρος οτι θα δωσει τις καταλληλες συμβουλες οταν ερθει η ωρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Λαυρέντη, όσο περιττό είναι, να λέμε εμείς κάποια πράγματα στον Αρη [αν και ποτέ δεν τα ξέρει κανείς όλα], τόσο περιττό ήταν και για τον Αρη, να μας ρωτήσει...;)
Μπορεί απλώς να θέλει να επιβεβαιώσει κάποιες σκέψεις του. Δεν είναι κακό. Συζήτηση κάνουμε. Καμμιά φορά, όταν τα ακούς από τρίτους, αποκτούν άλλο ειδικό βάρος.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Επειδή μ' ενδιαφέρει πολύ να πάρω μια γνώμη πάνω στο θέμα αυτών που μου έγραψε ο φίλος μου για τα συμπτώματα του σκύλου (και δεν ξέρω κάτι άλλο, π.χ. τη γενική του συμπεριφορά ή οτιδήποτε άλλο) ορισμένες ενδεχομένως απόψεις που είτε θα συνάδουν με τη δική μου τοποθέτηση την οποία ήδη του έστειλα, είτε κάποια άποψη ανθρώπου που πολύ απλά την πάτησε κι εκείνος με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο, θα εξηγήσω κάτι όσο πιο απλά μπορώ αλλά και με όσο περισσότερο σεβασμό μπορώ να το κάνω, μιας και για να είμαι ειλικρινής μ' ενόχλησε η τοποθέτηση της Χλόη, παρότι δεν την αδικώ πλήρως.

Η Σούι μέχρι πριν δυο χρόνια ζούσε με το φίλο μου και την κοπέλα του απ' όταν αγοράστηκε σε ένα σπίτι όπου είχε όλη την προσοχή του κόσμου, έβγαινε τις βόλτες της, έτρωγε καλά, ποτέ δεν κοιμήθηκε σε κάποιο μπαλκόνι και δεν παραμελήθηκε, ήταν αυτοκόλλητοι κι οι τρεις. Χωρίς να δώσω δραματικούς τόνους, αλλά ούτε να ξεφύγω απ' το να γράψω πράγματα που δε θέλω, που δεν έχω το δικαίωμα να γράψω, πριν δυο χρόνια συνέβη κάτι φριχτό. Ας πούμε απλά πως πλέον η Σούι είναι με το φίλο μου και κανένας απ' τους δύο δεν είναι καλά, κανένας δεν είναι όπως πριν. Όταν πριν οχτώ μήνες επικοινώνησε για πρώτη φορά από μόνος του ο φίλος μου, έστω και μέσω ενός mail ένιωσα πραγματική χαρά. Χαρά γιατί φάνηκε να θέλει να επικοινωνήσει και γιατί μπορούσε πλέον αποτελεσματικά ή σχεδόν αποτελεσματικά να ασχοληθεί με το σκύλο.

Τα χρήματα δεν είναι γενικά πρόβλημα, αλλά μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο γιατί έγινε μια αγορά. Και για να είμαι ειλικρινής, για να γίνει αυτή η μεγάλη αγορά ήμουν μέσα σε αυτούς που υποστήριζαν την κίνηση, ως μια φάση αλλαγής και δραστηριοποίησης, ως στροφή σε ένα διαφοροποιημένο τρόπο ζωής και απαλλαγμένο από το παρελθόν όσο είναι δυνατόν.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βρε Γρίφε δεν θα έπρεπε να σε ενοχλήσει η τοποθέτησή μου.
Δεν έγραψα κάτι με το οποίο διαφωνείς.
Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει σκύλο αυτή τη στιγμή
Αυθαίρετο συμπέρασμα θα ήταν να γράψει κάποιος ότι ο άνθρωπος παραμελεί το σκύλο επειδή είναι αδιάφορος, κακός ιδιοκτήτης, άχρηστος ιδιοκτήτης κ.λπ.

Αυθαίρετο και υπερβολικό θα ήταν, επίσης, να πει κάποιος ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν έπρεπε εξαρχής να έχει σκύλο (γιατί είναι ανεύθυνος, ανίκανος μπλαμπλα) ή δεν πρέπει ποτέ ξανά να έχει σκύλο.

Δεν είναι όμως συμπέρασμα, είναι γεγονός ότι ο φίλος σου δεν μπορεί να έχει σκύλο ΤΩΡΑ. Επειδή όμως ΕΧΕΙ (είχε από πριν) μένει να δει αν θα τον κρατήσει ή θα τον δώσει.
Δεν γίνεται να τον κρατήσει υπό αυτές τις συνθήκες, γίνεται?
Αν αλλάξουν οι συνθήκες δεν υπάρχει λόγος να τον δώσει.

Όλοι μπορεί να βρεθούμε σε τόσο άσχημη θέση όσο ο φίλος σου. Δεν ξέρω τι του συνέβη, αλλά φαντάζομαι κάτι πολύ πολύ άσχημο. Σε τέτοιες στιγμές όχι το σκύλο δεν κοιτάμε, ούτε τον εαυτό μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι μόνιμη κατάσταση, γιατί αν δούμε ότι πάει να γίνει, ε... κοιτάμε να προστατέψουμε κάπως τα αδύναμα άτομα (εδώ σκύλος) που εξαρτώνται από εμάς.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Μήπως έχει θέμα με την ανάσα της κιόλας?Δυσφορία? Η δικιά μου όταν άρχισε να μυρίζει το στόμα της,να λαχανιάζει και να θέλει να κοιμάται όλη μέρα διαπιστώσαμε πρόβλημα στην καρδιά...και μετά απο λίγο καιρό καρκίνο...Λόγω ηλικίας και διατροφής έχει κοιτάξει την καρδιά του σκύλου?

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Έχει ένα θηλυκό γερμανικό 9 ετών, το οποίο τους τελευταίους 8 μήνες το τάϊζε μαγειρευτό και κάπου κοντά στο τρίμηνο παρότι του είχα δώσει ακριβείς οδηγίες τι να κάνει και τι όχι μάλλον τα έκανε π.. με τις δοσολογίες κι από ένα σημείο και μετά τάιζε κυρίως λουκάνικα που είναι φτηνά τα οποία έβαζε στο μικροκυμάτων για ένα λεπτό να κάψουν, ρύζι βραστό, αρακά ίσα να μαλακώσει σε ίσες ποσότητες μεταξύ τους, μια κουταλιά λάδι και ένα κεσέ γιαούρτι.
Παντως, μου κανει εντυπωση που καποιος με οικονομικα προβληματα και μια ''αδιαφορη'' (εστω προσκαιρα) σταση απεναντι στα πραγματα καθεται και μαγειρευει ακομα και τα παραπανω (που οικονομικα, ειναι σιγουρα ακριβοτερα απο μια ξηρα τροφη ενω θελουν καποιο χρονο να ετοιμαστουν και σερβιριστουν - παντα σε σχεση με τη ξηρα τροφη που ειναι η χαρα του τεμπελη :) ).

Τα συμπτωματα μπορει να μην συνδεονται με κατι συγκεκριμμενο ...η ανασα μπορει να συνδεεται με καποιο δοντι που χαλασε (λογω ηλικιας ή διατροφης, αν γεμισαν τα δοντια πλακα κλπ λογω των μαλακων τροφων που τρωει) ...Το οτι δεν πινει πολυ νερο μπορει να οφειλεται στην ελλειψη ασκησης σε συνδιασμο με την πλουσια σε υγρασια τροφη που τρωει (βραστα,γιαουρτι κλπ).Μπορει φυσικα και να ειναι συμπτωματα καποιας νεφρικης επιβαρυνσης απο τη διατροφη (αν και μαλλον θα επινε πολυ νερο τοτε)

Μπορει να κανω και λαθος, αλλα η διατροφη του (περα απο τις ποσοτητες γιαουρτιου και λαδιου) δεν ηταν τοσο χαλια που να δημιουργουσε προβληματα σε ενα υγιη σκυλο τοσο γρηγορα.Δε ξερω ποσο κοστιζουν οι πληρεις αιματολογικες εξετασεις στην Ολλανδια, αλλα νομιζω πως πρεπει να γινουν το συντομοτερο.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.701
321
Lund, SE
Πήγε στο γιατρό τελικά, ο σκύλος είναι καλά από θέμα υγείας, αλλά ο γιατρός σύστησε να πάρει τροφή τύπου light και για να χάσει κανά κιλό και λόγω λιγότερου αλατιού, να τον πιέζει εν ανάγκη να πιεί νερό βαζόντας μπολ με νερό σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και να τον βγάζει τουλάχιστον ένα δίωρο την ημέρα σε ελαφρές ανηφόρες.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πήγε στο γιατρό τελικά, ο σκύλος είναι καλά από θέμα υγείας, αλλά ο γιατρός σύστησε να πάρει τροφή τύπου light και για να χάσει κανά κιλό και λόγω λιγότερου αλατιού, να τον πιέζει εν ανάγκη να πιεί νερό βαζόντας μπολ με νερό σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και να τον βγάζει τουλάχιστον ένα δίωρο την ημέρα σε ελαφρές ανηφόρες.
Ωραια! Επισης μια καλη λυση για να παιρνουν περισσοτερα υγρα, ειναι να βαζει και νερο μεσα στο φαγητο της. ;)