Βήχει;;

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα,παρατηρώ εδώ και κανα 2-3 μέρες ο Μπέμπης μετά από τρέξιμο ή παιχνίδι ή κάποια έντονη δραστηριότητα σταματάει και βήχει. Βασικά σαν να προσπαθεί να βγάλει κάτι,ξερός βήχας...δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Την πρώτη φορά που το έκανε παίζαμε με ένα σκοινί και νόμιζα ότι έφαγε καμιά κλωστίτσα,του έβαλα νερό κατευθείαν αλλά δεν ήπιε. Γενικά δε δείχνει να τον ενοχλεί,χθες το έκανε πάλι όταν παίζαμε...
Τι μπορεί να είναι;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για πηγαινε σε κανενα γιατρο.Μου μοιαζει με τραχειοβρογχιτιδα.Μεχρι να σου πει ο γιατρος,μην τον φερνεις σε επαφη με αλλα σκυλια.Ειναι μεταδοτικο.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Και η Ηλέκτρα το έκανε αυτό πριν κανένα μήνα και είχαμε ανησυχήσει, αλλά ρωτήσαμε και τον εκτροφέα και τον κτηνίατρο και μας είπαν να μην αγχωνόμαστε και πως δεν είναι τίποτα!

Ο κτηνίατρος μας είπε πως μπορεί να της έχει κάτσει καμία τρίχα η να την ενοχλεί κάτι στον λαιμό και γιαυτό ξεροβήχει..

Έχει αρκετό καιρό τώρα που δεν βήχει...

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Δεν είναι συχνό το φαινόμενο,καμιά φορά συμβαίνει μόνο και αυτό 1 φορά και τέλος. Θα ρωτήσω και τον κτηνίατρο βέβαια απλά είπα να πάρω καμιά ιδεα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
αν εχει φυσημα στην καρδια επισης βηχει μετα απο δραστηριοτητα και ισως χρειαστει ανθρωπινα
φαρμακα στην χειροτερη βεβαια
ευχομαι να ειναι τυχαιο

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Μπααα δε νομίζω να είναι κάτι τέτοιο,πχ σήμερα πήγαμε βόλτα και γυρνώντας βρήκε το νερό και έπεσε με τα μούτρα,είναι λαίμαργος πολύ και έβηξε μια φορά,σταμάτησε,πήρε μια ανάσα και συνέχισε,αυτό ήταν όλο.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Προφανώς κάτι τον ενοχλεί.. Δε πιστεύω οτι είναι κάτι πιο σοβαρό!!
Βέβαια καλό θα είναι να συμβουλευτείς και τον γιατρό σας..
Εύχομαι να μην είναι τίποτα!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το φύσημα σε πολύ αρχικό στάδιο δεν εκδηλώνεται καν με βήξιμο.., ούτε καν με ακρόαση δεν γίνεται διάγνωση..μόνο με υπέρηχο..

Πολλά μπορεί να είναι και τίποτα..
Μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου απαντήσει μετά από ανάλογη εξέταση!

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Σήμερα δλδ. πριν λίγες ώρες άρχισε η Λούνα να βήχει !
Κάτι σαν γκουχ γκουχ .
Την πιέζω λίγο στα πλάγια και βγάζει έναν περίεργο ήχο έχετε ιδέα τ μπορεί να είναι ;
Αν συνεχίσει και αύριο θα πάμε στο κτηνίατρο .

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σας εύχομαι να μην είναι τίποτα και ο γιατρός απλά να τους συστήσει να κόψουν το κάπνισμα :D

PS. Παίζει ρόλο το εμβόλιο Cennel Cuff (ή κάπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβώς); Μου είπε η γιατρός ότι το κάνουμε για τα πνευμόνια, βήχα κάτι τέτοιο....:confused:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
xaxa πραγματικά σαν βήχας απο τσιγάρο είναι !!
Δεν νομίζω να έχουμε κάνει αυτο το εμβόλιο :(
τα σκυλιά κρυολογούν ;; νομίζω όχι αλλά μάλλον κάνω λάθος ...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
δεν νομίζω ότι είναι για κρυολόγημα, για πνευμονιόκοκκο νομίζω είναι!
κάτι τέτοιο κατάλαβα απλά μου είπε ότι προλαμβάνει κάποιο μικρόβιο που παίζει και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα πνευμόνια κ μεταδίδεται με τον βήχα! Θα το κάνουμε σε 3 βδομάδες περίπου, είναι το επόμενο που έχουμε προγραμματίσει...

τώρα απλά το ανέφερα μπας και έχει σχέση γιατί πολύ βήχα διαβάζω!

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Τώρα σταμάτησε και κοιμάται .
Μήπως φταίει που την έδωσα πέτσα κοτόπουλου βρασμένη;;
δεν ξέρω Louna μου... δεν της δίνω μαγειρευτό καθόλου.. πάρε ένα τηλ το πρωί τον κτηνίατρο και ανέφερε του τα συμπτώματα όπως και να έχει και αν κρίνει ότι πρέπει να πας από εκεί πήγαινε

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Καλησπερα!! Παιδια και ο δικος μου το κανει εδω και αρκετο καιρο. Τον πιανει εντονος ξεροβηχας για κανενα λεπτο μετα απο πολυ τρεξιμο. Σε ολη τη διαρκεια της ημερας ειναι μια χαρα, μονο αν κουραστει το κανει. Μπορει βεβαια και να περασουν μερες και να μην τον πιασει καθολου βηχας. Μεχρι τωρα ομολογω πως δεν με ειχε ανησυχησει, νομιζα πως ειναι φυσιολογικο απο την κουραση. Πρεπει λετε να τον κοιταξω??
Αυτο που ειπατε για το φυσημα παντως δεν νομιζω γιατι πριν ενα χρονο εκανε υπερηχο, για ασχετο λογο βεβαια, δεν θα το ειχε δει ο γιατρος??

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Για τον δικο μου δεν νομιζω γιατι το εχει μηνες και δεν εχει αλλα συμπτωματα. Γενικα ειναι παρα πολυ καλα μονο που βηχει οταν τρεχει παρα πολυ ωρα και κουραζεται