Βίντεο κυνοαθλητισμού

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Ειπα να ανεβασω καποια σπορ βιντεο απο καποια σκυλια που εχω ξεχωρισει και προσφερουν θεαμα

Καλη διασκεδαση λοιπον :D

"UDEX" du banc des Hermelles
[video=youtube;725I1kwQiNg]http://www.youtube.com/watch?v=725I1kwQiNg&feature=player_embedded#![/video]

Ο A'TIM που ηταν ΤΟ μαλινουα
[video=youtube;_nDdWCDBK_E]http://www.youtube.com/watch?v=_nDdWCDBK_E&feature=related[/video]

TAXI de vulcain πυραυλος
[video=youtube;3ibmZQChYD8]http://www.youtube.com/watch?v=3ibmZQChYD8[/video]

G'BIBBER το μονο σκυλι που δεν εχει χασει ουτε εναν βαθμο :eek: στο Βελγικο ρινγκ , το συγκεκριμενο βιντεο ειναι απο εκεινο τον τελικο
[video=youtube;AZ9zvR2lhRQ]http://www.youtube.com/watch?v=AZ9zvR2lhRQ[/video]

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ναι κατάλαβα τι εννοείς...αν και χαζός...
αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι το σπουδαίο (η μάλλον σπουδαιότερο απο το υπόλοιπο βίντεο...) συμβαίνει τότε....
ο Τεό λέει για τον κουβά του νερού .... το οποίο ναι μέν είναι εντυπωσιακό αλλά εμένα δεν μου φαίνεται και τίποτα το σπουδαίο(λόγο όλων των υπόλοιπων που κάνει ο σκύλος...τι να σημαίνει που τον συνήθισαν ότι θα τρώει και κανα κουβά νερό που και πού????)
εσύ λές που του πετάνε την αχυρόμπαλα δίπλα του(κι αυτό ,εμένα, δεν μου φαίνεται σπουδαίο ,για τέτοια επίπεδα εκπαιδευσης, ξαναδιευκρινίζω....)

υποθέτω ότι όλα αυτά γίνονται για να καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος ότι ο σκύλος που διαγωνίζεται είναι εκπαιδευμένος και με γερά νεύρα και όχι κανα άγριο θηρίο....

(αλίμονο-δεν υποδαυλίζω το μεγαλείο του εκπαιδευτή και του χαρακτήρα του σκύλου....απλά μου φαίνεται ευκολο να μάθεις ΚΑΙ αυτό στον σκύλο όταν έχει μάθει όλα τα υπόλοιπα...)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
γραφαμε συγχρονως

και στις δυο αυτες χρονικες περιοδους ειναι ο συνδυασμος σκυλου (κυριως σκυλου ) και εκπαιδευσης

Στο 8:16 ο σκυλος δεν πρεπει να δαγκωσει , γιατι ο βοηθος δεν εχει επαφη με το χειριστη του σκυλου και ο σκυλος πρεπει να ξεχωρισει την χειραψια απο την επιθεση του βοηθου επιθεσης ωστε να μην δαγκωσει , για αυτο και το χερι δινεται με γρηγορη κινηση αφου πρωτα με το αχυρο προσπαθουν να αποσπασουν τον σκυλο και αυτος δεν πρεπει να ταραχτει

στο Βελγικο ρινγκ ο σκυλος πρεπει να εχει πολυ γερα νευρα και δεν ειναι ευκολο για εναν σκυλο που δεν εχει τοσο γερο νευρικο συστημα να αντιδρασει οπως ο σκυλος στο βιντεο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
στο βελγικό ρινγκ αποθεώνεται ο εκπαιδευτής μέσω του σκύλου αλλά και ο σκύλος μέσω του εκπαιδευτή (απο τα λίγα που έχω δεί....)

πολύ γερά νεύρα.....

αλλά εύκολα καταλαβαίνεις ότι σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα αυτό είναι κάτι απλό....
απλά απευαισθητοποίησαν τον σκύλο απο νερά και αντικείμενα που πέφτουν σταδιακά και όμορφα κι ωραία προκειμένου να εκτελεί μόνο "εντολές" και να μην αποσπάται απο τίποτα αντίστοιχο

Τα σενάρια στο βελγικό ρίνγκ είναι στάνταρ?
δηλαδή ο κουβάς με το νερό πέφτει πάντα εκεί ή μπορεί να πέσει οποτεδήποτε?
ή π.χ. μπορεί σε άλλον αγώνα να ρίξουν αντί για κουβά κανα "δυναμιτάκι" ας πούμε?

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Οχι το σεναριο δεν ειναι σταθερο

Το ΙΡΟ ειναι εργασια εκπαιδευσης τα ρινγκ ειναι κυριως εξετασεις που αφορουν τον σκυλο , ειδικα το Βελγικο ρινγκ και οχι , το ποσο πιεση θα αντεξει ο σκυλος δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση , το κοντρολ ναι , τα νευρα οχι

και η φορμα γενικοτερα και ο τροπος που γινονται οι επιθεσεις δειχνουν πολλα για τον σκυλο , ο σκυλος πρεπει να ειναι πεντακαθαρος μονο κυνηγετικο ενστικτο οχι αμυνα , καθολου νευρα , καθολου επιθετικοτητα , ο βοηθος επιθεσης στα ρινγκ κανει τον σκυλο οτι θελει και τον παει να δαγκωσει οπου θελει αυτος , αν ο σκυλος παει οπου γουσταρει , κατι δεν παει καλα με το prey drive του αρα και με τα μυαλα του κλπ

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
Υπηρχε ενα βιντεο παλαιοτερα απο βελγικο ρινγκ που τωρα δεν μπορω να το βρω , που στην μακρυνη επιθεση ο βοηθος καθοταν ακριβως μπροστα απο το αλμα εις μηκος (4,30 μ ) ειχε το ποδι του μεσα σε εναν κυβο απο δεμενα χουλα χουπ και ο σκυλος πηδηξε τα 4,30μ , συγχρονως με την προσγειωση δαγκωσε το ποδι γεματα , ο βοηθος αρχισε να κουναει τον κυβο και συγχρονως του εριξε ενας εναν κουβα νερο απο την μια και του πεταξαν πανω του μια ροδα απο αυτοκινητο απο την αλλη

ολα αυτα γινονται για να εξεταστει το κυνηγετικο ενστικτο , γιατι οταν κυνηγαει ενα φρισμπυ πχ οκ εκδηλωνεται κυνηγετικο ενστικτο , οταν ομως ο σκυλος πρεπει να κυνηγησει υπο πιεση το prey drive ευκολα γινεται αμυνα ενω δεν πρεπει και αυτο εξεταζεται στα ρινγκ

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
στο 9:30 δεν ειναι απλα θεμα εκπαιδευσης...ειναι πραγματικα γερα νευρα,ισορροπια χαρακτηρα και "focus" στο στοχο υπο οποιαδηποτε συνθηκη!!

ειναι τρομερο για εμενα που εχω τοσο λιγες γνωσεις στο θεμα.

στο 8:16-8:30,εντυπωσιακη εκπαιδευση!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
εκει εχει παιξει μεγαλυτερο ρολο ο βοηθος επιθεσης κατα την εκπαιδευση ως εκει που δεν δαγκωνει ο σκυλος λογω του οτι ο βοηθος επιθεσης δεν εχει ακουμπησει τον χειριστη , η σταθεροτητα σην πιεση ομως ειναι παλι θεμα νευρικου συστηματος