Βλέννα στα κόπρανα

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Καλησπέρα σε όλους,
έχουμε το εξής πρόβλημα. Το Σάββατο που μας πέρασε, τα κόπρανα του ήταν σαν να περικλείονταν με βλέννα. Την Δευτέρα το βράδυ κατά τις 4, άρχισε να είναι πολύ ανήσυχος, τον κατέβασα κάτω και έκανε διάρροια με αρκετή βλέννα πάλι. Όχι σε υπερβολική ποσότητα αλλά και πάλι κάτι ασυνήθιστο. Τον τελευταίο καιρό είναι και η μητέρα μου στο σπίτι και ξέρω ότι όταν λείπω όλο και του δίνει να τσιμπολογάει από το δικό μας φαγητό, οπότε της είπα να μην του ξαναδώσει τίποτα και όντως μεχρι χθες τα κόπρανα του ήταν κανονικά. Χθες το βράδυ όμως έγινε πάλι το ίδιο και έχω αρχίσει να αγχώνομαι. Παίρνει κανονικά τα drontal του, τις αμπούλες του και κάναμε εξετάσεις αίματος/βιοχημικές πριν 3 μήνες και όλα ήταν καλά. Το θέμα τώρα είναι ότιτους τελευταίους μήνες μένουμε στη Γερμανία και η συνεννόηση με κτηνίατρο εδώ θα είναι λίγο δύσκολη. Ο κτηνίατρος μας στην Ελλάδα είχε χειρουργίο σήμερα και μου είπε να τον πάρω αύριο. Απλά έχω διάβασει διάφορα μέχρι στιγμής, από ενδοπαράσιτα μέχρι καρκίνο του παχέως εντέρου και έχω αγχωθεί άπειρα. Είχε αντιμετωπίσει ποτέ κανείς τίποα αντίστοιχο;;

(Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!)

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Nαι, εμείς λόγω κολίτιδας. Σήμα κατατεθέν ότι κάτι ήταν ασύμβατο με το πεπτικό του και μετά από τόσο καιρό, εξακολουθούμε να ψαχνόμαστε, τι τον πειράζει και τι όχι. Προσπάθησε να του δώσεις τροφή που να απορροφάει την υγρασία στο έντερο, δοκίμασε τίποτα βιολογικά bran πχ, (μικρή ποσότητα πάντα) και να μην περιέχουν ζάχαρη.
Εννοείται πως πρέπει να μιλήσεις με κτηνίατρο βέβαια ώστε να έχεις εγκυρότερη κατεύθυνση. Η βλέννα πάντως σε μας είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Τι ηλικία έχει; Του έχετε αλλάξει τροφή πρόσφατα;

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Εφόσον μιλάς μ τ γιατρό κ κάνετε εξετάσεις όλα πρόκειται ν πάνε καλά. Βλέννα όταν έχω δει σ κόπρανα έχει ν κάνει μ τν διατροφή στη περίπτωση μου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.671
11.091
Athens
H βλέννα παραπέμπει συνήθως σε κολίτιδα. Θα πρέπει να σταματήσει να τρώει "βλακείες"¨. Εγώ σε κολίτιδα έδινα με επιτυχία και κατόπιν σύστασης γιατρού την Hills W/D μέχριν να στρώσει το έντερο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Smells like κολίτιδα, indeed.

Διατροφή. Είτε με κτηνιατρική τροφή (βλ. πάνω), είτε με κατ'αλληλο μαγειρευτό που αποδεδειγμένα του κάθεται καλά (κοτόπουλο + λαπάς, γαλοπούλα + λαπάς - ποτέ κόκκινα κρέατα, ποτέ μεζέδες, ούτε σκυλίσιους, τεσπά δίαιτα "του νοσοκομείου").

Αν πολύ χάλια, φαρμακευτική αγωγή.

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Περάσαμε μία ελαφριά τν οποία ξεπεράσαμε μ διατροφή. Η δική μας προκλήθηκε από καθημερινή βρώση χόρτων στο πάρκο (που ποιος ξέρει τι έχουν πάνω!!!!)