Βοήθεια! Θέλω τα φώτα σας..

Mpifteki1

Member
18 Μαϊου 2018
6
4
38
Καλησπέρα
Αν κ νέο μέλος πάντα παρακολουθώ το φόρουμ κ έχω εκπλαγεί ευχάριστα με τη θέλησή όλων σας να βοηθήσετε. Σκέφτηκα λοιπόν να απευθυνθώ σε εσάς ευχόμενη ότι ίσως μπορέσω να καταλάβω τι έχει το σκυλί μου.

Πρόκειται για ένα αμσταφ 7 περίπου ετών θηλυκό το οποίο πότε στο παρελθόν δεν αντιμετώπισε κανένα είδους πρόβλημα. Εδώ κ 1.5 χρόνο έχουμε μετακομίσει στη Γερμανία (με ότι αυτό συνεπάγεται: ελάχιστος χρόνος, ελλειπή συνεννόηση με κτηνιάτρους λόγω γλώσσας κ.τ.λ) Ερχόμενοι λοιπόν εδώ, το σκυλί ήταν πλήρως εμβολιασμένο ακόμα κ για καλαζάρ. Όταν ήρθε η εποχή του επαναληπτικου εμβολίου για το καλαζάρ δε μπορέσαμε να το βρούμε πουθενά. Σε συζητηση που είχα με τον Έλληνα κτηνίατρο με διαβεβαίωσε ότι λόγω του ότι βρισκόμαστε στη βόρεια Γερμανία δεν υπάρχει καλαζάρ,δε το γνωρίζουν καν κ ότι δεν έχω να φοβάμαι τπτ.
Για να μη μακρυγορώ,το σκυλί άρχισε με ήπια δερματικά (σπιθουρακια, φαγούρα, κοκκινιλες) πάντα με παρακολούθηση κτηνιάτρου κ πλέον περίπου ένα 8μηνο αργότερα το σκυλί έχει όψη σκυλου με καλαζάρ ή ψώρα. Να διευκρινίσω πως όταν ξεκίνησαν οι έντονες αλλεργίες ο κτηνίατρος εδώ συνέστησε κορτιζόνη. Ήταν καλύτερα. Με το που διακόψαμε, τα ίδια κ χειρότερα. Περάσαμε σε apoquel κ πλέον παίρνει tsefalen (σε συνεννόηση με τον Έλληνα κτηνίατρο). Στις εξετάσεις βρήκε θετική σε όλα τα αλλεργιογόνα Αλλά οι υπόλοιπες τιμές ήταν σχετικά καλές.
Δεν ξέρω τι να κάνω.. πληγες ξηροδερμια, απίστευτη πιτυρίδα, αλωπεκία κ πύον είναι λίγα από ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά... κ πιο πολύ αυτό το βλέμμα.... που σε κοιτάει μες τα μάτια κ σου ζητάει βοήθεια......

Συγγνώμη για το σεντόνι, δε θέλω να κουράσω απλά προσπαθώ να είμαι συνοπτική για αυτούς τους μήνες με τα άπειρα συμπτώματα τις άπειρες εικασίες κ δυστυχώς καμία σίγουρη διάγνωση..

Ξέρω τι θα μου πείτε, "άλλαξε κ άλλο γιατρό, δοκίμασε άλλη κλινική.." Θέλω μόνο να ενημερώσω πως το κόστος εξετάσεων κ θεραπειας εδώ στη Γερμανία ξεκινάει πάντα από 3ψηφιο νούμερο, πράγμα που δε μας καθιστά κ τόσο " ευέλικτους" ως νέοι μετανάστες που είμαστε...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας κ τη θετική σας σκέψη..

Mpifteki1

Member
18 Μαϊου 2018
6
4
38
Επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες για να έχετε μια εικόνα του προβλήματος... 20180514_151115.jpg 20180514_151109.jpg

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.589
10.963
Athens
Σε ποια πόλη είσαι? Μήπως έχει εκεί πουθενά καμια πανεπιστημιακή κτηνιατρική κλινική να την ξεσκονίσουν στις εξετάσεις?

Τεστ για καλαζάρ κάνατε? Όντως από καλαζάρ δεν ξέρουν εκεί αλλά ένα τεστ θα το χουν φαντάζομαι.

Αλλεργίες σε τι βρήκατε? Μου κάνει βέβαια εντύπωση που ξεκίνησε ξαφνικά τις αλλεργίες 7 χρονών χωρίς να έχει δείξει νωρίτερα κάτι. Μήπως το ανοσοποιητικό έχει πέσει για κάποιο λόγο?

Mpifteki1

Member
18 Μαϊου 2018
6
4
38
Σε ποια πόλη είσαι? Μήπως έχει εκεί πουθενά καμια πανεπιστημιακή κτηνιατρική κλινική να την ξεσκονίσουν στις εξετάσεις?

Τεστ για καλαζάρ κάνατε? Όντως από καλαζάρ δεν ξέρουν εκεί αλλά ένα τεστ θα το χουν φαντάζομαι.

Αλλεργίες σε τι βρήκατε? Μου κάνει βέβαια εντύπωση που ξεκίνησε ξαφνικά τις αλλεργίες 7 χρονών χωρίς να έχει δείξει νωρίτερα κάτι. Μήπως το ανοσοποιητικό έχει πέσει για κάποιο λόγο?
Από την έρευνα που έκανα έχει μόνο ιδιωτικές κλινικές. Τεστ για καλαζάρ δεν έχουμε κάνει κ ο γιατρός της είναι κάθετος ότι δεν έχει καλαζάρ κ οτι όλα είναι αλλεργικά αλλα εμένα μου φαίνεται πολύ επιπόλαια γνώμη. Έχει βγει θετική σε αλλεργίες σε ακαρεα, γύρη, γρασίδι... δλδ όλα κ τίποτα συγκεκριμένο ταυτόχρονα.
Όσο για το ανοσοποιητικό που λες.. δε ξέρω αν έχει βάση αλλά η μόνη μου σκέψη (επίπονη κ ενοχικη) είναι ότι ίσως όντως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αλλαγής περιβάλλοντος κ τρόπου ζωής. Θα μπορούσε να έχει τόσο βαριές συνέπειες η πεσμένη ψυχολογία?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
H εικόνα του στα δικά μου μάτια δείχνει ψώρα (δεμοδήκωση). Η Γερμανία έχει καλαζάρ αλλά πολλοί πιστεύουν πως δεν έχει. Η κτηνίατρος μας πριν φύγουμε απο την Ελλάδα ήταν Γερμανίδα και μου είχε πει πως έχουν κι εκεί κρούσματα όχι τόσα πολλά βέβαια. Κι εννοείται να επιμείνεις να του κάνουν τίτλο αντισωμάτων για το καλαζαρ.

• Like
Reactions: vrmode

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αν όντος πρόκειται για αλλεργίες μήπως την βοηθήσει σε ένα βαθμό η barf.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Επίσης να ξέρεις πως το εμβόλιο κατά του καλαζαρ έχει προκαλέσει πολλές αλλεργίες σε πολλά σκυλιά. Αυτή πάντως είναι όψη δεμοδήκωσης. Ακόμη και με αμπούλες Advocate μπορείς να καταπολεμήσεις τη δεμοδήκωση. Παρόλα αυτά κάνε ότι σου πει ο γιατρός σας.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Κι εγώ βλέπω δεμοδήκωση.
Δεν είμαι κτηνίατρος αλλά απο σκυλιά με ψώρα έχουν δει τα ματάκια μου...
Αν ήμουν εσύ, θα ζητούσα από οποιονδήποτε κτηνίατρο να κάνει μια μικροσκοπική εξέταση ξεσμάτων από το δέρμα (εδώ Ελλάδα είναι σχεδόν τζάμπα, δεν πιστευω στη Γερμανία να είναι ακριβή εξέταση). Σε τόσο προχωρημένο στάδιο θα φανεί αμέσως το παράσιτο. Και ύστερα αν όντως είναι αυτό ξεκινάς θεραπεία που είναι χρονοβόρα αλλα ευτυχώς όχι ακριβή.

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Ναι ρε παιδιά αλλά η δεμοδήκωση είναι κοινή ασθένεια δεν θα το είχε πάρει χαμπάρι ή τουλάχιστον δεν θα το είχε υποψιαστεί;

Mpifteki1

Member
18 Μαϊου 2018
6
4
38
Επίσης να ξέρεις πως το εμβόλιο κατά του καλαζαρ έχει προκαλέσει πολλές αλλεργίες σε πολλά σκυλιά. Αυτή πάντως είναι όψη δεμοδήκωσης. Ακόμη και με αμπούλες Advocate μπορείς να καταπολεμήσεις τη δεμοδήκωση. Παρόλα αυτά κάνε ότι σου πει ο γιατρός σας.

Της βάζαμε πάντα advantix και τον τελευταίο μήνα έβαλε bravecto. Ένας ακόμα λόγος που νομίζω πως το σκυλί δεν έχει καλαζάρ (ή κάτι ανίατο τελως παντων) είναι ότι δεν έχει άλλα συμπτώματα. Βάρος έχει χάσει ελάχιστο τις τελευταίες μέρες γτ της πήρα τροφη αντιαλλεργικη κ δε της αρέσει. Ούτε αίμα σε κόπρανα ούτε τίποτα, φαντάζομαι σε ένα αρκετά άρρωστο ζώο τα συμπτώματα είναι πολλά..
Να εύχομαι να είναι ψώρα?!? Θα ξανάπαω από βδομαδα στο γιατρό με πιο στοχευμένες πλέον ερωτήσεις. Ευχαριστώ πολύ.

• Like
Reactions: Nizinny

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Μπορεί να τον μπέρδεψε το ιστορικό της σκύλας, με αλλεργίες κλπ. Πάντως η μικροσκοπική εξέταση πρέπει να γινει

• Like
Reactions: vrmode and Nizinny

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.459
12.898
Aθήνα
Θα μπορούσε να έχει τόσο βαριές συνέπειες η πεσμένη ψυχολογία?
Τίποτα δεν αποκλείεται.
Το παν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να έχετε δίπλα σας έναν κτηνίατρο με γνώσεις που εμπιστεύεστε και θα σκύψει πάνω από το πρόβλημα του σκύλου με ανιδιοτέλεια και ενδιαφέρον.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.589
10.963
Athens
Οπωσδήποτε θα έδινα δείγμα για εξέταση.
Eδώ μερικές φωτό απο δερματικά προβλήματα: https://pets.webmd.com/dogs/ss/slideshow-skin-problems-in-dogs
Bravecto εννοείς χάπι ότι έδωσες - αυτό λειτουργεί στη δεμοδηκωση. Πριν πόσο καιρό το έδωσες?

Σε ποια πόλη είσαι? Μήπως - λέω μήπως μάθουμε για τίποτα κοντά εκεί σε κλινική.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.589
10.963
Athens
Tώρα που ξαναβλέπω τις φωτός ... η δεμοδηκτική ψώρα ξέρω ότι καραφλιάζει τα σημεία, φεύγει το τρίχωμα. Αυτές οι φολίδες όμως δεν μοιάζουν για σαρκοκοπτική? Βέβαια αν ήταν σαρκοκοπτική θα είχατε κολλήσει και εσείς...

barouf

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2016
212
1.136
49
Αγαπητό Mpifteki,
εγώ από ασθένειες δεν ξέρω να σου πω. Θα σου πω όμως το εξής. Και εμείς πρόσφατα μετακομίσαμε Λουξεμβουργο. Ο κτηνίατρος μας εδώ, εκτός απο το διαβατήριο, κοίταξε καλά το βιβλιάριο, και μου είπε τι από οτι έπαιρνε ο σκύλος πρέπει να συνεχίσει να το παίρνει και τι όχι. Τι να παίρνει όταν πάμε Ελλάδα και πότε. Τι να κάνω αν πάμε Γερμανία και τι αν πάμε Γαλλία.
Και θυμήθηκα ότι περίπου τα ίδια μου είχε πει και ο κτηνίατρος πριν φύγουμε από Ελλάδα. Επικοινώνησα και τα επιβεβαίωσα.
Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι δεν υπάρχουν ασθένειες που δεν γνωρίζουν. Ειδικά στην κεντρική Ευρώπη που οι άνθρωποι ταξιδεύουν πολύ μαζί με τα σκυλιά τους, το πιο φυσιολογικό είναι ένας κτηνίατρος να γνωρίζει.
Καταλαβαίνω την οικονομική σας θέση, τα ίδια και εδώ, αλλά προσπάθησε να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.
και περαστικά σας!!!

ps
εσείς το σκύλο μέχρι τη γερμανία πως τον φτάσατε? αντιλαμβάνεσαι οτι ρωτάω γιατί πονάμε με το θέμα της μεταφοράς. στείλε μυνηματακι αν έχεις καμιά συμβουλή!!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.907
5.281
patra
grdane.blogspot.com
bravecto χρησιμοποιω κι εγω...
αλλα... έχουν ειπωθεί και πολλά γι απαρενέργειες...
νομίζω ότι καποιες μοιαζουν στην περιπτωση σου..
κοιταξε το κι αυτο...

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, πρέπει ο κτηνίατρος να πάρει ξύσμα, προκειμένου να διαπιστώσει ότι όντως πρόκειται για δεμοδήκωση. Στην περίπτωση που το επιβεβαιώσει, ειδικά στην αρχή της θεραπείας, θα χρειαστούν περισσότερα από μία χορήγηση Bravecto, μιας και λόγω της δεμοδήκωσης, το δέρμα εξασθενεί, με αποτέλεσμα ο σκύλος να έχει πάνω του διάφορους μικροοργανισμούς, που προκαλούν κνησμό, ερυθρότητα και τα λοιπά.

Mpifteki1

Member
18 Μαϊου 2018
6
4
38
εσείς το σκύλο μέχρι τη γερμανία πως τον φτάσατε? αντιλαμβάνεσαι οτι ρωτάω γιατί πονάμε με το θέμα της μεταφοράς. στείλε μυνηματακι αν έχεις καμιά συμβουλή!!!
Καλησπέρα
Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Πολλά τρεχάματα!
Εγώ είχα θέμα με τη ράτσα της (American Staffordshire) οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες δε τη δέχονται λόγω φόβου για αναπνευστικά προβλήματα κατά την πτήση. Την δέχτηκε η KLM για Άμστερνταμ με τιμή εισιτηρίου 75€ ως cargo κ από εκεί πήγα οδικώς Γερμανία. Βέβαια ήταν τέτοιο το άγχος μου που ορκίστηκα πως δε την ξανά βάζω σε αεροπλάνο. Το σκυλί σοκαρίστηκε κ υποψιάζομαι πως από το ταξίδι κ μετά έπεσε το ανοσοποιητικό της, φυσικά αυτό είναι εικασία αλλά ούτε για αστείο δε συζητώ ξανά αεροπορικό ταξίδι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix