Βοήθεια για έντονο κνησμό σε Σιχ Τσου

ann

New Member
20 Ιουνίου 2010
2
0
Καλησπέρα.Μόλις γράφτηκα στο φορουμ σας,και έχω να σας κάνω μία ερώτηση για ένα θέμα που μ'απασχολεί πολύ.

Έχω ένα σιχ τσου,το οποίο είναι 18 μηνών.Από τότε που το πήρα ανα διαστήματα έχει φαγούρα.Του βάζω τα κατάλληλα προιοντα για να μην κολλήσει ψύλλους.Δυστυχώς πέρσι το καλοκαίρι είχε κολλήσει,αλλά μόλις κάναμε κάποια μπάνια στην θάλασσα,φάνηκε να ηρεμεί η έντονη φαγούρα του.

Με ανησυχεί ωστόσο το γεγονός οτι συνέχισε ανα διαστήματα αυτό το φαινόμενο,το οποίο πλέον έχει γίνει πολύ έντονο.Τον πήγα σε κτηνιατρο στην κοντινότερη πόλη για να τον κοιτάξει,αλλά μου είπε πολύ αόριστα οτι δεν φαίνεται να έχει ψύλλους ή κάτι άλλο,και οτι δεν ξέρει απ'οτι προερχεται η φαγούρα και το ξυσιμο.Πρεπει ειπε να τον πάω θεσσαλονικη για εξετάσεις μηπως έχει κάποια αλλεργία.Δυστυχώς μου είναι αδύνατον να ταξιδεψω εκεί τώρα λόγω δουλειας και απόστασης.

Εν τω μεταξύ το άμοιρο ξύνεται συνέχεια.Συνέχεια όμως.Πληγώνεται,γεμίζει κάπαλα μετά όπου είχε κάνει πληγές.Δεν ξέρω πως να το βοηθησω και τρεμω μηπως μου πεθάνει.

Πείτε μου σας παρακαλω,αν σας έχει τύχει κάτι ανάλογο και αν ξέρετε τι μπορώ να πάρω για να το βοηθησω.

Όπως έγραψα και πιο πάνω,δεν φαίνεται να έχει ψύλλους,ξύνεται στα πόδια,πάνω απ'το κεφάλι,στην κοιλιά του.Όχι σε ολόκληρο το σώμα,αλλά στα σημεία αυτά συνέχεια.Εκτός απ΄το δέρμα που είναι ερεθισμένο απ΄τα νύχια του δεν έχει κάτι άλλο φανερό ύποπτο πάνω του.Νομίζω όμως οτι έχει σκουρίνει το δέρμα του.Δεν μυρίζει διαφορετικά,ούτε έχει τριχόπτωση.Τρώει κανονικά,ξηρά τροφή και μεζέδες από το φαγητό μας.Δεν μπορώ να καταλάβω τι του συμβαίνει!

:(

Attachments

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Πρωτα μαλλον πρεπει να αλλαξεις την τροφη,και μετα να δεις μηπως κατι στο σπιτι τον κανει αλλεργικο(μοκετα,στρωμα,πετρελαιο,απορυπαντικα,κ.τ.λ).
Για να μην ξυνεται το καλυτερο ειναι το tea tree σε καταστηματα με φυσικες τροφες,ανακουφιζει και δεν ξυνεται.
Αλλα θα πρεπει να το κουρεψεις.
Σε ποια πολη εισαι?

ann

New Member
20 Ιουνίου 2010
2
0
Σαμοθράκη. :)

Τι είναι το tea tree?
Κάποια άλοιφη ίσως που θα μπορούσα να του βάλω?Κάποιο χάπι αντισταμινικό?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είχα πρόσφατα πρόβλημα με αλλεργία του Μουφ, οπότε κοίταξε το νήμα που άνοιξα πρόσφατα με τον τίτλο "Επείγον! Ξύνεται σαν τρελλό" να δεις τι έγινε με τα κτηνιατρικά του:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10395-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CE%BD!-%CE%9E%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CF%8C!

Επίσης τη συνέχεια περί βανίλιας:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?10483-Βανίλια-ως-εντομοαπωθητικό

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν υπαρχει καποιο καταστημα που να πουλαει φυσικες τροφες κ.τ.λ.?εκει θα το βρεις.