Βοήθεια για εκπαίδευση μωρού μαλτεζ!!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
μερικές φορές, εφόσον επιτρέπουμε ουσιαστικά στα σκυλιά να τα κάνουν μέσα στο σπίτι (η πάνα είναι μέσα στο σπίτι άλλωστε), το συνδυάζουν έτσι στο μυαλό τους. Ουσιαστικά, επιτρέπεται να τα κάνω μέσα, σου λέει. Και το χαλάκι ειδικά, το "μπερδεύουν" με την πάνα. Καλό είναι για μένα, να μη μείνει η πάνα μέσα. Εγω πχ, που τις αφήνω να πηγαίνουν σε πάνα, η πάνα είναι έξω απο το σπίτι. Και μόνο εκεί επιτρέπεται, ή στη βόλτα φυσικά. Ατυχήματα που και που θα υπάρχουν εφόσον είναι ακόμα μωράκι η μικρή σου. Εγω ακόμα και σήμερα, δεν τις αφήνω σε όλο το σπίτι αν δεν είμαι κι εγω εκεί. Όταν την αφήνεις μόνη της, περιόριζέ την, αν όχι στο crate, σε κάποια δωμάτια που να είναι ασφαλή. Στο υπόλοιπο σπίτι, θα πρότεινα, μόνο υπο την επίβλεψή σου. Υπομονή..θα αλλάζει η μικρούλα μεγαλώνοντας..θα περνάει φάσεις. Μην απογοητεύεσαι και μην περιμένεις θαύματα.

zizell

Member
6 Φεβρουαρίου 2014
14
1
Αφησες το κουτάβι χωρις όρια και επαναπαύτηκες ότι επειδη πηγε τον πρώτο καιρό στην πανα, αρα την εμαθε και εμαθε οτι ΜΟΝΟ εκει πρεπει να τα κάνει.
Τώρα όμως που τελειώσατε τα εμβόλια ξεκινα τις βολτες πρωι μεσημερι και βράδυ ώσπου να μάθει οτι ΜΟΝΟ εξω θα τα κάνει η μικρή και σιγά σιγά θα ηρεμησεις.
Το κλουβι κακώς το εβγαλες, γιατι της εδωσες να καταλαβει πως με το κλάμα κερδίζει αυτό που θέλει και μετά θα δυσκολεύεσαι να τη βάλεις στο box για κάποιο πχ ταξίδι. Τότε τι θα κανεις? με ενα σκυλι να τσιριζει μεσα στο αμάξι?
Θέλει υπομονη και ωτασπιδες να αγνοείς το κλαμα τους, ωσπου να ηρεμήσουν εκει μεσα. Όσο πιο νωρις το μάθει, τόσο καλύτερα.

Ναί το άφησα αλλά περάσανε σχεδόν δύο μήνες και ήταν άψογη..στο κλουβί δε μπορώ να το κάνω..ειλικρινά..την πηραμε ήδη ταξιδάκι στο αυτοκίνητο και τα πήγε μια χαρά..γενικά ήταν άψογη..και απο χτές εντελώς ξαφνικά ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ πάνω στην πάνα..δεν την είχα εντελώς ανεξέλεγκτη, στα υπόλοιπα δωμάτια μπαίνει μόνο όταν της επιτρέπω και όταν φεύγουμε κλείνω όλες τις πόρτες..

zizell

Member
6 Φεβρουαρίου 2014
14
1
μερικές φορές, εφόσον επιτρέπουμε ουσιαστικά στα σκυλιά να τα κάνουν μέσα στο σπίτι (η πάνα είναι μέσα στο σπίτι άλλωστε), το συνδυάζουν έτσι στο μυαλό τους. Ουσιαστικά, επιτρέπεται να τα κάνω μέσα, σου λέει. Και το χαλάκι ειδικά, το "μπερδεύουν" με την πάνα. Καλό είναι για μένα, να μη μείνει η πάνα μέσα. Εγω πχ, που τις αφήνω να πηγαίνουν σε πάνα, η πάνα είναι έξω απο το σπίτι. Και μόνο εκεί επιτρέπεται, ή στη βόλτα φυσικά. Ατυχήματα που και που θα υπάρχουν εφόσον είναι ακόμα μωράκι η μικρή σου. Εγω ακόμα και σήμερα, δεν τις αφήνω σε όλο το σπίτι αν δεν είμαι κι εγω εκεί. Όταν την αφήνεις μόνη της, περιόριζέ την, αν όχι στο crate, σε κάποια δωμάτια που να είναι ασφαλή. Στο υπόλοιπο σπίτι, θα πρότεινα, μόνο υπο την επίβλεψή σου. Υπομονή..θα αλλάζει η μικρούλα μεγαλώνοντας..θα περνάει φάσεις. Μην απογοητεύεσαι και μην περιμένεις θαύματα.
Έχω καταστεναχωρηθεί και είμαι τόοοοοοοοοοοοοσο άυπνη και κουρασμένη..ναι κλείνω τα άλλα δωμάτια..είχα ενθουσιαστέι γιατί απο τότε που την άφηνα να κοιμάται στο δωμάτιό μου ήταν τόσο καλή που όλο το βράδυ κράταγε τα τσίσα και σηκωνόταν στις έξι το πρωί τα έκανε και μετά ερχόταν μέσα στην χαρά και την ανέβαζα και στο κρεβάτι για λίγο..και δεν πατάει καν πάνω στην πάνα ΞΑΦΝΙΚΑ...την πήγα την καλόπιασα της έδωσα και λιχουδιά και η άτιμη..ξαφνικά..αφού το πρωί ούτε καν έφαγε αλλά την άφησα και αδιαφόρησα γιατί λέω μου κάνει κόλπα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ναί το άφησα αλλά περάσανε σχεδόν δύο μήνες και ήταν άψογη..στο κλουβί δε μπορώ να το κάνω..ειλικρινά..την πηραμε ήδη ταξιδάκι στο αυτοκίνητο και τα πήγε μια χαρά..γενικά ήταν άψογη..και απο χτές εντελώς ξαφνικά ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ πάνω στην πάνα..δεν την είχα εντελώς ανεξέλεγκτη, στα υπόλοιπα δωμάτια μπαίνει μόνο όταν της επιτρέπω και όταν φεύγουμε κλείνω όλες τις πόρτες..
κανε μου μια χάρη οταν πας σπιτι. Ξαπλωσε στο πάτωμα μπρούμυτα, χωρις να ανασηκώνεσαι με τα χέρια σου και γυρνα το κεφάλι να δεις τον χώρο του δωματιου. Θα καταλάβεις πόσο μεγάααααααααλος φαίνεται αυτός ο χωρος για το κουτάβι σου. Οποτε ακόμα και ενα δωμάτιο για ενα κουταβάκι μαλτέζ ειναι τεράστιος. Αυτό στρεσάρει το κουτάβι που για να εχει την εποπτεία σε όλο το χώρο, τρέχει πανω κατω, δεν ηρεμεί και αποφασιζει να αφησει τη μυρωδιά του παντου.
Το κλουβι λοιπόν το βοηθάει να ηρεμει.
Οι 2 μηνες, δεν ειναι επαρκής χρόνος για ενα κουτάβι που ακόμα μαθαίνει, ωστε να εισαι βεβαια ότι δεν θα τα ξανακάνει μεσα.
Αφαιρεσε τις πάνες και ξεκινα τις βολτες ΧΤΕΣ.
Στο αμάξι, δεν ειναι ασφαλες να μην ειναι σε box. Φιλη μου με 2 σκυλια, τα ειχε με λουρι δεμένα μεσα και σε τροχαίο που την εξακοντισαν σε μια μάντρα, οριακά τη γλυτωσαν τα σκυλιά από το κοπάνημα, με αμυχές. Εκτοτε παντα τα εχει σε box. Μην ρισκάρεις την ασφάλεια σας.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Συμφωνώ με όλα όσα σου λέει η ghelly..Και να προσθέσω ότι τα σκυλιά γενικά περνάνε απο τέτοιες φάσεις. Εσύ θα επιμένεις να της δείξεις το σωστό. Ξανά απο την αρχή..και ξανά και ξανά. Μέχρι να ενηλικιωθεί, ενδέχεται να περνάς τέτοιες καταστάσεις. Υπομονή είπαμε :)

Τώρα η μόνη μου ένσταση είναι το box..ναι μεν είναι καλός τρόπος να προστατευτεί το σκυλί, αλλά δεν είναι και ο μόνος. Εγω δεν χρησιμοποιώ box. Έχουν μάθει πλέον να κάθονται η κάθε μια στη θέση της. Δένονται για να υπάρχει ασφάλεια βέβαια..ίσως όμως για ένα αρκετά μικρόσωμο σκυλάκι να είνα καλύτερο το box, δεν ξέρω...δεν είχα και ποτέ είναι η αλήθεια, σκύλο κάτω των 9-10 κιλών..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεμενα με το λουρι που πιάνει στην αγκράφα της ζωνης ηταν HollywoodBrn. Και όπως εσκασε το αμάξι πανω τους και συμπιέστηκε η καμπινα, είχαν άγιο που δεν τσακιστηκαν. Ο ένας ηταν 29 κιλά και η αλλη 2.
Προσωπικά, το κατηργησα το λουρί στο αμάξι και την βάζω σε box ή σε καλαθι της trixie

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ναι..είναι να μη σου τύχει ξέρω..Κάπου είχα ξαναπεί..η Μίλβα είναι πάντα κάτω στα πόδια στη θέση του συνοδηγού (καμιά φορά μπορεί να πάει και κάτω στα πίσω καθίσματα στο πάτωμα) και η μικρή πλέον πίσω δεμένη κάθεται. Σε τόσο σφοδρή σύγκρουση, είναι επικίνδυνο για όλους τους επιβαίνοντες..Με ένα πιο μεγάλο box (πόσο μάλλον με 2), αν συμπιεστεί η καμπίνα, αν αναποδογυρίσει το όχημα, η σε μια αρκετά σφοδρή σύγκρουση, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί δυστυχώς..(Ωραία συζήτηση πρωί πρωί)..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οι πολυ μικροσωμες φυλες εχουν περισσοτερη δουλεια απο καθε αλλο σκυλι στην εκμαθηση της τουαλετας. Αν δεν την περιορισεις και να κανεις οτι σου προτειναν ηδη, δεν θα δεις ασπρη μερα συντομα.