Βοήθεια για επιλογή Τροφής (δίαιτας)

kostis032

New Member
28 Δεκεμβρίου 2017
2
0
Αθηνα
Γεια σας , είμαι νέο μέλος εδώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την επιλογή τροφής για την δίαιτα του σκύλου μου. Έχω ένα Θηλυκό Λαμπραντόρ 5 ετών αν και λίγα κιλά πάνω από το κανονικό όλα ήταν μια χαρά , τα προβλήματα αρχίζουν πριν από ένα μηνά περίπου η Bella άρχισε να κουτσαίνει έντονα στα πίσω ποδιά μετά από την βόλτα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία είπα ότι μάλλον όταν έτρεχε θα χτύπησε όπως έχει κάνει και στο παρελθόν , την επόμενη μέρα ένιωθε τρομερή αδυναμία στα πίσω ποδιά σηκωνόταν με δυσκολία , έτσι πήγα στον κτηνίατρο που την παρακολουθεί από κουτάβι.
Εκεί ο κτηνίατρος μετά από εξέταση μου είπε να μην ανησυχώ και μου έδωσε κάτι αντιφλεγμονώδεις χάπια για 3 ήμερες , για μια εβδομάδα καθώς τα πήρε όλα πηγαίναν καλά , ξαφνικά άρχισε να δείχνει πάλι την ίδια αδυναμία μετά από δυο εβδομάδες , την τρίτη εβδομάδα επισκεφτήκαμε πάλι τον κτηνίατρο ο οποίος μετά την εξέταση μου είπε ότι έχει δυσπλασία (χωρίς ακτινογραφιες) και μου πρότεινε φαρμακευτική αγωγή για 6 μήνες. Δεν ήθελα να το πιστέψω στην αρχή , αποφάσισα λοιπόν να πάω για μια δεύτερη γνώμη σε κτηνίατρο που ασχολείται κυρίως με ορθοπεδικές παθήσεις .
Έτσι σήμερα πήγαμε για εξέταση βγάλαμε ακτινογραφιες έγινε μέθη ώστε να γίνει σωστά ο έλεγχος , τα καλά νέα είναι ότι και τα δυο ισχία είναι σε καλή κατάσταση όποτε δεν έχουμε δυσπλασία , τα κακά νέα είναι ότι χιαστός του αριστερού ποδιού καταπονείται αρκετά λογού βάρους , ευτυχώς από ότι μου είπε ο γιατρός δεν χρήζει χειρουργιο άλλα εάν δεν χάσει επείγοντος σε μικρο διάστημα 3-4 μήνες 4-5 κιλά θα έχει πρόβλημα στο μέλλον . Μου πρότεινε να αλλάξω άμεσα τροφή ώστε να αρχίζει να χάνει κιλά εύκολα και μου είπε να διαλέξω ανάμεσα στην Royal Obesity η την Hills R/D.
Ποια από τις δυο θεωρείτε εσείς πιο καλή τροφή ? Και αν κάποιος γνωρίζει εάν υπάρχει αντίστοιχη τροφή σε Acana που της δίνω από κουτάβι .
Ευχαριστώ εκ των πρότερων όσοι μπουν στο κόπο και μου απαντήσουν.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Και οι 2 είναι εξίσου καλές, γι'αυτό και ο κτηνίατρός σου σου πρότεινε να αποφασίσεις μόνος σου. Η Ακάνα όπως και οι λοιπές εταιρείες που παράγουν βιολογική τροφή δεν βγάζει προϊόντα για σκύλους σε θεραπεία (τις λεγόμενες κλινικές τροφές) δυστυχώς ή ευτυχώς.
Βέβαια θα υπάρχει τρόπος να αδυνατίσει χωρίς να αλλάξεις μάρκα (μείωση ποσότητας, άσκηση κλπ) αλλά στην δικιά σου περίπτωση χρειάζεται ένα άμεσο κ σίγουρο αποτέλεσμα κι είναι προτιμότερο να ΜΗΝ πειραματιστείς και απλά να εκτελείς ότι σου λεει ο γιατρός.

• Like
Reactions: darky

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Και οι 2 είναι εξίσου καλές, γι'αυτό και ο κτηνίατρός σου σου πρότεινε να αποφασίσεις μόνος σου. Η Ακάνα όπως και οι λοιπές εταιρείες που παράγουν βιολογική τροφή δεν βγάζει προϊόντα για σκύλους σε θεραπεία (τις λεγόμενες κλινικές τροφές) δυστυχώς ή ευτυχώς.
Βέβαια θα υπάρχει τρόπος να αδυνατίσει χωρίς να αλλάξεις μάρκα (μείωση ποσότητας, άσκηση κλπ) αλλά στην δικιά σου περίπτωση χρειάζεται ένα άμεσο κ σίγουρο αποτέλεσμα κι είναι προτιμότερο να ΜΗΝ πειραματιστείς και απλά να εκτελείς ότι σου λεει ο γιατρός.
Για απώλεια βάρους οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν κωδικούς light. Δεν είνα δα και τόσο κλινικό. Απλά οι τροφές έχουν χαμηλότερα ποσοστά σε λιπαρά (8-11%) από ότι οι κανονικές. Συγκεκριμένα η acana έχει τον κωδικό Light & Fit από την σειρά heritage η οποία έχει χαμηλό ποσοστό λιπαρών (11%) και υψηλή πρωτεΐνη (35%) και ίνες (8%) και είναι ειδικά για απώλεια ή συντήρηση βάρους. Ρώτα και τον κτηνίατρό σου. Αν είναι πάντως να επιλέξεις μια εκ των RC ή hills, προτίμησε την πρώτη. Από συστατικά είναι πολύ καλύτερη τώρα που έριξα μια ματιά.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Για απώλεια βάρους οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν κωδικούς light. Δεν είνα δα και τόσο κλινικό. Απλά οι τροφές έχουν χαμηλότερα ποσοστά σε λιπαρά (8-11%) από ότι οι κανονικές. Συγκεκριμένα η acana έχει τον κωδικό Light & Fit από την σειρά heritage η οποία έχει χαμηλό ποσοστό λιπαρών (11%) και υψηλή πρωτεΐνη (35%) και ίνες (8%) και είναι ειδικά για απώλεια ή συντήρηση βάρους. Ρώτα και τον κτηνίατρό σου. Αν είναι πάντως να επιλέξεις μια εκ των RC ή hills, προτίμησε την πρώτη. Από συστατικά είναι πολύ καλύτερη τώρα που έριξα μια ματιά.
Οι light κωδικοί δεν είναι τροφες που εγγυημένα θα αδυνατίσουν τον σκύλο μέσα σε 1-2 μήνες. Δεν είναι κλινικές δίαιτες. Κάνουν για συντήρηση βάρους και για υγιείς υπέρβαρους σκύλους, αλλά εδώ μιλάμε για μικρό χρονικό περιθώριο.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Οι light κωδικοί δεν είναι τροφες που εγγυημένα θα αδυνατίσουν τον σκύλο μέσα σε 1-2 μήνες. Δεν είναι κλινικές δίαιτες. Κάνουν για συντήρηση βάρους και για υγιειές υπέρβαρους σκύλους, αλλά εδώ μιλάμε για μικρό χρονικό περιθώριο.
Αν δεις την ανάλυση των τροφών που προτάθηκαν στον θεματοθέτη, τα ποσοστά είναι όμοια σε πρωτεινη, λίπη, ινώδεις ουσίες κ.λπ. όπως και οι θερμίδες που παίρνει ανα κιλό ή 100γρ. Συγκεκριμένα 3116 kcal/kg για RC, 3070 kcal/kg για Acana και
2982 kcal/kg για hills.
Με όλες τις τροφές αυτές ο σκύλος θα παίρνει ακριβώς τις ίδιες θεμίδες ανά κιλό. Η διαφορά είναι στα συστατικά και στο ότι ο κτηνίατρος προφανώς έχει RC kai Hills.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αν δεις την ανάλυση των τροφών που προτάθηκαν στον θεματοθέτη, τα ποσοστά είναι όμοια σε πρωτεινη, λίπη, ινώδεις ουσίες κ.λπ. όπως και οι θερμίδες που παίρνει ανα κιλό ή 100γρ. Συγκεκριμένα 3116 kcal/kg για RC, 3070 kcal/kg για Acana και
2982 kcal/kg για hills.
Με όλες τις τροφές αυτές ο σκύλος θα παίρνει ακριβώς τις ίδιες θεμίδες ανά κιλό. Η διαφορά είναι στα συστατικά και στο ότι ο κτηνίατρος προφανώς έχει RC kai Hills.
Acana Light: λιπαρά 11 % (ελαχ.)
Hills r/d: 8.3%

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Hills: Whole Grain Corn, Corn Gluten Meal, Chicken By-Product Meal, Powdered Cellulose, Soybean Meal, Soybean Mill Run, Chicken Liver Flavor, Dried Beet Pulp, Pork Liver Flavor, Soybean Oil, Lactic Acid, Caramel color, Pork Fat, DL-Methionine, L-Lysine, Potassium Chloride, Choline Chloride, Iodized Salt, vitamins (Vitamin E Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of Vitamin C), Niacin Supplement, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin Supplement, Biotin, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement), Calcium Carbonate, minerals (Manganese Sulfate, Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite), Taurine, L-Carnitine, Mixed Tocopherols for freshness, Natural Flavors , Beta-Carotene.
Πρώτα 2 συστατικά καλαμπόκι και μετά υποπαράγωγα κοτόπουλο (ράμφη, πόδια κ.λπ).
Acana light and fit: Fresh chicken meat (16%), chicken meal (14%), turkey meal (14%), red lentils, whole green peas, pea fiber, fresh chicken giblets (liver, heart, kidney) (5%), herring meal (5%), fresh whole eggs (4%), fresh whole flounder, (4%), sun-cured alfalfa (4%), field beans (4%), green lentils, whole yellow peas, chicken fat (1%), herring oil, (1%), fresh chicken cartilage (1%), dried brown kelp, fresh whole pumpkin, fresh whole butternut squash, fresh whole parsnips, fresh kale, fresh spinach, fresh mustard greens, fresh turnip greens, fresh whole carrots, fresh red delicious apples, fresh Bartlett pears, freeze-dried chicken liver, freeze-dried turkey liver, fresh whole cranberries, fresh whole blueberries, chicory root, turmeric, milk thistle, burdock root, lavender, marshmallow root, rose hips.
Πρώτα τρία συστατικά επώνυμα κρέατα.
Παίρνεις Ακάνα και δίνεις λίγα γραμμάρια λιγότερα.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εντάξει δεν το συζητάμε!
Αλλά, και η σούπα στο νοσοκομείο είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από την μοσχαρίσια μπριζόλα που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα αργεντίνικο εστιατόριο, νόστιμη, κ ζουμερή, και φρέσκια, μιαμ... Κι όμως, στο νοσοκομείο σούπα θα φας. :D
Και αναρωτιέμαι, ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνει καλό αυτο το φρέσκο κρέας που λες σε εναν σκύλο με χοντρό θέμα υγείας; Παρόλο που τις απλές τροφές της χιλς και της ρουαγιάλ δεν θα τις έδινα ποτέ σε κανέναν σκύλο, για τις κλινικές μπορώ να πω μόνο καλά λόγια (η σκύλα μου τρώει τώρα RC Cardiac, εχω συνεφέρει αρκετά υποσιτισμένα ζώα με Hills AD, και οι κτηνίατροι που μου τις πρότειναν σίγουρα δεν ήθελαν απλά να μου πλασάρουν κάτι που έχουν στο ιατρείο γιατί ΔΕΝ είχαν στα ιατρεία τους καμια απο αυτες τις τροφες)

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Εντάξει δεν το συζητάμε!
Αλλά, και η σούπα στο νοσοκομείο είναι ΠΟΛΥ χειρότερη από την μοσχαρίσια μπρίζόλα που μπορείς να παραγγείλεις σε ένα αργεντίνικο εστιατόριο, νόστιμη, κ ζουμερή, και φρέσκια, μιαμ... Κι όμως, στο νοσοκομείο σούπα θα φας. :D
Και αναρωτιέμαι, ΣΙΓΟΥΡΑ θα κάνει καλό αυτο το φρέσκο κρέας που λες σε εναν σκύλο με χοντρό θέμα υγείας; Παρόλο που τις απλές τροφές της χιλς και της ρουαγιάλ δεν θα τις έδινα ποτέ σε κανέναν σκύλο, για τις κλινικές μπορώ να πω μόνο καλά λόγια (η σκύλα μου τρώει τώρα RC Cardiac, εχω συνεφέρει αρκετά υποσιτισμένα ζώα με Hills AD, και οι κτηνίατροι που μου τις πρότειναν σίγουρα δεν ήθελαν απλά να μου πλασάρουν κάτι που έχουν στο ιατρείο γιατί ΔΕΝ είχαν στα ιατρεία τους καμια απο αυτες τις τροφες)
Εντάξει δεν μιλάμε για χοντρό θέμα υγείας (ακόμα). Δίαιτα θέλει απλά το σκυλί για να μην έχει σοβαρά θέματα στο μέλλον. Και εγώ, όταν ο ψηλός μου έχει θέμα με το στομάχι του (ευαισθησία) δεν του δίνω ακάνα, RC gastrointestinal δίνω. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για γαστρεντερικό/καρδιακό/δερματικό κ.λπ. Μιλάμε για απώλεια βάρους την οποία μπορεί να επιτύχει με πολύ καλύτερης ποιότητας τροφή από RC και Hills. Ποιο πολύ θα με απασχολούσε το γεγονός ότι το σκυλί του θεματοθέτη είναι λαμπραντόρ, τα οποία έχουν έμφυτη προδιάθεση για παχυσαρκία οπότε σε όποια τροφή και να καταλήξει, ενδεχομένως να πρόκειται για μόνιμη αλλαγή.

• Like
Reactions: Eroe

eddieK

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2017
167
74
50
Παρόλο που τις απλές τροφές της χιλς και της ρουαγιάλ δεν θα τις έδινα ποτέ σε κανέναν σκύλο, για τις κλινικές μπορώ να πω μόνο καλά λόγια
Μα φίλε μου, οι απλές τροφές αυτών των εταιρειών σε σχέση με τις κλινικές τους, δεν έχουν διαφορά στα συστατικά, παρα μόνο στα ποσοστά κ στα πρόσθετα τους. Και στις δύο κατηγορίες τα συστατικά είναι καλαμπόκια, στάρια, άλευρα, υποπροϊόντα κρέατος... Τα νούμερα αλλάζουν μόνο, τα βασικά συστατικά παραμένουν ίδια. Αυτό που κάνει τις κλινικές αυτές δίαιτες λειτουργικές, είναι τα πρόσθετα που περιέχουν, οι αναλογίες τους κ ίσως ο "τρόπος παρασκευής". Όπως είχα διαβάσει κάπου κ μου φάνηκε εύστοχο, είναι σαν να τρως junk food μαζί με βιταμίνες κ συμπληρώματα διατροφής.

kostis032

New Member
28 Δεκεμβρίου 2017
2
0
Αθηνα
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απόψεις σας , όσο αφορά για την acana light & fit την γνωρίζω σαν τροφή την έχω δοκιμάσει πριν από το πρόβλημα για αρκετό καιρό , με αρκετή άσκηση και πιο μικρή ποσότητα τροφής για 25 κιλά αντί για 34 κιλά που ήταν κατάφερε και έχασε κάποια κιλά αλλά δεν έπεφτε κάτω από 30 κιλά . Το θέμα είναι τώρα όμως ότι ο σκύλος δεν πρέπει να ζοριστει σε άσκηση για τον λόγο που έχω αναφέρει και ότι πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού να φτάσει 25 κιλά σε 4 μήνες , είναι αυτό εφικτό εάν πάω σε μια από τις τροφές που έχω αναφέρει;

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
40
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απόψεις σας , όσο αφορά για την acana light & fit την γνωρίζω σαν τροφή την έχω δοκιμάσει πριν από το πρόβλημα για αρκετό καιρό , με αρκετή άσκηση και πιο μικρή ποσότητα τροφής για 25 κιλά αντί για 34 κιλά που ήταν κατάφερε και έχασε κάποια κιλά αλλά δεν έπεφτε κάτω από 30 κιλά . Το θέμα είναι τώρα όμως ότι ο σκύλος δεν πρέπει να ζοριστει σε άσκηση για τον λόγο που έχω αναφέρει και ότι πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού να φτάσει 25 κιλά σε 4 μήνες , είναι αυτό εφικτό εάν πάω σε μια από τις τροφές που έχω αναφέρει;
Δύσκολο. Όπως σου έγραψα και πριν οι θερμίδες, δηλαδη η μεταβολιστεα ενέργεια των υπο κρίση τροφων είναι πανω κατω ίδιες. Τα λαμπραντορ έχουν γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία. Ο πεθερός μου έχει λαμπραντορ και οπως λέει παχαίνει με τον αέρα. Τάιζε ακόμα λιγότερη ποσότητα. Και για 20 κιλά, 15 κιλα αν χρειαστεί.