Βοήθεια για τη σωστή επιλογή

ireneyork

New Member
24 Ιουλίου 2010
4
0
Kαλησπέρα!
Έχω μεγάλη ανάγκη από μια συμβουλή!
Χθες διάβασα 35 σελ μια συζήτηση με θέμα σαν το δικό μου.
Θέλω ένα γιορκσαιρ τεριε.
Αρχικά έλεγα κι εγώ για πετ-σοπ, βασικά δεν ήξερα ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Μετά από αυτά που διάβασα κατάλαβα....
Αφού λοιπόν απέκλυσα το πετ και αρχισα να ψαχνω για εκτροφειο προέκυψαν διάφορες αγγελιές που δίνουν γιατί εχουν δικά τους αρσενικο και θηλυκο που γεννησε και τα πουλάνε.
Αυτές οι περιπτώσεις τι προβλήματα μπορεί να έχουν;;;
Δε με ενδιαφέρει η γνησιότητα απλά και μόνο για να λέω ότι είναι αυθεντικό ράτσας το σκυλί μου.
Αυτό που θέλω με σιγουριά (όση κι αν μορεί κανείς να στην εξασφαλίσει) είναι η καλή υγεία του.
Τι λέτε;;;

andrikos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
109
0
Ακριβώς στην ίδια φάση ειμαι κι εγω! Θα εχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει κάποιος γνώστης!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, εφόσον μιλάμε για καθαρόαιμο, η επιλογή ενός σωστού εκτροφέα είναι μονόδρομος!
Αυτό που σου προσφέρει δεν είναι οι τίτλοι ή το "αυθεντικό" της ράτσας, αλλά τον σωστό χαρακτήρα και σωστή μορφολογία όπως προστάζει τ πρότυπο της φυλής και κυρίως τις απαραίτητες εξετάσεις στους γεννήτορες που θα εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες το κουτάβι σου να φέρει κληρονομήσιμες ασθένειες!

Για το πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι ο εκτροφέας με τον οποίο επικοινωνούμε είναι σωστός, ΑΥΤΟ το θέμα πιστεύω ότι είναι πολύ υποβοηθητικό!!!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Το πέτ σόπ αποκλείεται λέτε λοιπόν
συμφωνώ
αλλά για να σκέφτεστε ιδιώτη θα πεί ότι δεν έχετε καταλάβει ακριβώς γιατί αποκλείεται το πέτ σόπ

με λίγα λόγια πάντως
αν τυχών ο ιδιώτης που λέτε γνωρίζει τις κληρονομικές παθήσεις της φυλής και έχει κάνει εξετάσεις στους γονείς και σας τις δείξει ουσιαστικά (αλλά όχι τυπικά) ίσως να είναι μιά ασφαλής επιλογή

επίσης να προσθέσω ότι ο ιδιώτης δεν έχει αγοράσει τους γονείς απο πέτ σοπ φυσικά....αυτό το έχετε σκεφτεί ήδη όμως

ireneyork

New Member
24 Ιουλίου 2010
4
0
Ok!Νομίζω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και σε αυτή την περίπτωση!!!!!
Αρα, πρέπει να τους ρωτήσω .... τι ακριβως;;
Να έχουν εξετάσεις ότι οι γονεις είναι "γνήσιοι" ή οτι δεν είναι άρρωστοι;;;

Ασχετο αλλά ότι οι γονείς ειναι εκθεσιακοί σημαίνει κάτι;

Καταλαβαίνετε ότι δεν ξέρω και πολλά!! :rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Τι ακριβώς εννοείς ότι οι γονείς είναι "εκθεσιακοί" ;

ireneyork

New Member
24 Ιουλίου 2010
4
0
Ετσι λέει η αγγελία. Θα τους πάρω αυριο να τους ρωτήσω.
Είναι πάντως αγορασμένοι από εκτροφέα στην Καστοριά κι όχι από πέτ σοπ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.945
20.360
Σε όσα διαβάζεις, να κρατάς μικροσκοπικό καλάθι. Αν δεν μπορείς να δεις με τα μάτια σου, να μην πιστεύεις. Είναι εξαιρετικά απίθανο, σκυλιά από αγγελίες, να πληρούν έστω τις στοιχειώδης προδιαγραφές. Είναι απλά κακή επιλογή.
Επίσης, προσπάθησε ας πούμε, να επιβεβαιώσεις το στοιχείο που σου δίνουν. Υπάρχει εκτροφέας στην Καστοριά; Για κάτσε να τον ψάξω και στο ιντερνετ; Εχει site; Είναι στην λίστα του ΚΟΕ; Ας επικοινωνήσω κιόλας, να δω τι θα μου πει...

Last edited:

ireneyork

New Member
24 Ιουλίου 2010
4
0
Ναι έχεις δίκιο.Κι εγώ τις ίδιες σκέψεις έκανα!

Θα πάρω τη Δευτέρα για τη λίστα του ΚΟΕ όπως και να χει!
Τελικά μόνο έτσι μάλλον έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Παιδιά χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αχ αυτες οι αγγελιες του ιντερνετ...
σε λιγο θα βρισκουμε κ μεσω σκρουτζ κουταβια, εννοειται "καθαροαιμα με εκθεσιακους γονεις".
τσουκου γλυκια μου, ΞΕΧΝΑ το.

Αν θες καθαροαιμο, ΚΟΕ κ μετα κ παλι φιλτρο θελει...

Σε διαφορετικη περιπτωση, αδεσποτακι ημιαιμακι. τζαμπα κι ολας και σωζεις κ μια ψυχουλα.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
...ξερεις...

το "εκθεσιακος"...πολλες φορες σημαινει οτι απλα κατουρησε ο σκυλος μου στην πρασιναδα του φραχτη εξω απο την εκθεση και αμεσως εγινε πρωταθλητης...

αλλες φορες παιρνουμε μια φωτογραφια... (οπως μια πολυ-φορεμενη ενος γνωστου Rottweiler...) και την δειχνουμε ως "το δικο μας" σκυλι.

τι να πει κανεις...:rolleyes::rolleyes: