Βοήθεια με DOGO!

SAMSON

Member
6 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Γλυφάδα
Έχω ένα DOGO 4 μηνών και τον λένε ΣΑΜΣΟΝ.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχει αρκετα αδειάσματα στο πρόσωπο στο μάτι και στο στήθος. Έκανα καλλιέργεια αλλά ήταν αρνητική για Demodex και δεν έδειξε απολύτως τίποτα.
Τελικά καταλείξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο και παρακαλώ πολύ εάν είναι εύκολο να με ενημερώνατε ώς προς ποια τροφή χρησιμοποιείτε εσείς στο δικό σας.
Εσείς μήπως είχατε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρον .

Sadah

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2010
779
137
Θεσσαλονίκη
Έχω ένα DOGO 4 μηνών και τον λένε ΣΑΜΣΟΝ.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι έχει αρκετα αδειάσματα στο πρόσωπο στο μάτι και στο στήθος. Έκανα καλλιέργεια αλλά ήταν αρνητική για Demodex και δεν έδειξε απολύτως τίποτα.
Τελικά καταλείξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο και παρακαλώ πολύ εάν είναι εύκολο να με ενημερώνατε ώς προς ποια τροφή χρησιμοποιείτε εσείς στο δικό σας.
Εσείς μήπως είχατε κάποιο αντίστοιχο πρόβλημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρον .
Πως ακριβως καταληξατε σε αυτο το συμπερασμα; Θελω να πω σας το ειπε κτηνιατρος, ειναι σιγουρο;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τι σημαίνει αδειάσματα;Δεν έχει τρίχες στα συγκεκριμένα μέρη;Αν συμβαίνει αυτό,να πω ότι το στήθος του δικού μου σκύλου είχε λίγες τρίχες μέχρι και 10 μηνών.Η κτηνίατρος μου είχε πει ότι ήταν μικρούλης ακόμα και θα γέμιζε αργότερα,όπως και συνέβη.

SAMSON

Member
6 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Γλυφάδα
Δέν μας είπε κάτι τέτοιο ο κτηνίατρος αλλά μετά την καλλιέργεια και τις εξετάσεις με ενημέρωση του ιατρού ξεκίνησα να του μαγειρεύω καθημερινά κοτόπουλο με ρύζι.
Επιστρέφοντας ο δικός μας κτηνίατρος μόλις τον είδε κατέλειξε στο συμπέρασμα της δεμοδίκωσης και του έκανε μια ένεση με σκοπό να επαναλειφθεί μετά απο 10 ημέρες και η δεύτερη.
ΤΟ αποτέλεσμα είναι μετά απο 2 ημέρες να βγάλει και άλλα ιδια ( κοκκινήλες με λιγότερη τρίχα ) και να αρχίσει να ξύνεται σε αυτά τα σημεία και στο τέλος ματώνει.
Μετά απο πολύ ψάξιμο στο διαδύκτιο καταλείξαμε ότι πρόκειται για αλλεργεία και ξεκινήσαμε σήμερα υποαλλεργική τροφή.
Λέω ότι αμφισβητώ την πιθανότητα του demodex αφού και η καλλιέργεια με ξύσμα και οι καλλιέργειες με τρίχωμα αλλά και ο έλεγχος με λάμπα δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.
όλο αυτό το ψάξιμο βέβαια ξεκίνησε λόγο ανησυχίας για την κόρη μου που είναι 19 μηνών και ανησυχήσαμε μήν ήταν τίποτα κολλητικό.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συνεχισε με την υποαλλεργικη τροφη και βλεπεις...Ας μην ερχονται σε επαφη παιδι σκυλι οσο γινεται για λιγο.

SAMSON

Member
6 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Γλυφάδα
Στην δίκή μας περίπτωση τα αδειάσματα δεν υπήρχαν απλά μόνο μία ερυθρότητα γύρω απο τα μάτια και την μύτη.
Τα συγκεκριμένα αδειάσματα έχουν οωειδή σχήμα και είναι στο στήθος , τον σβέρκο ,στο ένα πόδι και στο ένα πλευρό.
ps: όλες οι τροφές που έχουμε δοκιμάσει επιδή στην αρχή δεν έτρωγε με τίποτα ήταν όλες με κοτόπουλο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
μερικες φωτογραφιες, αν και γιατροι δεν ειμαστε θα βοηθουσε....
σε περιπτωση αλλεργικης αντιδρασης, καλο ειναι να προχωρησετε με το τεστ αλλεργιας....

SAMSON

Member
6 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Γλυφάδα
DSC02254..jpgDSC02253..jpgDSC02252..jpg

Η αλήθεια είναι ότι κοντέυουμε να τρελαθούμε!
Όσο για το παιδί είναι αδύνατον να μην έρχονται σε επαφή αφού μόνο που δεν τρώνε μαζι και η μικρή κοιμάται και ξυπνάει με την έννοια του πιτσιρικά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Το κοτόπουλο της σκυλοτροφής δεν έχει και πολύ σχέση με το πραγματικό κοτόπουλο...
Πρέπει να κάνετε τεστ αλλεργίας - προς το παρόν εφόσον τα πάει καλά με την υποαλλεργική τροφή συνεχίστε έτσι.
Ένας συνήθης ύποπτος πάντως για διατροφική αλλεργία είναι τα δημητριακά - και οι σκυλοτροφές έχουν μπόλικα από αυτά...
Επίσης όπως έγραψαν και άλλοι, προσοχή στα απορρυπαντικά - όχι χλωρίνες και αμμωνίες και όχι υπολείμματα απορρυπατικών στο πάτωμ. Ιδανικά σφουγγαρίστε με νερό με λίγο μηλόξυδο - πιο φιλικό και για σκύλο και για παιδί.

SAMSON

Member
6 Φεβρουαρίου 2012
6
0
Γλυφάδα
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Εχετε καμία πληροφορία που μπορώ να απευθυνθώ για το συγκεκριμένο τεστ?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
πάρε ένα τηλέφωνο στο παστέρ και να μη μπορούν να σου κάνουν οι ίδιοι την εξέταση θα μπορέσουν να σ' ενημερώσουν, συνήθως έχουν τις σχετικές λίστες

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλως ηρθατε.
Δοκιμασαμε Ιπποφαες και οτι δερματικο ειχαμε εφυγε.
Πες το στον γιατρο σου ισως να σας βοηθησει.
Υπαρχουν καθαριστικα απολυμαντικα που αντικαθιστουν την χλωρινη , με βαση το φοινικελαιο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Τα μπανακια κάνουν καλο με τα δερματικα, να ξέρεις.
Συμφωνω και γω με αυτο ... αρκει μετα να στεγνωθει καλα ο σκυλος και να μη μεινει με υγρασια... μη γλιτωσετε απο αυτα και βγει κανα hotspot.